SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Talep Yoğun, 2-3 Gün Sonraya Sipariş Alıyoruz"

0
Güncellendi - 2021-04-04 03:50:26
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da inşaat sektöründe faaliyet gösterdiği firmasını kapatarak 4 yıl önce keçi çiftliği kuran girişimci, süt siparişi taleplerine yetişmekte güçlük çekiyor.

Akdeniz Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra Malatya'da inşaat sektöründe çalışmaya başlayan Ali Emre, şirketini kapatarak hayvancılığa atıldı.

Akçadağ ilçesinde atadan kalma arazilerini değerlendiren Emre, kendi imkanlarıyla keçi çiftliği kurup süt, peynir ve yoğurt üretimi yapmaya başladı.

Ali Emre, AA muhabirine, küçükbaş hayvancılığı karlı gördüğü için bu sektöre girdiğini söyledi.

Veteriner hekimle yaklaşık 1,5 yıllık fizibilite çalışması sonrasında 40 dönüm arazide sıfırdan tesis kurduklarını belirten Emre, 23 dönüme de hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için yonca ektiklerini anlattı.

Türkiye'de birçok keçi çiftliğini gezdiklerini, Halep keçisinin dikkatlerini çektiğini dile getiren Emre, "İlk etapta 180 keçi aldım ve süt verimi düşük olanları eledik. Şu an damızlık 80 hayvanım var. Ürettiğimiz sütleri müşteriye kapısında teslim ediyoruz." diye konuştu.

Süt sağım ve yavrular için çiftlikte ayrı bölümlerin bulunduğunu belirten Emre, "Ürettiğimiz sütü kendimiz de işliyoruz, çiğ süt olarak da satıyoruz. Şu an günlük 90 litre süt üretimimiz var. Peynir ve yoğurt üretimi de yapıyoruz. Çiğ sütün litresini 10, peynirin kilogramını 50, yoğurdun kilogramını 17,5 liradan satıyoruz. Küçük bir mandıra kuracağız." dedi.

- Hedefi 500 keçiyle üretim

Emre, çiftliğini 4 yıl önce faaliyete geçirdiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Sürümüz şu an ari ve 2,5 litre süt veren hayvanlarımız var. Doğan erkek yavruları elden çıkarıyoruz. Bu yıl 80 erkek yavruyu sattım. Nasip olursa burası 500 başlık damızlık olacak. Şu an 2 kişi istihdam ediyorum. Buradan kent merkezine günlük taze süt dağıtımı yapıyoruz. Siparişler yoğun olduğu için 2-3 gün sonrasına için sipariş alıyoruz."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

9 yorum yapılmış

  • Mustafa (2 yıl önce)
    Bol Kazançlar dilerim, Allah yolunu açık etsin. Keçi yavrusu sevmek başlı başına rehabilitasyondur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal maden (2 yıl önce)
    Yavru satışın varmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Bulut (2 yıl önce)
    Başarılar dilerim. İnşallah emeğinin karşılığını alırsın. Gelecek temiz gıdadadır. Bu sektör açık olduğu herkesçe bilinmektedir. Allah mahçup etmesin. NOT: Sipariş için telefonunuzu atarsanız memnun olurum
    0
    0
    Yanıtla
  • İMAM ALİ... (2 yıl önce)
    İyi etmişsin gardaş...kafayı dinler...yeryüzünün en kadim ve kaliteli işini yapıyorsun...ruh ve beden sağlığına hele hele kafayı kafalamada en rantabl iş ve en ucuz ve zevkli tedavi ve rehabilite....yaptım,yaşadım ondan biliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Allah emeğini boşa vermesin gücünü kuvvetini artırsın kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • çakırrr (2 yıl önce)
    helal olsun sana kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    allah muafak eylesin kazancın bol bereketli olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yılmaz (2 yıl önce)
    Desteklenmesi gereken çalışmalar, insanlar böyle girişimlere teşvik edilmeli. Üretmekten başka yol yok. Yürekten kutluyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Çetin ÇOLAK (2 yıl önce)
    Helal olsun . Maşallah.. Gidip BİM,A101 veya diğer kutu sütü alan vefalı Malatyalı hemşehrilerime istirham olunur... Helal olsun kardeşim,.Rabbim emeğini boşa vermesin.. Belediyelerin sana destek vermesi lazım...Bir TORKU kuramadık Malatyamda..Hep girişimci insanlar riski göze alarak başardıkları güzel haberler okuyoruz ama nedense STÖ ler uzaktan seyrediyor.
    0
    0
    Yanıtla