SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meteoroloji'den Üreticilere Uyarı Geldi

0
Güncellendi - 2021-03-26 07:37:46
Meteoroloji'den Üreticilere Uyarı Geldi
A- A+ PAYLAŞ

5 GÜNLÜK TAHMİN DE AÇIKLANDI.. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, Malatya'nın da dahil olduğu bölgede karla karışık yağmur ve kar yağışlarının 27 Mart Cumartesi günü öğle saatlerine kadar devam edeceğini, 26 Mart Cuma gününden 30 Mart Salı sabah saatlerine kadar bölgede gece ve sabah saatlerinde zirai don beklendiğini duyurdu ve ilgilileri uyardı.

Müdürlük, ayrıca zirai don sınıflandırması ve 30 Mart'a kadar etkili olacak zirai don tablosunu da söyle açıkladı:

2 m siper içi sıcaklığına göre bitkiler için don sınıflandırması;

Hafif don: 0 °C ila -2,2 °C,

Orta kuvvette don: -2,2 °C ila -4,4 °C

Kuvvetli don: -4,4 °C’den daha düşük.

ÜRETİCİLERİN ENDİŞELİ GÜNLERİ BAŞLADI

Malatya'da etkili olan kar yağışı kayısı ağaçlarının çiçek açması nedeniyle üreticiyi endişelendirdi.

Mart ayının başında gündüz sıcaklıkların 12-13 dereceyi bulması nedeniyle Kale ilçesinin yüksek kesimlerinde çiçek açan kayısı ağaçları, kara yakalandı.

Kayısı ağaçlarının açan çiçekleri kar altında kalınca üretici, kara kara düşünmeye başladı.

Don endişesi taşımaya başlayan çiftçiler, yüksek kesimlerde henüz çiçek aşamasında olan kayısının kar yağışı sonrasındaki durumunu düşünüyor.

Öte yandan gece saatlerinde hava sıcaklıklarının sıfırın altında 3 ve 5 dereceye ineceğini ifade eden yetkililer, çiftçileri don tehlikesi olabileceği yönünde uyardı.

malatyahaber.com- Bülten- AA

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • çakırrr (3 yıl önce)
    meteoroloji çiftçiyi uyarınca don olmuyormu?.zirai donatımı uyarsa da soğuktan etkilenmeyen bir çözüm üretseler.yada, malatya bölgesinin iklimine uygun başka bir tarım ürünüyle ilgilense çiftçi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Aslan (3 yıl önce)
    Allah kimsenin emeğini zai eylemesin. İnşallah kimsenin ürünleri zarar görmez.
    0
    0
    Yanıtla