SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bu 43 Kişi Kim, Biz de Araştırıyoruz"..!

0
Güncellendi - 2021-04-12 18:12:06
A- A+ PAYLAŞ

YEŞİLYURT BELEDİYE BAŞKANI ÇINAR'IN AÇIKLAMALARI.. "BİZ İSTİHBARAT DEĞİLİZ!".. Yeşilyurt Belediyesi’nden aldıkları hizmet pasaportu ile Almanya’ya çevre gezisine gittikleri ve bir daha dönmedikleri ileri sürülen 43 kişi ile ilgili Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, malatyahaber.com muhabirine açıklama yaptı.

“Bu 43 kişi kim, biz de araştırıyoruz”

Yeşilyurt Belediyesi’nden aldıkları hizmet pasaportu ile Almanya’ya giden ve bir daha geri dönmedikleri ortaya çıkan, Türkiye’nin konuştuğu skandal olayın merkezindeki isim olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, dönmeyen 43 kişinin kim olduğuna ilişkin “Yani biz de araştırıyoruz. Protokol yaparak yurt dışına göndermiştik. 1.5 yıl sonra bir kısmının gelmediği yönünde bilgiler alınca araştırmaya başladık” dedi.

CHP’li meclis üyelerinin verdiği soru önergesi ile ortaya çıkan olaya ilişkin ilk detaylı açıklamayı malatyahaber.com’a yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar ilginç ifadeler kullandı.  Dönmedikleri ifade edilen 43 kişiyi ‘araştırıyoruz’ diyen Çınar, “1.5 yıl sonra gidenlerden bir kısmının gelmediğini yönünde bilgiler aldık ve biz de araştırıyoruz. Bize göre herkes gelmiş.  Pasaportlarını teslim etmişler. Eksik bir şey gözükmüyor” ifadelerini de ekledi.

Çınar'a göre herkes dönmüş

malatyahaber.com’un telefonla ulaştığı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar dönmeyen 43 kişinin kimler olduğu yönündeki soruya “Biz de araştırıyoruz” diyerek cevap verdi. Çınar “Dernekle bir protokol yaparak yurt dışına bir program düzenlemiştik. 1.5 yıl sonra gidenlerden bir kısmının gelmediğini yönünde bilgiler aldık ve biz de araştırıyoruz. Bize göre herkes gelmiş.  Pasaportlarını teslim etmişler. Eksik bir şey gözükmüyor. Ama dönmedikleri yönünde söylentiler var. Ben de araştırma yaptırıyorum. Bu gidenlerin hepsi pasaportlarını getirmiş ve bize teslim etmiş” dedi.

“Biz istihbarat değiliz”

Başkan Çınar, gidenler arasında FETÖ’den atılan veya diğer terör örgütleriyle bağlantıları olan insanların bulunduğu yönünde kamuoyundaki iddiaların sorulması üzerine de  “Yurt dışına çıkışlarda devletin 50 tane inceleme yeri var. Bu terör örgütleriyle bağlantıları olanları yurt dışına alırlar mı? Valilik, aranan veya terör örgütleriyle bağlantıları olan kişilere pasaport verir mi? Böyle bir şey olmaz.  Birileri bizim kurumumuzu, şahsımızı yıpratmaya çalışıyor. Başka bir şey yok yani.  Bunların hepsi gelmiş bize pasaportlarını teslim etmişler ve işleri bitmiş. Ben haliyle adam burada mı, şehir dışında mı, yurt dışında mı ben bunları bilemem. Biz istihbarat değiliz” yanıtını verdi.

“Derneğin bütün üyelerini tanımıyoruz ama Malatya’da herkesin bildiği bir dernek”

Yeşilyurt Belediyesi’nin hizmet pasaportu verdiği isimleri tanıyıp tanımadığı yönündeki bir soruya da Çınar, “Tabii ki hepsini tanımıyoruz” derken, ‘Üyelerini tanımadığınız bir derneğin hizmet pasaportu almasına neden vesile oldunuz?” sorusuna karşılık, Derneğin Malatya’da herkes tarafından tanındığını ileri sürdü. Çınar, “Bu dernek Malatya’mızın herkesin tanıdığı bildiği bir dernek.  Ben daha fazla detay bilmiyorum” demekle yetindi.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

2 BELGE

Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin 2 başkan yardımcısı için onay verdiği kararla ilgili tutanak

"Bu 43 kişi kim, biz de araştırıyoruz" diyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Çınar'ın imzasıyla, bu şahıslara hizmet pasaportu verilmesi için Valiliğe yazılan ve ekinde de şahısların listesinin olduğu belirtilen yazı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

75 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın başkan muhalefet gündeme taşıyınca şimdi mi aklınıza geldi araştırmak. Siz o imzayı atmadan önce araştıracaktınız. Ne yazık ki görevinizi doğru yapamadınız. Bir kanunsuzluğa alet oldunuz. Malatya yı ve Yeşilyurt u dünya aleme rezil ettiniz. Yapmanız gereken onurlu bir şekilde "ben görevimi layıkı ile yapamadım" deyip istifa etmek. İstifa her ne kadar bu hükümet döneminde hiç kullanılmasa da onurlu bir davranıştır.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Belediyenin haberi olmadan hic kimse yurt Disina cikamaz ve pasaport alamaz akp vekileri neden susuyor aciklama bekliyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Şu anda saat gece yarısı saat:046 ulusal bir medyada Yeşilyurt belediyesinde yaşanan bu skandal tartışılıyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (2 yıl önce)
    Bu sıradan bir olay değildir. Uzun yıllar hollywood filmlerine konu olacak nesilden nesile anlatılacak vahim bir gelişmedir. Başkan benim bilgim yoktu diyor eğer bilgisi yoksa hemen istifa etmelidir.Bilgisi var ise kurumumuz ve şahsım yıpratılıyor diyor o zaman müsaade isteyip biraz dinlemekte fayda var bünye dayanamadı büyük projelere. Türkiye deki tüm belediyeler kapatılmalı yada özel şirketlerdeki gibi ceo lar tarafından yönetmelidir.Disiplin şart iyice uçuruma sürükleyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • AH MALATYA AH (2 yıl önce)
    bu iddia doğru değide eminim ama şunu biliyorum malatya da ilginç şeyler olacak bunu iddia ediyorum sayın mehmet çınara çekilen operasyonu şahsınamı sandız; takip edin bunları ak partili belediyelere operasyonun ilk adımı bile değil tabi şunuda söyleyeyim çok dikkatli olmalıyız kimler kimlerle hey malatyam hey sen bunları hak etmiyorsun yapılan hiç bir habere itibar ettmeyin hepsi kurgu bu ve bundan sonrakiler de biraz zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Mülki amirlerimizi göreve davet ediyoruz.Ulusal basına da düşen bu haberden umarım herkes haberdardır.Bu basit bir olay değildir?Adamlar resmen iltica etmişler.Bir kişi,iki kişi değil.Hemde 43 kişi..Gidip de dönmeyenleri,bağlı oldukları kurum yada aile efratları aradan 1.5 yıl geçmiş hiç mi anlamamış yada merak etmemişler?
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    bakalım bu vahim olayda kim feda edilecek.başkan mı yoksa başkan yardımcılarımı.izleyelim görelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • miraç (2 yıl önce)
    Malatya hak ettiği gibi yönetiliyor. Adamlar bizim vergilerimizle bedava almanyaya gitti, pasaport aldı. Şimdi orda bir de Mercedes çekmişlerdir altına... Oyuna devam. Kendi düşen ağlamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (2 yıl önce)
    Başkan sırada adamları göndermediniz hepisi yakınız tanıdıklarınızdan
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Bu belediye başkanları derhal görevden alınmalı ve kayyum aranmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    sayın başkan ben kuklayım önüme geleni imzalarım benim haberim yok kapıdaki güvenlikçiye sorun diyor sanki işte bizi bunlar yönetiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bu kaçanlardan kaç tanesi FETÖCÜ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih kabasakal (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Bu konuda düşündürücü araştırmalı gerçekten
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Aradan 1,5 yıl geçmiş kimsenin ruhu duymamış. Olay şimdi ortaya çıktı, muhalefet sayesinde. Üstelik profesyonelce yapılmış bir plan. Pasaportları göndermişler. Muhtemelen kimliklerini de yırtıp attılarsa. Almanya bu insanları nereye gönderecek. Tabiki hiç bir yere. Siz dua edin gidenler bir terör örgütünün üyeleri olmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih BEYOĞLU (2 yıl önce)
    Başkan Bey, kaçan kaçmış onu boşverin, Allah rızası için şu mübarek ayda şu sokak hayvanlarını korumaya alın. Çocuklar sokağa çıkamıyor. Gündüz vakti bile sürü halinde dolaşıyorlar. Korku ve endişe içinde yaşıyoruz. Artık mutlu değiliz. Birde artık Büyükşehir belediye başkan adayı olmanız bu olayla bitti. Reklam için ayrılan giderler hizmet için ayrılabilir mi acaba. Reklam hizmeti yerine, Sosyal hizmetler istiyoruz. Hayırlı Ramazanlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Bu konuyu kapatırlar kapatmasına da bu 43 kişi arasında feto ve pkk lı olupta bu bir şekilde açığa çıkarsa bırak Yeşilyurt belediyesi ni akp yi amirallerin sözde bildirisi bile kurtaramaz....
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (2 yıl önce)
    Belediyeyi babalarının yerine çevirmişler araştırılırsın müfettiş göndersinler neler çıkacak neler
    0
    0
    Yanıtla
  • Hicbir sey olmaz birtane belediyede calisan masumu sorumlu tutarlar. Hizmet pasaportu ozaman herkese verilsin oh ne guzel ekmek elden su golden
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen hiç akp li bir belediyeye parti içi muhalefet değilse müfettiş gittiğini gördün mü.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (2 yıl önce)
    Yesilyurt belediyesi artık hesap vermeli araştırılırsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Oğuzhan (2 yıl önce)
    allah allah nasilda kenera cikiyorsunuz.sanki isimleri veren baska belediye baskani. bundan sonrada yurt disina iltica edecek olanlarda artik mehmet çınarı arar nasil olsa isi biliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Kesin bilmiyorsunuz kim olduklarını bizde yedik. Adamlar 1,5 yıldır protokol pasaportuyla gidiyor ve dönmüyor. Burnumuza pis kokular geliyor. Hemde terör bağlantılı hiç kusura bakmayın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (2 yıl önce)
    Siz istihbarat değilsiniz ama bu yaptığınız işin arkasından fetö çıkarsa istihbarat sizi yer bence biran önce bir pasaport çıkarıp alamanyaya gidin
    0
    0
    Yanıtla
  • BabA 44 (2 yıl önce)
    Erken haberimiz olsaydı Malatya olarak adamları arardk kesin geldiler sehrde kayboldular bir buçuk yıl olmuş?????? bir haftadr hatrlamya başladılar gaflet uykusundan yeni uyanmışlar???
    0
    0
    Yanıtla
  • BabA 44 (2 yıl önce)
    Baba Akü yokk?????
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuğba (2 yıl önce)
    Hani mutlu insanların şehriydi Yeşilyurt ? Neden giden dönmüyor Başkan ???
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşilyurtlu (2 yıl önce)
    Adamların uçak biletinden otel parasına kadar ödeyip kim olduklarını bilmemeleri gerçekten helal size?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit (2 yıl önce)
    Başkan bey böylesi vahim bir olaya dair bilginiz yok ise hemen istifa etmeniz gerekir lütfen istifa edin
    0
    0
    Yanıtla
  • Turkoglu (2 yıl önce)
    Sayın Baskana basit bir soru! Aralarında Tatvanli, Bingöllu, Sirnakli,Batmanli olan bu kişiler Almanyaya iltica ederken bahaneleri ne olacak? Ya örgüt sempetizaniyiz diyecekler Ya Feto! Başka türlü sığınma hakkı alamazlar. Korkarım ki bu işin geçmişi de olabilir. Bellimi olur. Bir bakmissin önceden de bir 45 kişi gönderilmiş, belki onlarda geri donmemistir kimbilir!
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    belediyenin işi bitmiş milleti yurt dışına kaçırıyor her konuda fikri olan büyük başkan uyutulmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    (Konu yok) ​KIYAMET KOPUYOR.. CHP'li Meclis Grup Başkanvekili Günnur Tabel, 15-27 Eylül 2020 arasında Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği üyelerinin ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek' projesi kapsamında Almanya'ya gönderildiğini, ancak gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmediğini açıklamıştı. Konu bir kaç gündür yerel basınımızda dünden beri ise bazı ulusal haberlerde yayınlandı.. Haber sitelerinde açık ara en önde okunanlar arasında.. İddialar üzerine Malatya Valiliği olayın detaylı bir şekilde araştırılması için gerekli incelemeyi başlattı.. Yani herhangi bir ihmal veya kastın bulunup bulunmadığı inceleme sonucu ortaya çıkacak.. Elbetteki ihmal veya kasıt varsa gereken yapılacaktır.. Basın için önemli bir haberdir es geçmesi düşünülemez.. Haber altı yorumlarda öyle bir algı yaratıldı ki sanki Yeşilyurt Belediyesi insan kaçakçılığı yapıyor.. Sanki Yeşilyurt Belediyesi üzerinden suçlular yurt dışına kaçırtılıyor.. Sanki Başkan Mehmet Çınar olayı gizliyor gibi algılar havada uçuşuyor.. Neler söylendi neler yazıldı ne yorumlar yapıldı.. Kenarda durup ellerine ovuşturan dost gibi görünenlerde işin cabası.. Halisane niyetle yapılan projeye ortak olmak niyetiyle çıkılan yolda ayağa takılan taş diyelim.. Yurt dışına giden kişilerin yurt dışına çıkış yasağı yok.. GBT Sorguları temiz.. Kaldı ki; proje kapsamında giden 43 kişi pasaportlarını teslim ediyor.. Pasaportlar teslim edilincede tahminim başkan da olayı detaylı araştırmamış.. Hani kişilerin dönüp dönmediği nasıl bilinecek..Pasaportların teslim edilmesi demek kişilerin dönmesi anlamına gelmiyor mu? Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'da dün bir haber sitesine verdiği ropörtajda giden kişiler pasaportlarını teslim etmişlerdir..Almanya'da kalmışlar mı kalmamışlar mı, dönüş yapmışlar mı yapmamışlar mı bilemem.Bu konu istihbarat konusu açıklaması yapmıştı.. Belediye trilyonlarca zarara uğratıldı deniyor? Oysa Belediyenin kasasından bir kuruş harcanmamış.. Kıyametler kopartılıyor.. Elbetteki kimse araştırılmasın demiyor.. Sonuna kadar araştırılsın.. Daha soruşturma sonuçlanmamış olay detaylı bir şekilde araştırıladursun algı yönetimi çoktan harekete geçti.. Darağaçları kuruluyor cezalar kesiliyor.. Vur abalıya misali, kıyıda köşede ne kadar muhalif varsa yüklendikçe yükleniliyor.. Ne kadar yıpratırsak o kadar kar misali.. Yeşilyurt ilçesi için her gün bir bir hayata geçirilen projelerle vatandaşın karşısına çıkan bir başkana yapılan haksız itham ve yargısız infazlar vicdanları sızlatmayacak mı? Kimsenin avukatlığını yapmak niyetinde değilim. Ama bir bardak suda fırtına kopartmanın da adını koymak gerekir.. Konu neredeyse ülke sorunu haline getirilmeye çalışılıyor.. Kimse konuşmasın herkes sussun deme gibi bir lüksümüz yok.. Hele bir bekleyelim iddialar araştırılsın konu açıklığa kavuşturulsun o zaman herkes eteğindeki taşı döksün.. Varsa bir ihmal veya kusur gereği yapılır.. Amaç üzüm yemek mi yoksa bağcıyı döğmek mi ortaya çıkacaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)Malatyalı isimli kullanıcı yorumuna
    Algıyı yapan sizsiniz... Neymiş, GBT'leri temizmişmiş. Soruyorum: FETÖ'den tutuksuz yargılanan birinin hakkında henüz kesinleşmiş karar yoksa GBT temiz çıkmıyor mu? Soruyorum: Malatya'da tonla adı sanı belli insan varken Bingöllü, Diyarbakırlı, Batmanlı insanların Malatya merkez ilçe belediyesi üzerinden gönderilmesi normal mi? Soruyorum: Belediye meclisine 2 belediye çalışanının ismini verip onayı alınca yanına 43 kişi eklemek ne demek?
    0
    0
    Yanıtla
  • Halis (2 yıl önce)
    Vallaa aklaa ziyan nasıl bunlar belediye yönetiyor. Yazık Malatya ya , inşallah devlet gerekeni yapar. Üstü kapatılırsa bizde sandıkta üstünü çizeriz. Ömer Faruk Õz lazım malatya ya feraset sahibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kürşat (2 yıl önce)
    Soruşturma devam ediyorsa neden sorumlular yani geziyi onaylayanlar açığa alınmıyor?Sayın vali ve müfettişler neden şaibeli bir durum oluşturuyor ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Myilmaz (2 yıl önce)
    Ne demiş ünlü Türk düşünürü Mustafa Sandal: “Gidenlerden bir tek seni bana ekledim, seni deli gibi bekledim gidenlerden...” yani demem o ki: Sen daha çooook beklersin başkan.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    adamlara bak..kendi yandaşlarını torpillilerini gönderiyorlar bir de utanmadan haberimiz yok kim olduklarını araştırıyoruz diyor... yok yok onlar cahapalıdır ...
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    önünüze gelen torpillileri iş için belediyeye alırsanız torpili olmayan iş için yanınıza geldiğinde personel alımımız yok derseniz olacağı bu başkalarının hakkını yerseniz böyle olur hesabını veremezsiniz malatyada çoğu devlet kurumları baştaki müdürlerin sanki babasının malı akrabalarını ve tanıdıklarını işe alıyor aynı aile şirketine dönmüş gibi torpili olmayanlarada her zaman bir yalanları var
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (2 yıl önce)
    Yesilyurt belediyesinin olurlari ile yurt disina Cikan personeleri 7 aydan beri donus yapmadiklari kisileri yeni acikliyorlar soruyorum belediye yetgilileri sizler uzaydami yasiyorsunuz ve ordami gorev yapiyorsunuz halki uyutmayin
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaşıntılı Arif (2 yıl önce)
    Kaşıntım tuttu yine, salaklığıma verin. AKP'li belediyeyi kurtarmak için AKP'li olmayan birileri Ankara'ya gitmiştir diye düşünüyorum. Ne zeka ama değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (2 yıl önce)
    Reis için oy verdik bu teşkilata ama bu kişiler babadan kalma miras gibi davranıyorlar koltuk sen nelere kadirsin
    0
    0
    Yanıtla
  • Balık baştan kokar derler ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx44 (2 yıl önce)
    Başkan bilmiyorsan o koltuğu işgal etme ümmetin halkı var orda inş devlet büyüklerimiz bu işin üstüne gider gereken yapılır
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (2 yıl önce)
    Tüm dünya belediye başkanını kıskanıyor. Adam daha ne yapsın. Fakir fukaraya süper lüks villa yapıyor. Parasını basıp uluslar arası ödül alıyor. Kaçak yolla yurt dışına çıkacaklara, pasaport düzenleyip yasal yolla çıkartıyor. Yaptıkları hataları kimse sorgulamasın diye, muhalif meclis üyelerini komisyondan atıyor... Adam daha nasıl çalışsın Sayın Malatyalılar
    0
    0
    Yanıtla
  • nasrettin hocanın dedıgı gıbı kedı burdaysa cıger nerde cıger burdaysa kedı nerde cok bılen az degıl aksıne cok yanılır ama kendısıde ne oldugunu bılmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Biz istihbarat değiliz biz sultansuyu, ihaleler, yandaş tayfayi işe yerleştirme gibi şeylerle uğraşıyoruz...
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYA PLATFORMU. (2 yıl önce)
    Yeşilyurt Belediyesine Hemen Kayyum Atanmalı...!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Suleyman (2 yıl önce)
    Ben de defalarca (kadro derecem 3/1 oluncaya kadar) hizmet pasaportu ile yurtdışına gittim geldim. 1.) Bu pasaportu almak için öncelikle devlet kurumunda çalışmanız gerek. Dışarıdan bir kişiye bu pasaport verilmez. O zaman dernek üyeleri gayri resmi yollardan belediyede işe sokulmuş demektir. 2.) Hizmet pasaportu görev süresi içinde geçerlidir. (Örneğin 12 Nisan-22 Nisan arası.) Bu geçerliliği EGM pasaport dairesi onaylar. Görev süresi bitince pasaportun geçerliliği de sona erer. Bir diğer kullanım için EGM den yeniden onay alınması gerekir. 3.) 45 kişi birlikte çıkış yapmış ise birlikte dönmeleri gerekirdi. 43 ü dönmemiş ise gelen 2 kişi (ki bu 2 kişi muhtemelen ekip başıdır) bu durumdan sorumludur. Bu dönen 2 kişi ne kadar sorumlu ise Belediye başkanı da o kadar sorumludur. Behemahal soruşturma açılıp, gerekli cezalar verilmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman bey,Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (2 yıl önce)
    Bu kadar zaman gecmis, belediyenin imkanlari ile gitmisler ve daha yeni farkediyormus gibi yapiyor belediye baskani. Icisleri Bakanligini derhal göreve cagiroyorum. Milletin parasiyla yandaslarina sefa cektirmisler. 45 kisiden 43 kisi geri gelmemis, gelenlerde belediye baskan yardimcilari, hic mi sormadin baskan ne yaptiniz oralarda, nasil gecti, neler ögrendiniz, arkadaslariniz nerede falan!!! Zerre hakkim varsa fitil fitil hem bu dünyada hem ahirette burnunuzdan gelsin insallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (2 yıl önce)
    Başkanım Bu giden kişileri Dininde kuranında emin olduğun kişiler olmasa göndermediniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet44 (2 yıl önce)
    malatyahaber bu haberleri yapmasa, kamuoyu baskısı oluşturmasa, kimsenin ve hiçbir kurumun bir yanlışı, hileyi kendiliginden bulup düzelteceği yok, sorumlulara hesap soracağı yok :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (2 yıl önce)
    İktidar partisi dışındaki bir belediyede böyle bir durum ortaya çıksaydı iktidar sözcüleri kıyamet koparırdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • AH BAŞKANIM (2 yıl önce)
    Başkana geçen işimiz düştü ilk başta tamam dedi sonra sağolsun günde 50 kişi arıyor kimle ilgileneyim dedi, başkanım sen başkansın ya belki ondan 50 kişi arıyordur seni, o koltukta boşuna oturuyorsun başkanım, giden 1 yıldır dönmeyen adamdan senin nasıl haberin olmaz arkadaşşın yazdığı gibi derhal kayyum oturmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Merkez İlçe Belediye Başkanı ne hikmetse bir şey bilmiyor. Sen bilmeyeceksen o bilmeyecekse diğeri bilmeyecekse o makamlarda niye varsınız. Üzerinden 1.5 yıl geçmiş. Adam haberim yok diyor. Olaya bak ya şaka gibi yemin ederim. Ek olarak oraya kaçan 43 kişide buradayken hep yerli ve milliyiz deyip bizim vatan sevgimizi sorgularlardı. Ama görüyoruz ki o vatansever çakma yerli ve milliler dönmediler. Hepiniz sahte insanlarsınız...
    0
    0
    Yanıtla
  • Behlül (2 yıl önce)
    bize göre ne demektir Sayın başkan size göre ileri bitmiş öylemi sizi bu hale getiren kim sizin kayıtlarınızı düzenleyen kim ... Ayrıca istihbaratçı deyisiziniz ama bence hemen kayyum atanmalı ..Başkanım dağ bayır gezerken çiçek böcek toplarken Paris'ten parası ile ödül almaya benzemez bu iş her zaman liyakat diyorum başkaca bişey demiyorum esnaftan belediye başkanı olur mu yahuu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Başkanın kendinden haberi yoktur, bir ilceyi nasil teslim ettik. Belediye olarak bir derneğe mensup 43 kişiyi yurt dışına gondereceksiniz ama bunlar kim diye araştırma yapmayacaksiniz akil alir gibi değil. Aciklamasi baştan aşağı çelişki, eğer size pasaportlar iade edildiyse, 43 kişi ya ulkeye geldi, yada sizin baskan yardimcilariyla pasatortlari gönderip kacak olarak yasamaya basladilar Almanya'da. Sizin gönderdiğiniz 2 baskan yardımcısı size bilgi vermediler mi 43 kişi dönmedi diye.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    nede olsa parası cebinden çıkmıyor, neden bilsinki. bu adamı görevden almayanlara yuh olsun. böyle bir utançla nasıl insanların içine çıkıyor hayret. bazı yerel haber siteleride halen bu konuları haber yapmıyor, bilakis çınar ın reklam amaçlı haberlerini yapıyorlar. bunlarda kendilerini haberci zannediyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesine hemen kayyum atanmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • sezgin (2 yıl önce)
    Malatyada Malatyalı olmayanlar malatyanın belediyesinin bütün imkanlarını kullanıyor..Malatyanın evladı bu tür gezilerden bihaber ve Malatyalı gitseydi hepsi dönerdi Malatyaya....Yeşilyurt da yaşayan vatandaşlar bi daha düşünmeli Malatyalı olmayanlara rağbet nereden geliyor ! Esenlikte kaç tane Malatyalı çalışıyor malatyahaber.com bu işin takipcisi olsun...
    0
    0
    Yanıtla
  • cemc (2 yıl önce)
    Haberi yokmus vah vah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (2 yıl önce)
    Adıyaman lıları götürmüştür Malatya lılar Malatya da ötekileştiriliyor işlere Adıyaman kökenliler alınıyor Malatya nın çocuğu ne yazıkki işsizlikten memleket ini terk ediyor bunu büyükşehir de battalgazi ve yeşilyurt belediye lerinde görebilir siniz
    0
    0
    Yanıtla
  • doğru kardeş ya adıyamanlı ya baskilli
    0
    0
    Yanıtla
  • Banazili (2 yıl önce)Kamil isimli kullanıcı yorumuna
    Kökenleri Adıyaman tabi ki biz adiyamanlilari alacak sizde Malatya kokenlilere oy verseydiniz şimdi de ağlarsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (2 yıl önce)
    özrü kabahatinden büyük. Bu adam merkez ilçe yönetiyor bir de böyle düşünün ne durumda olduğumuzu
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sayın başkan ya dönmüştür veya dönmemiştir nasıl yani araştırıyoruz siz insanların aklıyla alaymı ediyorsunuz kimlere pasaport verildiğini bilmiyorsanız o makamda niye oturuyorsunuz herkes biliyor birtek siz bilmiyorsunuz buna kargalar bile güler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    Bir zamanlar mensucat fabrikası çıkışında işçinin beline doladığı kumaş farkedilir ve işçinin tepkisi"BUNUDA BELİME KİM DOLAMIŞ GARDAŞ"olur.İşte öylesine,feto da aynı terane,pkk da aynı terane,maaşallah sütten daha beyazsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mümtaz (2 yıl önce)
    Bende araştırıyorum başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • çırmıhtılı (2 yıl önce)
    bende gri protokol pasaportu istiyorum avustralyaya gitmek için başkan tanımadıgın birileri gidiyorsa benide gönder ben gelirim başkan yüzünü kara çıkarmam
    0
    0
    Yanıtla
  • ismail (2 yıl önce)
    Bu derneğin kurucuları kimler bu araştırılsın açıklansın.Malatya haber bu derneği araştırsın haber yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (2 yıl önce)
    İnanırım çünkü 15 temmuz darbesi sonrası akp li battalgazi belediyesi bir kaç yemek organizasyonu düZenledi,yapılan organizsayonlarda kullanılan mekanlara işletenlere bi bakın!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • okan demir (2 yıl önce)
    ''Biz bilmiyoruz'' diyorsanız istifa edin bilen biri gelsin...!
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (2 yıl önce)
    Sayın Çınar kendinizi çok komik duruma düşürüyorsunuz .1.5 yıl önce niye araştırmadınız belediye aracılığı ile gönderiyorsunuz olay ortaya çıkınca araştırıyoruz.Belki bunlarda size prestijli koftiden plaket veririz demişlerdir. bekleyin yada hediyelerle dönerler başkanım
    0
    0
    Yanıtla
  • Kovid (2 yıl önce)
    Yeşilyurt belediye calisiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaleli (2 yıl önce)
    Yeşilyurt Belediyesini ayakta uyutmuşlar. Resmen devlet eliyle kaçış olmuş. Kemal Sunal filmlerinde anca olan senaryolar gerçek olmuş. Bir de binamız yetersiz diye devasa belediye binası yapılıyor o zaman şunu sormak lazım; Demek ki çok fazla belediye personeli var. güvenlik müdürünüz emniyet ile yazışsa bu kişiler hakkında bilgi elbette verilirdi. Demek ki çok gereksiz personel var. Olay hakkında savcılık derhal harekete geçmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • VAYLOG 44 (2 yıl önce)
    Sayın başkan gerçekleri söyleyin sizin nasıl haberiniz olmaz buna kargalar bile güler sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla