SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladılar

0
Güncellendi - 2021-03-18 21:37:29
Şehit Aileleri ve Gazileri Ağırladılar
A- A+ PAYLAŞ

Vali Aydın Baruş ve Nagihan Baruş Çanakkale Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Şehit ve Gazi yakınları ile nikâh sarayında bir araya geldi.

Program, İl Müftüsü Veysel Işıldar’ın Kuran Tilaveti ve şehitler için yapmış olduğu dua ile başladı.

Programda konuşma yapan Vali Baruş, şehit ve gazi ailelerinin kendilerini koronavirüsten korumalarını rica etti. Maske mesafe ve hijyene dikkat ederek, kalabalıktan uzak durarak bu hastalıktan uzak durulabileceğini hatırlatan Vali Baruş, acı ve üzücü hadiselerle karşılaşmak istemediklerini, şehit ve gazi yakını olunca üzüntümüzün bir kat daha arttığını söyledi. Konuşmasına devam eden Vali Baruş; “Bugün biliyorsunuz, Çanakkale Zaferinin 106. yıl dönümü ve aynı zamanda 18 Mart Şehitleri Anma günü. Bu anlamlı günde hayatımızın mana kazanabilmesi için sizleri yanımızda görmek istedik. Sizlerde buraya kadar zahmet ettiniz. Biz sizlerle olmaktan her zaman memnuniyet duyuyoruz, siz bizim ailemizsiniz. Size gösterdiğimiz hürmeti, istirhamı bir vazife olarak yapmıyoruz, bunu böyle kabul edin. Şehitlerimizin anneleri annelerimizdir, babaları babalarımızdır, kardeşleri kardeşlerimizdir, evlatları evlatlarımızdır. Sizlerde kendi aranızda büyük bir ailesiniz bunu hiçbir zaman unutmayın. Bir araya gelmek, sohbet etmek, birbirinizin sıkıntılarını, acılarını paylaşmak sizleri ferahlatacaktır. Bu büyük aile olmayı başarabildiysek Malatya olarak bizlerde çok mutluyuz. Bunu hissettirmeye çalışıyoruz, sizleri mümkün olduğunca ziyaret etmeye çalışıyoruz, bir araya gelmeye çalışıyoruz ama bildiğimiz gibi salgın nedeniyle son zamanlarda bir araya gelme meselesi aksadı. Yine de burada bütün ailelerimizin dikkatli olması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çünkü salgın yayılma döneminde tekrar pandemi kurallarına, maske, mesafe, temizlik kurallarına riayet edersek kendinizi de üzmezsiniz bizi de üzmesiniz.

Sizler evlatlarınızı, kardeşlerinizi, eşlerinizi bu vatan için feda ettiniz. Bunun sıkıntısının, bunun acısının ne kadar büyük olduğunu hissetmeye çalışıyoruz tabii ki sizin kadar bunu hissedemeyiz ama bu acıyı, onların yokluklarının ruhlarınıza vermiş olduğu sıkıntıyı hafifletmek için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. Bu konuda sizlere sözümüz var, söz veriyoruz. Zaten bu vatanın toprakları üzerinde yaşayan bir kişinin, bir Türk milletinin ferdi olan her bir kişinin vazifesi sizlere hürmet göstermektir. Sizlerin onurunu, şerefini daima yüceltmektir. Sizlerin istekleri bizim için her zaman emirdir. Bütün devlet görevlileri, kamu görevlileri ile birlikte her zaman sizin yanınızda olmaya, sizlere yardımcı olmaya çalışıyoruz, çalışacağız. Tekrar sizlere buraya kadar teşrifiniz için teşekkür ediyorum. Evlatlarınıza, kardeşlerinize vatan için canını feda eden bu milletin bütün kahraman askerlerine, polisine, jandarmasına bir kez daha yüce Rabbimizden rahmet diliyoruz. Bu anlamlı günde de onları dualarla anarak ruhlarına birer Fatiha göndererek maneviyat bakımından onlarla birlikte olduğumuzu hissedersek bu bizim için en büyük kazanım olacaktır. Sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Nikah sarayındaki programın ardından günün anlam ve önemine binaen Söğütlü Camii’nde ikindi namazı öncesinde okunan Mevlid programına katılan eden Vali Baruş ve vatandaşlar, İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından edilen dualara iştirak ettiler.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız