SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yaptık Fedakarlığımızı, Yorulmadık, Tükenmedik.."

0
Güncellendi - 2021-03-21 20:04:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan,Malatya Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Erol Karaaslan ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret ederek bir süre görüştüler. Başkan Gürkan, “İl dışı programlarımız nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı’nda Tabip Odamızı ziyaret edememiştik.  Tabipler Odası Başkanımızın şahsında tüm tabiplerin ve doktorların 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor ve tebrik ediyorum” dedi.

“YORULMADIK, TÜKENMEDİK, NE KADAR GEREKİRSE YİNE YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ülkemiz ve dünyanın zor bir süreçten geçtiğini belirten Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Erol Karaaslan ziyaret sarısında yaptığı konuşmada, “Pandemi sürecinde yapılan mücadeleler ve fedakârlıklar çok önemliydi. Biz hekimler olarak elimizden gelen bütün gayreti gösterdik. Bu ülkeye borcumuz vardı. Bu ülke bu günler için sağlıkçıları ve hekimleri yetiştirdi, emek verdi. Borcu ödemek zorundaydık ve hiçbir fedakârlıktan kaçmadık. Tarihin belirli dönemlerinde, belirli kuruluşları daha ön plana çıkıyor ülkenin gündemi değiştikçe, bu dönemde de sağlıkçıların fedakârlık yapması gerekiyordu ve yaptık fedakârlığımızı, yorulmadık, tükenmedik, ne kadar hizmet yapmak gerekirse yine yapmaya devam edeceğiz. Tabi bu Covid-19 ile mücadelemizde kurumların uyumu çok önemliydi. Özellikle sağlıkla uğraşan sağlık yöneticileriyle Büyükşehir Belediye Başkanımızın uyumu çok önemliydi ve bu şehrimize artı bir değer kattı. Hiçbir uyumsuzluk, arada kopukluk olmadı. Sayın Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Covid-19 sürecinde verdikleri desteklerden dolayı da çok teşekkür ediyorum. Başkanımız her tıp bayramında odamızı ziyaret ettiler, her zaman yanımızda oldular bunun içinde ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ PANDEMİ SÜRECİNDE CANI PAHASINA GÖREV YAPIYOR”

Sıcak karşılamadan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Tabipler Odası’nda olmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. İl dışı programlarımız nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramında Tabip Odamızı ziyaret edememiştik.  Tabipler Odası Başkanımızın şahsında tüm tabiplerin ve doktorların 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor ve tebrik ediyorum. Oda Başkanımızın da ifade ettiği gibi bizler gerek meslek odaları olsun gerek işçi sendikaları olsun gerek sivil toplum kuruluşları olsun, hemşeri dernekleri olsun kısacası sosyal taraflar diye tabir ettiğimiz kuruluşlarla çalışmaktan büyük onur duyuyoruz. Bizim yönetimimizde, çalışma usul ve esaslarımızda, katılımcı belediyecilik ilkesi içerisinde, birlikte yönetim ilkesi içerisinde sosyal taraflarla yol ve yön pusulamızı belirliyoruz. Tabipler Birliği’de bizim çalışmalarımız da çok yakinen paydaş olarak çalıştığımız bir birliktir. Sağlık çalışanlarımız büyük özveri ve fedakârlıkla çalıştıklarını biliyoruz. Tabi bu Covid-19 süreci içerisinde kendi canı pahasına cephede cihat eden asker gibi bizzat hastanelerde, sağlık merkezlerinde, sağlık kuruluşlarında gelen hastalarla yakinen ilgilenmeleri ve kendi hayatlarını tehlikeye atarak bu hastaların iyileşmesi için göstermiş oldukları gayret hakikaten takdire şayiandır. Bu anlamda sağlık çalışanlarımız içerisinde de şehitlerimiz var. Ben bu vesile ile Covid-19 sürecinde yapmış olduğu mücadeleden dolayı şehit olan sağlık çalışanlarımızı rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyorum, mücadelesini sürdüren sağlık çalışlarına sağlık ve esenlikler diliyorum. Tabipler Birliği Başkanımızın da dediği gibi özellikle maske konusunda olsun, hijyen ve dezenfekten konusunda olsun tabipler odamızın ve diğer odalarımız bizlere olan taleplerini yerine getirmeye gayret gösterdik. Ayrıca bütün çalışanlarımıza belediye olarak yemek ve sıcak kumanya verdiğimiz gibi, bu süreç içerisinde sağlık çalışanlarının toplu taşıma araçlarına ücretsiz olarak binmelerini temin ettik. Netice itibariyle şehir değerleri ile bir anlam ifade eder Biz inanıyoruz ki şehrin bu değerlerle hep birlikte yönetme ilkesi içerisinde olmak şehirdeki huzur ve ahengi beraberinde getirir. Bu anlamda bu çalışmalar da bize destek olan kendi meslekleri konusunda hakikaten fedakârca çalışan bütün tabiplerimizi bütün sağlık çalışanlarımıza, Tabipler Odası Başkanı’nın şahsında kutluyorum ve tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

MAHMUT KIRTAY’DAN, BAŞKAN GÜRKAN’A ŞİİRLİ TEŞEKKÜR

Yapılan konuşmaların ardından Tabipler Odasında görevli Mahmut Kırtay, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a yazdığı şiiri okudu.

Hoş geldin gönüllerin adımı başka,

Yerin var garip gönüllerde her zaman,

Gönülleri saray edip daim mekân tutan,

Varım diyor; gönüllerde başkan Gürkan.

 

Sağı solu, akı beraber eyledin,

Amaç hedef halka hizmet iyi beldin,

Hakkı tutup, haksızlığı yerlere serdin,

Ahaliye hizmettir başkan senin derdin.

 

Günyüzü görmemiş gönüllere dokundu,

Ayşe teyze, Ali dayının oldu tek umudu,

Ücra yer, dağ, taş, sarp yokuş düz yoldu,

Başkan Gürkan hizmetin hep lideri oldu.

 

Herkese eşit hizmettir senin tek amacın,

Yoktur başkan senin türlü dolambacın,

Gereken yerlere atarsın hizmetten kulacın,

Hak, adalet ilkelerin oldu hep başına tacın.

 

Gönülden Gönül’e giden yolda reis yoldu,

Garip gurabanın hakkını candan koruyucu,

Hizmet yolları sarp, engebeli ve de yorucu,

Malatya’da yaptığı hizmet gayet doyurucu.

 

Teşrif buyurduğunuz Malatya Tabip Odasına,

Hak Teâla doğrusunu yanındadır inan bana,

İkinci mısrada gizlidir büyük bir ilahi, mana,

Garip Mahmut Hoca’dan selam kelam sana.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • ahmet demir (3 yıl önce)
    Sayın Gürkan İnderesi TOKİ BÖLGESİNE marketler,sosyal tesis,çocuk parkları,spor aletleri parkları istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (3 yıl önce)
    Reklam yapmaktan başka bişey yapmadınız malatyayı 20 sene geriye gütürdünüz neyin fedakarlığını yaptınız ama kendiniz için iyi çalıştınız bunu hepimiz iyi biliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Keşke aynı fedakarlığ Sultansuyu harası için de göstersen. Buranın yıkılıp özelleştirilip yok edilmesine karşı dursaydın. O zaman anlardık gerçekten fedakar olduğunu. Üç beş müteahhidin rant hırsına kurban etmeseydin. Üç beş Elazığlı bürokratın koca Malatya ya meydan okumasına müsaade etmeseydin. Ancak nafile. Neyazık ki bazı çıkarlar Malatya ya kurban edildi. Sultansuyu gibi bir yere beton santrali kurulmasına izin verdin. Bu nasıl bir belediyeciliktir sayın başkan anlatta görelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    Başkan ettik seni getirdik başa Umutlar yalan oldu, hayaller boşa Gelen gideni aratır demiş atalar Bekle seçimde düzeltilecek bu hatalar Bu da benim şiirim arkadaşlar.
    0
    0
    Yanıtla