SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Soygun Senaryosuyla 350 Bin TL Dolandırdılar

A- A+ PAYLAŞ

DOLANDIRICININ PARAYI ALDIĞI ANIN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI.. Aradıkları vatandaşa kendilerini polis- savcı olarak tanıtıp, Turgut Özal Tıp Merkezi (TÖTM) oto parkına çağırarak 350 bin TL tutarındaki altın ve parasını dolandıran şebekenin iki mensubu yakalanarak tutuklanırken, firarda olan bir şüphelinin yakalanmasına çalışılıyor.

Emniyet Müdürlüğü'nden verilen bilgiye göre; Elazığ'da oturan N.S. adlı yaşlı kadını arayarak kendilerini polis- savcı olarak tanıtan şahıslar, kimliğinin kuyumcu soygununda kullanıldığını söyleyip üzerinde baskı kurdular. Kadını korkutan dolandırıcılar, 350 bin TL tutarındaki altın ve parayı, buluşma yeri olarak bildirdikleri TÖTM otoparkında bu kişiden aldılar. N.S.'nin dolandırıldığını fark etmesinin ardından polise başvurmasıyla, Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yanı sıra İstihbarat Şube Müdürlüğü de devreye girerek, dolandırıcıların kimliğinin belirlenmesine ve yakalanmasına yönelik çalışma başlattılar.

18 ayrı güvenlik kamerasından 85 saatlik görüntünün incelenmesi sonucu N.S. ile buluşarak parayı alan şüphelinin H.E. olduğu, bu şahsı Malatya'ya getiren kiralık aracı A.D.'nin kullandığı, dolandırıcılık olayının organizatörünün ise A.D. adlı bir başka şahıs olduğu belirlendi.

Dolandırıcılardan A.D. ve A.D., Şanlıurfa'da düzenlenen operasyon sonucu yakalanarak Malatya'ya getirildi ve 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlamasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Olayın diğer şüphelisi H.E.'nin ise arandığı bildirildi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • M.Saim (2 yıl önce)
    Allah cezalarını versin.Paranın akibeti ne olmuş,? Sahibine iade edilebilmişmi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Allah'ınızından bulun alçak adamlar hiçmi. vicdanınız kalmadı utanmaz adamlar ozavallı teyzeyi ne dedinizde korkutup kandırdınız?Bu çetelerinde sonu gelmiyor.Güvenlik güçlerine ve yargıya düşen görev bunlara en ağır ceza vermelerı aksi halde bu alçaklar can yakmaya devam edecekler.
    0
    0
    Yanıtla
  • gamzeee (2 yıl önce)
    allah belanızı versin
    0
    0
    Yanıtla