SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Konutlar Zemin Artı 6 Kat Olarak Planlandı"

0
Güncellendi - 2021-03-22 20:04:42
A- A+ PAYLAŞ

GÜRKAN, BEYDAĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA İNCELEME YAPTI.. Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ve Daire Başkanları ile birlikte çalışmaların devam ettiği Beydağı Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin alan için 40 milyon, Güney Kuşak Yolu için 15 milyon kaynak aktardığı çalışmaları inceleyen Selahattin Gürkan, 923 konut 38 işyeri inşa edileceğini söyledi.

Beydağı eteklerinde inşa edilen Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yeni konut ve iş alanlarından oluşan yapılar yükselmeye başladı. Yatay mimarı esas alınarak gerçekleştirilen proje için Malatya Büyükşehir Belediyesi 40 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sağlıklı, güvenli ve yaşanabilir bir yapılaşmanın oluşacağını belirtti.

Başkan Gürkan yaptığı açıklamada, “Yıllardan beri süregelen ve bölge halkını bizar eden Beydağı Kentsel Dönüşüm çalışmalarında çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda yapılan kamulaştırma çalışmaları kapsamında 40 milyon TL ödeme gerçekleştirildi. Yılan hikâyesine dönen kentsel dönüşümün biran evvel başlaması noktasında TOKİ ile yapmış olduğumuz ortak çalışma neticesinde yapılan planlar doğrultusunda çalışmalar başladı. Özellikle TOKİ ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde yapılan ve yapılacak olan konutların yaşanabilir ve ferah olması sosyal alanlar ile yeşil alanların fazla olması noktasında mutabakat sağladık. Kentsel dönüşüm çerçevesinde yapılacak olan konutlar zemin artı 6 kat olarak planlanmıştır. Bu şekilde dikey değil yatay mimari şeklinde bir yapılaşma sağlanacaktır. Yatay mimari formatında gerçekleştirilecek olan yapılaşmada sosyal alanlar, iş merkezleri, çevre düzenlemeleriyle Malatya’ya yakışır ve yaraşır bir kentsel dönüşüm gerçekleştirilmiş olacaktır. Kentsel Dönüşüm kapsamında 923 konut ile 38 iş yeri olmak üzere 961 bağımsız bölüm oluşacak. Yapılan konutlar TOKİ tarafından hak sahiplerine dağıtıldıktan sonra kalan konutların satışı ise TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecektir.” dedi.

Bu çalışmaların yanında Güney Kuşak Yolu ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirten Başkan Gürkan, “Bu çalışmalarımız kapsamında mevcut kanal Güney Kuşak Yolu’nun ortasında kalacak şekilde planlanmıştır. 45 metre genişliğinde olacak olan Güney Kuşak Yolu çalışmaları sırasında Büyükşehir Belediyesi olarak bu alanda da yapılan kamulaştırma çalışmaları kapsamında hak sahiplerine 15 milyon TL ödeme gerçekleştirdik.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Evsiz (3 yıl önce)
    Evet zorla insanlarin elinden evlerini alin ortada birakin sonrada kentsel donusum yapiyoruz deyin yaziklar olsun size hakkimi helal etmiyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal serce (3 yıl önce)
    Yapilan protokoller zemin arti 4 d ne olduda degisdi başkaannnn
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    :) Boy boy fotoğraflara devam.....
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (3 yıl önce)
    Depremlerin olduğu diğer şehirlerde z+ 4 katlı bizde z+6 katlı. Beydağı toki z+13 bunların ilerde kim hesabını verecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut (3 yıl önce)
    1+6 kat= 7 kat oluyor. Bunun neresi yatay mimari başkan ? Hani en fazla 4-5 kat olacaktı bu proje. Beydağı TOKİ gibi ucube binaları dikin yine. Elektrik kesilmesinden korkuyoruz 13 kata nasıl cikacaz diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökhan (3 yıl önce)
    Avm nin yanındaki ucube 25 katlı bina da yatay mimari mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    TOKİ yapılsa ki ne fayda hep evi olanlara çıkıyor ki buna canlı şahidim varoşlarda yapılan evler bile artık aşırı pahalı 350 bin 400 bin varoşlarda ki fiyatlar.Kiralar ise 1000 TL aşağısı kiralık ev yok sürekli TOKİ yapılıyor ama ev fiyatları kiralar düşmüyor ev alma hayalî ile ömrümüzü tamamlayacaz ne yazık ki..Devlet aracılığı ile denetim olmadıkça müteahhitler fahiş fiyatlara devam edecektir.Mutaahitleri gören tokide yarışa bende varım diyecek ne yazık ki...
    0
    0
    Yanıtla
  • Varoș dediğin yerler geleceğin mahalleleri..Hidayet sehit fevzi iskender gibi mahallelerde 4-6 katli nezih sıfır daireler yapılıyor..Deprem bolgesi Malatya da Tecde fahri kayahan da 15 katli beton yigini dairelere 500 bin lira ve ustu verilerek 60 aile ayni binada oturuyor..insallah en azindan cevreyolu altinda yatay mimari devam ederde en azindan 15 katli degil de 4 5 katli beton yiginlarinda oturmak daha yerinde olur..Ayrica zaten varos drdigin yerde daireler 400 bin lira!!
    0
    0
    Yanıtla
  • ercan akyazı (3 yıl önce)Mustafa isimli kullanıcı yorumuna
    tecde deprem bölgesi de malatyanın diğer yerleri deprem bölgesi değil mi yani? keşke her yer tecdenin zemini gibi sağlam olsa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecde de kat emsali 10 15 ama!!1.derece deprem bolgesi Malatya da 10 15 kat mantıklı mı??HİDAYET İSKENDER İLYAS ȘEHİT FEVZİ gibi mahallelerde kat emsali 4 5 yani daha koșullara ve akla daha uygun..Çevreyolu alti dedikleri yerler kuzey cevreyolu ve kușak yollariyla yatay mimariye daha uygun hareket edilmesiyle Malatya da en tercih edilir yerler olacak..
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa varoş kelimesini ben demiyorum bunu milletvekilleri söylüyor bu birincisi ikinciside ben senin bahsettiğin şeylerden söz etmedim ve oturduğum semti kötülemedim sadece ranta açık bir yer olduğundan ve tokilerin garibana çıkmadığından bahsettim onun için attığın yorumu oku anla sonra muhalefet ol....
    0
    0
    Yanıtla