SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bu Çocuklar Hayata Artı Katıyor'

0
Güncellendi - 2021-03-22 23:20:24
'Bu Çocuklar Hayata Artı Katıyor'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Müftülüğü ve Malatya Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu işbirliğinde 21 Mart Down Sendromlular Günü dolayısı ile bir program düzenlendi.

İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nda düzenlenen programa Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Down Sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

+1 kromozoma sahip çocuklar, Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş’a sevgi dolu yüreklerinden yazdıkları şiirleri ve yaptıkları resimleri hediye ettiler.

Vali Aydın Baruş, 21 Mart Down Sendromlular Gününün farkındalık günü olduğunu belirterek, çocuklar ve aileleri ile bu günü birlikte geçirmenin çok özel ve anlamlı olduğunu, hayata artı katan bu özel çocuklarımızın eğitim, sosyal, kültür ve sportif alanda var olmaları için ilimizde gayret ve çabalarının olduğunu vurgulayarak, tüm çocuklar gibi bu özel çocuklarında hayatın her alanında olmalarının gerekliliğini bahsetti.

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu uhdesinde bütün engel gruplarına dönük hayatlarını kolaylaştıracak aynı zamanda farkındalık oluşturacak çalışmalar yürüttüklerini belirterek, “ Farklılıklarımız bizleri güçlü kılan en önemli özelliğimizdir. Bizi hayata bağlayan farkımız, farkındalığımız olmalıdır” dedi.

Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ilkım, down sendromu ile ilgili olarak bilgi verdi. Down Sendromu bir evlada sahip olduğunu söyleyen Ilkım, “Bu özel çocuklarımızın farkında olmalıyız” dedi.

Down Sendromlular Derneği Başkanı Nursel Vardı, dernek olarak kamuoyunda farkındalık uyandıracak çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini söyleyerek, “Bu özel günde bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize ve eşine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çocuklar ile özel ilgilenen Malatya Valisi Aydın Baruş ve eşi çocuklarla pasta keserek sohbet ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız