SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"70'e Yakın Okul Yapıyoruz, Eğitimde En Mutlu Yıl"

0
Güncellendi - 2021-04-12 16:56:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, Malatya’da eğitim alanında birçok atılımlar yapıldığını belirterek, “34 tane il yatırımı, 10 tane TOKİ yatırımı, 8 tane Avrupa Birliği yatırımı, 13 tane hayırseverlerden olmak üzere 70'e yakın okul yapıyoruz. Eğitimde son 20-30 yılın en mutlu yılını yaşıyoruz” dedi.

Makamında yaptığı basın açıklamasında, eğitimle ilgili yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi aktaran Malatya Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay, “ Malatya Milli Eğitim ailesi olarak bana göre 2021-2022 dönemine baktığımızda son 20- 30 yılın en mutlu yılını yaşıyoruz diyebiliriz. Neden, son 30 yılın en mutlu yılını yaşıyoruz? Çünkü Malatya'da yatırımlarla ilgili, hem il yatırımlarında, hem devlet yatırımlarında, hem Avrupa Birliği projesi yatırımlarında, hem de hayırsever desteği yatırımlarında ciddi bir destek aldık. Bizler yatırımlarımızı onayladık. Önümüzdeki süreçlerde ihale süreçlerine gireceğiz” ifadelerini kullandı

Okul yapımlarıyla ilgili arsa sorunları olduğunu, ancak yerel yöneticilerle görüşüp arsa sorunlarını çözdüklerini vurgulayan Kanbay, “Büyükşehir Belediye başkanımıza yerelde de Battalgazi, Yeşilyurt Belediye Başkanlarımıza ve belediyemizin bürokratlarına, teşekkür etmek istiyorum. İmar konusunda da çok sıkı bir ilişkiye girdik. İmar sorunlarını çözmeye çalıştık. Mesela Doğanşehir’in Belediye olarak son 5 yılda imar sorunu vardı. Milli Eğitim Müdürlüğü okul yapamıyordu. Şimdi imar sorunlarını çözdük ve Doğanşehir ‘e bu süreçte 3 tane okul kazandırıyoruz. Doğanşehir'inde şöyle bir özelliği var. Bu da depreme dayanıksız binaların hepsini ben geldiğim süreçte yıktırdım. Bir an önce başlamanız gerekiyordu. İmar sorunlarını Doğanşehir’de çözdük. Orada 3 tane okul yapıyoruz. Doğanşehir de olabilecek bir depreme karşı okullarımızı güçlendirdik. Aynı zamanda bir de yeni okullar yaparak eğitime hazır hale getiriyoruz” şeklinde konuştu.

“Depremi fırsata çevirdik”

Depremi fırsata çevirdiklerini bildiren Kanbay, “Çok ciddi bir zorluktan geçtik ve her şeyde iyi bir planlama ve istişare içerisine girdik. İyi bir sonuca ulaştık. Planlamamız çok üstünde bir hedefi tutturduk. Ama biz depremli fırsata çevirdik. Bazen krizleri fırsata çevirmeniz gerekiyor. Biz de depremin fırsata çevirdik” dedi.

Malatya'nın kronik eğitim sorunlarının yüzde 95’ini çözme aşamasında olduklarına parmak basan Kanbay, “Biz Malatyaspor lisesinin oradan Mehmet Ali Aydınlar’ın başlattığı Anadolu Lisesi projesi ile başlıyoruz. Alttan, Orduzu'dan Hanımın Çiftliğine, oradan Melekbaba’ya oradan Kaynarca'ya, Çarmuzu , İlyas Mahallesi ,Çavuşoğlu Mahallesi, Yeşilyurt sonundan çıkıyoruz. Malatya’nın en kronik problemleri. Yukarıda da aynı şekilde Çöşnük’ten başlıyoruz. TOKİ’den Cemal Gürsel’den Yeşilyurt’un sonuna doğru, oradan da çıkıyoruz ve tamamlıyoruz. Ortalarda da aynı şekilde projelerimiz var” şeklinde konuştu.

Yakın zamanda yapılan ve yapılacak eğitim yatırımları hakkında da bilgi aktaran Kanbay, “Malatya’ya 7 tane Avrupa Birliği'nde proje kazandırdık. Anaokulu 8 derslikli Anaokulu kazandırdık. Bunlar 5 tanesi Malatya merkezde biri Hekimhen, biri de Kuluncak’ta olmak üzere toplam 7 tane Avrupa birliği, Alman Kalkınma Bankası'nın projesi var. Bu kapsamda bize 7 tane anaokulu yapacaklar.

Çavuşoğlu Mahallesi'nde Elif Liva ve anaokulumuz vardı. Bizim burada 3 derslikli mahallenin ihtiyaçlarına cevap verecek bir yer değildi. Biz oraya 8 dersliğe çeviriyoruz. Yolda da imar sorunu vardı. Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyesi ile onu çözmeye çalıştık. Yüzde 90 aşamasına geldik. Orada o mahalleye uygun bir Anaokulu gerekiyordu. Aynı zamanda diğer yerlerde de mesela Fahri Kayahan'da nüfus yoğunluğu arttı. Yeşiltepe'de Battalgazi'nin çeşitli yerlerinde biz tekrar planlama yaptık.

Bir taraftan Gelincik tepesinde bir TOKİ alanı yapıldı. Orada maalesef eğitim alanı unutulmuştu. Biz orada hem eğitim alanı oluşturduk, hem de 32 derslikli bir okul kazandırdık. Muhtemelen 16-16, 2 okul olacak. Ya da bir tane okul olacak şekilde” dedi.

Hayırsever iş adamlarının eğitim yatırımları hakkında da konuşan Kanbay, "Şimdi yeni 3 tane hayırsever ile anlaştım. Malatya'ya bir hayırsever 150 milyonluk bir yatırım yapıyor. Üniversitesinin karşısında 72 derslikli bir okula yapacak. 200 öğrenci kapasitesi Pansiyon, içinde Cami yapacak. Bu projeyi İzmir’e kaydırmak istiyorlardı. Biz özellikle Vali bey olsun, siyasiler olsun bu hayırseverlere iyi bir iletişim içerisinde olduk. Bu yatırımı Malatya kazandırdık. Bunun yanında Kayserili iş adamları Türkiye’de 20 okul yapacaktı. Güngör Caddesi'ne bir tanesini Malatya kazandırdık. Büyükşehir Belediyemiz bir tane 24 derslikli bir okul yaptıracaktı. Protokolümüz şu anda olgunlaşma aşamasında. Biz karşıdaki 2 ek binayı veriyoruz. Onlar orayı kamusallaştırıp meydana çevirecekler. Onun karşılığında bize 24 derslikli bir okul yapacaklar” dedi.

“İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapacağız”

Kanbay, "Malatya’da 2021 de Milli Eğitim Müdürlüğü binası yapacağız. Bunun ödeneğini Kasım ayında almıştık. Çalışmalarımızın sonuna geldik. Yani Malatya için bereketli bir sene oldu. Bin 136 derslik yapıyoruz. Yeni yapılanları saymıyorum. Bu sene3 tane hayırseverlerin yapacağı yatırımları eklemiyorum. Bunlar haricinde bin 136 ders yapacağız. Yakın dönemde inşallah ihaleleri olgunlaştırırız ve İnşaat süreci başlar. 34 tane il yatırım, 10 tane TOKİ yatırımı, 8 tane Avrupa Birliği yatırımı, 13 tane hayırsever 70'e yakın okul yapıyoruz. Geçen hafta önemli bir gelişme oldu TOOB ile bir protokol yaptık Organize Sanayi 1. Organize Sanayi bölgesinde bize 24 derslikli bir meslek lisesi, 200 kişilik pansiyon, kapalı spor salonu s olmak üzere 1 lise Meslek Lisesi yapacaklar” ifadelerini kullandı.

Kanbay, “Burada tabii ki daha önce bu süreçte Bülent bakanımız TOBB bir söz almıştı. Ben Bülent bakanımla görüştüm. O da tekrar Rıfat Hisarcıklıoğlu beyefendi aradı arada da kısa bir zamandan sonra tekrar bize dediler 81 ilde proje yapacaklarmış. Normalde TOBB Malatya bir tane yapmıştı. Söz verdikleri için 2’cisini de bize kazandıracak” şeklinde konuşmasını tamamladı.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

31 yorum yapılmış

  • Emrah (3 yıl önce)
    Okul yapında , eğitim müfredatı hakkında en ufak bir bilginiz yok.depremi fırsata çevirmek nasıl birşey acaba , eğitim için deprem mi gerekli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (3 yıl önce)
    Malatyaya kazandırdığınız yatırımlar için teşekkür ederim
    0
    0
    Yanıtla
  • Gülşen (3 yıl önce)
    Şht Öğretmen Elif Livan Anaokulu için verilen karar bizleri oldukça sevindirdi.Okul küçük ve yetersiz kalmaktadır. Böyle bir ihtiyacı görmeniz ve bunu önemsediğiniz için veli olarak siz değerli Milli Eğitim Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Hala bu şehirde bu kadar okul çok açığı var sa biz çağı nasıl yakalayacağız?
    0
    0
    Yanıtla
  • Memduh Yeniceli (3 yıl önce)
    Bostanbaşı mahallesinde, ilk ve ortaokul açığı adeta zirveye ulaşmış durumda, binlerce nüfus artışı olmasına rağmen , tek ortaokul ve tek ilkokul ile devam ediliyor !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Katiliyorum. Sinif mevcutlari 40'in uzerinde olanlar ve bircok ogrencinin evine de uzak kaliyor bu okullar. Bostanbasina acilen okullar yapilmasi gerekiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • emirza44 (3 yıl önce)
    Malatya Cengiz Topel İlkokulu yaklaşık 65 yıl önce yapılmış duvarları çivi tutmuyor. Zafer Mahallesinde bulunan bu okul dökülüyor. Malatya merkezde böyle başka bir okul yok, kadın erkek öğr. tuvaleti iki tane ve yan yana. Ayıp ayıp, yetkililer lütfen ilgilenin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    Meyvecilik araştırmanın bir bölümünde ağaçlar kesilmeye başlandı. İmarda orda bir bölüm okul alanı olarak görünüyordu. Şimdi ilerde park alanı olarak düşünülen bir alanın yanına okul yapılmasını doğru bulmuyorum. O parselin park alanı olarak değerlendirilip okul icin baska bir yerin tesis edilmesi daha uygun olacaktır. Böylece insanlarin gezeceği, stres atacağı, oturup dinleneceği bir alan kazandırılmış olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Nebahat Yalçın (3 yıl önce)
    Oğlumu Elif Livan Anaokuluna kaydını yaptırmaya gidince açıkçası okulu hiç beğenmediğim için çok üzülmüştüm. Merkeze yakın bir anaokulun nasıl olurda bu kadar küçük ve bakımsız kalır diye düşünmüştüm. Şimdi bu haberi görünce çok sevindim. Il milli eğitim müdürümüze bu ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hatice konakcı (3 yıl önce)
    Elif livan okulu çok küçük çocuklar iç içe yeni bir ana okulu şart şimdiki çok yetersiz teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahallesakini (3 yıl önce)
    Ilimizin cavusoglu mh. Sakinlerinden biri olarak Sehit öğrt.Elif Livan Anaokulununda yeniden yapılandırılmasının önemle ricaediyorum.bizim cocuklarimizinda fiziki koşulları daha iyi olan yenilikçi yaklaşımlarla zenginleştirilmiş bir binaya şiddetle ihtiyacımız var.ins. sesimiz duyulur ve bir karşılık bulur .kolayliklar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sultan (3 yıl önce)
    Şehit öğretmen Elif livan okulumuzun daha büyük ve yeterli olmasını rica ediyoruz veliler olarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Arğalı (3 yıl önce)
    Mimar Sinan caddesi bölgesinde çocuklarımızı göndereceğimiz bir anaokulu bulunmamaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sultan (3 yıl önce)
    Sayın milli eğitim müdürüm Çavuşoğlu Şehit öğretmen Elif livan Ana okulu çevredeki tek okul olmasını rağmen çok küçük ve yetersiz eğitim ve öğretim bakımından çok yeterli bu okulumuzun tek sorunu küçük ve yatersiz olması ricamız okulumuzun büyümesi mahallemiz adına büyük önem taşıyor bir veli olarak çok istiyoruz okulumuzun daha büyük yeterli düzeyde olmasını saygılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Pandeminin yoğun olduğu bu dönemde öğretmenlere yüzyüze ilkyardım eğitimi vermek doğru mudur?Ramazanın ilk günleri 15 er kisilik gruplar halinde kapalı ortamda kurs alacak olan öğretmenlerimiz insallah ilkyardımlık hale gelmez
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasari erdem (3 yıl önce)
    Sayın müdürüm öncelik le yaptığınız bu çalışmalarınızı ve projeleriniziden dolayı teşekkür ediyorum ayrıca çavuşoğlu mah de şehit Elif liva anaokulu olması bizleri sevindirir çünkü okulumuz küçük ve yetersizdir saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Sinem (3 yıl önce)
    İl Milli Eğitim Müdürümüze Çavuşoğlu mahallesi adına yenileyeceği anaokulu icin teşekkürlerimi sunuyorum gercekten mahallemizin daha verimli bir anaokulu binasına cok ihtiyacı vardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Canan Çağlar (3 yıl önce)
    Sayın Müdürüm duyarlılığınızdan dolayı size çok teşekkür ediyorum. Çavuşoğlu mahallesinde ikamet ediyorum ve oğlum Elif Livan Anaokuluna gidiyor.Mahallemiz büyük ve kalabalık bir mahalle.Bu okul gerçekten yeterli değil. Birçok konuda mağdur oluyor çocuklarımız. Yeni bir okula ihtiyacımız var.Sizin de bu şekilde düşünmeniz bize umut ışığı oldu şimdiden teşekkür ederiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (3 yıl önce)
    Elif Livan Anaokulu küçük şirin yeşillikler içerisinde görünen ancak bina olarak son derece plansız ve yetersiz bir okul. 2 çocuğum da 3 er yıl gittiler inşallah yeğenlerim yeni binada eğitim görürler, tüm okul personeli mükemmel ilgili ve sıcak kanlılar. Planlar içerisinde olmasına çok sevindim. İdari odaları o kadar küçük ki hele bir psikolojik danışman odası var 2 kişiden 1 i ayakta kalıyor. Hocam nasıl nefes alıyorsunuz burada dedim. İnşallah laboratuvarı, müzik odası, oyun odası, atölyesi olan güzel bir bina yapılır. Ancak kentsel dönüşüme açık eski müstakil evler yorgunlukta 8 derslik 5 yıl sonra yetersiz kalacak. Bence derslik sayısı arttırılabilir. İnşallah Necatibey Ortaokulu da bir an önce yapılır. Çocuklarımız ilkokul binasında sığıntı gibiler malesef. Sayın Müdürüm sizin bu okul konularına ilgi göstermeniz, önem vermeniz biz velileri gerçekten çok mutlu etti. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gamze (3 yıl önce)
    Sayın müdürüm malatyamıziçin yaptığınız bütün emekler için teşekkür ederim mahallemizde elif livan anaokulu un yıkılacagını duydum çok sevindim inşallah biran önce yeni anaokulumuza kavuşuruz başarılarınızın devamını dilerim sagolun varolun
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (3 yıl önce)
    kıymetli yetkililer, elif livan anaokulu nun yenilenmesi çok yerinde olacak. zaten uzun süreden beridir çavuşoğlu tarafında buyuk bir yanlı duruş, itilmişlik durumu mevcuttu. umarım bu sorunlara bir çözüm bulunur. değerli il milli eğitim müdürümüzün cavuşoğlundaki elif livan anaokulunu yeni ve ihtiyaclara cevap verecek bir okul inşa etmesine onay vermesi bizleri çok mutlu edecektir şimdiden teşekkür ederiz bir veli olarak.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Planlamaya bakın Gelincik tepesine toki konutlar yapıyor ancak okul u unutuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Özdağlar (3 yıl önce)
    Sayın müdürüm, yapılacak okullar arasında İnönü mahallesine Ortaokul yapımı varmı.Yıllardır ortaokulumuz yoktur. Mahallemiz cocuklarının ortaokulu yoktur. Muhtar yıllardır demir yolunun arsasıni okul yeri olarak tabela dikerek gösteriyor.Polisan Holding Mehmet Emin Bitlis İlkokulunu yapmış yıllardir ćocuklarimiz okuyor Allah razi olsun. Acaba mahallemize birde Nejmettin Bitlis Ortaokulu yapmazlarmı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (3 yıl önce)
    Eskimalatya da bir ilkokul şart.turgut Özal ilkokulu kapandı.yerine okul yapılmadı.selcuk ilkokulunun 3. Ve 4. Sınıfları imam hatipte eğitim görüyor.buna bir çözüm bulun.okulun yarışı başka yerde ölümü
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZTÜRK (3 yıl önce)
    Bu ne biçim yazı? İmla, yazım, anlatım bir facia adeta.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi kırık (3 yıl önce)
    Malatya için eğitim anlamında büyük kazanımlar, emeği geçenlerden Allah razı olsun.Gecmisin ihalelerinden eksik kalan kusurlarada el atılmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    depremi fırsata çevirmek tabiri çok acımasız olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Sayın müdürüm Yalçın koreş ortaokulunun arazisini bir vatandaş çevirmiş babasının malı gibi kullanıyor ekiyor biçiyor neden buna göz yumuyorsunuz acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Eğitimci (3 yıl önce)
    Teşekkürler müdürüm milli eğitime değişiklik çok iyi geldi,Allah yar ve yardımcınız olsun,sizin başarılı olmanız dua ve temennisi ile başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Sayın müdürüm, Covid-19 kapsamı dahilinde devlet okullarında ara sınıflar kapatılarak önlemler alındı fakat çarşı merkez ara sınıf öğrenciyle dolu. Dershaneler ve özel okullar gördüğüm kadarıyla sadece 8. ve 12. sınıflara ders yapmıyor. Tüm sınıflara ders yapıyor. Bu konuda neden bir önlem alınmıyor ya da alınamıyor? Bu ülkenin kanayan bir yarası olan dershanelerin keyfi davranmasına müsade edilmemeli. Özel okullar ve dershaneler müdürlüğümüze bağlı kuruluşlar. Dolayısıyla sıklıkla denetlenmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • KAĞAN (3 yıl önce)
    TEŞEKKÜRLER Sayın Milli Eğitim Müdürümüzün açıklamaları Malatyamız için memnuniyet verici açıklamalar. Emek veren katkı veren herkese canı gönülden teşekkürler. Allah razı olsun.
    0
    0
    Yanıtla