SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Haberi Olsaydı Kesinlikle Müdahale Ederdi"

0
Güncellendi - 2021-04-06 00:28:05
A- A+ PAYLAŞ

MUHTARLARDAN KESKİN'E SULTANSUYU ÇIKIŞI TEŞEKKÜRÜ.. Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret eden Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı ve İzzetiye Mahallesi Muhtarı Aladdin Aktaş, beraberindeki yönetim kurulu üyesi mahalle muhtarları, Sultansuyu Harasına sahip çıkışından dolayı teşekkür ettiler.

-“ Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır, dinimizde bu var”

Ziyaret için teşekkür eden Keskin, “Muhtarlarımıza duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız memleketin gözü ve kulağıdır. Sultansuyu Harasının içerisine ufak ufak girdiler, kiralama diyorlar. Buraya bütün Malatya’nın sahip çıkması lazım. Özellikle Akçadağ bölgesinin daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Haksızlığa karşı susan dilsiz şeytandır, dinimizde bu var. Bizde haksızlığa karşı susmayacağız.” dedi.

-“ Bu devletin 300 bin TL’ye ihtiyacı yoktur”

Ankara’da aynı zamanda TİGEM’inde eski genel müdürü olan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece ile görüştüğünü aktaran Keskin, “Sultansuyu bugüne kadar zarar etmemiş de bugün mü zarar etti. Haydi diyelim zarar etti diyelim, bu devletin 300 bin TL’ye ihtiyacı mı var? Biraz düşünmek lazım. 300 bin TL, bir tayın fiyatı değil. Bu devletin 300 bin TL’ye ihtiyacı yoktur. Eğer 300 bin TL’ye ihtiyacınız varsa bu devlet bitmiştir o zaman. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan devletlere 5 milyar dolar yardım ediyor, bütün gariban ülkelere yardım ediyor.”

-“Haberi olsaydı kesinlikle buraya müdahale ederdi"

Bana dendi ki, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın Sultansuyu’ndaki ihaleden haberi var’, Bende dedim ki, ‘Sayın Cumhurbaşkanımızın bu ihaleden haberi yoktur dur.’ dedim. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin de haberi yoktur dur.’ Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi, Ocak 2015’te Malatya’ya geldiklerinde Hipoterapi Merkezini ziyaret etmiş ve bu projeyi desteklemişti. Down sendromlu ve engelli çocukları atlarla rehabilite eden bu merkezin ihaleye verildiğinden Sayın Emine Erdoğan hanımefendini haberi olsaydı kesinlikle buraya müdahale ederdi. Sayın Emine Erdoğan hanımefendi, buraya daha fazla destek verirdi. Sosyal devlette engelli çocukların tedavi edilmesinden zarardan söz edilir mi, ayıptır. Oradaki bürokratların çocukları engelli olsaydı böyle bir girişimde bulunmazlardı, çünkü engelli ailelerinin ne çektiklerini bilmiyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın sosyal devlet anlayışına yüzde 100 ters bir anlayış var Sultansuyu’nda. Dünyada böyle merkezlerin kurulmasına çalışılıyor, Sultansuyu’ndaki bürokratların tuzu kuru olduğu için işten kaçıyor.”

-“Rant eden varsa orayı alanlar elde ediyor.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sadece STK ve muhtarlarla ziyaret edilerek Malatya meselelerinin anlatılması için randevu talebinde bulunduklarını aktaran Keskin şöyle konuştu; “Yarın Allah’a hesap vereceğiz. Devletimize ve milletimize hesap veriyoruz, ama yarın en büyük hesabı Allah’a vereceğiz. Oldu-bittiye gelmesin. Milletvekillerimize çağrıda bulundum; ‘Hepiniz bir araya gelin, bir açıklama yapın ve milleti rahatlatın.’ Ben milletvekillerini karalamadım, ‘haberiniz var’ dedim, ‘yok, haberimiz yoktur’ dediler. O zaman çıkın milleti ikna edin, aydınlatın. Çıkıp da ‘Burada siyasi rant elde ediyorlar’ diyor. Kimse siyasi rant elde etmiyor. Rant eden varsa orayı alanlar elde ediyor. Bir milletvekilinin söylemeyeceği sözleri konuşuyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a da sesleniyorum, ‘Sizin buralara sahip çıkması lazım.’ Ondan da ses yok. Akçadağ Belediyesinden hiç ses yoktur. Muhtarlarımız sağ olsunlar yanımızda, STK’lar arasında da sadece biz varız. Muhtarlarımız memleketimize sahip çıkıyor. Allah razı olsun.”

Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Aladdin Aktaş, “Teşekkür etmek için geldik. Her ne kadar esnaf ve sanatkarın sorunlarını dile getirseniz de, Malatya’nın meselelerine de sahip çıkıyor ve gündeme getiriyorsunuz” dedi.

Kayısı Kent Muhtarlar Derneği Başkanı Aladdin Aktaş, Keskin’e teşekkür plaketi takdim etti.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • TİGEMLİ (2 yıl önce)
    Sultansuyu Tigemden neler oluyor Tigem müdürü ve Şöförü Kovit 19 olmuş Müdür yardımcısı mavinliği bırakmış Polatlı Tigem e düz mühendis tain olmuş Güvenlik amiri emekliye ayrılmış. Ticaret şefi emekliliğini istemiş herkes bu müdür ve yönetimle çalışmak istemiyor genç bir çift işletmedeki bu huzursuzluktan kaynaklı geçimsizlik nedeni ile aile bütünlüklerini bozmak ayrılmak zorunda kaldılar böyle beceriksiz yöneticiler sayesinde kısa sürede işletmede çalışan personel bulamazlar haliyle kapanmaya gider bürün bu sonuçlara Malatya siyasiler ve Tigem yöneticileri sorumludur beceriksiz Liyakatsiz yönetşciler Sultansuyunda görev yaptığı sürece
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    sayın keskin cumhurbaşkanının nasıl haberi olmaz onların herşeyden haberi olur.ama umursamazlar.öznur çalık bildikten sonra hepsibilir ama işlerine gelmiyor.nasıl esnaf perişan iş yerleri kapanıyor umursamadıkları gibi. o yüzden sen milleri teselli etme herkes her şeyi biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bir an önce Sayın Şevket Keskin in öncülüğünde muhtarlarımızla birlikte Akçadağ belediyesi ve diğer STK lar birlik olarak bu Sultansuyu yıkım ve yoketme projesinin durdurulması için harekete geçmelidirler. Malatya milletvekilleri ve belediye başkanları Sultansuyunun yıkılıp rant uğruna özelleştirilmesine, birinci sınıf tarım arazisinin üzerine (başka yer yokmuş gibi) beton santrali yapılmasına nasıl vicdanları el verdi anlamak mümkün değil. Malatya milletvekilleri ve belediye başkanları taraflarını bakan yardımcısı, işletme müdürü ve orada kendine vazife çıkaran bürokratlardan oluşan Sultansuyu yıkım/yok etme ve rant elde etme projesi ekibinden yana taraflarını seçmişlerdir. Bu milletvekilleri ve belediye başkanları Malatya ya ihanet etmektedirler. Malatya sivil toplum örgütleri ve Malatya halkı bir araya gelerek çok geç olmadan STK lar öncülüğünde bu Sultansuyu yıkım ve yoketme projesinin durdurulması için organize olmalı gerekli girişimlerde bulunmalıdırlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağlı (2 yıl önce)
    Şevket Keskin ve Kaysı kenti muhtarlar derneği başkanı ve yönetimine teşekkür ederiz Başta Tigem müdürü ve kendilerine Çalı deyneğinene Mavzer süsü veren 4 tane avenenin yağcılığını yaptığı ve genel müdürü ve bakan yardımcısını yanlış bilgilendirenler hala görevde duruyorlarsa buna seyirci kalan siyasiler varsa burda iyi niyet aramak mümkün değil talimatlarla malatyanın en büyük STK BAŞKANI ve Basın mensuplarına hakeret edenlere bir işlem yapmayan Tigem Genel müdürlüğü unutmasınki sağ duyı sahibi Malatyalılar bunun peşini bırakmaz Kimsenin aklı ile dalga geçmasinler Ali Kazgan başkanda sesiz kalmanın acısını er geç görür 24 ocak depremi Aylar sonra sadece Akçadağ da Sultansuyundamı Ağır hasar vermiş 55 dönüm arazi üzerine kurulan Arap atı Tanıtım ve otistk ve daum sendromlu çocukların tedavi amacı için sosyal sorumluluk projesi kaosamında yapılan bu ünite kar ve ticari amaçlı kurulmamıştır işletemiyorsanız beceremiyorsanız sorumlular hakında ne işlem yapılmış onu açıklasınlar
    0
    0
    Yanıtla