SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Malatya Trafiği EDS İle Düzenlenecek

0
Güncellendi - 2021-04-09 07:58:16
Malatya Trafiği EDS İle Düzenlenecek
A- A+ PAYLAŞ

OHTS, KİTS VE PİTS CİHAZLARI KURULACAK YERLER.. Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından, karayolunda can ve mal güvenliğini sağlamak, düzenli ve güvenli trafik akışını temin etmek amaçlarına hizmet etmek üzere il sınırlarındaki karayollarına kurulacak EDS (Elektronik Denetleme Sistemleri) ile ilgili yer belirleme çalışmalarının tamamlandığı bildirildi.

EDS, trafik akışının kontrolü ve ulaşım optimizasyonun yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, belli normatif yapıya kavuşturulması için ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile geliştirilen bir denetleme sistemi olarak kullanılıyor.

Ortalama Hız Tespit Sistemlerinin karayolunda ölümlü, yaralamalı kazaları ile trafik kural ihlallerinin yoğun olduğu, il merkezi içerisinden geçen Malatya Elazığ karayolunun yoğunluğu, yaya hareketleri göz önünde bulundurularak araçların yüksek hızla seyrettikleri yerlerde öncelikli olmak üzere kurulmasının trafik güvenliğine ve düzenine ciddi katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Kurulacak EDS sisteminin trafik kazalarını önleyebileceği, yerleşim yeri içerisinde düzenli ve güvenli trafik akışını sağlayacağı, bu kapsamda 8 koridorda Ortalama Hız Tespit Sistemi (OHTS), 18 kavşakta Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi (KİTS) ve 14 noktada da Park İhlal Tespit Sistemi (PİTS) kurulmasının kararlaştırıldığı belirtildi.

Kurulacak sistemlerin özellikleri şöyle:

1.Koridor Hızı İhlal Tespit Sistemi (Ortalama Hız İhlal Tespit Sistemi – OHTS):Yollarda sadece bir noktada değil, seyir halindeki ortalama hızı tespit etmeye yönelik sistemlerdir. Yol giriş ve çıkışına yerleştirilen hız ölçüm cihazları aracılığıyla ortalama hız hesaplanmakta ve hız ihlalinin olup olmadığı tespit edilmektedir. Genel olarak özellikleri şunlardır: Uzaktan müdahale, 7/24 hız ihlal tespiti, Plaka tanıma, Fotoğraflama, Video kaydı.

2.Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi (KİTS): Sinyalize kavşaklarda kırmızı ışık yanarken geçen (kırmızı ışık ihlali yapan) sürücüleri tespit etmek amacıyla kullanılır. Genel olarak özellikleri şunlardır: Şerit bazlı kırmızı ışık ihlal tespiti, Plaka tanıma, 7/24 kırmızı ışık ihlal tespiti, Uzaktan erişim, sinyalizasyondaki arıza durumunda otomatik olarak bekleme, Trafik polisinin kavşağı yönettiği durumlarda merkezden sistemi kapatabilme, Yüksek çözünürlüklü video kaydı, Otomatik ceza makbuzu düzenleme.

3.Park İhlal Tespit Sistemi (PİTS): Genellikle şehir içlerinde park yasağı olan noktalarda park ihlali yapan ve trafiği sıkıntıya sokan araçları tespit etmek amacıyla kullanılan sistemlerdir. Genel olarak özellikleri şunlardır: 75 metre yarıçapında alanda ihlal tespiti, Otomatik plaka tanıma, Uzaktan erişim, 32 preset noktada ihlal tespiti, Yüksek çözünürlüklü video kaydı, Otomatik ceza makbuzu düzenleme, Hızlı kurulum, Park cezası için belirlenen süreyi değiştirebilme.

EDS sistemlerinin kurulması kararlaştırılan yerler şunlar:

Ortalama Hız Tespit Sistemi (OHTS)

Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi (KİTS)

Park İhlali Tespit Sistemi (PİTS)

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Nuri (3 yıl önce)
    1-Hız ve park denetleyicilerini olumlu buluyorum. 2-Bu düzenlemeden önce Kullanılmayan,unutulmuş,rafa kaldırılmış bir sistem olan trambüs ve onun örümcek ağı gibi yolları kaplayan sisteminin kaldırılması lazım.En temiz,yalın sistem Elektrikli otobüs sistemidir.Tel yok direk yok. 2-Akşam vakitlerinde özellikle dönel kavşaklarda trafik ışığı meseleyi çözemiyor. Bu kavşaklarda bana yeşil yandığında geçemiyorsam ,iki arada kaldığım durumda ,kırmızı ışığa takılmamak ihtimal dışı.Siz de buraya ışık ihlali tesbit cihazı koyup trafiği düzenliyoruz diyorsanız,kimse buna inanmaz. 4- Alt ve üst geçitlerin yapılması,sayılarının artırılması gerekir.Bu önemli bir çözüm yoludur 5-Toplamda Nihai amaç belediyeye gelir sağlamak gibi görünüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet (3 yıl önce)
    Üniversiteye giden toplu taşıma araçları elazığ yolunda ani fren yapiyor ,duraklara cep yapıp kamera koyun da sizin adaletinizi görelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Zaten gidemiyoruz, adımbaşı kırmızıya takılıyoruz, israf haramdır
    0
    0
    Yanıtla
  • mert (3 yıl önce)
    trafik düzenleme için ceza yazmak için kurulan sistem parasını çıkarır, kara geçirir. Çevre yoluna yeşil kuşak düşünmek, insanların otobüs, minübüs ve trambüs beklediği cepleri büyütmek belki bunlarda bir işe yarar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardelen GÜL (3 yıl önce)
    Sayın Selahattin Başkan, trafiği rahatlatmak istiyorsanız 10 yıldır yapılmayan alt geçitleri tamamlayın. (Çöşnük kavşağı, Viraj kavşağı, Eski ssk (yeni itfaiye müd.) kavşağı, Lojman (Fahri kayahan başı) kavşağı, Maşti kavşağı, bostanbaşı kavşağı ve Sivas yolu (Özsan) kavşağı) Malatya gibi bir şehirde trafiğin akşam ve sabah saatlerinde bu kavşaklarda yoğunlaşması ve duran araçların tükettiği yakıtı hesaplasanız....... 10 yılda bu kavşaklar bedavaya gelmişti. Demir yoluna paralel yaptığınız yolun en fazla 2 yılı çevre yolundaki trafiğin nefes aldırabilir. UŞAK gibi bir şehirde bile şehrin bir ucunda giriyorsunuz diğer ucunda duramadan çıkıyorsunuz. Malatya gibi bir şehirde üniversite ile organize arasında 15 dk gideceğiniz yeri 40 - 45 dk da gidiyorsunuz. Günü kurtarmaya değil geleceğe göre plan yapmalısınız. Ayrıca belediyede yüzlerce mühendis var, araç var; harfiyat ve betondan olan bu alt geçitleri de yapamıyorsanız vay bu memleketin haline.... (Sayın başkan durumun vahametini görmeniz için saat: 16:00 -18:00 arasında birkaç gün bu kavşaklarda geçmenizi de öneriyorum.)
    0
    0
    Yanıtla
  • Bahsettiğiniz taleplerin hepsi çevre yolu üzerinde, dolayısıyla Karayollarının hizmet sahası. Karayolları da birçok Malatya kurumunun başındaki kişilerde olduğu gibi Elazığlılarda. Onlardan icazet almadan bu iş yapılamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kardelen (3 yıl önce)Zeki isimli kullanıcı yorumuna
    karayoluna ait olduğunu ben de biliyorum. Şehrin sorunlarına çözüm bulmak karayollarının görevi değil, belediye başkanının görevi Zeki bey, Karayolları da bu hükümete bağlı, başkanda bu iktidarın başkanı..... ne demek istediğim gayet açık... anlayan anlıyor... anlamak istemeyende ne söylerseniz söyleyin bildiğini okuyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (3 yıl önce)
    Zaten sıkıntılı olan trafik iyice çıkmaza girer.bu vekiller falan hangi yolları kullanıyor acaba,reklamdan başka birşey yapmayan başkanlarin hiç mi bir çözüm yolu aklına gelmiyor. Paşaköşkü sabah akşam tıkalı, kanal yolu her akşam tıkalı, sözde çevre yolu zaten ortada iken anca otobüs duraklarını yeniler kernek parkinda da eglenirsiniz ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Usta (3 yıl önce)
    Değerli UKOME yetkilileri, Trafiği rahatlatmak kavşak ve yollarda araç biriktirmekle değil var olan araçları biran evvel Trafikten göndermekle olur. Ankara, İzmir, İstanbul Trafiği akışkan olmasa kimse evine gidemez. Bu illerde ışık yandığında herkes aynı anda hareket ediyor yanı Trafik akıyor. Malatya’da ise ışık yandığında sol şeritteki sağ şeride geçip sağa dönüş peşinde ve 2 araç geçince ışık kırmızıya dönüyor. EDS vs. değil eğitim verin. Lakin eğitimi Sıtmapınarı kavşağına Trafik ışığı yapan vermesin. (Sürekli sarı yanıp sönen) Adam öyle bir ayarlamış ki bir ışıkta 2 yolu birden durduruyor. Tabi her zaman ki gibi yanlış olduğu değerli büyüklerimiz tarafından fark edilip iptal edildi. Bari bunda paramızı boşa harcamayalım. Gölbaşı başka bir örnek, giriş ve çıkışında araç yok. Lakin ilçe içerisinde Trafik yoğunluğundan yayalar karşıdan karşıya geçemiyor. Gidip yerinde görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Milletin sırtından Belediyeye gelir.Vay be ne proje ama.Ne büyük hizmet .Ne elzem bir sorundu şehrimiz için.İyi ki Büyükşehir var.Yoksa EDS gelmese nice olurdu halimiz.Bir sonraki seçimde halkımız EDS ye iyi uyum sağlayacak merak etmeyin.Neyse anladınız siz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli müallim (3 yıl önce)
    Yav artık yeter soydunuz gariban vatandaşı ne istiyorsunuz..millet hastalıklamı ugraşa, açlıklamı ugraşa,çagası çoluguylamı ugraşa yoksa sizin yazacagınız trafik cezaları ile ugraşa yeter yeter ya millet bunalımda işsizlik başını almış gidiyor evde geçim derdine düşmüş insanlar EDS ile ceza yazarakmı düzelteceksiniz..önce aç insanları doyurun....
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Buradan Sayın Başkana Malatya trafiğini rahatlatmak için bir önerim olacak: Trambüsü kaldırıp elektirikli otobüse geçilsin, trambüsün saçma direkleri kaldırılarak, eski ssk kavşağına alt geçit, istasyon kavşağına da köprülü kavşak yapılsın, Malatya trafiği sorun olmaktan çıkar.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali44 (3 yıl önce)
    şehiriçindeki yolları şehir dışı yollar gibi gösterip güzel bir plan hazırlanmış yeni cami kavşağından ben daha maraş veya elazığa giden görmedim büyükşehir çalışıyor..!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hak İle Batılı Ayıran (3 yıl önce)
    Belediye önce çevre yolundaki hendekleri kapatsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (3 yıl önce)
    Önce trafiği rahatlatın. Önce yol yapin yol! Eski SSK önü ortada. Çağ dışı bir ışık sistemi. Günü kurtarın anca. Hergün onbiblerce araç o yolu kullanıyor. Herşeyi geçtim getirdiniz hastaneyi oraya diktiniz eyvallah. Da itfaiyenin, kapalı spor salonunun, Yeşilyurt Belediyesi'nin orada ne işi var? Neden şehri genişletmek yerine belli noktalara sıkıştırıyor sunuz? Ufkunuz açın biraz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya 44 (3 yıl önce)
    Tamam güzel de Çevre yolu yok otopark yok vur abalının sırtına...
    0
    0
    Yanıtla
  • Empati (3 yıl önce)
    Çevre yolununolmaması trafigi zaten kendiliğinden sorun haline getiriyor...Asıl sorun kaldırımları işgal eden esnafların tezgahlarıdir.Kaldirimlari işgal eden tezgahlar vatandaşı araç yoluna sevk ediyor . Buna bir çözüm bulmanız sizlere bizlere büyük bi katkı sunacaktir.saygilarimla
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Vatandaşı düşünüyorlar sözde, Belediyeye yeni gelir kapısı hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • sizde kurallara uyun Belediyeye gelir kapısı olmayın...Nasıl bir düşüncedir anlamıyorum..Kurallara uarsan zaten kimse sana birşey yapmaz.Zaten tek sorunumuz bu düşüncede ki kişilerin hiçbir kurala uymamasındadır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Helal olsun. Kurallara uyma işi hikaye. Yaz vatandaşa cezayı Büyükşehir!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    22-23 numaralar arasında matimin önündeki kavşak olması lazımdı. Oraya kırmızı ışık ihlal sistemi düşünülmemiş galiba. Listede yoktur. Esas oraya kurulması gerekiyor, orada ihlal çok fazla!
    0
    0
    Yanıtla