SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sultansuyu Senaryosu' Yeni İhale İle Devam!

0
Güncellendi - 2021-04-11 01:57:01
'Sultansuyu Senaryosu' Yeni İhale İle Devam!
A- A+ PAYLAŞ

Sultansuyu Harası'nın yereldeki ve bağlı olduğu TİGEM yönetiminin; üretim merkezi niteliğindeki birçok devlet kurumunun özelleştirilmesinde kullanılan, "İhtiyaç olmadığı halde büyük harcamalarla kurumun binalarını yenile + kurumu zarar ettir + kurum zarar ediyor propagandası yap + milletin ve devletin kurumlarını üç - beş şirkete sat" şeklindeki formülü uygulamak yolundaki faaliyetininin sonucu olarak, depremde hasar gördüğü yolunda 'gerçeği yansıtmayan' rapora dayanarak geçtiğimiz günlerde yıktırdığı tarihi ve kültürel miras niteliğindeki binaların yerine, yeni ve lüks binalar yaptırmak üzere bir ihale düzenlendiği açıklandı.

Lüks idari - makam binası yapılacak; 20 milyon TL harcanacak

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından düzenlenen ihale ile Sultansuyu Harası'nın yeni ve lüks idari - makam binalarının yapımı için, Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü’ne aktarılmak üzere 2021 Yılı Yatırım Bütçesi’nde 20 Milyon TL ayrıldı.

“Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü İdare Binası ve Hizmet Tahsisli Konut yapım işi”  başlıklı inşaat yapım işine harcanacak olan 20 Milyon TL, Sultansuyu Harası’nın yaklaşık 4 yıllık kârına denk geliyor.

Sultansuyu yıkım ve özelleştirme projesinin öncülüğünü yapan Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Elazığlı Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece'nin, "Malatyalılar beni tanımıyor. Ben bu işe baş koydum" dediği iddia edilen sürecin sonuçlarından biri olan lüks yeni binaların yapım işi ihalesi 29 Nisan 2021 tarihinde Ankara'da, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nde yapılacak.

TİGEM’in Büyük Hizmeti (!)

Bu arada, 20 milyon TL bütçeli yeni idari ve makam binası yapım işi kapsamında, Sultansuyu Harası'na foseptikler (lağım- atık su çukuru) açılacağı da ihalenin sözleşme tasarısında belirtildi.

İhale kapsamındaki işlerin, 300 gün içinde yapılması öngörülüyor.

Sipariş ve parayla özel bir şirkete hazırlatılan deprem raporu ile 24 Ocak 2020 depreminden 10 ay sonra "ağır hasarlı olduğu tespit ettirilen" Sultansuyu Harası'nın tarihi ve kültürel miras niteliğindeki binaları yıktırılmıştı.

"Uzun vadeli kiralama" yöntemiyle özelleştiriliyor

Yetiştirdiği dünyaca ünlü Safkan Arap Atları, yürüttüğü süt sığırcılığı faaliyeti, geniş yelpazeye yayılmış tarımsal faaliyetleri ve boğa ve tay sperm bankası ile her yıl devletin kasasına milyonlarca lira gelir sağlayan, Malatya halıknın ortak malı olan Sultansuyu Harası'nın uzun vadeli kiralamalarla özel şirketlere aktarılmasının ilk aşaması olarak İşletmenin çok sayıdaki sosyal tesisi Malatya'nın yerel yöneticilerine ve siyasilere yakın olduğu ileri sürülen YAREN A.Ş. adlı firmaya uzun vadeli olarak kiralanmıştı.

Haranın en değerli tarım arazisine beton santrali kurulması izni verildi

Bir AKP Malatya Milletvekili'nin devreye girmesiyle Sultansuyu Harası'nın en verimli ve değerli arazisi üzerine beton santrali kurulması için izin verilmesi de 30 bin dönümlük araziye sahip İşletme'nin adım adım özel şirketlere peşkeş çekilmesinin işaretlerinden biri olarak yorumlanıyor.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Sultansuyu Harası'nın geçtiğimiz günlerde 'gerçek dışı' olduğu öne sürülen 'ağır hasarlı' raporuyla yıktırılarak yok edilen 80 yıllık idare binası

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • sezgin (2 yıl önce)
    Malatyalı seni tanısa nolur tanımasa nolur...Bu lafın altında çok şey var...netice itibariyle benim seni tanımam yada senin beni tanıman benim nazarımda sıfırdırrrrrr..Seçim zamanı seni konuşturan ve sana ses çıkarmayan malatyalı zevatlar eğer malatyalıda biraz nefis varsa gösterir...sonuç olarak atanmış bir kişisin !
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Kasalar bomboş, hala anlamadınız ama günü kurtarmanın tek yolu devletin elinde avucunda kalan ne varsa sonuna kadar satıp iki gün daha idare edebilir miyiz derdi.Sonuç olarak Sultansuyu da, içindeki atları da parsel parsel tükenene kadar satılacak. Durum budur...
    0
    0
    Yanıtla
  • SAKKA (2 yıl önce)
    memleketi yiyip bitirdiler başka diyecek birşey yok memleketin en iyi en gözde yerleri ya bunların yada bunların yandaşlarının elinde avm otel rezidans vs bugün efendi oldular. insanların başına idareci olmak kolay bir mesele değil her bireyin hakkı var ahirette bunların hesabını tek tek vercekler tabi verebilirlerse !
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Rantçıların, cebini doldurma peşinde olanların, ahbap dost müteahhitlerin, Sultansuyunu zarar ettirip, itibarsızlaştırıp burayı yok etmek isteyenlerin planı tıkır tıkır işlemeye devam ediyor. Peki Malatya yı, Malatya halkını düşünen var mı? Ne yazık ki yok. Birinci sınıf tarım arazisinde beton santralinin ne işi var? Bu olacak şey mi. Koskoca Malatya da başka yer bulamıyorlar mı da Sultansuyu arazisine beton santrali kuruyorlar. Neden çünkü YAĞMA HASANIN BÖREĞİNİ bulmuşlar. Ye babam ye. Nasıl olsa Sultansuyuna kimse sahip çıkmıyor, korumuyor, siyasi gücü olanlar sömürmeye devam ediyor burayı. Şevket Keskin ve İhsan Akın başkanlardan başka onurlu bir duruş sergileyen çıkmadı koca Malatya da. Siyasiler, yerel yöneticiler, YİYİN BEYLER YİYİN. Aksırıncaya kadar yiyin. Tıksırıncaya kadar yiyin. Nasıl olsa bulmuşsunuz sahipsiz yağma Hasanın böreğini. Buradan Malatya halkı ve sivil toplum örgütlerine de seslenmek istiyorum. Bu adamlara ilk sandıkta gereken cevabı verin. Oy için kapınıza geldiklerinde gereken cevabı verin. Sultansuyu gibi halka ait değerleri peşkeş çektikleri rant sağladıkları müteahhitler sandıkta oy versin onlara. Çünkü müteahhitlerin oyları ile milletvekili ve başkan oldular ya???
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    şekli, şemaili ne olursa olsun "bizans kırıntıları" dahi korunurken, kurtarılırken, Osmanlı ve Cumhuriyet izlerinin yine Osmanlıcı görünenler tarafından haraç mezat silinmesi kabul edilemez.Malum, yerel siyasetçiler ile sözde talimat ile laflayan STK'lar nerede acaba? diye sorası geliyor insanın... Malatya uyumaya devam, pardon birkaç laf cambazı ile deveyi hamudu ile götürenleri alkışlamaya devam... (bedava) çay var sıkıntı yok!
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne Osmanlısı bunlar bildiğin rantçı. Elinde siyasi güç olanlar buradan pay kapıp cebini doldurma peşinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • emrah (2 yıl önce)
    Harrada ne olur ne biter bilmiyorum ama beton santrali konusu geçici, Harra sadece Sivil hava alanını yapacak firmaya Hava alanının girişinde ufak bi yeri şantye binası kurması ve geçici Mobil santral kurması için kiraya verdi, buda yaklaşık 3 yıl sürecek ve 3 yıl sonra oradan o firma gidecek zaten, ben firmayıda tanımam etmem bi işimde yok ama orası geçici sayın moderatörüm? EDİTÖR'den: Birçok beton santralından kilometrelerce mesafedeki inşaatlara beton nakledilirken, sadece maliyeti düşürmek ve müteahhide katkı sağlamak amacıyla, başka yer yokmuş gibi inşaatın dibinde diye Sultansuyu'nun sertifikalı tohum üretilen arazisine kurulacak santral!. Ayrıca, yerelde siyaset yapmış bazıları da hara arazisinden 600-700 dönüm yer kapmak için bir başka senaryo hazırlığında.. Hara arazisine virüsü soktular, el birliği ile gerisini de getirirler artık!
    0
    0
    Yanıtla
  • Editör seni tanımam bilmem ama sizlerin yedi ceddine dua ediyorum, yüreğinize sağlık.
    0
    0
    Yanıtla