SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Süper Ligde 31. Hafta Sona Erdi, YMS Bir Sıra Geriledi

0
Güncellendi - 2021-03-22 00:26:18
Süper Ligde 31. Hafta Sona Erdi, YMS Bir Sıra Geriledi
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig'de 31. hafta sona erdi. Ligde haftanın kapanış maçında bir maçı eksik lider Beşiktaş, Vodafone Park'ta Fenerbahçe'yi konuk etti. Müsabakada, 1-1 beraberlikle tamamlandı. Cumartesi günü Malatya'da oynanan maçta Gaziantep FK ile 2-2 berabere kalan ve 5 haftadır 13'üncü sırada yeralan Yeni Malatyaspor, 1 puan aldığı haftayı 14'üncü sırada bitirdi.

Süper Ligde lider Beşiktaş, 1-1'lik Fenerbahçe beraberliğiyle Beşiktaş 64 puana ulaştı ve en yakın takipçisi Galatasaray ile puan farkını 3'e yükseltti. Bay haftasını henüz geride bırakmayan Fenerbahçe ise 59 puana çıktı. Günün diğer maçlarında Fraport TAV Antalyaspor, küme düşme hattındaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 3-1 yendi. Bu karşılaşmanın ardından Erzurum temsilcisinde teknik direktör Mesut Bakkal ile yollar ayrıldı.

Orta sıralara tırmanmak isteyen İttifak Holding Konyaspor, konuk ettiği sezonun iyi takımlarından Aytemiz Alanyaspor'u 1-0'lık skorla geçti. Ligde sıkıntılı bir süreçten geçen son şampiyon Medipol Başakşehir ise deplasmanda ligin son sırasındaki Yukatel Denizlispor ile golsüz berabere kaldı. Turuncu-lacivertliler, 30 puana ulaşarak küme düşme hattının 1 puan üzerine çıktı.

Haftanın dikkati çeken bir diğer karşılaşması ise zirve yarışındaki Galatasaray ile küme düşme hattından uzaklaşmak isteyen Çaykur Rizespor arasında oynandı. Müsabakayı 4-3 kaybeden sarı-kırmızılı ekip, derbi haftasını iyi değerlendiremedi. Bu sonuçla Galatasaray, bir maçı fazla olmasına rağmen lider Beşiktaş'ın 3 puan gerisine düştü.

Sonuçlar ve Puan Sıralaması

Yeni teknik direktörü İrfan Buz yönetiminde çıktığı Gaziantep FK maçında, iki kez mağlup duruma düşmesine rağmen 2-2'lik beraberlikle sahadan ayrılan Yeni Malatyaspor'un 1 puanla kapattığı haftada en büyük sürpriz, alt sıralarda yeralan Rizespor'un Galatasaray'ı İstanbul'da 4-3 mağlup etmesiyle geldi. Rize bu galibiyetle, 14. sıradaki yerini Yeni Malatyaspor'a bıraktı ve 13. sıraya yükseldi.

Ligde 31. haftada oynanan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:

Fatih Karagümrük-Hes Kablo Kayserispor: 3-0

Galatasaray-Çaykur Rizespor: 3-4

Gençlerbirliği-Kasımpaşa: 2-1

Göztepe-Demir Grup Sivasspor: 3-5

Trabzonspor-MKE Ankaragücü: 4-1

Yeni Malatyaspor-Gaziantep: 2-2

Fraport TAV Antalyaspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor: 3-1

İttifak Holding Konyaspor-Aytemiz Alanyaspor: 1-0

Yukatel Denizlispor-Medipol Başakşehir: 0-0

Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-1

Bu sonuçların ardından puan sıralaması şöyle oluştu:

32. haftanın programı

Milli maçlar nedeniyle 1 hafta ara verilecek Süper Lig'de 32. haftanın müsabaka programı şöyle:

3 Nisan Cumartesi:

13.30 Hes Kablo Kayserispor-Göztepe (Büyükşehir Belediyesi Kadir Has)

16.00 Çaykur Rizespor-Fatih Karagümrük (Çaykur Didi)

16.00 Demir Grup Sivasspor-Trabzonspor (Yeni 4 Eylül)

19.00 Atakaş Hatayspor-Galatasaray (Antakya Atatürk)

4 Nisan Pazar:

13.30 Büyükşehir Belediye Erzurumspor-İttifak Holding Konyaspor (Erzurum Kazım Karabekir)

16.00 MKE Ankaragücü-Fraport TAV Antalyaspor (Eryaman)

16.00 Aytemiz Alanyaspor-Gençlerbirliği (Bahçeşehir Okulları)

19.00 Kasımpaşa-Beşiktaş (Recep Tayyip Erdoğan)

5 Nisan Pazartesi:

16.00 Medipol Başakşehir-Yeni Malatyaspor (Başakşehir Fatih Terim)

19.00 Fenerbahçe-Yukatel Denizlispor (Ülker)

İstanbul, AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Emin yurdakul (3 yıl önce)
    Düşecek takımlar 1. Sıra da yenimalatyaspor 2. Sıra da denizlispor 3. Sırada gençlerbirliği 4. Sırada erzurum düşer yazın kenara adil gevrek varken bu takım yüzde yüz doksandokuz düşecek adil gevrek istifa
    0
    0
    Yanıtla
  • ARY (3 yıl önce)
    Gelinen durum ve bu saatten sonra bu camianın yapacağı ideal şey takımı küme düşürmemektir yoksa sadece Malatyaspor değil Malatya kurumlarıyla, camiasıyla, idarecileriyle küme düşer ve herkese yazık olu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardeşim,Sen şimdiye kadar bu takımın ilk 5'eoynuyacağınımı düşünüyordun.Bu aşamadan sonra adil gevrek olduğu sürece takım ikinci kere küme düşme yolunda.
    0
    0
    Yanıtla