SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Yaratıcı Şehirler Ağına Alınmasına Çalışıyoruz'

0
Güncellendi - 2021-03-27 23:17:23
'Yaratıcı Şehirler Ağına Alınmasına Çalışıyoruz'
A- A+ PAYLAŞ

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın birbirinden lezzetli yemek ve tatlılarıyla gastronomi turizminden pay alması ve UNESCO "Yaratıcı Şehirler Ağı"na alınması için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Milletvekili Çalık beraberindeki partililerle birlikte, Malatya’da Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) ile Malatya Gastronomi ve Turizm Derneği’ni ziyaret etti. Tarihi dokusunun yanı sıra kayısı denilince akla ilk gelen yer olan Malatya’nın, zengin yemek kültürüyle de ön plana çıkması gerektiğini ifade eden Çalık, bu konuda her iki derneğinde yoğun çalışmalar yürütmesinin önemli olduğu kaydetti.

“Malatya’mız mutfağıyla ilgili çalışmalara katkı vermeye devam edeceğiz”

Malatya’nın daha çok bulgurdan yapılan yemekleriyle bilindiğini ve kentte özgü kiraz yaprağı köftesi, ekşili köfte, analı kızlı, içli köfte, kayısılı gerdan, kağıt kebabı, geleli kebabı, sıkma köfte, patlıcan tava gibi 350’ye yakın lezzetinin yer aldığını belirten Öznur Çalık, “Ülkemizde gastronomi şehri olarak Gaziantep, Hatay ve Afyonkarahisar var. Bizde çok lezzetli mutfağı olan Malatya’mızın gastronomi şehri olması için neler yapılması gerektiği ile ilgili fikir alışverişi yapmak üzere kamu kurum yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve sektörün paydaşlarıyla bir araya geldik. Malatya mutfağımız inşallah UNESCO ‘Yaratıcı Şehirler Ağı’na dahil olmasıyla lezzetleri de tescillenmiş olacak. Gastronomi alanında Malatya’mız mutfağıyla ilgili çalışmalara katkı vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Malatya Şube Başkanı Rıdvan Budak ile Malatya Gastronomi ve Turizm Derneği Başkanı Zeki Saygı da, ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı Milletvekili Çalık’a teşekkür etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Malatyanın tüm değerlerine sahip çıktınız gastronomi kaldı? Yakında Malatya nın yemekleri de başka şehirlere rant karşılığı tescil edilir. Sayın Çalık sizden de ümidimiz kalmadı en son Sultansuyu yıkım projesinde rantçı müteahhitlerin ve Malatya düşmanı bürokratların Sultansuyunu talan etmelerine seyirci kaldınız umursamadınız. Sizi artık Malatyanın hakkını aramada hiç samimi bulmuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Malatya'nın torpile yandaşlığa kurban gitmiş işsiz gençlerinden de bahsedilmeli bu yaratıcı şehirler ağında..!
    0
    0
    Yanıtla