SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kütüphane Olmayınca Parkta Kutladılar!

0
Güncellendi - 2021-04-01 21:41:18
Kütüphane Olmayınca Parkta Kutladılar!
A- A+ PAYLAŞ

KÜTÜPHANE BİNASI OLMAYINCA.. Malatya’da, Geleneksel Kütüphane Haftası, Malatya’nın Kernek Meydanı’ndaki İl Halk Kütüphanesi’nin 3 yıl önce yıkılması, yerine ise vaat edilen yeni kütüphane binasının yapılmaması nedeniyle bu yıl İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı’nda kutlandı.

Bu yıl 57.’si kutlanan Kütüphane Haftası’nın açık havadaki kutlamalarına Malatya Büyükşehir belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kültür ve Turizm Malatya İl Müdürü Çetin Şişman, Battalgazi Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Kırçuval, Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Bayram Işık ve bazı daire müdürleri katıldı.

Nüfusu 800 bini aşan Malatya’da, kütüphane binası yokluğunda, İsmet Paşa Parkı’nda kutlanmak zorunda kalınan Kütüphane Haftası’nda Kültür ve Turizm İl Müdürü Çetin Şişman, kütüphanelerin önemini anlatan bir konuşma yaptı.

Açık havadaki Kütüphane Haftası kutlamasında, kutlama törenine taşınan öğrencilerle okuma etkinliği yapıldı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • TURİST ÖMER (3 yıl önce)
    Malatya'ya gelen yabancı turist sayısı 2019 yılında 350'ydi. 2020 yılında ise 150 oldu. Yani, 2 yılda toplam 500 turist gelmiş Malatya'ya. Buna bakarak Turizm Müdürü Çetin Şişman'ın başarısını alkışlayabilirsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Şehrin nüfusu bir milyona yaklaştı. genç nüfus kahve köşelerinde PlayStation salonlarında, tamamen kendi çıkarını düşünen oturup birkaç cümle bir konuyu tartışamayacağınız insanlar haline geldi. Şehri yönetenler Hürriyet parkında kütüphane haftasını kutluyor. İşin ilginci gençlerde orda ne ellerinde bir kitap ne de orada ne yaptıklarına dair fikirleri var. Ne diyeyim bilemedim. Kitaplar insana vizyon kazandırır. Kitaplardan uzaklaşan toplumlar sömürülmeye muhtaçtır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalisi (3 yıl önce)
    Malatyanin kaderimi arkadas bir tane kalibina oturmus otoriter sahibi kultur muduru gelmedi nerde bir vizyonsuz ögrenmeni getirip mudur yapiyorlar işi layikiyla yerine getiren binlerce kisi varken tepeden havadan gelip o koltuğa oturursa boyle olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Çetin bey görevini layıkıyla yerine getiriyor. Önceki müdürler gibi yan gelip yatmıyor helal olsun.Böyle devam sayın müdürüm. Emeğinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44Malatya (3 yıl önce)
    Çetin beyin çalışmaları Malatyayı her türlü platformda tanıtma çabası göz ardı edilemez gayet başarılı.Kültür ve turizm alanında daha çok destek verilmesi gerektiğini düşünüyorum tek başına olacak bir iş değil turizm alanı
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    malatyada kütüphane olmaması 5 tane aslan gibi millet meclisin de malatyayı temsil eden vekiller var bu da malatyanın yüz akı parkta kütüphane haftası kutlanıyor malatya artık gülünecek hale geldi demekten başka çare yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (3 yıl önce)
    Neeee... Kü-tüp-ha-NE, Neeee... Kü-tüp-ha-NE Ko-tip-na- ne- mi? He-he-heeee Ba-baa na- NE Böyle saça böyle tarak... Allah akıl ve fikir versin.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Fotoğraflara bakınca gülsem mi ağlasam mı bilemedim. Bir şehirde bu kadar mı çapsız, vizyonsuz yönetici olur? Anadolu da bazı köylerde bile kütüphane kurulurken köy haline getirdiğiniz büyükşehir Malatya da kütüphane yoktur. Eğitimi bu kadar mı önemsemiyorsunuz? Rahmetli İsmet İnönü ye Malatyalılar sitem edince "Ben Malatya ya en iyi öğretmenleri gönderdim demiştir." gerçekten de Malatya ya Fransa Sorbonne Üniversitesi mezunu öğretmenler gelmiştir. Bu dönemlerde Malatya da bir çok önemli kişiler yetişmiştir. Demiryolunun Malatya dan geçmesi tesadüf değildir. Güneydoğu illerine giden karayolunun Malatya dan geçmesi tesadüf değildir. Mensucat, tekel, şeker fabrikalarının kurulması tesadüf değildir. O dönemlerin vizyonlu yöneticilerinin birer eseridirler. Ancak geldiğimiz noktada daha ileriye gideceğimize tam tersine gitmişiz ve gitmeye devam ediyoruz. Ben bu yönetim sistemine yıkım ve yok etme sistemi diyorum. Bunlar yıkım işini çok iyi yapıyorlar, gerçi onu da ihale ile ranta çevirmişler. Malatyanın elinde ne kalmışsa özelleştir, parçala, ranta çevir müteahhitlere peşkeş çek yok et. Malatya ya değer katan ne varsa yık olmadı çevre illere gönder. Malatya bu vizyonsuz aynı zamanda şehrini sevmeyen, umurunda olmayan milletvekilleri ve belediye başkanlarından bir an önce kurtulmalıdır. Yoksa köy olmaya doğru gidiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • bilen (3 yıl önce)
    Bari kütüphanelerin önemini anlatmasaydınız. Çünkü bu konuşma aklımıza deli sorular getirdi. Madem bu kadar önemli, neden yıktınız? Madem bu kadar önemli yerine yapılan cami bir yılda biterken, kütüphanenin temeli bile neden atılamadı?
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (3 yıl önce)
    Sözde Kütüphaneler Haftası kutlanmış, o kadar insan toplanmış ama haberdeki üç fotoğrafta tek bir kitap görünmüyor. Şu protokol üyelerinin poz verdiği fotoğraf var ya bence en son üniversitedeki yıllarında ders notlarını okuduktan sonra ellerine tek kitap bile almamışlardır. Kitap okusalardı Malatya'yı bu kadar rezil yönetmezlerdi zaten. Bunlarla kitap arasında binlerce km. var. Yani o mesafe kapanmaz, Malatya da iflah olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed Furkan (3 yıl önce)
    Bari kutlamayaydınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Rami (3 yıl önce)
    Selamsız bando
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Aynı vizontele filmi gibi ya."merhaba ben yeni kütüphane müdürüyüm, oo ne güzel, birde kütüphanemiz olsa...
    0
    0
    Yanıtla
  • Okuyan adam (3 yıl önce)
    Çetin Şişman, mudur olduğuna bin pişman
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    Bundan önceki Müdür için de 'Kültürsüz kültür Müdürü' deniliyordu. Kamuoyu bu ismi takmıştı. Malatya'nın talihsizliği midir nedir bilinmez ama nerede kültürsüz müdürler varsa Malatya'ya müdür oluyo
    0
    0
    Yanıtla
  • kerim (3 yıl önce)
    kütüphane nerde niye yıktınız malatyada birtane devlet adamı yok çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayça (3 yıl önce)
    Hatırlarsanız Bu Turizm Müdürü Sultansuyu Harası'nın taş binaları için 'Kültürel özelliği yok. Yıkılabilir' diye olumlu görüş bildirmişti. Mekanlardaki kültürel özellik nedir bilmeyen adam..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (3 yıl önce)
    Kütüphane olmaz. Niye olmaz, dil bilmeyen, vizyonu olmayan, kültür ve turizm adına bilgisi ve donanımının ne düzeyde olduğunu bilmediğimiz bir Müdür var..
    0
    0
    Yanıtla
  • Seni getirelim olmazsa hısım.
    0
    0
    Yanıtla