SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İllerin Tanıtımında Başlangıç Aşamaları Önemli"

0
Güncellendi - 2021-03-22 01:42:46
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, "Hayat Çiçek Açıyor" sloganıyla (MAGTAD) Malatya Gastronomi, Turizm ve Tanıtım Derneği öncülüğünde "Kayısı Çiçeği Festivali" kapsamında Malatya yemeklerinin yanı sıra özel yemeklerin de tanıtımı yapıldı.

Festival kapsamında Malatya'ya davet edilen şefler, gurmeler, yazarlar, gazeteciler, tur rehberleri ve seyahat acenteleri temsilcilerinin Akçadağ'dan sonraki durağı Kale ilçesi oldu.

Kale İlçesinde Malatya Turgut Özal Üniversitesi MYO Yerleşkesinde Şef Aydın Demir tarafından Kayısılı Saray Yemekleri Work Show ve Plaket Töreni düzenlendi.

Programa; Vali Aydın Baruş, Kale Kaymakamı Abdulselam Bıçak, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren,  Kale Belediye Başkanı Murat Koca, Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aladağ, TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay,  Malatya Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Malatya Gastronomi Turizm ve Tanıtım Derneği Yöneticileri, şenlik kapsamında Malatya'ya davet edilen Hürriyet Gazetesi Lezzet Yazarı Sahrap Soysal, Hürriyet Gazetesi Kelebek eki Seray Baykan Çeçen, Mutfak Şefi Aydın Demir, TV Programcısı/Yazar Aynur Ayaz, Habertürk TV Yasemin Güneri Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği Genel Başkanı Okan Geçgel  ile sosyal medya fenomenleri ile profesyonel tur rehberleri katıldı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Aşçılık Programı mutfağında Şef Aydın Demir tarafından Osmanlı Saray Yemeklerinden ‘Pekmezli Kuzu Etli Kayısı Yahnisi’ ile “Ballı Mahmudiye” yapıldı. Vali Aydın Baruş ve beraberindekiler ile sohbet ortamında geçen Work Show, Sosyal Medya Fenomenleri ve gazeteciler tarafından sosyal medyadan canlı yayınlandı. ‘Pekmezli Kuzu Etli Kayısı Yahnisi’ ile “Ballı Mahmudiye”nin Osmanlı Saray Mutfağında önemli bir yeri olduğunu belirten Şef Aydın Demir, kayısının gerek yemek gerekse tatlı yapılarak ikram edildiğini söyledi.

Tadımın ardından plaket takdim programına geçildi. Burada açılış konuşmasını yapan MAKTAD Başkanı Zeki Saygı: “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Kayısı Çiçeği Şenliklerini ilelebet devam ettirmeyi amaçlıyoruz. 20 tane kamu ve 44 tane de sektörün önde gelen kuruluşlarını bir araya getirdik. Hep birlikte ele vererek, omuz omuza vererek Malatya’nın gastronomi, tarihi ve kültürel değerlerini tanıtarak güzel bir noktaya getirme arzusundayız. Malatya’mızda göze hitap eden, kulağa hitap eden ve mideye hitap eden çok güzel argümanlar var. Bunu hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtma amacındayız, bunu da birlikte başaracağız” dedi.

Bu güzel çalışmadan ötürü MAKTAD Başkanı ve üyelerini tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş; “Malatya’mız bu günler itibarıyla henüz daha ısınmadı ama bu mevsimin de ayrı bir güzelliği var. Yolda gelirken görmüşsünüzdür bir tarafta bembeyaz Kayısı Çiçeklerinin hemen arkasında karlı Beydağları, diğer tarafa baktığınızda Karakaya Baraj Gölünün masmavi güzelliği. Bu belki sadece Malatya’ya has bir güzellik. Malatya’nın güzellikleri her mevsimde insanın dikkatini çekecek bir değere sahip. Malatya Gastronomi, Turizm ve Tanıtım Derneği yeni bir dernek. Çok güzel işler yapacağını düşünüyorum. Başkanımız Zeki Saygı başta olmak üzere yönetimde yer alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Katkı veren Büyükşehir Belediyemiz, Yeşilyurt, Battalgazi Belediyemiz buradaki etkinliklere destek veren Kale Belediyemiz ve ayrıca Turgut Özal Üniversitemiz bu etkinliğe destek verdi. Ortaklar olarak da Ticaret ve Sanayi Odamız, Ticaret Borsamızın da desteği var. Ayrıca ilimizde fotoğraf, gastronomi ve musiki derneklerinin de katkısı var. Kendilerine Başkanlar nezdinde çok teşekkür ediyorum. İllerin tanıtımında başlangıç aşamaları çok önemli. Elele verirseniz, birlikte yola çıkarsınız başarılı olursunuz. Bu açıdan bu emeği çok değerli buluyorum.

Bu akşamın ayrı bir özelliği de ülkemizin tanınmış şeflerinden Aydın Demir’in burada biraz önce yapmış olduğu yemekleri tattık. Buradaki öğrencilerimize de hocalık yapmasını en azından kısa süre de olsa rica ettik, sağ olsun bizi kırmadılar. Kendisi Bolu-Mengenli, Bolu ilimiz aşçılar yatağıdır, kendisinden Malatya yemekleri yapmasını rica ettik. Tatmış olduğumuz yemekler, Malatya’nın değerlerine ayrı değer katacak lezzetler. Çünkü Malatya Gastronomisinin ana unsuru kayısı. Bu kayısının yemeklerde kullanımını hakikaten karışımını bileşimini çok güzel bir şekilde gerçekleştirdiler. Bundan sonra zaten zengin olan Gastronomamizi daha da dikkat çekecek şekilde zenginleştirir, damaklara hitap edecek hale getirir ve buraya dışardan gelen misafirlerimize çok nefis yemekler sunarız. Gastronomi alanındaki faaliyetler artarsa Malatya’nın doğası zaten güzel, tarihi engin bir tarih, kültürü çok çeşitli ve zengin. Bütün bu unsurları birleştirdiğimiz taktirde de Malatya turizmi daha fazla hareketlenecek, farklı deneyimler yaşamak isteyen insanlar buraya gelecekler, bizim misafirperverliğimizi görecekler. Malatya her zaman sıcaklığı ve misafirperverliği ile bilinen bir il. Biz de misafirlerimizi Malatya’da ağırlamaktan çok büyük mutluluk duyacağız. Buraya kadar teşrif eden bütün misafirlerimize çok teşekkür ediyorum. Bu güzel başlangıcın daha büyük güzelliklere daha yüce güzelliklere vesile olmasını temenni ediyorum ve organizasyonu gerçekleştiren MAKTAD başkanımız başta olmak üzere katkıda bulunanlara ayrıca teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Vali Aydın Baruş ve MAKTAD Başkanı Zeki Saygı, organizasyonda katkısı bulunanlar ile ilimize organizasyon kapsamında gelenlere plaket ve katılım belgeleri vermeleri ile program sona erdi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Özgül Sevimli PİŞKİNÖZ (2 yıl önce)
    Güzel bir girişim fakat Malatyamızın yemeklerini yapacak hiç mi hakiki Malatyalı aşçı ya da tecrübeli analarımız kalmadı da Bolu Mengenli Aşçılara bu iş yaptırılıyor Bir aşçı torunu olarak çok yadırgadım doğrusu Malatyalı olmayan bir aşçı bizim damak tadımızı veremez ve eski yemeklerimize ihanet etmiş olursunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (3 yıl önce)
    Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler,
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (3 yıl önce)
    ne diyem bu pandemi döneminde malatya yüksek riskli kırmızı olduğu dönemde çokmu gerekliydi bu festival .
    0
    0
    Yanıtla