SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Keskin, Sultansuyu 'Peşkeşi' İçin Bombaladı.. "Malatya'yı Toptan Satın Biz de Kurtulalım!"

0
Güncellendi - 2021-03-14 09:22:41
Keskin, Sultansuyu 'Peşkeşi' İçin Bombaladı..
A- A+ PAYLAŞ

* Başka bir milletvekili olsa kendinden habersiz iş yapan o genel müdürün ağzını yırtar.. 

* Burada büyük bir oyun oynanıyor, konuyu Cumhurbaşkanımıza taşımalıyız.. 

* Sultansuyu’nun peşkeş çekilmesine asla izin vermeyeceğiz.. 

* Sultansuyu Harası’nın başındaki müdür nereye gitmişse orayı satmış.. 

*  Madem binalar depremde ağır hasar gördü; bunu 10 ay sonra mı fark ettin?.. 

* Depremden zarar gören her yeri özelleştirecekseniz; Yeni Camiyi de mi özelleştireceksiniz?. 

* Milletvekilleri biliyordu; kendilerini aylar önce uyarmıştım.. 

* Satışa o kadar meraklıysanız, Malatya’yı toptan satın biz de kurtulalım.. 

* Milletvekilleri bilmiyorsa hodri meydan: Cumhurbaşkanına gidelim.. 

* İhaleyi her kim aldıysa bu işten çekilsin.. 

Malatya Esnaf Odaları Birliği Başkanı (MESOB) Şevket Keskin, Malatya’nın en önemli ekonomik ve tarımsal değerlerini barındıran Sultansuyu Harası’nda, başlatılan yıkım ve özelleştirme projeleri konusunda, Malatya Milletvekilleri ve Malatya kent yöneticilerine çok sert eleştiriler yöneltti.

Malatya Milletvekillerinin Sultansuyu’ndaki yıkım ve özelleştirme ihalelerinden haberdar olmadıklarını söylediğini hatırlatan Şevket Keskin, Milletvekillerinin doğru söylemediğini vurgulayarak, “Milletvekillerinin bu konudan haberdar olmaması mümkün değil. Doğru söylemiyorlar. Ben kendilerine 4 ay önce ‘sakın böyle bir şeye izin vermeyin’ demiştim. Eğer gerçekten haberleri yoksa çıkıp bugün bağırmaları lazım. Başka bir milletvekili olsa kendinden habersiz iş yapan o genel müdürün ağzını yırtar” dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin, “Madem devletin, milletin ortak varlıkların, değerlerini satmaya, üç-beş şirkete peşkeş çekmeye bu kadar meraklı iseniz Malatya’yı toptan satın; biz de rahat edelim. Depremden zarar gören her değerimizi satacaksanız, özelleştirecekseniz; bu mantıkla Yeni Camiyi de mi özelleştireceksiniz?” diye sordu.

“Hollanda arazisi kadar yeri nasıl kapalı kapılar ardında özel şirketlere verirsiniz?”

ER TV’de Tutku Eren’in sunduğu Gündem Siyaset programına katılan Malatya Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Sultansuyu Harası’nın Malatya ve ülke ekonomisi için son derece büyük gelir sağlayan bir kurum olduğunu belirterek, “Belki de bugün tarımsal ihracatı ile övünen Hollanda kadar bir yer. 27 bin dönüm. Siz burayı nasıl kalkar da kapalı kapılar arkasında, Malatya halkından habersiz bir at fiyatına verirsiniz?” diye konuştu.

Sultansuyu Harası’nın başta, dünyaca ünlü Arap tayların yetiştirilmesi olmak üzere, süt sığırcılığı faaliyeti, boğa ve at spermi satışı, son derece çeşitlendirilmiş tarımsal üretim ile Malatya ve ülke ekonomisine her yıl milyonlarca lire gelir sağladığını belirten ESOB Başkanı Şevket Keskin, bu gelirlerin ve Sultansuyu arazisi ile tüm varlıklarının üç-beş şirkete peşkeş çekilmek istendiğini, ama buna asla izin vermeyeceklerini söyledi.

“Madem binalar depremde ağı hasar gördü; bunu 10 ay sonra mı fark ettin?”

Sultansuyu’nun üç-beş şirkete verilmesi sürecinin, 24 Ocak depremi bahanesi ile Hara yerleşkesi doğal dokusunun en önemli unsurları olan tarihi – taş binaları için yıkım kararı alınması ile başlatıldığına dikkat çeken Şevket Keskin, İşletme Müdürü Mustafa Kasap için, “Mademki depremde burası zarar gördü,  halen neden lojmanda oturuyorsun? 10 aydır lojmanda oturuyorsun. 10 ay boyunca niye açıklamadın. Yığma binada 10 ay boyunca neden oturdun?” diye konuştu.

“Burada büyük bir oyun oynanıyor; konuyu Cumhurbaşkanımıza taşımalıyız”

Sultansuyu Harası’ndaki tarihi idare binası ve misafirhanesinin yıkılması ile başlatılan sürecin Sümerbank Mensucat Fabrikası ve Tekel Sigara Fabrikası örneklerinde olduğu gibi bir yok oluşla sonuçlanmasından endişe ettiklerini belirten Şevket Keskin, Malatya Milletvekillerinin gerçekten bu süreci durdurmak isteyip de güçleri yetmiyorsa, randevu alınıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşülmesi gerektiğini söyledi.

Milletvekilleri biliyordu; çünkü 4 ay önce Sultansuyu’nun üç-beş kişiye peşkeş çekilmemesi için uyarmıştım”

Özelleştirme ve yıkım sürecinden Malatya Milletvekillerinin habersiz olmasının mümkün olmadığını vurgulayan Keskin, Sultansuyu Harası’nın peşkeş çekilmemesi için hem Malatya Milletvekillerini hem de yıkım ve özelleştirme süreci emrini veren Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşın Işıkgece’yi 4 ay önce uyardığını söyledi.

ER TV’de Gündem Siyaset programında konuşan Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin’in Sultansuyu eleştirilerinden öne çıkan başlıklar şöyle:

Ben bir Malatyalıyım. Bugüne kadar sadece esnafın değil gücüm yettiği kadar Malatya’nın sorunlarını, vatandaşın sorunlarını dile getirmeye çalıştım. Bu benim görevim diye düşünüyorum. Ben özellikle Sultansuyu Harası konusunda öncelikle bizim bu konudaki hassasiyetimize destek veren basın mensuplarına özellikle teşekkür ediyorum. Basın mensupları korkmasın ve üzerine gitsin. Çünkü bu konu Malatya’da tüyü bitmemiş yetimin hakkı. Özellikle, Sultan Abdulaziz zamanında kurulmuş, yarış atlarının yetiştiği, oksijenin bol olduğu bir yer olarak yapılmış. Binaları içerisindeki diğer kurumları ve birimleri ile bize Osmanlı’dan, Cumhuriyetten miras kalan bir yer.

“Kapalı kapılar ardında neler yapıldığı neden açıklanmıyor?”

Bugün ne yazık ki kapalı kapılar ardından oranın ihaleye mi verildi satıldı mı kiraya mı verildi şirket kimdir adam kimdir necidir yok.  Bakın Sümerbank satıldı, gitti, TEKEL tütün fabrikası satıldı gitti, Et ve Balık Kurumu satıldı, gitti. Hekimhan madenleri özelleştirildi yine gitti. Bugün bir fidanlık var nereye gideceği belli değil, Şeker Fabrikası var akıbetini kimse bilmiyor.

Bugün sıra geldi Sultansuyu harasına. 55 dönüm bir yer bir at fiyatına bütün tesisleriyle kiralanıyor. Biz bu senaryoları daha önceden çok gördük. Bütün Türkiye’de görüldü.  Bugün bir Bakan Yardımcısı bayan atandı ve ben bunu 4 ay önce söyledim. Milletvekillerinin bu konudan haberdar olmaması mümkün değil. Getirdikleri o günlerde genel müdür olan bugün Bakan Yardımcısı olan yetkiliye söyledim. Sakın burayı özelleştirmeye kalkışmayın burası bize Osmanlı’dan, Cumhuriyetten miras dedim. Bugün bakan yardımcısı olan yetkili bana ‘Siz müsterih olun, ne kiraya veririz ne özelleştiririz’ demişti.

“Sultansuyu Harası’nın başındaki müdür nereye gitmişse orayı satmış…”

Bakın ben burada açık ve net söylüyorum. Şu anda Sultansuyu Harası’nın başında olan Müdür, nereye gitmişse satmış. Zarar ettim diye satmış.  Ben raporları çıkardım ve Sultansuyu Harası hiçbir zaman zarar etmemiş. Mademki depremde burası zarar gördü,  halen neden lojmanda oturuyorsun? 10 aydır lojmanda oturuyorsun. 10 ay boyunca niye açıklamadın. Yığma binada 10 ay boyunca neden oturdun?

Bakın TİGEM Genel Müdürü beni aradı. Efendim ben sizi bilgilendireyim. Ankara’dan aradı. Mutlaka biri arayıp sen bunu ikna et diye haber vermiştir. Beni bilgilendiriyorsun ama ne ilginçtir ki Milletvekillerini bilgilendirmiyorsun. Nasıl ki milletvekillerinin haberi yok. Senin bulunduğun ilde bir yer kiralanacak, Osmanlı’dan, Cumhuriyetten kalan bir yer kalacak ve değil Malatya Türkiye’de bile bulunmayan böylesine bir yer kiralanacak, sen beni arayıp bilgi veriyorsun ama güya milletvekillerini bilgilendirmiyorsun. Hadi diyelim ki milletvekillerini bilgilendirmiyorsun. Kabul etmiyorum, tabiî ki hepsinin haberi var ama hadi haberlerinin olmadığını kabul edelim. O zaman Sayın Cumhurbaşkanımızdan bize bir randevu alsınlar, sivil toplum örgütleri, belediyeler olarak gidelim ve biz bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatalım. Eğer bize randevu alınır da biz bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza anlatırsak ben adım gibi inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız bu konuyu iptal edecek. Ben buradan açıkça söylüyorum, madem ki haberleri yok, hodri meydan.  Hatta MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’den de alsınlar. Gidelim ve anlatalım.

“Satışa o kadar meraklıysanız, Malatya’yı toptan satın biz de kurtulalım”

Eğer ki parsel parsel eyleyip satacaklarsa da ben kendilerine bir öneride bulunayım. Parsel parsel satmayalım, gelin bütün Malatya’yı özelleştirip satalım. Kurtulalım biz de. İlk imzayı da ben atacağım.  Madem her taraf parselleniyor,  gelin bütün Malatya’yı parselleyelim.  Özelleştirme yok laflarına nasıl ki ben inanmaydıysam kimse inanmadı. Böyle bir şey olur mu? Yani yıllardır Türkiye’ye her anlamda önemli bir girdi sağlayan, Malatya için çok kıymetli olan Sultansuyu Harası satılacak ve milletvekillerinin haberi olmayacak. Dört ay önce ben bütün milletvekilleriyle bunu tartışmışım.  Sakın böyle bir oyuna girmeyin demişim.

“Sultansuyu  özelleştirmesinden gelecek üç – otuz paraya devletin ihtiyacı yoktur”

Bütün illerde milli park var. Devletin 300 bin TL’ye, üç – otuz paraya ihtiyacı yok. Gelin orayı Milli Park ilan edelim.  Bu konu milletvekillerinin asli görevi. Eğer gerçekten haberleri yoksa çıkıp bugün bağırmaları lazım. Başka bir milletvekili olsa kendinden habersiz iş yapan o genel müdürün ağzını yırtar. ‘Benim haberim olmadan sen burayı nasıl kiralarsın veya satarsın’ diye sorar. Ne yani sen o bürokratın elinde misin? Ne derse sen onu mu yapacaksın.  Bakın tekrar ediyorum şayet bunların haberleri yoksa (ki kesinlikle haberleri vardı) niye bugüne kadar hiç sesleri çıkmadı?  Niye? Çünkü burada bir oyun oynanıyor. Madem haberiniz yoktu işte şimdi haberiniz oldu ve gelin burayı Milli Park ilan edelim.  Bütün illerde Milli Park var. Burası 27 bin dönüm.

“Milletvekilleri; Çalık, Çakır, Kahtalı, Tüfenkçi ve Fendoğlu’na sesleniyorum…”

Ben buradan Hakan Kahtalı, Bülent Tüfenkci, Ahmet Çakır, Öznur Çalık ve hatta MHP Milletvekili Mehmet Fendoğlu’na sesleniyorum. Hem Sayın Cumhurbaşkanımızdan, hem Sayın Devlet Bahçeli’den bir randevu alsınlar, gidip derdimizi anlatalım. Sorunlarımızı anlatalım.  Çözersek ne ala, çözemezsek dönüp geliriz.  Bunu ihaleye mi vermişler, satmışlar mı bilemiyoruz. Üstelik kime verdikleri de belli değil. Dedikleri şirket de ortada yok.

“Sultansuyu bugüne kadar hep kâr etti”

Malatya’nın bu konuda çok ciddi endişesi var.  Belki de bugün tarımsal ihracatı ile övünen Hollanda kadar bir yer. 27 bin dönüm. Siz burayı nasıl kalkar da kapalı kapılar arkasında, Malatya halkından habersiz bir at fiyatına verirsiniz? Düşünün ki çocuklarımız orada tedavi görüyor. Zarar ettiği de yalan. Raporlar elimizde. Aylık, yıllık, günlük ne kazanmış ne kar etmiş hepsi ortada. Bu Sultansuyu’na yeni atadıkları müdürden önce hep kar ediyordu. Gittiği her yeri kapatmış.

Burası benim değil Malatya’nın ortak varlığı. İçim kan ağlıyor. Çocukluğum geçti. Bugün eğer ki orayı tarım alanı yapsalar, ki ülkede tarım çok geriye vurdu. Sultansuyu Harası’na bakıldığında suyu olan Allah’ın verdiği bir nimet.  Allah’ın verdiği bir cennet. Nasıl ki Allah’tan korkmadan gece yarısı o binaları yıkarsınız?

Ayrıca Akçadağ Belediyesi’ne de buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. Akçadağ Belediyesi’nin dava açması lazım. Çünkü kendisinin mücavir alanı. Akçadağ’da bu işi bilenler, çoluk çocuğunun nafakasını kazanan binlerce insan adına bir dava açılması lazım.  Burada tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.  Gelin burayı harap etmeyin. Bu ihale midir kiralama mıdır, gelin bu adamlara söyleyin buradan çekilsinler, bu işten vazgeçsinler. Burası tekrardan Malatya’ya kazandırılsın.  Orası da milli park ilan edilsin. Çünkü devletin 300 bin TL’ye ihtiyacı yok.

“Depremden zarar gören her yeri özelleştirecekseniz; Yeni Camiyi de mi özelleştireceksiniz?”

Depremden zarar gören her yeri özelleştirmeye kalkarsanız o halde 24 Ocak’ta Yeni Cami de ciddi zarar gördü o halde Yeni Camiyi’de özelleştirelim. En ufak bir yerde çizik veya çatlak var diye kalkıp özelleştirecek isek Yeni Cami’yi de özelleştirelim ve kapıya da bir görevli koyup giriş çıkışlar 10 TL diyelim.

“Gerekirse Cumhurbaşkanına kadar gideceğim”

Ben gücüm yettiği kadar bunun için mücadele edeceğim. Cumhurbaşkanına gitme imkanını bulursam kendilerine gidip durumu aktaracağım. Bakanları bir bir arayacağım. Bugün Bakan Yardımcısı olan o hanım efendiyi arayıp ‘Burası özelleştirilmeyecek veya kiralanmayacak diye söz verdiniz’ hatırlatmasında bulunacağım. Lütfen hanımefendi sözünüzü yerine getirin. Bizi aldatmayın. Zarar etti yalanlarıyla burayı kimseye peşkeş çekmeyin.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

SUSKUN VE SEYİRCİLER!- AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı

ÖNCE GÜRLEDİ, SONRA ÇARK ETTİ, YIKIMI DESTEKLEDİ- MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu

KONUŞMUYOR, SADECE SEYİRCİ- Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Sultansuyu Harası'nın Müdürü Mustafa Kasap

Sözcü Gazetesi'ne verdiği röportajda geçmişte 'kabzımallık' da yaptığını söyleyen TİGEM eski Genel Müdürü Ayşe Ayşin Işıkgece

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

51 yorum yapılmış

  • Dr. Ke (3 yıl önce)
    İşte benim vekilim olacak adam, Sayın Şevket Keskin.
    0
    0
    Yanıtla
  • okan (3 yıl önce)
    20 yildir malatyada baska kimse kalmamis gibi bir grup ekip vurup dondurmektedirler adam kendisi yesilyurt belediye baskani enistesi akp il baskan yardimcisi oznur hanim milletvekili kuzeni belediye baskani kardesi rektor bulent bey milletvekili kayni belediyede ust duzey yonetici bu boyle gittigi surece daha cok sey satilir bizde izleriz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Baskan gün ve saat belirle. EYLEM YAPALIM. Bakalım siyasiler destek verecek mi yoksa polis zoruyla dağıttıracaklarmı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (3 yıl önce)
    Değerli Hemşehrilerim hepinize saygılarımı sunarım. Gurbette olan bir kardeşiniz olarak Sayın Başkan konuyu detaylı anlatmış, yapılması gerekenden de bahsetmiş. Sultansuyu harasına yapılması gereken büyük bir düzenleme ile tüm Malatyalının yararlanabileceği çok amaçlı rekreasyon alanı oluşturulmalı ( örneğin Mesire Alanları, Yüzme Havuzları, Çeşitli Spor Alanları, Gösteri Alanları, Fuar Alanı, Otel, Lokantalar, Aktivite sahaları vs.) ve halkın kullanımına sunulmalıdır. Malatya merkeze bu kadar yakın ve büyük bir alan tüm vatandaşlarının hizmetine sunulmalıdır. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    malatya güçten yanadır.bu hep böyle olmuştur.%80 bir partiye oy çıkıyorsa .protesto yapacak kimse kalmamış demektir.siyasilerin bize giydireceği her gömleği giyeriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • NİZAMETTİN OPANOĞLU (3 yıl önce)
    Bir Tarımcı olarak .Şevket Keskin Başkanımızın yanındayız.Sessiz kalanları,sorumluluk almayanları,Malatyanın tarihi dokusunu yok etmek için elinden geleni yapan sorumluları Allah'a havale ediyorum.Yazıklar olsun hemi de bin defa yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • erdal (3 yıl önce)
    Gerçekten Malatya haberi ve başkanı kutluyorum. Diyorum ki böyle insanlar varken memleket sahipsiz değil. Üzülüyorum yalnız kalıyorlar. Biz demokratik haklarımızı kullanmaya alışık bir millet değiliz. Her şey bu yüzden oluyor. Namuslu gazeteciler ve Namuslu başkanlar savunuyor hakkımızı. Malatya da doğru dürüst bir park yok yeşilyurtta bir park yok ya her yer lokanta paran olmazsa yok. Orduzu bu nüfusta bir yere yeter mi.. Yazık evlatlarımıza bırakacak bir miras yok. SATILIK ZİHNİYETLER HERŞEYİ SATILIK EDERLER .. BİRDE HABERİM YOK VAR TABİ. UNUTMA MALATYA BUNLARI ..
    0
    0
    Yanıtla
  • ali bulan (3 yıl önce)
    memlekete selam. Almanya'dan yazıyorum. yahu kardeşim hepiniz burada yazıyorsunuz. hiç mi 10 tane babayiğit, kanun kural çerçevesinde iki tane pankart hazırlayıp medeni şekilde belediyenin, vilayetin önünde miting düzenlemiyor? hiç mi ulusal medyaya haber olacak bir protesto yapmıyor? o kadar dernek var. birisi bi ata binip meydanda elinde pankartla dolaşsa bütün Türkiye'de haber olur. hadi medeni cesaret gösterin. sahip çıkın memlekete.
    0
    0
    Yanıtla
  • O eskidendi kardeşim herhangi bir toplantı veya protestoda yiyeceğin damga bariz. Malatyalılarda zaten o kültür yok, maalesef güçlüden yanadırlar hep.
    0
    0
    Yanıtla
  • Burası türkiye
    0
    0
    Yanıtla
  • yeşilyurt (3 yıl önce)
    başkanım siz hep arkamızdaydınız şimdi sıra bizde
    0
    0
    Yanıtla
  • Ergün (3 yıl önce)
    İş işten geçtikten sonra konuşmayı ne kadar çok seviyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (3 yıl önce)
    başkanım her zaman esnafın yanında oldunuz MALATYA olarak size minnet borçluyuz. ALLAH yolunuzu açık etsin. SULTAN SUYU HARASINI KURTAR BAŞKANIM kimseye yedirtme...
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazi44 (3 yıl önce)
    Aday ol destekleyelim başkan. Bu şehrin değerlerine ve haklarına sahip çıkan vekillere ihtiyacımız var. Bölge müdürlükleri gitti, şehir hastanesi gitti, masal gibi anlatılan kuzey çevre yolu ve yüksek hızlı tren var.
    0
    0
    Yanıtla
  • BİLGEHAN (3 yıl önce)
    Şevket KESKİN Malatya'mızın markasıdır, değeridir. bu piyasada mert olan ve dik duran başka hiçkimse yoktur. Milletvekilleri üç maymunu oynarken Şevket KESKİN her zaman doğruyu savunmuş, gerek esnafın, gerek vatandaşların sıkıntılarını hiç korkmadan tüm açıklığıyla dile getirmiştir. Allah yar ve yardımcın olsun Başkanım. S-
    0
    0
    Yanıtla
  • ufuk (3 yıl önce)
    Sen değil misin her gün bu vekillerle kol kola olan...neden şimdiye kadar hesap sormadın...bina yıkılmış her şey bitmiş. Sen kalkmışsın şov yapıyorsun.. EDİTÖR'den: Ezbere bir yorum. Aşağıdaki haberler, yıkımdan önce.. https://malatyahaber.com/haber/sultansuyu-harasini-ayak-alti-etmeye-kimsenin-hakki-yok/ https://malatyahaber.com/haber/hesap-veremiyorsaniz-bu-isin-icindesiniz-demektir/
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (3 yıl önce)
    sümer, tekel, peşkeş çekilince görevde ben vardım Başkan haklısın
    0
    0
    Yanıtla
  • Şevket başkanın o dediğin dönemlerde de kıyamet kopardığını bilmeden konuşmuşsun.Git araştır bak.Herkes sus pus olmuşken yine ŞEvket Başkan o fabrikaların peşkeş çekilmesine tepki gösterdi.İnanmıyorsan avmcilere sor neler yaptığını onlara.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahattin. (3 yıl önce)
    Sümerbankin yerini yediler ,tekelin yerini yediler,önceden arazileri kapatip(tecde,karakavak bostanbasi vc.)sehir planlamasini yapip sehri yesilyurta dogru planlayip yiyenler hep ayni siyasi parti ve üc dört aile.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doymamışlar daha ne varsa getirin
    0
    0
    Yanıtla
  • Rami (3 yıl önce)
    sultan suyunu peskes cekenleri unutursam namer olayim ve siyasileri
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı Dr. (3 yıl önce)
    Sultansuyu Harası 27 bin dönümlük Malatya’nın müstesna göz bebeği bir yeşil alandır. İnsan bile bile gözünü çıkarır mı? Böyle alanlar sayın Keskin’in dediği gibi “Milli Park Alanı” ilan edilip gelecek nesil için koruma altına alınmalıdır. Bu alanın en ufak zarar görmesi kabul edilemez. Yıkmak ,satmak en kolayı becerebiliyorsan yenisini AL veya YAP...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Satsınlarda rahat etsinler..Cumhuriyet döneminin satılacak birşeyi kalmadı sıra Osmanlı mirasına geldi.Vekillerde üç maymunu oynamaya devam etsinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Bu siyasiler, 2 tane müdürü idare edemiyorsa bu Malatya halkını nasıl idare edecek!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalının ekmeği malatya da bitmiş (3 yıl önce)
    Ağzınıza sağlık bu cesur ve yiğitçe konuşmanızı tebrik ederim Malatyalıların çocukları 5 seneye kalmaz işsizlikten kıvranır
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    konuş başkan yanındayız..malatyanın sahipsiz olmadığını göster...
    0
    0
    Yanıtla
  • eskimalatyalı (3 yıl önce)
    HARADAN atı alan rantiyeciler karahanı geçtiler sayın keskin üsküdarda sabah oldu üzerine rize çayı içiniz hadi afiyet olsun sizler makama koltuğa yapışın Allah'ınıza gurban malatyalılar günahı belediyeye yükleyin sanki birtek belediye var a.k.pli vekil yok mhplide var toplam beş ediyi cumhur iktidarı
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    İnşallah AKP iktidara gelirse tüm bu talan ve peşkeşe dur deyip hesabını soracaktır! Bu millete diz çöktüremezsiniz, ezanları susturamazsınız! Oylar Reis'e, hep birlikte AKP'yi iktidara taşıyacağız!
    0
    0
    Yanıtla
  • Aziz AKER (3 yıl önce)
    Sayın keskin Sümerbank peşkeş çekilirken,tekel fabrikası satılırken askeri hastane yıkılırken nerdeydin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Başkanim Malatya siyaseti ve Malatya'da olup bitenlerle ilgili çok şey bildiğinizi tahmin ediyorum ,ah bir konuşsan yer yerinden oynar ama hep politik davranıyorsun ,ben samimiyeti, doğruluğu konusunda güvendiğim sayın Selahattin Gürkaninda sizin gibi çok şeyler bildiğini tahmin ediyorum ama maalesef sayın başkanda konuşmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fulya (3 yıl önce)
    Şevket Başkanım çok doğru söylüyor. Bir yer özelleşecek ve bundan kimsenin haberi olmayacak. Kimi kandırıyor bunlar. Bütün millet vekillerinin de belediye başkanında haberi var. Başkanımında dediği gibi tekel, Sümerbank arazileri gibi şuan yapılmakta olan eski devlet hastahanesi de satılmak istendi de allah razı olsun mal sahipleri güzel bir anlaşma yapmış zamanında engel oldu. Birileri özelleştirme adı altında sürekli zengin oluyo. Bu zenginlik sevdaları sayesinde yakında malatya.da benim toprağım diyeceğigm bir yer kalmayacak. İşe yarayan her yer yabancıların olacak bizlerde onlara muhtaç yaşayan bir halk haline geleceğiz. Buna biran önce dur dememiz lazım. Ekip biçtiğimiz kar elde ettiğimiz yerleri cebinize iki kuruş girecek die lütfen satmayın. Gelecek nesillerimizin bize ait topraklara kendine yetecek kadar ekip biçip kar elde edeceği fabrikalara ihtiyacı var. Geleceğimizi satmayın artık yeter...
    0
    0
    Yanıtla
  • seyfettin atay (3 yıl önce)
    sayın keskin teşekkür ederim allah senden razı olsun burası devlete zarar ettiriyorsa tabi ki önlem alınmalıdır ancak menfaat için satılıyorsa önce satanla sonra da alanlar yani burada menfaatleri olan kim varsa önce kendi soyadını taşıyan para eden her şeylerini satsınlar. Burayı satan rüşvetçi pislikler devletin malını beytül malı tüyü çıkmamış yetimin malını satmasınlar. Bu satışa herkesin karşı çıkması lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malik (3 yıl önce)
    Sayın Keskine şunu ifâde etmek isterim. Gitsin esnafla istişare etsin konuşsun. Durumu anlatsın. Vekillerden beklenecek bir durumun olmadığını. Ki vekillerden hayır gelseydi bugüne dek zaten bir tane olsun faydaları olurdu diye anlatsın. Alsin arkasına esnafın desteğini Cumhurbaşkanına durumu yazılı olarak iletsin. Vekilleri katmamak en hayırlısı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferhan (3 yıl önce)
    Bakınız burada söylenenleri sadece sultansuyu olarak görmeyin. Alttan alttan tüm Malatyayı satsalar umurlarında degil vekillerin. Derdi malatya ve malatyalı olan Şevket Keskine teşekkür ediyoruz hassasiyeti için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Gerçekten çok üzücü ne yani şimdi Malatya'yı savunmak tek kişiye mi kaldı(filmde olduğu gibi sen tasalanma Abdulselam gerekirse ben Malatya'yı tek başıma savunurum diyen seyit battalgazi gibi) Sayın başkan biz Malatya olarak hakkın doğrunun yanındayız rabbim sizin gibi Malatya sevdalılarına güç kuvvet versin
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Sayın başkan Şevket Keskin e yaptığı bu açıklamalar için çok teşekkür ederiz. İşte gerçek Malatya lılık budur. Bıktık sahte Malatyalı milletvekili ve belediye başkanlarından. Artık onları sevmiyoruz istemiyoruz. Malatyayı satan, haklarını korumayan, Malatyayı sevmeyen vekiller ve bld başkanları istemiyoruz. Nerede sayın Mevlüt Aslanoğlu özlemle arıyoruz kendisini. Gerçek Malatyalı idi. Malatya nın hakkını sonuna kadar arayan biriydi. Şu anki vekilleri Allaha havale ediyorum. Gözümüzün içine bakarak üç maymunu oynadılar. Haberimiz yok dediler. Hasarsız o tarihi binaların usulsüzce yıkılmasına sebep oldular. Acaba hangi çıkarları uğruna buna göz yumdular? Neden burayı birilerine peşkeş çekerek özelleştirdiler? Utanın bu yaptıklarınızdan. Malatyalının yüzüne nasıl bakabiliyorsunuz? Malatyayı birilerine nasıl peşkeş çektiniz? Hangi projeyle yıkımcı müdürü buraya getirdiniz? Bakan yardımcısı bürokrat kimden güç alarak Malatya ya meydan okumaya cesaret edebildi sayın vekiller? KİMLER ELAZIĞLI BAKAN YARDIMCISI, YIKIMCI MÜDÜR İLE İŞBİRLİĞİ YAPARAK MALATYA YIKIM PROJESİNİ BAŞLATTILAR? BUNU AÇIKLAYACAK CESARETİNİZ YOK MU?
    0
    0
    Yanıtla
  • DİLAVER GÜR (3 yıl önce)
    Yiyin Efendiler yiyin,aksırıncaya kadar tıksırıncaya kadar yiyin ama yine de doymazsınız..Kimin malını kime satıyorsunuz..Bu işe sahip çıkan bir Şevket Başkan birde Veli Ağbaba var..Vekiller, Belediye Başkanları, STK lar ve Diğerleri sus pus hiç sesleri çıkmıyor maşallah... Aslında Malatyalı bunlara güzel bir ders vermeli ancak yine seçim zamanı kime oy vereceğiz diye gene onları seçeriz..Sahipsiz Malatyam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Kabzimallik yapan birinin tarım bakanligi gibi bir bakanligi yönettiği bir ülkede, çiftçinin kan ağlaması, gıda fiyatlarının yükselmesi ve değerli arazilerin peşkeş çekilmesinden daha normal ne olabilir ki! Bakılması gereken bu ihaleyi kim kimler adina almış, soz konusu şirketin açik, gizli ortakları kimler.. Başka türlü bu kadar sessizlik normal değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustapha (3 yıl önce)
    Tekel de zarar ediyor dediniz zamaninda. Simdi tekel arazisi uzerinden sizler kar ediyorsunuz. Bu defa olmaz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    Hep ayni,bu gidisle gozunu para hirsi burumus olanlarin satacagi teksey kalacak oda hava
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağlılar. (3 yıl önce)
    "Bu nasıl bir iş insanın gözüne baka baka haberimiz yok demek" onca yazılar yazılmasına rağmen, sağlam binaları yıkılmasına rağmen, bunlar beni tanımıyor diyen bir bürokrat; her türlü işi yapıp görevini sürdürmesine rağmen. sonunda burayı göz göre göre yıktıran, siyasilerin yöneticilerin bazı STK ları hala biz görmedik, duymadık, bilmiyoruz, bakacağız, görüşeceğiz, soracağız oylaması devam ediyor. Elazığ lı bir bürokrat tüm Malatyalı siyasileri yöneticileri idarecileri hizaya getirdi, herşey ortada. Helal olsun Şevket Başkana çok güzel açıklama yapmış ağzına yüreğine sağlık net konuşmuş. "Malatya yı ya komple özelleştirin yada Elazığ a bağlayın onlar değerlerine kültürüne kent hafızasına sahip çıkar" ? Allah sonumuzu hayır etsin aç gözlü, menfaatçi, değerlerini bilmeyen, kişisel çıkarları ön planda tutan, satıcılardan bizi uzak etsin Rabbim. AMİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şunu anladım gerçekten bu memleket için söylenilen sahipsiz kelimesi doğruymuş yani bu şehirde 2 kişi mi varmış şevket baskan ve tarım platformu baskanı ihsan akın yani anlamıyorum şaka gibi neden destek verilmedi bunlara neden göz yumuldu bile bile bakalım bu saatten sonra malatyanın çıkarları diyebilecekler mi bazı kişiler yayınlarda röportajlarda gerçi bunlar yine konuşurlar zaten ne yapmışlarki malatya için bugüne kadar kim elini bi taşın altına koymuşki bugünde koysunlar olan malatyamıza oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • paşa44 (3 yıl önce)
    Helal olsun başkan. Keşke her vekil senin gibi Malatya'ya sahip çıksa. Aday ol destekleyelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    İktidar vekilleri ancak,eyy cehape sizin iktidarınız diye cümleye başlıyor.millette dinliyor.hara özelleştirilecek.yeni binaların yapımı için 20 milyon tl ödenek ayrılmış.bakın kuzey çevreyolu için 10 milyon tl ödenek ayrılmış.olay kabak gibi belli.binaları yenile,yatırımı yap,akabinde de parça parça özelleştir.süt sığırcılığı zarar ediyor diye bir kısım arazi ile özelleşecek,sonrasında tarım arazileri,bahçeler,en sonda atçılık şubesi verilecek.yani herşey planlı olacak.bekleyelim görelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sahipsiz malatya (3 yıl önce)
    Bu konu derhal cumhurbaşkanımıza iletilmeli ve sorumsuz bürokratlarda şikayet edilmeli Malatya’nın neyi kalmış bütün her şey vekillerin vurdum duymazlığından gitti bir daha gelmez kimse çıkıp şunu yaptık bunu yaptık demesin bu işin arkasında kim varsa herkes korkuyor herhalde malatya sahipsizliği devam ediyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Keskin baskan dogru soyluyor vekilerin belediye baskanlarin haberi olmadan hic kimse binalari yikamaz ozellestiremez
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Bir şeker fabrikası kaldı o da yakında satılır ama Malatya'ya sivil bir havaalanı yapılmaz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (3 yıl önce)
    Şevket Başkan,Tarım Platformu Başkanı ,diğer STK lar toplanıp Ankara 'ya gitsinler durumu Cumhurbaşkanına iletsinler, Cumhurbaşkanından randevuyu milletvekilleri mi alıyor. Madem STK gurubu oluşturdunuz siz randevunuzu alınız. Cumhurbaşkanına durumu iletiniz.Milletvekilleri de buyursunlar gelsinler.İsterse gelmesinler.Madem milletvekilimiz sorunu çözme mecburiyeti var.
    0
    0
    Yanıtla
  • YILDIRIM (3 yıl önce)
    Şevket Başkanı seviyoruz ve milletvekilliğinde görmek istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (3 yıl önce)
    Başkanım,Malatya o kadar sahipsiz ki ,Yukarıda fotoğrafı olan yetkili!Bu Malatyalılar beni tanımıyor herhalde deme cüretini gösterebiliyorsa artık gerçekten bu şehri satsınlar.Adınıda değiştirsinler.Sahipsiz Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)Nuri isimli kullanıcı yorumuna
    senin ALLAHına gurban
    0
    0
    Yanıtla