SON DAKİKA
SON DEPREMLER

MHP'nin MYK'sına Malatya'dan 3 İsim girdi

0
Güncellendi - 2021-03-18 23:37:50
MHP'nin MYK'sına Malatya'dan 3 İsim girdi
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi 13. Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Bahçeli, MHP’nin 13. Olağan Büyük Kurultayı’na katılan 1277 delegenin oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi. Böylece, tek aday gösterilen Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli, onuncu kez genel başkan seçildi.

MHP'nin genel başkan yardımcılarından Emin Haluk Ayhan ve Hidayet Vahapoğlu, partinin 13'üncü Olağan Kurultayı'nda delegelerin oy verdiği blok listeye giremedi ve yeni MYK'de yer alamadı. MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, MHP Malatya eski il başkanı Ömer Ekici ile Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş, Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) asıl üye olarak girdiler. MYK'ya Fendoğlu 17. sıradan, Gönültaş 48. sıradan, Ekici ise 75. sıradan seçildiler. Malatya Ülkü Ocakları eski başkanı Doç.Dr. Burhan Coşkun da MYK'nın yedek üyesi oldu. Ayrıca, aslen Malatyalı olan Muğla MHP İl Başkan Yardımcısı Oğuz Akfırat da, MYK'ya seçildi.

Devlet Bahçeli, 10'uncu kez genel başkan seçildiği kurultayda Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulunda kan değişikliğine gitti.

Bahçeli, 75 kişilik MYK'deki isimlerden yarısını yeni listeye almadı, 36 yeni isme görev verdi.

MHP yönetimindeki en dikkat çeken değişiklik, genel başkan yardımcıları Emin Haluk Ayhan ve Hidayet Vahapoğlu'na MYK listesinde yer verilmemesiyle yaşandı. MYK üyeleri Ruhsar Demirel, Sefer Aycan ve Zühal Topcu da yeni oluşturulan listede kendine yer bulamadı.

MHP'nin Merkez Yönetim Kurulunda 10 kadın üye görev yaparken bu sayı yeni listede 5'e düşürüldü. Nevin Taşlıçay, Nur Tuğba Aktay ve Deniz Depboylu MYK'deki yerini korudu, Pelin Yılık ve Filiz Kılıç listenin yeni isimleri oldu.

MYK listesine giren 36 yeni isim şöyle sıralandı:

"İsmail Özdemir, Mehmet Celal Fendoğlu, Muharrem Varlı, Sermet Atay, Hayati Arkaz, İbrahim Özbay, Ali Uçak, Seçkin Odabaşı, Afşin Birben, Ahmet Kürşat Azkur, Bülent Maşaoğlu, Derya Bulut, Bahadır Bumin Özarslan, Turan Şahin, Filiz Kılıç, Emrullah Türe, Ahmet Savaş Çolak, Hüseyin Yıldız, Eyüp Gönültaş, Tarkan Toper, Pelin Yılık, Gökhan Türkeş Öngel, İbrahim Uzun, Murat Turna, Turan Şener, Uğur Öztürk, Serdar Soydan, Ahmet Selim Yurdakul, Cengiz Şahin, Fevzi Altuntaş, Yavuz Tellioğlu, Şahin Gürz, Beşir Tatar, Muhammet Köse, Hüseyin Edis ve Ömer Ekici"

Merkez Disiplin Kurulundaki isimler yarı yarıya değişti

Mevcut MDK'de yer alan Hami Korkmazlı, Gencer Özdemir, Mehmet Azar ve Fevzi Fırat Gözüyeşil yeni listede yer almazken MDK'nin tek kadın üyesi Duygu Kurban Gözüoğlu'nun da arasında olduğu mevcut 5 üye yerini korudu.

Taner Gökçek, Cemil Yavuz Aksu, Fazıl Çağrı Kuş ve Emin Alper Öztürk ise listenin yeni yüzleri oldu.

Oluşturulan yeni listelerdeki isimler, kurultaydaki 1271 delegeden 1249'unun geçerli oyuyla MYK ve MDK'de görev yapmaları için seçildi.

BAHÇELİ'NİN KAPANIŞ KONUŞMASI..

Bahçeli, kurultay kapanışında yaptığı konuşmada, MHP’nin üzerinde oyun kuranları bir kez daha mahcup ettiklerine değinerek, “Kulisleri, lobileri, spekülasyonları, algı oyunlarını buruşturup attınız. Kuşatmayı kırdınız, davanıza ve iradenize sahip çıktınız. Milliyetçi - Ülkücü Hareket buradan haykırmakta ve uyarmaktadır: Bu cennet vatan sahipsiz değildir. Ay yıldızlı al bayrak rüzgarsız değildir. Aziz millet varlığı yalnız ve çaresiz değildir. Milliyetçi Hareket Partisi ayaktadır. Cumhur İttifakı vatan nöbetindedir. Davamız, Hakk’ın davası, halkın davası, hakikatin tarafı, hakkı yenmiş gariplerin ilanihaye davasıdır” dedi.

"Milliyetçi Hareket Partisi gücünü milletinden, cesaretini tarihinden, ilhamını da ecdadından almıştır"

52 yıllık siyaset mücadelelerinin harcının akılla, şuurla, dengeyle, ihtiyatla, ilkeyle, ülküyle ve imanla karılmış olduğuna dikkat çeken Bahçeli, “Bizi biz yapan, bizi bir millet yapan her değer, her emanet, her kazanım siyasi varlığımızın kemer taşıdır. Milliyetçi Hareket Partisi gücünü milletinden, cesaretini tarihinden, ilhamını da ecdadından almıştır. Başkaları gibi, zihinlerimiz ipotekli, heyecanlarımız rehinli, kalplerimiz mühürlü değildir. 52 yıldır, neye inanmışsak onu söyledik. Neyi görmüşsek onu anlattık. İaşemizin değil, istiklalimizin destekçisiyiz. İkbalimizin değil, istikbalimizin derdindeyiz. Milliyetçi Hareket Partisi; Kerkük’te Gökbayrak, Karabağ’da zafer, Kıbrıs’ta milli dava, Kaşgar’da hüzün, Kırım’da umut, Turan coğrafyasında sönmeyecek meşale, silinmeyecek menkıbedir. Bugüne kadar hamd olsun çizgimizde bir kırıklık olmadı. İnançlarımızda herhangi bir gevşeme yaşanmadı, irademize gem vurulamadı. Toplumsal huzur, ekonomik refah, siyasal istikrar için çalıştık. 13 asır önce Ötüken'den Kutlu Hakanların buyruğu olarak yükselen çağlar üstü mesajların devamlılığı bugünkü zaman diliminde bizlere düşen bir görevdir. Bu görevin gereği harfiyen yerine getirilmektedir” diye konuştu.

"Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Türkiye’dir, Türk milletidir, istiklal ve istikbal ahlakıdır"

Milliyetçi Hareket Partisi’nin dibi görünmeyen kuyudan su içmeyeceğini, içmek için eğilenlerin maksadını ve muradını da görmezlikten gelemeyeceğini anlatan Bahçeli, “Önce ülkem ve milletim diyen partimiz, milli devlet güçlü iktidar hedefinden taviz vermez, vermeyecektir. Biz dersimizi tarihten aldık. Önümüze kılavuz olarak tarihi koyduk. Bugüne kadar devam eden siyasal hayatında partimiz, günlük siyasetin dar kalıplarına hiç girmedi. Kalıcı hamleleri, sağlam ve sürekli hedefleri savunarak popülist siyasetin kirliliğinden hep uzak durmaya çalıştı. Zira ülkülerimiz büyüktür, milli varlığımızı korumak için olanla yetinmeye, yerimizde saymaya hiç hakkımız ve zamanımız da yoktur. Bilinmelidir ki, milli varlığımızın halkaları bir kez kopar ve bir kere olsun birbirinden ayrılırsa yeniden birleştirmek, yüzlerce yılda oluşmuş muhteşem beşeri ve kültürel hazineyi yeniden tesis etmek imkansız hale gelecektir. Üzerine titrediğimiz konu işte budur. Kaygılarımız bunun içindir. Aksini düşünen varsa elbette alnını karışlarız. Bunun hilafına hizmet eden çıkarsa kuşkusuz haddini bildiririz. Kimin ne tercihi olur bilemeyiz, ama Müslüman Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı edecek bir meczup henüz anasının karnından doğmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin şerefli mücadele tarihini; Türkiye’nin milli birliğini ve kardeşliğini canından aziz bilen, Türk milletinin bekasını yaşatmaya baş koyan, beka tehlikeye düşerse; baş almaya, baş vermeye hazır olan, vatanı ve mukaddes değerleri canı pahasına korumaya yeminli Ülkücü ömürler yazmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, birliğin ve dirliğin adıdır. Milliyetçi Hareket Partisi haysiyet ve huzurun adresidir. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı Türkiye’dir, Türk milletidir, istiklal ve istikbal ahlakıdır” ifadelerini kullandı.

"FETÖ’nün, PKK’nın, küresel emperyalizmin komplolarına göz yummayacağız"

18 Mart 1915’te Çanakkale Deniz Zaferi’nin, aynı zamanda tarihin akışını değiştiren bir diriliş destanı olduğunu bildiren Bahçeli, “Bu vesileyle bütün şehitlerimizi hürmetle, rahmetle anıyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum. Çanakkale destanının feyziyle, 21 Mart’ta karşılayacağımız Türk’ün Bahar Bayramı’nın kıvancıyla yolumuza devam edeceğiz, önümüze çıkarılan korkulukları birer birer devireceğiz. Türkiye’nin yükselen gücünden gözleri korkan Bizans ve Haçlı kalıntıları Sevr’i tekrar tedavüle sokma hayali taşısalar da, buna cumhurun ittifak ve irade ruhunun gücüyle karşı duracağız. Suriye ve Irak’ın kanlı ve kaotik şartlarını ülkemize ihraç etmek için fırsat kollayanlara müsaade etmeyeceğiz. Terörizme karşı, Çanakkale’de arşa tutunan imanla mücadele edeceğiz. Yılmayacağız, yorulmayacağız, teslim olmayacağız. Bu devleti yıktırmayacağız, bu vatanı parçalatmayacağız, bu milleti böldürmeyeceğiz. Cansa can vereceğiz, kansa kan dökeceğiz, Türklüğün bekasını lekeletmeyeceğiz. FETÖ’nün, PKK’nın, küresel emperyalizmin komplolarına göz yummayacağız. Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz. Biz Cumhur İttifakı’yız” şeklinde konuştu.

"Ülkülerimizi, ilkelerimizi, ülkemizin haklarını, şehitlerimizin hatıralarını büyük bir sorumluluk duygusuyla temsil etmeyi ant olsun sürdüreceğim"

Hem Türkiye’nin hem de dünyanın çetin sorunlarla boğuştuğu bir dönemde, iradelerini göstererek, kendisini bir kez daha Genel Başkanlığa layık gördükleri için Delegelere teşekkür eden Bahçeli, şöyle konuştu:

“Üstlendiğim tarihi ve zor görevi onurla, gururla, heyecanla ve inançla yerine getirmeye devam edeceğim. Emin olunuz, muhannete muhtaç olmayacağız, davamıza asla gölge düşürmeyeceğiz. Ülkülerimizi, ilkelerimizi, ülkemizin haklarını, davamızın emanetlerini, şehitlerimizin hatıralarını, ecdadımızın haysiyetini büyük bir sorumluluk duygusuyla, adanmış bir yürek eşliğinde temsil etmeyi ant olsun sürdüreceğim.”

Ankara, AA- iha-  malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • UĞUR TÜRKAN (3 yıl önce)
    Bir arkadaş ne güzel yorumlamış devlet bahçeli'nin bile sadece görüntüde mhp'li olduğu yerde diğerlerinin ne önemi var mhp'ye yakışan akp'ye katılmak olacaktır.Hem en azından parti akp'nin gölgesinde kalmaz.Vatanını seven gerçek bir milliyetçi ile yeniden kimlik kazanacağı o eski günlerine dönmesini diliyorum MHP'nin.!
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (3 yıl önce)
    Cok merak ediyorum hiç bir kimseyi begenmiyen başkan hoca Ve siyasete ki insanları eleştirenler acaba kendileri nasl bir karekter ve nasıl bir insan Bize şu imkanı sunan malatya haberi dahi eleştirenler var hem okuyor hem yazıyor birde eleştiriyo
    0
    0
    Yanıtla
  • FFM (3 yıl önce)
    Malatyalı olsun da taşdan olsun siyaseti sevmem yinede bir malatyalı üst kademede oldumu gurur duyorum Hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • LEVENT (3 yıl önce)
    Akçadağ Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gönültaş hangi marifetleriyle, hangi çalışmaları ve hizmetleri ile MHP Merkez Yönetim Kurulu'na seçilimiş?
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (3 yıl önce)
    Devlet Bahçeli bile MHP'li değilken sizin MHP'de ne işiniz var ya. İş olsun işte.
    0
    0
    Yanıtla
  • kemal (3 yıl önce)
    Devlet bahçeli partinin başında olduğu sürece 40 yıldır davaya hizmet veren gerçek ülkücüler bu partide görev almazlar. Maalesef mevcut yönetim ülkücü hareketi bitme düzeyine getirdi.. MHP liyiz demeye utanır olduk. televizyonlara çıkıp tartışabilecek kapasitede kimse kalmadı. Yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (3 yıl önce)
    Hayırlı uğurlu olsun,Allah utandırmasın.. Başarılarınızın devamını dilerim,İnşallah MHP Milletvekili sayısı Malatya da artar....
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekle artar ?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatyanın sorunlarına sahip çıkıp çözmedikten sonra yönetime girseler ne olacak, girmeseler ne olacak. Sayın Fendoğlu Sultansuyunun yağmalanması ve yok edilmesi sürecinde hiç bir tepki koymadı. Ya da bildiği bir şey var ise bile malatya halkı ile paylaşmadı. İki adet Elazığlı bürokrat ve yıkımcı Sultansuyu tigem müdürü Hara yı yıkıp, özelleştirip yok etmelerine seyirci kaldı. Hala Malatya halkı bu konuda sayın Fendoğlu dan cevap bekliyor. Neden buranın yıkılıp, özelleştirilip yok edilmesine seyirci kalınıyor? Neden hiç bir vekilin bu konuda sesi çıkmıyor? Bu konuya sahip çıkan Malatya sivil toplum örgütü başkanları neden Sultansuyundaki bir memur tarafından tehdit ediliyor? Bu yıkım ve yok etme projesinin arkasında nasıl bir güç var ki herkes sus pus? Tarım bakan yardımcısı Malatya ya meydan okuyor. Kimsenin gıkı çıkmıyor. Bir de bu bakan yardımcısına plaket veriliyor. Bu özelleştirmenin arkasında nasıl bir müteahhitler ve rant var ki kimse bu konuda kılını kıpırdatmıyor? Elazığlı bakan yardımcısı, Sultansuyundaki Elazığlı mühendis, Sultansuyu müdürü hepsi bir olmuşlar Osmanlıdan Cumhuriyete Malatyanın en önemli değerini yok etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Malatyalı miletvekilleri, belediye başkanları bir allahın kulu da çıkıp sizin haddinize mi burayı yıkıp yok etmek siz kimsiniz demiyor. Üstelik bu üçlüden Elazığlı mühendis konuyu gündeme getiren gazeteciyi, Malatyahaber sitesini tehdit ediyor. Yine kimsenin sesi çıkmıyor. Eninde sonunda bu konunun arkasındaki güçler ortaya çıkacaktır. O zaman bakalım Malatyalının yüzüne bakacak yüzünüz kalacak mı.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (3 yıl önce)
    herkese hayırlı olsun. ciddi anlamda "kan değişikliği" olmamış bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (3 yıl önce)
    Ülkemize ve Memleketimize hayırlı olması dileği ile.
    0
    0
    Yanıtla