SON DAKİKA
SON DEPREMLER

FKA'dan Elazığ'a Yatırım Merkezi Projesi Desteği

0
Güncellendi - 2021-03-27 18:48:26
FKA'dan Elazığ'a Yatırım Merkezi Projesi Desteği
A- A+ PAYLAŞ

14 TEKSTİL FABRİKASINDAN OLUŞACAK.. Yönetim merkezi Malatya’da olan ve sorumluluk alanında Malatya’nın yanı sıra Elazığ, Bingöl ve Tunceli illeri bulunan Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), paydaşları ile birlikte, Elazığ’a 14 fabrikadan oluşan Endüstri Park Yatırım Merkezi kuracağını açıkladı.

Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı çerçevesinde kurulacak Elazığ Endüstri Park Yatırım Merkezi’nin kuruluşuna ilişkin protokol, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, FKA Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ve Elazığ OSB yöneticilerinin katılımı ile  Elazığ Valiliği’nde imzalandı.

Elazığ’a Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi kuruluyor

FKA sosyal medya hesaplarından konu hakkında yapılan paylaşımda,  FKA tarafından desteklenerek kuruluşu sağlanacak olan ve tekstil alanında faaliyet göstereceği belirtilen 14 fabrikadan oluşacak üretim merkezinin Elazığ - OSB Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi olarak konumlandırılacağı belirtildi.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık da, FKA ile imzalanan protokolün imza anına ait fotoğraflar paylaşarak, “Elâzığ’ımıza hayırlı olsun” mesajını paylaştı.

3 bin kişi istihdam edilecek

FKA’nın finansal desteği ile kurulacak olan Elazığ - OSB Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi’nde 3 bin kişinin istihdam edileceği kaydedildi.

Bu arada, Kalkınma Ajansları kategorisinde TRB-1 olarak adlandırılan; Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan bölgede, eşit ve adil bir kaynak dağıtımı ile sosyo-ekonomik kalkınmayı sağlayacak yatırım ve projelere finansal destek vermekle yükümlü olan Fırat Kalkınma Ajansı’nın, sorumluluk bölgesindeki iller arasında eşitsizlik yaratacak kapasitede büyük bir projeye destek vermesinin, Elazığ dışındaki diğer illerde ‘ötekileştirilmiş olmak’ duygusunu yaratabileceği konuşuluyor.

Malatya’da rutin projelere destek veren Fırat Kalkınma Ajansı, Elazığ’a son günlerde 14 fabrikadan oluşan Endüstri Park Yatırım Merkezi’nin yanı sıra, Harput Musiki Müzesi Projesi, Elazığ Kent Müzesi Projesi, Sivrice Su Sporları ve Adrenalin Merkezi Projesi ve Fırat'ın Saklı Kenti Palu Projesi ile Elazığ’a büyük finans destek sağlamayı taahhüt eden anlaşmalara imza attı.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Eren Akcadag (2 yıl önce)
    Elazığın siyasileri yetersiz olmasına rağmen kendi halinde ilerliyor şehir hastanesi hava limani yetkili servisler 2.osb leri ve bölge müdürlükleri ile çevre şehirleri kendine çekmeyi biliyor biz Malatyayı gözümüzde çok büyütüyoruz Elazığ ile aramızda 100 bin nüfus farkı adamların 2 tane bitmiş çevre yolu var yakında da büyükşehir olacak şehirler arasındalar umut ederim ki hem Malatya hem Elazığ daha fazla gelişir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Cebrail (3 yıl önce)
    FKA 10 yıldır sadece Elazığ a hizmet veriyor yıllardır değişmeyen Yönetim kurulundakilere bakın hiç değişmişlermi?
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Her açıdan küme düşürülen bir büyük köy. Bütün yatırımlar her açıdan güya küçük il olan Elazığ'a yapılıyor. Malatya her açıdan daha stratejik daha üretken olmasına rağmen. Şimdi şöyle bir düşünün şehrimize yapılanlar başka bir şehre ya da Elazığ'a yapılsaydı ne olurdu. Bundan korktukları için her şeyimizi Elazığ'a verdiler. Onların bakan yardımcılıkları bürokraside, her yerde adamları var. Şuan bakanlığı bırakın, ne bakan yardımcılığı, ne bürokraside hakkımıza savunacak bir Alahın kulu Malatyalı yok. Bu kafa ile gidersek olmayacak da...Bunca desteğe rağmen...seçtiğimiz vekiller liyakat sahibi olmayıp, şehrini savunacak yeterlikde değiller. Şehirde olan bitenden bihaberler... Düşünün ki merkezi Malatya da olan kalkınma ajansı Elazığa akla ziyan yatırım yapıyor, başkanı her dönem Elazığ'dan seçiliyor ve bunlara dahi seyirci kalıyorlar, hiç bir şey yapmıyorlar. Ya da hiç bir şeye güçleri yetmiyor. O zaman sormazlar mı siz kimin, hangi şehrin vekilisiniz. sizi ne diye seçtik....20 yıllık süreçte oldukça imanlı olan şehrimde, bir tek bakanlık oldu o da pasif ve kısa süreli... Hülasa ideolojik davranır, dini, imanı bu işlere karıştırırsak bunalar reva görülürüz. Hizmet alamayız. Bu şehirde yaşayanlar olarak şehrimizin bu erozyonunu önlemek ve demokratik tepkimizi vermek zorundayız. Bu habere sadece bu kadar tepki olmamalıydı o da ayrı bir konu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Cumhurbaşkanı 16 buyuksehiri 30 a yukseltirken bati ya, ankara istanbul İzmire özellikle de göçü engelleyebilmek için bunu yapiyoruz... kendi bölgesinde gerek devlet yatirimlari gerek ozel sektor yatirimlari ile bu buyuksehirlerden ve bağlı olduğu bolgelerinden bu sayede göçü de onleyecegiz dedi... kurdu... iş aş ozel sektor ve Devlet yatırımini toplamaya calisti o sehirlerde... bazi istisnalar hariç mardin gibi...digerlerinde bir sıkıntı yok... hepsi bolgesinde bolge şehri gibi adeta... Devlet şehir hastanesi mi yapacak... yapılmış... Devlet havalimani mi yapacak yapilmis... Devlet yht trenmi yapacak yapmış ve yapıyor... Devlet bolge mudurlugumu kuracak kurmuş... malatya ya bakiyorum tam tersi sanki malatya değil elazig buyuksehir...
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Hiç şaşırmadık. Bence FKA merkezini de Elazığa götürsünler. Nasılsa en büyük yatırımları Elazığ alıyor. Malatya nın elindeki mevcut değerler erozyona uğratılıp yok edilirken, yeni yatırımlarda (özellikle devlet yatırımları) Elazığa gidiyor. FKÖ tüm büyük projeleri özellikle Elazığa yapıyor. Hem de devlet eliyle. Ben aslında neden Malatya yapılmıyor da demek istemiyorum. FKÖ de sadece Elâzığ yok.Bingöl, Tunceli de var. Ancak FKÖ nün kaymağını her zaman olduğu gibi Elâzığ yiyor. FKÖ ye ayrılan para Elazığa gidiyor. Diğer iller sahipsiz. FKÖ Elazığa 14 fabrikadan oluşan Endüstri Park Yatırım Merkezi’nin yanı sıra, Harput Musiki Müzesi Projesi, Elazığ Kent Müzesi Projesi, Sivrice Su Sporları ve Adrenalin Merkezi Projesi ve Fırat’ın Saklı Kenti Palu Projesi ile Elazığ’a büyük finans desteği sağlarken Malatya, Bingöl ve Tunceli ne hangi yatırımları yaptı? Nerede o her yerde açıklama yapan vekiller ve belediye başkanları. Ancak kolayı var üç maymunu oynayıp haberimiz yok deyip kurtuluyorlar. Malatya lılar da inanıyor. Malatya gibi sahipsiz, rant peşindeki saf şehirler olursa uyanık Elazığlılar diğer şehirlerin hakkını yemeye devam eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Ne var canım bizimde Şire ve Buğday pazarlarımız yapılıyor. Ha birde çay bahçemiz vardı :)
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Ak parti Malatya'da yüzde yetmiş, Elazığ'da yüzde elli küsur oy alıyor ama bütün yatırımlar Elazığ'a yapılıyor. Şehir hastanesi, bölge müdürlükleri, tekstil fabrikaları hep Elazığ'a. Malatya'ya da bir parmak bal çalınıyor. Malatya çantada keklik nasıl olsa. Malatya'daki müdürlerin çoğu Elazığ ve Adıyamanlı tersi olsa neler olurdu acaba? sahipsiz Malatya
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (3 yıl önce)
    Sahipsiz Malatya... Bizimkiler de Sultan Suyunu özelleştirme konusu ile ilgili açıklama yapmaktan kaçınalım... Bunu kendine kabul ettiren iidareciler varsa ne diyelim... Reklam panolarında birde katma değeri olan bir proje görelim.. Malatya'ya sahip çıkan yok... Malatyaspora yok,bugün yanlız bırakan siyasiler yarın insanların yüzüne nasıl bakacaklar.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (3 yıl önce)
    FKA merkezi Elazığ da olsa Genel sekreteri de Malatyalı olsaydı Elazığlılar ona orda görev yaptırır mıydı. FKA İlk genel sekreteri de Elazığlıydı kurulduğundan beri Elazığlı devam ediyor. Birde havalarda dersin FKA başbakanlık gibi giriş çıkış protokoller. Yatırımcılara sanayicilere yukarıdan bakmalar AKP li siyasilere duyuru bu memlekette bu görevi yapacak bir memleket evladı yok mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Ben artık hiç şaşırmıyorum... malatya ve elazig arasindaki çekişmeleri sonlandirmak için malatyanin ağzına 1 parmak bal calinarak buyuksehir yapıldı... aslinda buyuksehir olan elazig di sadece nufusu yetmiyordu...geri kalan her konuda neredeyse malatya zaten elaziga bağlıydı. Şimdi ise hakkını veriyorlar ve yatirimlari alıyorlar çünkü genel olarak bakıldığında buyuk olan malatya ama bagli oldugu şehir elazig... bende olsam yatirimi elaziga yapardım çünkü hiç bir buyuksehir normal bir belediyelige bağli olmamalı... bizimkiler mi? şehrin yoneticileri de rant uğruna ne yapacaklarini şaşırdılar...
    0
    0
    Yanıtla