SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'İki Katlı Ev Yapacağız Dediler, Sonra Vazgeçtiler!'

0
Güncellendi - 2021-03-24 22:58:20
'İki Katlı Ev Yapacağız Dediler, Sonra Vazgeçtiler!'
A- A+ PAYLAŞ

"BİTİŞİK İKİ MAHALLEDEN BİRİNE 2 KATLI DİĞERİNE TEK KATLI EV!".. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 24 Ocak depreminin üzerinden 14 ay geçtiğini bazı mahallelerde halen hangi tip konut yapılacağının tartışıldığını belirterek,  “2 katlı ev yapacağız dedikleri depremzedelere şimdi tek katlı ev dayatıyorlar.Önce deprem, sonra AKP mağdur ediyor” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 24 Ocak Elazığ Sivrice merkezli depremin Malatya’nın Doğanyol, Pütürge, Kale ve Battalgazi ilçeleri başta olmak üzere çok sayıda ilçede büyük hasara yol açtığını, depremin üzerinden 14 ay geçmesine rağmen bölgede halen yaraların sarılmadığını belirtti.

Bazı mahallelerde aylar önce hak sahipleri belirlenmesine rağmen yerinde konut yapımında sıkıntılar yaşandığını kaydeden Ağbaba, “Battalgazi İlçesi’ne bağlı Tanışık, Hisartepe,  Alhanuşağı ve Hacıyusuflar Mahalleleri başta olmak üzere çok sayıda mahallede depremzedelere 2 katlı ev yapılacağı belirtilmiş, ancak daha sonra bu karardan vazgeçilmiştir. Depremzedelere TOKİ’nin müteahhitleri tarafından ‘karar alındı artık 2 katlı ev yapılmayacak, tek katlı ev yapılacak. İstiyorsanız sizlere tek katlı ev yapalım yoksa ev hakkınız yok’ denilmeye başlandığını kaydetti.

"BİTİŞİK İKİ MAHALLEDEN BİRİNE 2 KATLI DİĞERİNE TEK KATLI EV!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Depremin üzerinden 14 ay geçmiş hala depremzedelerle ev konusunda pazarlık yapıyorlar. Bazı mahallelerde ev yapılacak yerler düzeltilmiş, hazırlanmış ama, pişmiş aşa su katıp 2 katlı ev bir anda tek kata düşürülmüş. Bölgede hayvancılık var. İnsanlar evin alt katını ahır olarak kullanmak istiyor. Hayvanları olmayanlar alt katı depo olarak kullanmak istiyor. Evin altındaki 40-50 metrekarelik bir yer bile  depremzedelere çok görülüyor. Mağdur olmuş, depremin vurduğu insanları bir de yapılacak ev üzerinde vurmak istiyorlar. Bitişik 2 köyden birinde çift katlı evleri bitirip teslim etmişler, diğer köyde tek kat dayatıyorlar. Depremzedeler arasında ayrım yapmayı da AKP ile gördük” dedi.

Hisartepe’de 5, Tanışık’ta 5, Alhanuşağı’nda 6, Hacıyusuflar’da 9 hak sahibi depremzede olduğunun belirtildiğini kaydeden CHP’li Ağbaba, “Bir mahallede 5 tane çift katlı ev yapmaktan aciz misiniz? Hani devletin tüm imkanları depremzedelere kullanılacaktı? Bu mu verdiğiniz sözler? Depremin üzerinden 14 ay geçmiş, hala tek kat mı çift kat mı tartışması yaşanması, müteahhitlerin ‘ya tek kat ya hiç’ inatlaşması AKP’nin depremzedelere bakış açısının özetidir. Çift katlı evleri tek kata düşürülmesi emri  kimler tarafından ve neden verildiği hem depremzedelere hem de kamuoyuna açıklanmalıdır. Depremzedelerin ulaştığı AKP milletvekillerinin de konuyla ilgili sessiz kalmaları ve çözüm bulmamaları ayrı bir tartışma konusu. Malatya’da önce 2 kat sözü verilip tek kat ev yapılmak istenen tüm depremzedelerin talepleri en kısa sürede yerine getirilmeli, tek katlı ev dayatmasına son verilmelidir” dedi.

Bülten

ARŞİV FOTO: Tanışık Mahalles'ndeki deprem hasarlı evler

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız