SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Ailesinin Katıldığı Etkinlikte Duygusal Anlar

0
Güncellendi - 2021-03-20 02:04:27
Şehit Ailesinin Katıldığı Etkinlikte Duygusal Anlar
A- A+ PAYLAŞ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Kahramanlık Türküleri’ ve Şiir Dinletisi programı düzenlendi. Etkinliğe, evlatları şehit Astsubay Mehmet Çavuş’u Diyarbakır/Sur’da kaybeden şehit ailesi özel konuk olarak davet edildi. Duygu yüklü anların yaşandığı programda Başkan Gürkan ve şehit ailesi konser sonrası salondan birlikte ayrıldı.

Diyarbakır Sur İlçesi’nde PKK’lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar sonrasında şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç’in anne ve babasının özel olarak davet edildiği program Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çanakkale Zaferi’nin kutlandığı, şehitlerin anıldığı gecede duygusal anlar yaşandı. Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Dinç’in ailesinin çocuklarının şehadet haberi aldıkları anı anlattıkları sırada salonda göz yaşları hakim oldu.

Sahneye davet edilen aileye çiçek vererek, acılarını paylaşan ve bir kez daha taziye dileklerinde bulunan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, önce şehit ailelerinin vakur duruşunu örnek gösterdi daha sonra Türkiye üzerinde içte ve dışta oynanan oyunlara dikkat çekti. Başkan Gürkan, “Ülkemizin bulunduğu coğrafya çok pahalı bir coğrafyadır. Bu topraklar için bizler çok büyük bedeller ödedik. Tarih tekerrürden ibarettir. Tarihten ibret alınsa tarih bir daha tekerrür eder miydi? Bu ifade hem bizim hem de düşmanlarımız için geçerli bir ifadedir. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Evlat acısı zordur. Ben bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Bütün ailelere başsağlığı sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Gazilerimize sağlık ve huzur diliyorum. Ülkemizin bir daha böyle girdaplara girmemesini temenni ediyorum. Bu coğrafya pahalı bir coğrafyadır.” Dedi.

“ONLAR BU VATAN GÜZEL EVLATLAR YETİŞTİRDİ”

Daha sonra gün içinde düzenlenen anma programlarına değinen Gürkan, “18 Mart Şehitler Günü programlarımız sabah namazı ile birlikte Şehir Mezarlığında başladı ve gün boyu devam etti. Anadolu toprağı acılarla dolu, acılarla yoğrulmuştur. İstiklal Marşında Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi Bastığın Yerleri Toprak Diyerek Geçme Tanı, Düşün Altında Binlerce Kefensiz Yatanı, Sen Şehit Oğlusun İncitme Yazıktır Atanı, Verme Dünyaları Alsan da bu Cennet Vatanı. İşte bu topraklar şehit kanlarıyla yoğrulmuş şüheda ile yoğrulmuş ve onların şefaatlerine Cenab-ı Allah hepimizi ulaştırsın, kavuştursun. Biz bu günleri niye dolu dolu yaşatmaya çalışıyoruz. Tarihten ibret alalım diye. Bu vatan toprakları kolay kurtulmadı. Her karış toprağında binlerce şehit kanı olan bu topraklarda görevimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız. Aksi taktirde istikbali kaybederiz. Çanakkale Zaferi’nin 106. Seneyi devriyesinin temel amacı nedir? İstikbalden-İstiklaledir.  İstiklal olmazsa istikbale güvenle bakma şansımız yoktur. Anafartalar kahramanı ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal askere şu emri veriyor. ‘Ben size taarruzu emretmiyorum. Ölmeyi emrediyorum’ diyor. Şair ‘Kahramanlık ne yalnız bir yükseliş demektir, Ne de yıldızlar gibi parlayıp sönmektir. Ölmezliği düşünmek boşuna bir emektir. Kahramanlık saldırıp bir daha dönmemektir” diyor.  O Çanakkale’dir ki Milli Kurtuluş Savaşımızın ve İstiklal Savaşımızın temeli olmuştur. Bugün 106. Yıl dönümünü milletçe hüzün aynı zamanda gurur ve coşku içerisin de idrak ediyoruz. Şehit annemize hürmetlerimi sunuyorum. Sizler bu vatana güzel evlatlar yetiştirdiniz. Sizin şahsınızda bütün şehit anne ve babalarına hürmetlerimi sunuyorum. Milletim ve halkım adına hürmetlerimi sunuyorum. Bu milletin mahşeri vicdanı sizleri her zaman baş üstünde taşımaya ve başlarına taç etmeye yeterlidir” ifadelerini kullandı.

Başkan Gürkan program sonunda Şehit Ailesi ile birlikte program alanından ayrılırken, aileyi evine makam aracıyla bıraktı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız