SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"İyi Niyetli Bir Gezi Olsaydı Bizimle İstişare Edilirdi"

0
Güncellendi - 2021-04-12 09:40:23
A- A+ PAYLAŞ

YEŞİLYURT MECLİSİNİN ESKİ AKP'Lİ ÜYESİ DE TEPKİ GÖSTERDİ.. Avrupa Malatyalılar Federasyonu Başkanı ve Yeşilyurt Belediye Meclisi Bağımsız üyesi Murat Alabaş, Yeşilyurt Belediyesi’nin; hizmet (gri) pasaportu çıkarttırarak Almanya’ya gönderdiği 43 kişinin Türkiye’ye dönmediği yolundaki iddialar ile ilgili olarak,  Almanya’nın kovid-19 sürecinde ülkeye giriş ve çıkışlarda çok ciddi tedbirler aldığını, ülkede oturum izni bulunan vatandaşların bile Almanya’ya girişlerde çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek “Almanya’ya oturum izni bulunan bizleri bile kırk dereden su getirerek alıyorlar. Bu pasaportla girecekler diye bir kural yok. Hatta giremiyorlar. Bunların ülkeye nasıl girdiği, hangi sınır kapısını kullandığının da sorgulanması gerek” dedi.

Avrupa Malatyalılar Federasyonu’nun 24 ülkede temsilciliğinin bulunduğunu, bugüne kadar yüzlerce öğrencinin Avrupa’nın bir çok ülkesine teknik ve inceleme gezisinde bulunmasına ve Malatya ile ilgili Avrupa’da bir çok etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunduğunu hatırlatan Alabaş, “Çok tuhaftır ki, Almanya’ya bir gezi düzenleniyor ve Malatyalıların orada örgütlü bulunduğu Avrupa Malatyalılar Federasyonuna hiçbir şekilde bilgi verilmiyor veya istişare edilmiyor. Halbu ki Federasyon, Malatya’dan hangi heyet gelirse gelsin, karşılar, öncülük eder ve desek sunardı. Bütün bunlar bu gezinin iyi niyetli olmadığı yönünde ciddi bir kuşku uyandırıyor” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi’nin; ‘Kişisel Gelişim Dünyası Derneği’ adlı kuruluşun, kendisine sunduğu ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek’ adlı proje kapsamında, hizmet (gri) pasaportu çıkarttırarak Almanya’ya gönderdiği 43 kişinin Türkiye’ye dönmediği yolundaki iddialar Türkiye’nin gündemine otururken, konuyla ilgili bir açıklama da Avrupa Malatyalılar Federasyonu’ndan geldi.

“Muhtemeldir ki, başka ülkeler üzerinden Almanya’ya giriş yaptılar”

malatyahaber.com’a açıklamalarda bulunan Federasyon Başkanı ve Yeşilyurt Belediye Meclisi’nin bağımsız üyesi Murat Alabaş, özellikle kovid süreci başladığından bu yana Almanya’nın ülkeye giriş ve çıkışlarda çok katı kurallar uyguladığını hatırlatarak “Öyle ki ülkede oturum izni bulunan veya yaşayan vatandaşlara bile bin dereden su getirerek izin veriyorlar. Kovid 19 sürecinde Almanya çok katı kurallar uygulamaya başları ki, gri pasaport yeşil pasaport hiç önemli değil.  Bu pasaportla girecekler diye bir kural yok. Hatta giremiyorlar” dedi.

Alabaş, “Tahminimce Hollanda, Belçika veya Fransa’ya inmişlerdir. Oradan karayolu ile Almanya’ya giriş yapmışlardır. Muhtemeldir ki böyle olmuştur. Yoksa onun dışında yeşil ve gri pasaportlular korona sürecinin başladığı tarihten itibaren asla girmeleri mümkün değil” diye konuştu.

“Hepsinin emniyette kaydı vardır”

43 kişinin dönmediği iddialarından önce sorgulanması gereken daha önemli bir durumun olduğuna dikkat çeken Alabaş, “Uyduruk, sahte bir derneğe mensup onlarca kişiye hizmet pasaportunun nasıl verildiği önce sorgulanmalı.  Dışarıdan sahte bir dernek üyelerine hizmet pasaportu verilmesi çok tuhaf bir durum. Burada bir defa hizmet pasaportu çıkardılarsa burada şöyle bir yanlışlık var. Hizmet pasaportu, belediye başkanına, belediye başkan yardımcılarına, daire başkanları veya müdürlerine verirler. Bir görev, fuar veya başka bir inceleme gezisi için çıkarılabilir. Burada çok büyük bir ihmal var. Sahte bir dernek var, sahte bir şirket var. Bu insanların emniyette kayıtları mecburen vardır. Kimlere pasaport verildi. Bu verilen pasaportlar ne zaman çıkış yaptılar, hangi sınır kapısında çıkış yaptılar bütün bunlar bellidir.  Bunların listesi emniyette vardır” ifadelerini kullandı.

“Enteresan işler”

“Şayet bu gezi iyi niyetli bir gezi olsaydı bizimle istişare edilebilirdi” diyen Alabaş şunları söyledi:

“Şöyle manidar bir durum daha var. Avrupa Malatyalılar Federasyonu’nun 24 ülkede şubesi var.  Ben de bu federasyonun başkanıyım. Böyle bir gezi olacaktı ama bizlere sorulmadı. Hiçbir bilgi verilmedi. Bugüne kadar yüzlerce öğrencinin Avrupa’nın bir çok ülkesinde teknik gezi incelemesi yapması için aracılık ettik.  Malatya adına bir çok organizasyona katkı sunduk. Kamu  kurumları ve STK’larla işbirliği yaptık.  Ama ne hikmetse bu geziden hiç haberimiz olmadı. Kendi başlarına ne amaçla kurulduğu, ne hizmet yaptığı belirsiz bir dernekle böyle bir gezinin organize edilmesi enteresan işler.”

Alabaş, AKP'den Yeşilyurt Belediye Meclis üyesi seçilmiş, meclisteki görevini bağımsız olarak sürdürmeye başlamıştı.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Suat (3 yıl önce)
    Bu resmen irticai kaçış bunun bir bedeli vardır ve olmuştur dostlarım bu iş daha çok su götürür....!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Neden Malatya da, Malatya lı bürokrat olmaz? Özellikle mi yapılıyor? Bu bir akp politikası olamaz. Malatya lı akp lilerin politikası demek ki.
    0
    0
    Yanıtla
  • YEŞİLTEPELİ. (3 yıl önce)
    Yeşilyurt Belediyesine Kayyum Atanmalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • BabA 44 (3 yıl önce)
    Adamlar gideli bir buçuk yıl olmuş yeni haberleri oluyor kimse sormadmi 45 tane insan gtti bunlar n oldu geldlrmi gezi nsl geçti diye iki kişi donmş ?belkide dgrleri oturm izin aldı gelip çoluk çocuğuna gotrduler bir buçuk yıl helal olsun sze kesin yer yaptlar dha da gelmezler oturm izinide aldysalr ki almşlardr?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Murat beyi daha önceden neden Malatyalı bürokratların biryerlere gelmesinin engellendiğini son zamanlarda buna birilerinin engel olduğunu soru şeklinde sorduğunda belediye meclisinde kendi partilileri tarafından afaroz edildiğini ve parti yönetimince savunmasının alındığını ve nihayetinde partiden ihraç edilmiştir.Murat beyin kimseye diyet borcu yoktur kendisini takdir ediyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükrü (3 yıl önce)
    Konuyu gündeme getiren CHP lileri komisyonlardan çıkardılar, bakın şimdi de Murat Beyin devamsızlık vs gerekçelerle Meclis Üyeliğini düşürecekler. Çok ferasetli felan değilim. Sadece bunları iyi tanıyorum. Tanımaz olaydım.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAYLOG 44 (3 yıl önce)
    Konuşan kişiyi candan tebrik ediyorum. Gerçekleri anlatıyor. Bagımsız meclis üyesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Kovid (3 yıl önce)
    Yeşilyurt Belediyesi'nin seçimden sonraki en büyük icraatı oldu..ulusal. Medya bunu konuşuyor..başka bir başarıya gerek yok ?
    0
    0
    Yanıtla