SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya'yı Vuran 'Yarım Katrilyonluk Adıyaman Projesi'!

0
Güncellendi - 2021-04-02 09:50:04
Malatya'yı Vuran 'Yarım Katrilyonluk Adıyaman Projesi'!
A- A+ PAYLAŞ

AKP'NİN MALATYA MİLLETVEKİLLERİ SESSİZ,  ADIYAMAN TARAFI İSE COŞKULU!.. Adıyaman’ın AKP’li milletvekillerinin girişimiyle, ilk defa 2012-2014 yılları arasında gündeme getirilen, ancak bölge halkının büyük tepkisi sonrasında soğumaya bırakılan; Pütürge’deki su kaynaklarının Adıyaman’a sulama suyu olarak akıtılmasını öngören ve Pütürge – Tepehan’da inşa edilmesi planlanan, “Adıyaman – Kâhta Büyükçay Barajı” Projesi, bir kez daha güncellendi; bu kapsamda, söz konusu barajın yapım işine ait ihale, 25 Mart 2021 tarihinde, Devlet su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş Bölge Müdürlüğü’nde yapıldı.

Baraj projesi, Pütürge halkının yoğun tepkisi nedeniyle, AKP Malatya Milletvekilleri tarafından, mümkün olan tarihe kadar gizli tutulmaya çalışılırken, AKP Adıyaman Milletvekilleri ise projeyi, Adıyaman için tarihi bir hizmet olarak tanıtıp propaganda yapıyor.

Yaklaşık maliyeti 671 milyon TL

2021 yılı yatırım programına 815 milyon TL keşif bedelle alınan “Adıyaman – Kâhta Büyükçay Barajı”nın yaklaşık maliyetinin 671 milyon 650 bin 312 TL olarak açıklanırken, Barajın yapım işi ihalesine, 16 firmanın ya da ortaklığın teklif verdiği öğrenildi.

İhale sınır bedeline göre, barajın yapım işini üstlenecek muhtemel ortaklığın, % 24.7 kırım ve 505 milyon 720 bin 829 TL teklif ile Statik Su Yapı + Arhat Enerji + Egemen İnşaat olması öngörülüyor.

Pütürge’nin 8 köyü haritadan silinecek

Pütürge – Tepehan bölgesinde inşa edilecek devasa baraj için kısa sürede arazi kamulaştırma çalışmalarının başlatılacağı bildirildi. Barajın yapım çalışmasına başlanması ile birlikte, Pütürge ilçesine bağlı sekiz köyün haritadan silineceği, barajın su tutması sonrasında bu köylerin yerleşim alanlarının sular altında kalacağı belirtildi.

“Adıyaman – Kâhta Büyükçay Barajı” projesi nedeniyle, yaklaşık 5 bin kişinin de zorunlu göçe tabi tutulacağı öğrenildi.

Pütürge’den Adıyaman’a sulama suyu taşınacak

Pütürge – Tepehan’daki 8 köyü haritadan silecek olan “Adıyaman – Kâhta Büyükçay Barajı”nda birikecek suyun, 11 km.’lik tünel aracılığı ile Pütürge’den Adıyaman’a taşınması planlanıyor.

Malatya – Nemrut Dağı bağlantısı kesilecek

Bu arada, Adıyaman arazilerinin sulanması için Pütürge – Tepehan köylerine ait arazi üzerinde kurulacak devasa barajın, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı’na Malatya’dan giden karayolunu ve köprüleri de sular altında bırakacağı, böylelikle, Adıyaman’ın Nemrut Dağı sahiplenme girişimlerine ciddi bir katkı sunulmuş olacağı belirtiliyor.

AKP Malatya Milletvekilleri gizliyor; Adıyaman Milletvekilleri propagandasını yapıyor

Pütürge – Tepehan’daki sekiz köyün sular altında kalmasına ve yaklaşık 5 bin kişinin zorunlu göçe tabi tutulmasına yol açacak, “Adıyaman – Kâhta Büyükçay Barajı”nın, 671 milyon TL yaklaşık maliyeti ile Malatya sınırları içindeki en büyük kamu yatırımlarından biri olmasına karşın, 2-3 milyon TL harcanarak yapılan küçük bir göleti bile aylarca propaganda malzemesi olarak kullanan AKP Malatya Milletvekilleri tarafından tek cümle ile bile olsa gündeme getirilmemesi, baraja yönelik tepkilerin mümkün olduğu tarihe kadar ötelenmesi amacını taşıdığı ifade ediliyor.

Başta Ahmet Aydın olmak üzere, AKP Adıyaman Milletvekilleri tarafından “Adıyaman için tarihi ve büyük yatırım” olarak lanse edilen Pütürge toprakları üzerinde kurulacak “Adıyaman – Kâhta Büyükçay Barajı”nın, AKP Malatya Milletvekilleri tarafından nafile bir çabayla gizleniyor olması, bölge halkının yok sayılması anlamına geldiği belirtiliyor.

“Baraj projesi gizli – saklı yürütülüyor, derdimizi anlatacak bir muhatap bulamıyoruz”

Adıyaman arazilerinin sulanması için, Pütürge – Tepehan nahiyesi civarındaki 8 köyün son derece verimli tarım toprakları üzerine inşa edilecek olan Baraj, bölge halkının yoğun tepkisine neden oluyor. Binlerce yıllık yurtlarından sürülmeyi kabul etmeyeceklerini ifade eden bölge halkı, “Adıyaman’ın barajı Adıyaman sınırları içinde kurulmalı. Ata yurdumuzu terk etmeyeceğiz. Biz hukuk içinde mücadelemizi sürdüreceğiz. Ancak, ne Malatya Milletvekilleri, ne Vali ne de Büyükşehir Belediye Başkanı’na ulaşmak konusundaki çabalarımız sonuç vermedi. Yerimizi yurdumuzu, evimizi barkımızı terk etmemizi istiyorlar, buna karşılık derdimizi anlatacağımız ne siyasi yetkili ne de bir devlet görevlisi bulamıyoruz. Baraj projesi şimdiye kadar gizli – saklı yürütüldü. Pütürge halkının, evleri, hayvan barınakları, tarlaları, ağaçları, mezarları sular altında yok olup gidecek köylerin sakinlerini dinleyecek tek bir yetkili, tek bir muhatap bulamadık. Ama biz hukuki çerçevede yerimizi yurdumuzu, ata toprağımızı korumanın mücadelesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

ARŞİV FOTO:AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AKP Kahta İlçe Başkanı Bedir Yeni ile birlikte, Adıyaman – Kahta Büyükçay Barajı ön yeterlilik ihalesinin yapıldığı 20 Kasım 2020 tarihinde, ihaleyi yapan DSİ Genel Müdür Vekili Kaya Yıldız’ı ziyaret etmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • Semra (2 yıl önce)
    Bi andan barajın yapılması iyi. Çünkü burda bir gelirimiz yok. Ama biandan köy güxel. Ama baraj yapmaları doğru birşey değil ve neden başka bir yer değilde Malatya'da yaplıyorki ve neden memleketimizi terk edelim ki... Üstelik verecekleri tarla parası 4 bin bir dönüm arazi için değmez yani. Sen onu harcarsın biter. ?? Ama tarla gelirdi yani o yüzden baraj olmaması daha iyi...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    uyuyanlar sadece Malatyalılar , vekiller uyumuyor ,vekiller bir sonraki listede yer alma, geleceklerini kurtarma telaşında ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdulkadir (2 yıl önce)
    Çat barajı da Adıyaman'da, Malatya ovasını suluyor. Biraz empati mi yapsak. Adıyamanlılar temiz ve çalışkan insanlar. Malatya'nın onlara bir faydası olsa, onların Malatya'ya on faydası olur. Bu memleket hepimizin. Hepimiiiz Gardeşiiiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Sincik yolu üzerinde bulunan aksu isimli kaynağın içmesuyu olarak malatyaya getirilmesi,değerlendirilmesi gündeme geldi.ama sanırım iş olmayınca,debisi yetersiz falan dediler olay kapandı gitti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Malatyayin vekili yoktur maas Alan kisileri var ahmet
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bizde bu vekiller varken daha çok....
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya lı (2 yıl önce)
    Kesin bizim Adıyamanlı iki vekilimizin ve başkanlarımızın büyük çabası sonucu olmuştur ev yapacak tahtadan vekil seçecen kahta dan ??? akparti Malatya ilyönetimini de unutmayalım onlarında çoğu Adıyamanlı
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Dağperest (2 yıl önce)
    Sudan öte bir durum var. Malatya'nın Nemrutla olan bağlantısının kesilmesi büyük bir olay bence. Bu konunun üzeri durulmalı mutlaka,nemrutla bağlantımız kesilmemeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun diyecek başka birşey bulamıyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Malatya Nemrut yolu bu baraj nedeniyle sular altında kalıp ulaşım kesilecekse bunuda Malatya milletvekilleri biliyor da kayıtsız kalıyorlarsa bu açıkça memlekete ihanettir.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    ümmetci zihniyetin bu ülkeye yararı yok zararı çok....Uyan malatya!!!!!!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Turhan Benli (2 yıl önce)
    Bizde yıllardır Adıyaman suyunu kullanıyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yeniköy tohma diye bir köy var.Malatyada.çelikhanda barajdan etkilenen vatandaşlara bu köyde hem ev hemde arazi verildi.artık adıyaman da haritadan silinecek olan 8 köyün halkına hem ev hemde arazi verir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    malatya nın yarısını adıyamana yarısını elazığa bağlayın..akp vekilleri malatyayı bitirmek için yemin etmişler..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Toguşlu (2 yıl önce)
    Diriliş zamanı geldi gelin birlik olalım yaşasın tepehan
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Elazığlı bakan yardımcısı sultansuyuna gözünü diker,adıyaman vekilleri pütürge su kaynağına gözünü diker,kurumlardan bahsetmiyorum bile,bölge müdürlüğü denen bir yapımız kalmadı,olmadı.ondan sonrada malatya vekilleri haber yaptırırken,mkyk üyesi malatya milletvekili yazdırırlar isimlerinin önüne.sanki büyük bir meziyetmiş gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Toguşlu (2 yıl önce)
    Tepehan uyuma vakti sati geldi lakin bizim çok sayıda dernek vakıf var toprak su için direniş eylem zamanı direniş diriliş zamanı
    0
    0
    Yanıtla
  • Emin (2 yıl önce)
    Vay anası be.
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (2 yıl önce)
    Bizim siyasetçilerin başarısızlığı neticesinde Nemrut'u kaptırdık şimdi de bu iş. Zaten siyasetçilerimizin çoğu Adıyamanlı başka söze gerek yok. Bir Malatyalı olarak şunu söylüyorum YAZIK BİZE ki içimizden birileri bizi yönetemeyecek kadar başarısızız.!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut Bey, nemrut dağı adıyaman il sınırlarının içinde. Bunun neresini kaptırma olarak görüyorsunuz?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Özkündübekli (2 yıl önce)
    Birakın küçük resmi ülke gündemine odaklanın , keşke bu site ülke gündemi dahi gündemde çok konusulan konuları da verebilse
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    Ak Partili bir seçmen olarak; bu yapılan adaletsizliklerin bedelini ilk seçimde bireysel olarak sizlere soracağım.1 oy 1 oydur.
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (2 yıl önce)
    Sasirdikmi ? tabiki hayir. millet vekilleri ne yapsin sozleri geciyormuki yazik cok yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • seydi (2 yıl önce)
    Sultansuyundaki dephrem tezgahıyla yıktırma ve satma işini yapan bir Elazıgloı memurun buna karşı çıkanlara hakaretine bile ses çıkaramayan bir akp yapısı var.Eskideki Malatya olsaydı bu memur o gece şutlanmıştı.Bunlar saygıda kusur etmiyor. Çalıkın bacısı rektör bu işi yapan Elazığlı genel müdüre plaket vermedimiydi. Daha dün mü eveli günmü öznur çalık sosyal medyasından battalgazide bir yere 3 milyon lirayamı ne gölet yapılacakmış onun proğpandasını yapıyordu.Elin adamı katirilyonluk iş yaparken bizi 3-5 milyonluk işle oyalayan milletvekillerini seçenler her seye laik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (2 yıl önce)
    Bu büyük projenin esas amacı, Adıyaman'ın Kahta'sının tarikatıyla meşhur Menzil kasabasına, arazisine su götürmektir. Hem içme hem sulama suyu. İnanmayan iyice araştırsın. Malatya'daki projeler 5-10 milyonluk ödeneklerle ötelenirken 700 milyon TL'ye yakın bir projenin asıl amacı budur.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZTÜRK (2 yıl önce)Salih isimli kullanıcı yorumuna
    Eğer doğruysa devletin altı Fetöden sonra yine dinamitleniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Benim anlamadagim Adıyaman kahta ya kadar gittim gezdim orda zaten Atatürk barajı suları var... havalimani var...neyin sulamasiymis bu... birde malatya 600 bin nufusu ile su ararken suyu cokmu bolmus su oraya akıtıyor. Burda baraj Pütürge yapiliyor suyu adiyamana veriliyor ilginç... Nemrut yolu da boylece kapanmis oluyor... burda amaç su degil bence yolu kapatmak bu bahane ile.... malatya belediyesi köprü viyadukler yapsin Nemrut a gidilsin bakalim adiyaman vekilleri razı olcak mi hodri meydan...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Buraya yazan ve Adıyamanlı olduğu anlaşılan vatandaşlar.. Çat Barajı ve Nemrut için Adıyamanlıların neler yaptıklarını neler söylediklerini daha unutmadık. 2007 yılında Nemrut'a Malatya'dan gitmeyi planlayan dönemin Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı, "Nemrut'a Malatya'dan gitmeniz, Mescidi Aksa'ya İsrail'in açtığı kapıdan girmeniz gibi..Adıyamanlılar çok alınır." diye engelleyen dönemin AKP Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu bu çirkin lafları söylediğinde neredeydiniz? Üstelik sonra bu adamı bir de Adıyaman Belediye Başkanı seçtiniz. Peki Malatya düşman toprağı mıydı? Malatya, Pütürge için o çirkin lafları söyleyen milletvekilinize, belediye başkanınıza, Pütürge- Nemrut arasındaki köprüyü bombalama tehdidinde bulunan Kahtalı turizimciye sesiniz çıkmadı, şimdi burada ahkam mı kesiyorsunuz? Bu Büyükçay Barajı işi Pütürge'ye çok zarar verecek, Malatya'nın Nemrut'la olan karayolu bağlantısını kesecek. Tüm zararı Pütürge'ye olacak? Tabi bu AKP'nin Malatya'daki 300 bin oyunu, toplu hareket edebildikleri için 50- 60 bin oyları olan Adıyamanlı ve Elazığlılardan geldiğini zanneden, Malatya'yı iki büyük ilçesiyle birlikte bunlara teslim eden AKP'nin Malatya yöneticileri, milletvekilleri, Malatya'yı bu illerden gelenlere eline bıraktıkları için 14 seneki önce olduğu gibi, bugünde seslerini dahi çıkaramıyorlar. Bunların yüzünden Malatya'da Malatyalı garip kaldı. 2007'deki o çirkin olayı, dönemin CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun mektubunu ve yine sessiz kalan AKP milletvekillerini hatırlamak için aşağıdaki haberi okuyun derim: https://malatyahaber.com/haber/agzindan-cikani-kulagin-duyuyor-mu-senin/
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Adıyaman,düşman olduğumuz bir ülkenin topraklarında bulunuyor da haberimiz mi yok.Nedir bu düşmanca tavırlar.Baraj yapılınca Adıyaman toprakları sulanacakmış.Sulansın.Malatya toprakları da bundan mutlaka faydalanır.Böyle haberler yaparak bölge insanlarını birbirine düşman etmeye mi çalışıyorsunuz.Kötü düşünmek istemiyorum.Güler hanım haber bulamadığı için böyle haberler yapıyor diye düşünmek istiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • raif (2 yıl önce)
    Malatya’yı Vuran ‘Yarım Katrilyonluk Adıyaman Projesi’! Malatya Haber'e bu başlığı yakıştıramadım. Adıyaman ecnebi bir devletin İli değil bir defa daha düne kadar Malatya'nın bir İlçesi idi halen Malatya'da Adıyaman kütüğüne bağlı ve kendin Malatyalı bilen ikiyüz binin üzerinde Adıyamanlı yaşıyor. ÇAT Barajı tamamen Adıyaman sınırında ve sularında inşa edilip tamamen Malatya ovasına suyu verilirken tek bir Adıyaman'lı çıkıp sizin gibi çığırtganlık yapmadı, ayrıca hatırladığım kadarıyla Rahmetli Özal orada su altında kalan (onbeş) 15 civarında köyün istimlak edilerek bir kısmını bugün Malatya Tohma köyüne yerleştirdi. Şimdi Pütürge Tepehan'da atıl vaziyette yeterince yararlanılamayan suyun Ülkemiz ekonomisine katma değer sağlamasına neden karşı çıkıyorsunuz??? anlamak mümkün değil. Sizin mantığınıza göre Keban Barajından üretilen enerjiden diğer İllerin yararlanmaması gerekir. Karanlıkta kalmaya devam edelim !!! Saygıdeğer yorumcularımızın da yorum yaparken aklıselim ile hareket ederek daha hassas davranmalarını ümit ediyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Anlamıyorum Adıyaman a Çat barajı yapıldı Malatya ovası sulanması için Oradaki halk göçe zorlandı sıkıntı yok Malatya'ya yapılınca sıkıntı var nakit olmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • cafanalı (2 yıl önce)
    çat barajı Adıyaman Çelikhanda su nereye veriliyor Malatya ovasına Malatya yı bu baraj suluyor o zaman adıyamanda karşı çıksın .boş işlerle uğraşmayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taylor (2 yıl önce)
    Vay be !!! bu nasıl makam odası ,ihtişama bak mobilyalara bak! bu israf deryası heryere bulaşmış .. yazık!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 yıl önce)
    Elin oğlu neler yapıyor siz uyuyun
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMET (2 yıl önce)
    Sanki ülkemize göz diken düşmanlara verilmiş gibi haber yapılmış. Adıyaman düşman ülke değil. Bilginiz olsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Şaşırdık mı HAYIR. Malatya milletvekilleri Malatyanın hakkını aramak için milletvekili olmamışlar. Malatya milletvekilleri Malatya nın hakkını başka illere vermek için milletvekili olmuşlar. Allah hiç bir şehre böyle milletvekilleri vermesin. MHP milletvekili de sus pus. Onu da kendilerine benzettiler. Malatya nın işi allaha kalmış Adıyaman böylece bir taş ile iki kuş vurmuş olacak. Hem Pötürgenin suyunu elinden alıp Adıyamana götürecek. Hem de rahmetli Turgut Özal ın gayretleri ile yapılan ve Malatya yı Nemrut a bağlayan yolu da kesmiş olacaklar. Yıllardır istedikleri de buydu. Artık Malatya ya turist falan da gelmez. Bütün bunlar olurken Pötürgeliler nerede? 8 Köy de haritadan siliniyor. Suyunuz elinizden alınıyor. Takdir sizin. Bir de rekor oy ile seçmiştiniz bu milletvekillerini. Sizin verdiğiniz rekor oyun karşılığını misli ile geri veriyorlar. Bu milletvekillerinden hiç bir şey olmayacağı gibi Malatyanın başından gidene kadar anlaşılan şehri köy yapmaya kararlılar. Tez zamanda Allah bir an önce bu milletvekilleri ve belediye başkanlarını başımızdan alsın. Yoksa Malatyanın işi çok zor. Malatyahaber ve sayın Güler Hazar hanımefendiye Malatya halkını gerçeklerden haberdar ettiği çok teşekkür ederiz. Güler hanım kendinize dikkat edin siz olmasanız nereden haberimiz olacak. Bunlar Malatya yı satsa haberimiz olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • BAŞARAN (2 yıl önce)
    Öznur Çalık, Bülent Tüfenkçi, Ahmet Çakır, Hakan Kahtalı, Mehmet Fendoğlu siz nerenin, hangi şehrin milletvekilisiniz? Aldığınız para sizce helal mi? Malatya'da Sultansuyu Tarım İşletnesi bir yandan Elazığlı bürokratlar tarafından parsel parsel satılıyor, diğer yandan Pütürge'nin köyleri Adıyaman için yok ediliyor. Binlerce Malatyalı insan Adıyaman milletvekillerinin siyasi şovu için sürgüne gönderiliyor. Siz yatın, maaşınızı alın, yiyin, için, dolaşın, nutuk atın ancak. Haram olsun hakkımız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaş (2 yıl önce)
    Köylüler istemesin demek para verilince çıtları çıkmıyor tek Akp milletvekilleri değil. muhalefet milletvekillerinde de ses çıkmıyor bari Malatya’nın yarısını Adıyaman’a yarısını Elazığ’a versinler herzaman söylüyorum sahipsiz Malatyam
    0
    0
    Yanıtla