SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kale Belediye Binası İhalesi 3'üncüde Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2021-03-19 18:23:00
Kale Belediye Binası İhalesi 3'üncüde Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

5 MİLYON 600 BİN TL'YE İHALE EDİLDİ, SÖZLEŞME İMZALANDI.. İlk olarak geçtiğimiz yılın Kasım ayında ihaleye çıkarılan ancak, belediye yetkililerinin hazırladığı ‘Teknik Şartname’nin yetersizliği nedeniyle iptal edilen, daha sonra Ocak ayında yapılacağı ilan edilen ve yine 2. kez iptal edildiği açıklanan Kale Belediyesi yeni hizmet binasına ait yapım işi ihalesi, ancak 3. ihale ile sonuçlandırılabildi.

Kale Belediyesi, ilk ihaleyi çeşitli gerekçelerle iptal ettikten sonra, yaklaşık nüfusu nüfusu 6500 olan ilçe için inşa edilecek 3500 m2 yoğunlukta ve 5 katlı lüks belediye hizmet binasının yapımı amacıyla bu defa 14 Ocak 2021 tarihinde yeni bir ihale düzenlendiğini ilan etmişti.

Belediye yetkilileri, ikinci ihalenin iptal gerekçesini ise, “Bütün tekliflerin alıma ayrılan ödeneğin/ yaklaşık maliyetin çok üzerinde” olmasıyla açıklamıştı.

3.ihale sonuçlandı, 5 Mart’ta sözleşme imzalandı.

Yaklaşık maliyeti 5 milyon 691 bin TL olarak açıklanan Kale Belediyesi yeni hizmet binası yapım işi ihalesi, 16 Şubat 2021 tarihinde yapılan ihalede 5 milyon 600 bin TL teklif veren Elazığ firması Gökçedal İnşaat – Doğrama Ltd. Şti.’ne verildi.

İhalenin verildiği firma ile Kale Belediyesi arasında 5 Mart 2021 tarihinde sözleşme imzalandı.

5 milyon 600 bin TL harcanacak

İhale kapsamındaki iş için, ilave artışlar olmadığı takdirde Kale Belediyesi, adı geçen firmaya 5 milyon 600 bin TL ödeyecek.

Malatya’daki belediyelerin yeni hizmet binası yapma seferberliği tam hız devam ediyor.

Hizmet binaları zaten var olan Battalgazi Belediyesi ve Yeşilyurt Belediyesi’nin ardından Kale Belediyesi de yeni bir hizmet binası yaptırmak amacıyla ihale süreci başlattı.

İlk olarak Kasım ayında ihaleye çıkan Kale Belediyesi, bu ihaleyi, kendilerinin hazırladığı ‘Teknik Şartname’nin yeterli olmaması nedeniyle iptal etmişti.

Daha sonra, ikinci bir ihale düzenleyen Kale Belediyesi, Ocak ayında yapılması gereken bu ihalenin de çeşitli gerekçelerle iptal edildiğini açıklamıştı.

Kale Belediyesi’nin Mahmut Dursun Mahallesi sınırları içinde yaptıracağı 5 katlı yeni hizmet binasına ait yapım işinin 3. İhalesi, 16 Şubat 2021 tarihinde yapıldı ve 5 Mart 2021 tarihinde ise ihalenin verildiği Gökçedal İnşaat – Doğrama Ltd. Şti. ile sözleşme imzalandı.

Kale Belediyesi’nin söz konusu ihalesine 5 teklif sunuldu.

Bu teklifler arasında bulunan Elazığ merkezli Gökçedal İnşaat – Doğrama Ltd. Şti. yaklaşık maliyeti 5 milyon 691 bin TL olarak hesaplanan iş için, 5 milyon 600 bin TL teklif verdi; bu teklif Kale Belediyesi İhale Komisyonu tarafından kabul edildi ve ihale sonuçlandırıldı.

3500 m2 alanda 5 katlı bina inşa edilecek

Kale Belediyesi’nin yeni binası, ilçe merkezinde yaklaşık 3 bin 500 metrekare yoğunlukta, 5 katlı olarak inşa edilecek. Binanın 1 yıl içinde tamamlanacağı belirtildi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

GÖRSEL: Kale Belediyesi binası maketi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Kadir (3 yıl önce)
    Siz asil Kutahya belediye binasini gorun Giriste 20 metrelik sutunlar, komple cam duvarlar, en havali ve pahalisindan granitler... Calisanlara soruyorsun bu kadar şafşataya gerek var miydi? diye... Allah dan onlarda bu durumdan rahatsiz. Cok elestiri aldiklarini gizlemiyorlar. Malatya da kirsal bir mahalle, iki belediyeden bir tanesi guzellestirme ihalesi yapiyor, 20 ye yakin evin dis cephesi, bayası, catisi vs. Evlerden 15 i kerpic ve yarisi yıkılmış, icinde yasayan yok. Yapilan masraf mi ? Soyle anlatayim; 400 aileye 1.000 tl yardim yapilsa daha hayirli olurdu !
    0
    0
    Yanıtla
  • Kuyucu (3 yıl önce)
    Ne desem ? Neresinden başlasam bilemiyorum!.. Ülkenin içerisindeki bulunduğu ekonomik durum ortadayken yeni belediye binaları, millet bahçeleri vb. Yapı ve yatırımların askıya alınması gerekirken bu işlerin ihale edilmesi millete zul ve israftır!.. Yazık günah! Bizler ülkenin yarınları için binlerce eleştiriye maruz kalmamıza rağmen mevcut desteğimizi vatanın bekası için sayunuyoruz/savunuruz da!.. Lakin böylesine sıkıntılı bir dönem de, enflasyonun ve faiz oranlarının arttığı, piyasanın durma noktasına geldiği noktada, yapılan bu işleri tasvip etmiyor, savurganlık ve israf olarak değerlendiriyoruz!.. Allah rızası için bir sirkelenip kendize gelin ya da bu konulardan dolayı rahatsız olan size gönül vermiş bu vefalı millet!.. üzülerek söylüyorum ki, sizi silkeleyecek!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Moden GİBİ gorunen bir dinlenme tesisi imaji var . Ve Kalenin neresine yapacaklar köprü manzarali olsa bari
    0
    0
    Yanıtla
  • HüseyinSss (3 yıl önce)
    Bencede yeni binalar, yollar, köprüler, tüneller, sihalar, ihalar, yerli arabalar .... savurganlıktan başka birşey değil... Bunun yerine mesela kalenin meşhur meyvesi olan çilek yiyen bir kadının heykeli yapılabilirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (3 yıl önce)
    Yazık. Bu kadar büyük bir binaya ne gerek var. Ülkenin her yerinde savurganlık had safada. Yazık bu milletin parasına.
    0
    0
    Yanıtla