SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kayısının Gelişim Sürecini Anlattı

0
Güncellendi - 2021-03-23 01:11:27
Kayısının Gelişim Sürecini Anlattı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsa (MTB) Başkanı Ramazan Özcan Kayısının gelişim sürecini misafirlere anlattı.

Kentin turizm ve yemek kültürünü tanıtma amacıyla düzenlenen 'Kayısı Çiçeği Festivali' programı kapsamında Kayısının gelişim serüveni ve sofraya ulaşana kadar geçen sürecini Malatya Ticaret Borsası Ramazan Özcan anlattı.

Eski Şire Pazarında gerçekleştirilen programda Kuru Kayısı, Kayısı ürünleri ve Malatya’ya has diğer kuru meyve gruplarının tanıtımı gerçekleştirildi. Kayısının sofralara çiftçinin alın teri ulaştığını kaydeden Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan,” Yaklaşık 8 milyon kayısı ağacının olduğu ve 50 bini aşkın ailenin geçimini sağladığı Malatya, Dünya Kayısı Başkentidir. Kaysı üretiminde çiftçilerimiz bin bir zorluklarla hasat dönemini devam ettiriyor. Kayısı çuvala girene kadar üreticinin riskleri devam ediyor. Kısacası kayısı alın teri ile sofralara ulaşıyor” dedi.

Kayısının daldan sofraya ulaşan hikayesini anlatan Özcan, ”Kayısı ağacı şuan içinde bulunduğumuz ve şenliğimizin ana teması olan çiçeklenme dönemi ile serüvenine başlıyor. Bu süreç içerisinde Mart ayında Don riski ve Nisan sonuna kadar yağışların verebileceği hasar riskini atlattıktan sonra çağla dediğimiz kayısı meyvesinin ilk evresine ulaşıyor. Haziran aynın ilk haftalarında düşük rakımlı bölgelerde meyve hasadı başlayarak, yüksek rakımlı bölgelerde Ağustos ayının sonlarına kadar devam ediyor. Kayısı meyvesinin hasadı yapılırken Kuru Meyve grubunda 2 ana ürün elde ediliyor. Bunlar Kükürtlemiş Kayısı ve Gün kurusu olarak tabir edilen Natural Kayısıdır” ifadelerine yer verdi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız