SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kuru Kayısı İhracat Değeri Arttı

0
Güncellendi - 2021-03-15 00:59:57
Kuru Kayısı İhracat Değeri Arttı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Kuru Kayısı Lisanslı Deposu'nun kurulması ve Toprak Mahsulleri Ofisinin ürüne müdahale alımı yapması, ürünün ihracat değerini geçen yıla göre 1,2 dolar yükseltti.

AA muhabirinin Malatya Ticaret Borsası verilerinden derlediği bilgilere göre, 7 bin 357 tonu şubat ayında olmak üzere kentten yılın ilk iki ayında yapılan 14 bin 80 ton kuru kayısı ihracatına karşılık 47 milyon 371 bin dolar gelir elde edildi.

Geçen yılın aynı döneminde ise 17 bin 88 ton kuru kayısı ihracatına karşılık 45 milyon 512 bin dolar girdi sağlanmıştı.

Bu yılın ilk iki ayındaki kuru kayısı ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre düşerken, gelir ise yaklaşık 4 milyon dolar arttı.

Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tescilli ürünlerden olan Malatya kayısısındaki fiyat artışı, hem üreticiye hem de ülke ekonomisine katkı sağladı.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, AA muhabirine, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen kuru kayısı ihracatında ocak-şubat aylarında arzu ettikleri rakamlarda olduklarını söyledi.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız