SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı

0
Güncellendi - 2021-04-10 04:40:59
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

“Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme 1. Dönem toplantısı, Vali Aydın Baruş Başkanlığında gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un video konferans yöntemiyle katıldığı toplantı Valilik 1 No’lu Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yaptığı konuşmanın ardından toplantı, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında uygulanan tedbirler ile kurumların yürüttüğü çalışmaların değerlendirmesiyle devam etti.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün sunumunun ardından toplantıda, 2022-2025 Malatya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eylem Planı'nın hazırlık çalışmalarına başlanılması ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve kadına yönelik şiddet olaylarını en aza indirebilmek amacıyla görüş ve öneriler sunuldu.

Kurumlar arası işbirliğinin önemi, kadınlara yönelik şiddetle mücadelede Malatya'daki iyi uygulama örnekleri, mağdur kadınlara yönelik sosyal yardımlar, psikolojik destek ile iş istihdamının sağlanması, kaymakamlıklar ile koordinasyon sağlanarak ilçelerdeki erkeklerin kadına yönelik şiddete dair ve hukuksal bilgilerin verilerek eğitici faaliyetlerin yapılması eylem planı çerçevesinde konuşularak toplantı sona erdi.

Toplantıya Vali Aydın Baruş, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Savran, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, İnönü Üniversitesi UNİKSAM Müdürü Doç. Dr. Müge Karadağ, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Müftüsü Veysel Işıldar, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Rasim Bulut, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Recep Bentli,  Büyükşehir Belediyesi Kadın Aile ve Gençlik Şube Müdürü Halil Yıldırım ve İl Milli Eğitim Müdür Yrd. M. Ali Avşar katıldı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Huzur (3 yıl önce)
    Şu an ben eşime psikolojik şiddet uyguluyorum belkide. Nasıl mı.? 1 yıldır iş bulamıyorum. Zavallı eşimin yüzüne çocuklarımın yüzüne bakacak yüzüm kalmadı. Onların zaruri ihtiyaçlarını bile karşılayamıyorum artık. Çoğu işveren giderleri devlet baba karşıladığı için ya engelli alımı yapıyor yada işkur üzerinden alıyor. Tek suçum 43 yaşında olmam. Çünkü engelli ve işkur üzerinden alımlar hariç 35 yaş üzeri alım yok. Direk gidip bir boş mezar bulup gireyim ölmüşüz ağlayanımız yok..Geçen bir fabrika çağırdı dünyanın taa bir ucunda. Bir odada beklettiler sonra daha görüşmeden biz sizi ararız dediler. Ekmek parasını minibüse verip taa oralara giden kardeşler var.5 TL den nolurki değilmi..?Çünki bu birilerine abartı geliyor. Siz işsizliği çözün bu olay yarı yarıya azalacak göreceksiniz. Hiçbir gerekçe annemize eşimize çocuğumuza el kaldırmayı gerektirmez. Kendi kız kardeşimize olmasını istemediğimiz birşeyi bize emanet edilen eşlerimize çocuklarımıza yapmak kesinlikle insan işi değil. Önümüz Mübarek Ramazan ayı, benim gibi binlerce işsiz nasıl edecek..Sosyal yardımlaşmalar var diyen kardeşler olabilir ama hiçbir lezzet emek kadar güzel değildir. Başınızı ağrıttım kusura bakmayın..
    0
    0
    Yanıtla