SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Salgında Malatya'daki 'VAHİM' Artış Sürüyor

0
Güncellendi - 2021-04-03 22:09:43
Salgında Malatya'daki 'VAHİM' Artış Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Mart-2 Nisan arasında illere göre her 100 bin kişide görülen korona virüs (Kovid-19) vaka sayılarını açıkladı. Malatya, il nüfusuna göre haftalık 2 bin 991 hastaya ulaşan 100 binde 373,87'lik rakamla salgının en yüksek olduğu illerden biri durumuna geldi ve Türkiye'nin en yüksek vaka sayısı sıralamasında 14. oldu.

İllere göre haftalık vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 591,45, Ankara'da 272,79, İzmir'de 218,88 oldu. Haftalık verilere göre, Türkiye genelinde Samsun her 100 bin kişide 678,72 ile en yüksek, Şırnak ise 23,43 ile en düşük Kovid-19 vakasına sahip il olarak belirlendi.

MALATYA'DA 'VAHİM' ARTIŞ SÜRÜYOR..

Sağlık Bakanlığı, 7 günlük her 100 bin kişide görülen güncel vakaya göre, risk kategorilerini şöyle belirlemişti:

Düşük Risk (MAVİ): Yüz binde 10’un altı vaka,

Orta Risk (SARI): Yüz binde 11-35 arası vaka,

Yüksek Risk (TURUNCU): Yüz binde 36- 100 arası vaka,

Çok Yüksek Risk (KIRMIZI): Yüz binde 100’ün üstünde vaka.

Malatya’da verilerin açıklanmaya başlanmasından bugüne kadar olan vaka oranları şöyle olmuştu:

-8-14 Şubat: Yüz binde 40.92,

-15-21 Şubat: Yüz binde 44.28,

-20-26 Şubat: Yüz binde 46.35,

-27 Şubat -5 Mart: Yüz binde 53.22,

-6-12 Mart: Yüz binde 92.66.

-13-19 Mart: Yüz binde 140,52

-20- 26 Mart: Yüz binde 283,32

-27 Mart-2 Nisan: Yüz binde 373,87

İl nüfusu 800 bin olan Malatya’da, yüz bin kişiye göre toplam hasta artışı haftalık tablolara şöyle yansıdı:

-8-14 Şubat: 327 kişi,

-15-21 Şubat: 354 kişi,

-20-26 Şubat: 371 kişi,

-27 Şubat -5 Mart: 426 kişi,

-6-12 Mart: 741 kişi,

-13-19 Mart: 1124 kişi,

-20- 26 Mart: 2267 kişi.

-27 Mart- 2 Nisan: 2991 kişi

Bakanın açıkladığı 13- 19 Mart döneminde rakam 100 binde 140,52’ye ulaşırken, bu Malatya’yı Yüksek Riskli (TURUNCU) kategorisinden, Çok Yüksek Riskli (KIRMIZI) kategorisine taşmıştı. 20- 26 Mart döneminde bu sayı ikiye katlandı. Bu artış nedeniyle, hafta sonu sokağa çıkmamama dahil hafifletilen kısıtlamaların yeniden başlatılması kararı alınmıştı.

27 Mart- 2 Nisan tarihleri arasındaki rakamlar ise, "çok yüksek risk"in artarak devam ettiğini ortaya koydu.

Levent BARIŞ, Görüş Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Şenay (3 yıl önce)
    Ve Yazıhan gibi garip bir ilçede ilçe hıfzısıhha kurulu kararıyla hiçbir şey yokmuş gibi tüm kademelerde eğitim-öğretim tüm hızıyla devam ediyor. Sınıflar tıkış tıkış dolu ve öğrenciler sıralarda ikişerli oturuyor. Mutant virüste bireyler arası mesafenin 2 metre olması gerektiği söyleniyor ama küçücük sınıflarda kucak kucağayız. Başımıza kötü bir şey gelirse bunun hesabını kim verecek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ender kızmaz (3 yıl önce)
    Malatya fena coşmuş çok bilinçsiz vatandaş varr
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Zirveye oynuyor malatyam
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (3 yıl önce)
    Özellikle evlerin sitesindeki bahçeler ve kamelyalar dolup taşıyor . Çayını kahvesini alan aşağı iniyor mesire alanı gibi . Toplu halde yürüyüş yapan bile var . Kontrol edilmeli işlemler uygulanmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • mltyali (3 yıl önce)
    vali bey geldiginden beri belki iyi niyetli ama radikal karar alamiyor mesela okullari kapattin guzel peki dersaneler yoksa dersane sahiplerinin baskisindanmi cekiniyorsunuz bu gidisle malatya icin daha kotu gunler yolda gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabi tabi okullar kapatılsın..eğitimin bir önemi yok..bence dışarı falan çıkmayın siz..hastalığın nerden geleceği belli olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Cenk (3 yıl önce)
    Hani derler ya ‘İmamın dediğini yap, yaptığını yapma’ diye. Şimdi genelde Türkiye de özelde Malatya’da durum tam da böyle. Malatya’da liderlerimizin yaptıkları toplantıların, etkinliklerin yüzlerce insanı, muhtarları, görevlileri bir araya topladıkları kapalı mekanlarda saatlerce süren toplantıları bir takip edin, haber yapın. Kısaca beyefendilerin umurunda değil hastalık, yeter ki hükümleri sürsün! Ha bu arada bir ilin valisinin korona olması haber değeri taşımıyorsa pes derim habercilere!
    0
    0
    Yanıtla
  • Kanka44 (3 yıl önce)
    Artık 60 yaş üstün e ve 20 yaş altı yasak gelmeli okullar kapnamali resmi daireler esnek çalışmaya geçmeli haftasonu kesinlikle kapanış markete fırına araba ile gidene en büyük ceza gelmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek bu (3 yıl önce)
    Malatya halkı hafta içi markete gitmiyor. Yasağın olduğu hafta sonunu bekliyor. Dışarı çıkması için bahanesi olsun diye. Hafta sonu marketler dolup taşıyor. Bu arada her şeye zam yapmayıda ihmal etmiyor marketler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (3 yıl önce)
    1_2 hafta ya Türkiye 1.si Malatya olur. Vatandaş vurdum duymaz. Güvenlik güçleri ilgisiz. Denetleme yok. Bu gidişle Türkiye Brezilya gibi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (3 yıl önce)
    Bu vahim tablonun sorumlusu basta valimiz ve iki merkez ilce ve il milli egitim müdürleridir okullar kapali dersaneler acik ozel okullar acik ve hatta il merkezinde olupta tam zamnli egitim yapan devlet okullari var melekbabadaki okulu köy okulu diye acarsan yakincadaki okulu köy okulu diye acarsan ve sokaga cikma yasaginin oldugu gunlerden daha cok sokaga cikan indanlari denetlemezsen olacagi buydu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orduzu (3 yıl önce)
    Dershaneler tam kapasite çalışıyor. Çarşıda gördüklerim 8.sınıf öğrencisi olamaz. Yaşları küçük. Sanırım herkese belge vermişler. Yine otobüsler, minibüsler dolu. Okulu kapatıyorlar dershaneler tüm sınıflara açık. Bu nasıl bir mantık anlamak zor. Meb öğretmrnlerinin bir kısmı dershanede çalışıyor. Denetleyen var mı sormak lazım…… Devlet, okulları ön planda tutması gerekirken özel kurumlar okulların yerini alıyor…. Sonra eğitim neden düzelmiyor… Cevap belli aileler ben üstüme düşeni yapıp dershaneye gönderiyorum kafasında, dershaneler gelsin paralar ver testi sat tostu kafasında, öğretmenler kumaş burda ne yapıyım kafasında…. Diyecek söz yok….
    0
    0
    Yanıtla