SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FETÖ'nün TSK Yapılanması Dosyasını O Kapatmış

0
Güncellendi - 2021-03-22 20:24:55
FETÖ'nün TSK Yapılanması Dosyasını O Kapatmış
A- A+ PAYLAŞ

2. ORDU'DA ASKERİ SAVCIYDI, 2007'DEKİ İTİRAFI GÖRMEZDEN GELDİ, DANIŞTAY HAKİMİ OLDU, FETÖ'DEN CEZA ALDI.. Malatya’da Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin soruşturmada "FETÖ çıkarları doğrultusunda yalan ifadeyle bazı kişilerin mağdur olmasına sebebiyet verdiği" öne sürülen 10 kişi hakkında açılan davanın iddianamesinde FETÖ’den 7 yıl 6 ay hapis cezası alan Bylock kullanıcısı eski Danıştay Tetkik Hakimi ile ilgili olarak ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

-FETÖ’nün TSK yapılanması 2007 yılında ifşa olmuştu ama.!

Malatya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan FETÖ Zirve Yayınevi Kumpas Davasının iddianamesinde, Malatya’da 2007 yılında İl Jandarma Komutanlığında Uzman Çavuş olarak çalışan bir asker, kendisinin FETÖ’nün dershanesinde kurs gördüğünü, özel olarak FETÖ tarafından TSK’ya yerleştirildiğini, örgütün taktik/teknikleri, örgütle iltisaklı Jandarma personelinin isimleri, abileriyle yaptıkları görüşmelerde kendisinden istenenleri, hafta sonları kendisi ile ilgilenen FETÖ imamlarıyla görüşerek, askeri bilgiler aktardığını itiraf etti. Malatya İl Jandarma Komutanlığı ise dosyayı, yani FETÖ’nünü TSK’ya sızmasının ayrıntıları ile anlatıldığı uzman çavuşun soruşturmasını 2. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığına gönderdi.

-Dosyayı o dönem 2. Ordu'da askeri savcı olan FETÖ'cü kapatmış

FETÖ’nün TSK’ya sızmasını tüm ayrıntıları ile anlatan uzman çavuş ile ilgili dosya o dönem yedek subay olarak Malatya 2. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığında Askeri Savcısı olan Yusuf Cuma Maraşlı baktı. Maraşlı, suçunu itiraf eden Uzman çavuş hakkında her hangi bir siyasi parti ve cemaatle ilgisi bulunmadığı gerekçesiyle dosya hakkında 31 Ekim 2008 tarihinde kovuşturmaya yer olmadığına karar vererek, dosyayı kapattı.

FETÖ’nün TSK’ya sızma girişimlerini itiraf ederek anlatan uzman çavuş Aykut Saka, 2010 yılında TSK’dan ihraç edildi. FETÖ’nün TSK’ya sızmasını 2007 yılında ayrıntılarıyla ile hazırlayarak Askeri Savcılığa gönderen dönemin Malatya İl Jandarma Komutanlığındaki ekip ise FETÖ kumpası ile Zirve cinayetine sanık yapılmış ve beraat ettikleri davada 4 yıl cezaevinde tutulmuştu.

-“ FETÖ mensubu olması, bu tutumunun dosyayı kapatmak amaçlı olduğunu göstermektedir.”

Yeni açılan FETÖ kumpas davasının iddianamesinde Yarbay Haydar Yeşil’in şikayet dilekçesinde FETÖ soruşturmasını 2008 yılında kapatan askeri savcı Yusuf Cuma Maraşlı hakkındaki ifadeleri şu şekilde geçiyor:

“Jandarma Genel Komutanlığınca Aykut Saka hakkında hazırlanan dosya yasal işlem yapılmak üzere Malatya 2. Ordu Komutanlığı Askeri Savcılığına gönderilmiş, askeri savcılık 2008/328 Esas sayılı dosyayı açmıştır. Bu dosya kapsamında Malatya 2. Ordu Komutanlığı Askeri Savcısı Hakim Teğmen Yusuf Cuma Maraşlı tarafından Aykut Saka’nın şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmıştır. Aykut Saka, bu İfadesinde örgüt ve örgüt abileri ile ilgili detaylı beyanlarda bulunmuştur. Yusuf Cuma Maraşlı’nın, Danıştay Tetkik hakimi iken FETÖ kapsamında gözaltına alınıp tutuklandığı ve FETÖ üyeliğinden hüküm giydiği basında yer almıştır. Yusuf Cuma Maraşlı, söz konusu dosya ile ilgisi, bilgisi olmayan ve Aykut Saka ile amir memur ilişkisi olmayan, tanımayan iki Jandarma personelinin tanık sıfatıyla ifadesini almıştır. Cuma Maraşlı'nın FETÖ mensubu olması, bu tutumunun dosyayı kapatmak amaçlı olduğunu göstermektedir.”

-O askeri savcı Danıştay Hakimi oldu, FETÖ’den 7 yıl 6 ay hapis cezası aldı

O yedek subay Yusuf Cuma Maraşlı, 2014 yılında Danıştay Tetkik Hakimi oldu. FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen eski Danıştay Tetkik Hakimi Yusuf Cuma Maraşlı, yargılandığı Ankara 15'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava da Şubat 2019’da 7 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

Kararda FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ve örgütün yargı yapılanmasında yer aldığı belirtilen eski Danıştay tetkik hakimi Yusuf Cuma Maraşlı’nın sosyal medya hesabında 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında, evinde televizyonda dönemin başbakanı Binali Yıldırım’ın yaşanılanın bir kalkışma olduğunu söylediği esnada evinin oturma salonunun duvarını boyamaya devam ederek, bunu paylaştığı görüldü.

FETÖ’nün 2007 yılındaki TSK’ya sızma itirafınınım dosyasını kapatan sosyal medya hesabında askerlikle ilgili olarak, “Askerliğimi Malatya 2.Ordu Komutanlığında Askeri Savcı olarak yaptım. Benim için son derece gurur verici bir olaydı.” diyor.

Burhan KARADUMAN, SG- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: 2007 yılında 2. Ordu'da Askeri Savcı iken FETÖ'nün TSK Yapılanmasına ilişkin itirafları, 'kovuşturmaya yer yok' kararıyla örtbas eden Yusuf Cuma Maraşlı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • adsad (3 yıl önce)
    Bir bitmediler .. Mantar gibiler devlet düşmanları
    %0
    %100
    Yanıtla