SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aracı Belediye de, Davet Eden ve Gönderen İse..

0
Güncellendi - 2021-04-13 08:21:13
Aracı Belediye de, Davet Eden ve Gönderen İse..
A- A+ PAYLAŞ

KAYIP 43 KİŞİYİ ALMANYA'YA GÖNDEREN DERNEKTE FETÖ'DEN İHRAÇ ESKİ AKADEMİSYEN.. Yeşilyurt Belediyesi’nin, Kişisel Gelişim Dünyası Derneği adlı kuruluşun, ‘Çevreye Duyarlı Bireyler Yetiştirmek’ adlı projesi üzerinden resmi görevle yurtdışına gönderilenlere verilen ‘Hizmet Pasaportu’ sağlayarak, 1 hafta süreyle Almanya’ya gönderdiği 45 kişiden 43’ünün Türkiye’ye dönmediği skandal olayda, 45 kişiyi Almanya’ya davet eden Mega Kilit GmbH’nin çevrecilik ya da şehircilik ile ilgisi olmadığı; şirketin yemek hizmetleri, oyun makineleri ve televizyon tamiratı konularında faaliyet gösterdiği ortaya çıktı.

Belediye görevlisi olmamasına ve Yeşilyurt Belediye’sinin ‘Hizmet Pasaportu’ sağlamasına karşın, Başkan Çınar’ın ‘Tanımıyorum’ dediği 43 kişinin, sözde ‘çevre projesini’ incelemek üzere geziyi organize eden ‘Kişisel Gelişim Dünyası Derneği Malatya Şubesi’nin Başkanlığını İlahiyatçı M. Sait Aytekin yapıyor.

Kişisel Gelişim Dünyası Derneği’nin internet sitesindeki bilgilere göre, derneğin eğitim faaliyetlerini yürüten kadrosu arasında, FETÖ soruşturmaları sürecinde görevden ihraç edilen İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici de bulunuyor.

Kayıp 43 kişiyi çağıran firma

Yeşilyurt Belediyesi’nin sağladığı ‘Gri Pasaport’ ile 7 ay önce, 1 haftalık süre için Almanya’ya giden ve bir daha Türkiye’ye dönmedikleri iddia edilen 43 kişiyi Almanya’ya davet eden ve ziyaretin tüm masraflarını karşılamak için sponsor olduğu belirtilen Mega Kilit GMBH, Bingöl kökenli soyadı Kilit olan bir aile şirketi olarak 2016 yılında Hannover’de kuruldu.

Ticari bir işletme olduğu halde ilk aşamada, 15 yıl önce resmi olarak kapatılmış olan ‘Hürriyetçi Türk Alman Dostluk Cemiyeti’ tabelasının asılı olduğu bir binada faaliyet gösteren Mega Kilit GmbH adına söz konusu kişileri davet eden kişinin ise Yeşilyurt Belediyesi’nin Malatya Valiliği’ne pasaport talebi ile ilgili olarak yazılan yazıda şirket yetkilisi Ersin Kilit olduğu görülüyor.

İnternette yer alan açık kaynaklara göre, Mega Kilit GMBH büyük hatta orta ölçekli bir şirket değil; sadece 20 – 30 bin Euro civarında ciro yapan bir şirket olarak faaliyet gösteriyor.  Ancak, şirketin mülkiyet, ekipman ve tesis varlığı 453 bin Euro olarak gösteriliyor.

Şirketin mali durumu bir yana, Yeşilyurt Belediyesi’nin 2 Başkan Yardımcısı ve Belediye personeli olmayan ve kim oldukları da henüz açıklanmayan 43 kişiyi, ‘Çevre bilinci’ kazandırmak üzere Almanya’ya davet eden Mega Kilit GmbH’nin çevre ya da şehircilik ile hiçbir ilişkisinin olmaması, ‘ziyaret projesi’nin başka amaçlara hizmet ettiğine işaret ediyor. Çünkü, adı geçen şirket son derece mütevazı bir binada, yemek hizmetleri ve oyun makineleri ve televizyon tamiratı konularında faaliyet gösteren küçük ölçekli bir firma profili çiziyor.

Kayıp 43 kişiyi Almanya’ya göndermede kullanılan dernekte FETÖ'den ihraç akademisyen..

Yeşilyurt Belediyesi’nin Almanya’ya gönderdiği 2 Başkan Yardımcısı + kim oldukları bilinmeyen 43 kişinin, resmi görevle yurtdışına gönderilenlere verilen Gri Pasaport ile Almanya’ya görevli olarak gönderilebilmesi için, mevzuat gereği üyeliklerinin olduğu bir derneğe ihtiyaç vardı.

Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği Başkanı M. Sait Aytekin’in yaptığı açıklamaya göre; sözde ‘çevre projesi’ gezisine katılan ‘Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcılarından biri (B.K.) ile eski basın müdürünün (İ.Y.) kendisiyle temasa geçerek, yurt dışına gönderilecek 43 kişinin üyelik kayıtlarının yapılmasının sağlandığı öğrenildi.

Yeşilyurt Belediyesi’nin konuyla ilgili yaptığı yazışmalarda, ‘Malatya Kişisel Gelişim Dünyası Derneği’ olarak geçen kuruluşun, bağımsız bir tüzel kişilik değil, merkezi İstanbul’da bulunan ‘Kişisel Gelişim Dünyası Derneği’nin Malatya Şubesi olduğu ileri sürülüyor.

Çünkü Kişisel Gelişim Dünyası Derneği’nin kurumsal internet sitesinde, M. Sait Aytekin, Derneğin Malatya Şubesi Başkanı olduğu görülüyor.

Bu derneğin internet sitesinde, eğitim faaliyetlerini ve kadrosunu gösteren ‘Hakkımızda’ başlıklı modülde ise FETÖ soruşturmaları sürecinde görevden ihraç edilen İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Eski Dekanı Prof. Dr. Mehmet Tikici ve Şube Başkanı M. Sait Aytekin’in biyografileri yer alıyor.

Yurt dışındaki kaçakların yakınları iddiası..

Bu arada, Yeşilyurt Belediyesi kullanılarak yurt dışına gönderilen ve geri dönmeyen 43 kişinin, Türkiye'deki FETÖ, PKK vb. yasa dışı örgüt davaları nedeniyle yurt dışına kaçmış olanların, yanlarına götürmek istedikleri yakınları ve tamamının Bingöl başta olmak üzere Erzurum, Diyarbakır, Muş gibi illerden oldukları, öne sürülüyor.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

FOTOĞRAF: Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla yurt dışına gönderilip dönmeyen 43 kişiyi Almanya'ya davet eden Mega Kilit GMBH şirketinin Almanya- Hannover'deki adresinde yer alan bina

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • vatandaş (3 yıl önce)
    ali babanın bir çiftliği var. teşekkürler malatya halkı. malatya ismini gundeme taşıyan vatandaşlara teşekkurler. bır sonrakı seçımde devam edın vazgecmeyın kı daha cok gundeme gelsın malatya.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    Başkan o kadar afiş ile reklamını yaptın. Şimdi seni Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göremiyecekmiyiz yanii...... vah vah.. .. Hacı baskan bu mantıkla baskan olmustu ama sen olmana ramak kalmıstı. neyse bir özür Afişi bekliyorum. Belki yaparlar seni büyükşehire baskan..... ah Malatyam ahhhhh ahhhh
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Eğer başkan tanımadan bilmeden böyle belgelere imza atıyor ise vay Yeşilyurt un haline.
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (3 yıl önce)
    Belediye başkanlığı yapacaksın, o belgeye imza atacaksın ve kim olduklarını bilmiyorum diyeceksin, sayın başkan sen, kimi kandırıyorsun, seni, kullanarak fetöcüleri yurt dışına kaçırmışlar, o makamda bir dakika bile durmaman gerekiyor, istifa etmelisin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kiremit (3 yıl önce)
    "Ufff sınrıların en felaketi" Ağa söyledi
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (3 yıl önce)
    SAhte Unesko haberin den sonra yine aynı belediye 45 kişi gidiyor 43 kişi geri dönmüyo; başka belediye olsa özellikle muhalafet belediye olsaydı çoktan kayyum atanmıştı bu belediye ye neler oluyor boyle
    0
    0
    Yanıtla
  • Mahmut (3 yıl önce)
    Ne kadar ironik değil mi? Malatya'nın nasıl elden kayıp gittiğinin, 3 kuruşluk siyasi çıkar uğruna kimlere teslim edildiğinin acı fotoğrafıdır bu olay. Hemşerilik, şehre aidiyet duygusunu yok sayan siyasi hareketlerin kent kimliğini nasıl yok ettiğinin, nasıl harcadığının hikayesi bu Yeşilyurt olayı. Koskoca belediyesi, göz göre göre insan kaçakçılığı organizasyonuna alet edilmiş. Kimler bunlar? Malatyalı mı, Yeşilyurtlu mu? Elbette hayır. O 45 kişiye izin alınan belgelere imza atan aslen Adıyamanlı belediye başkanı. Bu belediye kadrosunun başkanın hemşerileriyle dolu olduğu biliniyor. İşte kullanılan belediyenin başkanı Malatyalı değil, talep eden adam Bingöllü eski belediye başkanı. Gönderilenlerin tamamı Malatya dışından adamlar. Bu 43 kişinin kaydedildiği derneğin başkanı Elazığ- Baskilli. Bunları Almanya'ya davet ettiği belirtilen şirket Bingöllü. Ama günlerdir Malatya, Yeşilyurt denerek Türkiye'ye rezil oluyoruz. İsmet Paşa'nın, Turgut Özal'ın, Recai Kutan'ın memleketinin düşürüldüğü duruma bak!!! 45 kişilik isim listesinin verildiği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün -ki, daha önceki bir sürü iddia- Baskil dayanışması nedeniyle deprem raporu, yıkım ihaleleri, yine bir hemşerilerinin apartman otoparkını işyerine dönüştürmesine imar affı kılıfıyla izin veren, Sultansuyu harasının hasarlı olmayan binalarına aylar sonra çürük raporu veren firmanın bu gerçek dışı raporunu onaylayan kurum- başında bulunan, soruşturmalara rağmen Malatyalı siyasilerin güçsüzlüğü ve yetersizliğine karşı kendi hemşerilerinin siyasi gücü baskın çıktığı için halen görevde tutulan müdürü Baskilli. Malatya Büyükşehir Belediyesinde, mevcut başkanın işlerine çomak soktuğu, tartışmalı bir sürü konunun arkasında bulunduğu öne sürülen başkandan sonraki en güçlü makam olan Genel Sekreter Elazığ- Baskilli. Daha biz neyi konuşuyoruz ki?
    0
    0
    Yanıtla
  • 70 bin Baskilli var Malatya da..En az 50 yıldır burdalar ki Malatya merkeze uzaklığı birçok Malatya ilçesinden daha yakın..Darende mi merkeze yakın Baskil mi arapgir mi yakın Baskil mi?Ön yargılı kifayetsiz ayrımcı bu yazınızı size iade ediyorum!!Malatya da ticarette bürokraside hizmet kadrolarında baskillilerin olması kadar doğal bir şey yoktur..Adıyaman içinde bu geçerlidir ki Adıyaman zaten 1959 a kadar Malatya ya bağlıdır..her şeyden önce insan olmak lazım..
    0
    0
    Yanıtla
  • Baskilli arkadaşım en başta hesabın yanlış. Sadece senin ilçenden mi 70 bin kişi var Malatya'da. Geç bu hesabı. Malatya'nın birçok ilçesinden Baskil daha yakınmış. Onu da geç, sakat bir mantık. Onlar 100 kilometre uzakta olsada Malatyalılar. Sen değilsin. Evet burada hemşeri dayanışmanız var. Sizinde diğerlerinin de. O nedenle sesiniz sayınızdan, oyunuzdan, gücünüzden çok çok fazla çıkıyor. Memleketiniz Elazığ'da bir tane Malatyalı kamu yöneticisi atansa kıyamet kopar ama buradaki bütün kurumlara, Malatyalı siyasetçi profilinin en düşük olduğu bir dönem de yaşandığı için yerleşirsiniz. Bakın son birçok usulsüzlük, yolsuzluk olayına altından Malatyalı olmayanlar çıkıyor. Bizim Baskilliyle, Elazığlıyla, Adıyamanlıyla, Bingöllüyle vs. sorunumuz yok. Hemşericilik ayağıyla at koşturmaya çalışanlarla sorunumuz var, kim olursa olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yaptığınız yorumların akıl süzgecinden geçmediğini bu durumu bilen herkes okuyunca anlıyordur!!Anlamsız sidik yarışının şehirlere veya insanlara katkısı yoktur.Malatya daki Baskillilerin sayısı bellidir Adıyamanlı kardeşlerimizin de sayısı bellidir..Baskil in Malatya ya uzaklığı da bellidir..Tarihsel kültürel ekonomik bağda bellidir..Doğma büyüme lisans eğitimi dahil her şeyim Malatya da oldu..Baskillilerin ekonomi hizmet ticaret kadrolarında etkili olmaları oldukça normal..Ayrımcı cümlelerinizi tekrar size iade ediyorum!!Bana göre memleketten çok daha önemli olan insan olmaktir..Her şeyden önce insan olmak lazım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Halis (3 yıl önce)
    Büyükşehir değil belde bile büyüktü buna. Bu iş örtbas edilirse biterler
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Merakla takip ediyoruz bu işten başta belediye valilik tüm yetkili birimler sorumlu kim bilir kimler kaçtı
    0
    0
    Yanıtla
  • hacı (3 yıl önce)
    başkanın ne sucu var şimdi derler ..kesinlikle yıpratma operasyonudur ..keesin yani..derler de derler ..bi Türkiye bunu konusuyor yazık,beyanatlarıyla tamamıyla basiresitsizlik örneği sergiliyor sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Şeref (3 yıl önce)
    Hayaller BÜYÜKŞEHİR, Gerçekler evdeki BULGUR'dan olmak
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    Şimdi anlaşılıyor chp li meclis üyeleri ni neden komisyonlardan çıkartıp,komisyon üye sayısını düşürdükleri.kafamıza göre takılalım,olurda böyle hatalar olursa kimse duymasın diye imiiişşşş.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt63 (3 yıl önce)
    Yani konu çok yönlü araştırılıp üstü kapatılmadan tüm görevliler görevden alınmalıdır. Başka türlü konu çözülmez..İçişleri Bakanlığının hemen devreye girmesi gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdar Kaplan (3 yıl önce)
    Belediye şirketlerinin S.A. denen şahıs yıllarca personelini eğitmek için para aktardığı bilinmektedir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Yeşilyurt belediye başkanı derhal istifa etmeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (3 yıl önce)
    "bizim yetmeyesiceye yakışıyor"demiş.malatyalılar bilir bu hikayeyi.olayın sonucu bu olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih BEYOĞLU (3 yıl önce)
    Başkan Bey, kaçan kaçmış onu boşverin, Allah rızası için şu mübarek ayda şu sokak hayvanlarını korumaya alın. Çocuklar sokağa çıkamıyor. Gündüz vakti bile sürü halinde dolaşıyorlar. Korku ve endişe içinde yaşıyoruz. Artık mutlu değiliz. Birde artık Büyükşehir belediye başkan adayı olmanız bu olayla bitti. Reklam için ayrılan giderler hizmet için ayrılabilir mi acaba. Reklam hizmeti yerine, Sosyal hizmetler istiyoruz. Hayırlı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali yılmaz (3 yıl önce)
    Helal olsun gerçekten efsane bir insan kaçakçılığı yapılmış hemde devlet eliyle görüntüsü verilmiş. Gerçi şimdi vatan haini ümmet düşmnı diyecek Akkurt güruh dökülür buraya?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Yeşilyurt belediye baskani ve 2 baskan yardimcisi derhal görevden uzaklastirilmali. Bir belediye düşünün ki kim olduğu, ne olduğunu bilmedigi bir programa hic tanımadığı 43 kisiyi egitime gönderiyor bari gidenler personel olsa. Bu olay chpli bir belediyede gerceklesseydi eğer saygi deger vekillerimiz neler neler söylerlerdi simdi neden hic biri birsey söylemiyor, size verdiğimiz oylara yazık. Kellemi kesseler daha da size oy moy yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Bu ülkeyi istemeyen defolsun gitsin. Yeni bir planlama yapıp aralarına Her ışıkta minik çocukları dilendirenlerden de katıp gönderseler bizde kurtulsak.
    0
    0
    Yanıtla
  • PİTON (3 yıl önce)
    Filmi yapılırsa orcara aday olur. Mükkemmel bir operasyon filmi gibi, tereyağından kıl çeker gibi temiz iş. Operasyon ARGO filmi tarzında bir seneryo. ALKIŞ
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (3 yıl önce)
    Kendi gibi düşünmeyenleri eleştiren iktidar acaba özeleştiri yapabilecek mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • AHMED (3 yıl önce)
    Birkaç güne unuturuz.Moralinizi bozmayın. Malum yerlere yanaşın, sizde bir gün Avrupa ya gezmeye gidersiniz.Hem de BEDAVA!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    ne diyelim bilemedim can sıkıntısından ne yapacaklarını şaşırmışlar demek parada bol
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilim (3 yıl önce)
    Yazıklar olsun. Belediye başkanı derhal görevden alınmalı. Ulusal basına haber olmuş ve resmen rezalet. Güzel ilçemizin böyle bir olayla anılması utanç verici. Gerçek sayı 53 kişi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (3 yıl önce)
    Gereken cezayı vermezse yetkililer suça göz yumulmuş olur akpartiye zarar verir hep derdim yine diyorum akparti teşkilatlarının verdigi zararı muhalefet veremez diyemalesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Başkandan habersiz tuvalete bile gidemez yardımcılar dahil bütün personel çünkü başkan demek istediğini zengin eden istediğini ekmege muhtaç eden demektir sonsuz biad edilen demektir belediyeye iş yapan biri olarak işleyişi çok iyi biliyorum cumhur dan sonra ki en büyük yetki sahibi belediye başkanıdır hesap sorulmaz oldugu için böyle başına buyruk davranır ve üstüne yatar
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali44 (3 yıl önce)
    mehmet çınar başkan keşke yeşilyurt belediyespor idaalarınıda bir araştırsa iddaalara göre hem belediyeden hemde kulüpten maaş alarak maaşını çift dikiş yapanlar var..!mehmet çınar başkan malatyanın çalışan tek başkanıdır ama bu tür olayların önünü kesmelidir veya bu tarzda iddalar gerçek değilse açıklık getirmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne güzel iş ama.Calisan tek belediye başkanıymis.Mesela bu durum Chp li bir belediyede yaşansa bu kadar anlayışlı olabilecek miydiniz yoksa Chp ye sallayıp duracak miydiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (3 yıl önce)
    İyi insan olmak yetmiyor.Sayın belediye başkanı Çınar kibar mütevazı dürüst biridir tanıyan herkes bilir.Ama etrafında çok fazla dalkavuk var.Ne bu dernek ne de gidenler gidip başkan ile temas kurmamıştır. Bu işi getiren dalkavuk işbirlikçi yalaka ve liyakatsız kişiler kim ise tamamının görevine işine son verilmeli. Hele birlikte giden başkan vekilleri evlere şenlik Bunlara kimse sormuyor ya bir gelin hele vekiller 45 gittiniz 43 e sahip çıkamadınız bari adam başı yanınızda birer kişiyi getireydiniz. Bu nasıl kişisel gelişim
    0
    0
    Yanıtla
  • Tabi ya ne ala memleket.baskanla alakası yok.Chp li belediye çöpü almayınca başkanın çöp konteynerini gidip almasını bekliyorsunuz ama
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih BEYOĞLU (3 yıl önce)MESUT isimli kullanıcı yorumuna
    mütevazi mi, Kibar mı ...?
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (3 yıl önce)MESUT isimli kullanıcı yorumuna
    kesinlikle çok mütevazi, sırf mütevaziliğinden şehrin her yerindeki bilbordlara fotoğrafını astırıp adını yazdırıyor. elektrik direklerine yine aynı. belediye adına birşey dağıtıyor paketlerin üzerinde kocaman fotoğrafı, adı var, belediyenin adı küçücük yazılı, nede olsa tüm masrafları cebinden ödüyor ya. Allah tan mütevazide bunları yapıyor, mütevazi olmasa neler yapacak. senin dediğin gibi bir adam olsa çoktan verirdi istifasını.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Boş boş projelerin sonu bu olsa gerek. Devletin parasını çar çur eden bu belediye baskanı ve ekibi derhal istifa etmelidir. Her tarafa babalarının malı gibi bilbordlara afiş asanlar yaptıgınız işler bu işte.... Görün artık yaaaa. Bir hizmetleri yok Göz Boyamaktan Baska. Baskan bir proje adı diyeyim. MALATYALILARIN GÖZÜNÜ BOYAMA...... bence size yakışır.... Devam....
    0
    0
    Yanıtla
  • Alparslan (3 yıl önce)
    Bakanlık işin üzerine gidilmesi gerek derhal.
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (3 yıl önce)
    haber detayı için emeğinize sağlık... Türkiye'mizin "kanser" haline gelmiş yaralarının kimler eli ile nerelere taşındığını görüyoruz. "Adamcılık","kayırmacılık","şuculuk","buculuk" gibi nedenlerle gelinen nokta. Ülkemiz ve Malatya'mız siyasilerinin "bir şeyler yapıyor(muş) gibi" olduklarını net ortaya koyan bir vakıa... tebrikler... Uyumaya ve arada alkışlamaya devam (mı)?
    0
    0
    Yanıtla