SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kazanmak Zorunda Olduğumuz Karşılaşmaydı"

0
Güncellendi - 2021-04-04 19:31:09
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig’in 32. haftasında Başakşehir, sahasında Yeni Malatyaspor’u 3-1 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Maç öncesi duruma bakınca her iki takımın da acil bir şekilde puana ve galibiyete ihtiyacı vardı. İhtiyaçlar her zaman davranışları beliriyor. Son maçlarda oyunda direncimizin arttığı gözüküyordu. Bunu sonuçlarla desteklemeyince yarım kalıyordu. Bugün soyunma odası çok belirleyiciydi Gözüküyordu, takımda yüksek enerji vardı. Malatyaspor’dan bahsedecek olursak ligin geneline bakıldığında iyi sayılabilecek başlangıç yapıp son dönemde sıkıntılı gözüküyorlardı. Atabilen bir takım ancak kolay da yiyen bir takım. Bizim tarafımızdan maçın en kritik tarafı Yeni Malatyaspor’un atabilen tarafını tolere edebilirsek kazanma ihtimalimiz daha yüksekti. Böyle de oldu. Tempolu başladık, gol olana kadar maçı elimizde tuttuk. Golü attıktan sonra ilk defa ligde öne geçtiğimiz bir maç oldu. Ondan sonrasını ben de merak ediyordum sonraki süreci. Sonrası daha çok koruma güdüsüyle oldu, zaten takımın üstünde olan özgüven eksikliği bu andan itibaren ortaya çıktı ve oyun kontrolünü Malatyaspor aldı. Biz de hızlı, dengesiz ataklarla karışlık vermeye başladık. Bu da yorgunluğa sebep oldu. Devre arası dinlenmek için önemliydi. Mutlaka topun kontrolünü ele almamız gerekiyordu. Böyle başladık ikinci yarıya. Ancak topun kontrolünü aldık ama farkı açamayınca Malatyaspor oyuna tutundu. Kenarları daha fazla kullandılar. Buradan da beraberliği yakaladılar. Beraberlik yakalanınca tuhaflık demeyim ama şanssızlık diyelim. Hem penaltı önce verildi, sonra faulden geri döndü. Arkasında bir penaltı kazandık. Hem Demba Ba hem Giuliano gerçekten iyi penaltı atıcılar. Ama 3’ünün de arka arkaya kaçma hali artık sezona damga vuran olaylar yine bu maçta oluyor derken, Ömer Ali’nin ceza sahasının çok dışından, kendi tarzının dışına taşan, Başakşehir’in yaşadığı dönemi de kapsayan makus tarihini kıran bir vuruş oldu. Bu gerginliği rahatlatan bir vuruş oldu. Mutlak kazanmak zorunda olduğumuz bir karşılamayı kazanmayı başardık. O nedenle oyuncu arkadaşları tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Doyumun en yüksek haz durumudur”

Ömer Ali Şahiner’in attığı gol sonrası kendisine koşmasına ilişkin ise Kocaman, “Bu gidişe uygun bir gol oldu. Daha kolay şeyleri yapamama hali, daha kolay pozisyon verip skor yapabilme halinin dışına taşan bir goldü. Pek çok şeyin olumsuz olabileceği bir anda duvarı deler gibi bir gol oldu. Gol anı özellikle bizim mesleğimizde sadece oynayanlar için değil, yönetenler, taraftarlar için doyumun en yüksek haz durumudur. Hakikaten o oluyor. ‘Oh be’ hali oluyor. Bu sefer tam öyle oldu. Bende daha fazla bu tip durumlarda ne adar gerginlik olursa olsun şimdi neler olacağını hesaplama hali daha fazlaydı. İkisi yan yanaydı. Bu kadar sevinç tablosu büyük bir gerilmeyi de gösteriyor. Bütün bunları yıkmış olmayı diliyorum. Umarım böyle olur” diye konuştu.

İstanbul, iha- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Nuri (2 yıl önce)
    Bu kulübü bu hale %50 Adil gevrek getirdiyse geriye kalan %50 side yancı,yalaka ve dalkavuk tayfası getirmiştir..Bu konuda Malatyaspor kulübü ile yarışan başka bir klüp de yoktur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu kulübü bu hale getiren sizin gibilerinin davulunu çalan takımı sahiplenmeyip köstekleyenlerdir.Bir tutturmuşsunuz Başkan çok ararsınız.Biri gelir çalar çırpar sizin gibilerinde ağzına bal sürer sizlerde alkışlarsınız.Sivas’a bakın takım düştü başkanın arkasında durdular dimdik ayaktakar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Hocam gerçekleri konuş diyeceğim konumun gereği konuşamazsiniz ,kulüp bitmiş durumda size üzülüyorum keşke gelmeseydiniz diyorum.bugün Erzurum'da yılmaz hocayı gördüm adete diyorki ben nereden geldim,sizde aynı durumdasınız, kulüpte yönetim yok sorun baskandadir,ama sizi ve oyuncuları hedef gösterip cambaza bak cambaza diyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (2 yıl önce)
    Hocam sizi her zaman takdir ettim, futbolculuk yıllarınızdaki duruşunuz teknik direktör olarak da devam etti, her zaman örnek bir kişiliğiniz var, bize de büyük emekleriniz oldu, sizi tebrik eder bundan sonraki maçlarınızda başarılar dileriz, şu da bir gerçek ki biz de de bir alışkanlık oldu kimin üç puana ihtiyacı var hemen 112 gibi koşuyoruz. İlk müdahaleyi yapıp hayata döndürüyoruz bugün sıra sizde idi görevimizi yerine getirmenin mutluluğu içindeyiz. Batan geminin malları yok mu 3 puan isteyen...
    0
    0
    Yanıtla