SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Lisesi'nden ABD'de Yayınlanan Derginin Kapağına

0
Güncellendi - 2021-04-03 01:32:45
Malatya Lisesi'nden ABD'de Yayınlanan Derginin Kapağına
A- A+ PAYLAŞ

ABD'de bir kültür sanat dergisi, kapağında, eserleri Türk sinemasına en fazla uyarlanan yazarlardan olan ve 50. sanat yılını kutlayan Osman Şahin'e yer verdi.

Stars Illustrated dergisinin nisan-mayıs sayısının Anadolu dosyasında Türkiye'den sanatçılarla yapılan röportajlar yer aldı.

"Kibar Feyzo", "Derman" ve "Kurbağalar" gibi unutulmaz eserleri Türk sinemasına uyarlanan, Yeşilçam'ın en sevdiği öykücülerden Osman Şahin, derginin bahar sayısında kapak oldu.

Dergi, 50. sanat yılını kutlayan Şahin ile 8 sayfalık bir röportaj yayımladı ve kapağında Şahin'den "Modern zamanların büyük yazarlarından, Edebiyat'ın Hazinesi" ifadesiyle bahsetti.

Dergide Şahin'in kendisi gibi yazar olan, ABD'de yaşayan ve Latin Amerika üzerine kitapları ve çalışmaları olan kızı Buket Şahin'e de yer verildi.

Mustafa Kemal Atatürk hakkında bir yazının da yayımlandığı dergide, Türkiye'den ayrıca besteci ve piyanist Anjelika Akbar, yazar Nermin Bezmen, akordeon sanatçısı Esra Ovalı ve sanatçı Ajda Pekkan da yer aldı.

Osman Şahin, 1960'lı yıllarda Malatya Turan Emeksiz Lisesi'nde (Malatya Lisesi) Beden Eğitimi öğretmeni olarak görev yapmıştı.

Şahin, 2018 yazında Malatya Lisesi'nin 1968 mezunlarının 50. yılı dolayısıyla düzenledikleri etkinliğe onur konuğu olarak katılmıştı. malatyahaber.com Yazarı Orhan Alkaya, Şahin'in ziyareti ile ilgili bir yazı kaleme almış, "2018 Haziran sonları. Kayısı hasat zamanı. Benim Malatya’dan fotoğraf konuları yaptığım, O’nun ise yaşadığı Amerika’dan yazılar yazdığı Magma Dergisi sayesinde tanıştığım Buket Şahin beni arıyor. 1980’li yıllarda adı yeniden Malatya Lisesi olan Turan Emeksiz Lisesi 68 mezunlarının 50’nci yıl buluşmasına babası Osman Şahin’in onur konuğu olduğunu ve Malatya’ya geleceklerini söylüyor. Benim için tam bir sürpriz oluyor." ve tanıklığını anlatmıştı.

Orhan Alkaya'nın, malatyahaber.com'da yayınlanan yazısını okumak için aşağıdaki linki tıklayın:

https://malatyahaber.com/haber/malatyadan-osman-sahin-gecti/

New York, AA- malatyahaber.com

GÖRSEL: Osman Şahin'i kapak yapan ABD dergisi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Ender kızmaz (2 yıl önce)
    Gerçek bir Malatyalı bu Memleketin Gururu tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi kırık (2 yıl önce)
    Orhan Alkaya beye güzel yazısından dolayı teşekkürler.Osman Şahin'in Malatya lisesindeki semineri ve onunla sohbet gerçekten çok güzeldi.Osman bey tam bir yetenek abidesi.Herkese teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Turhan Benli (2 yıl önce)
    Allah selamet versin. Bizim Beden Eğitim hocamızdı
    0
    0
    Yanıtla