SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Seçim Cinayetleri Davası Malatya'da Sonuçlandı

0
Güncellendi - 2021-04-02 21:17:28
Seçim Cinayetleri Davası Malatya'da Sonuçlandı
A- A+ PAYLAŞ

ADLİYEDE GENİŞ ÖNLEMLER ALINDI.. Güvenlik nedeniyle Malatya Adliyesine alınan davada,  Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın seçim çalışmaları sırasında çıkan ve 4 kişinin ölümü, 8 kişinin ise yaralanması ile sonuçlanan olayla ilgili  yargılama tamamlandı. Cinayetten tutuklu 2 sanıktan birine 37 yıl 9 ay, birine ise 19 yıl hapis cezası verildi.  

Duruşma öncesi Malatya Adliyesinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.  

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de yaşanan cinayetlerle sonuçlanan olayın yargılaması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde tamamlandı. 2’si tutuklu, 1’fiarar olmak üzere toplam 13 sanıklı davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Fadıl Şenyaşar, Elazığ Kapalı Cezaevi'nden, Enver Yıldız ise Osmaniye Kapalı Cezaevi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. 

Olayda AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız ve ilçe esnafından Esvet Şenyaşar ile oğulları Celal ve Adil Şenyaşar hayatlarını kaybetmiş, 8 kişi de yaralanmıştı. 

Mahkeme Heyeti, tutuklu sanık Fadil Şenyaşar’a Mehmet Şah Yıldız’ı öldürmekten 14 yıl,  6 kişiyi de kasten öldürmeye teşebbüs etmekten 22 yıl 9 ay, ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl, toplam 37 yıl 9 ay hapis cezası verildi. 

Tutuklu sanık Enver Yıldız, Adil Şenyarı’ı öldürmekten 18 yıl, ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl toplam 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Heyeti, “Kasten Yaralama” suçundan tutuksuz sanıklar Kenan Yıldız’a 5 yıl 8 ay, Süleyman Yıldız’a 4 yıl 3 ay 22 gün, Abdurrahman Yıldız’a 11 ay 23 gün, Mustafa Yıldız’a 1 yıl 1 ay 14 gün, Nihat Yıldız’a 1 yıl 11 ay 18 gün, Ali Yıldız’a 1 yıl 11 ay 18 gün, Halil İbrahim Şimşek’e 3 yıl 9 ay, Mehmet Şimşek’e 2 yıl 6 ay 10 gün ve Mehmet Yıldız’a 2 yıl 6 ay 10 gün hapis cezaları verildi.  Sanık Ferit Şenyaşar ise beraat etti.  

Cinayetlerden olayı halen firarda olan İbrahim Yıldız’ın dosyası ise ayrıldı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız