SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çınar'a Sayı Soruldu.. "Araştırıyoruz, Bilmiyoruz"!.

0
Güncellendi - 2021-04-16 07:30:38
Çınar'a Sayı Soruldu..
A- A+ PAYLAŞ

ÇINAR AKP'DE AÇIKLAMA YAPTI, İL BAŞKAN VEKİLİ PARTİNİN YIPRATILMAK İSTENDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ.. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, belediyeleri aracılığıyla Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmediği iddiasıyla ilgili süren idari soruşturma kapsamında, geziye katılan bir belediye başkan yardımcısını görevden aldıklarını söyledi.

Çınar, Yeşilyurt Belediye Meclisi'nin sadece 2 başkan yardımcısı için gezi izni vermiş olmasına karşın, geziye gidip dönmeyenlerin de meclisin kararında yer aldığına ilişkin iddiasını sürdürdü ve "Projenin ortağı olan bir dernekle organizasyonun yapılması için gerekli meclis kararı aldık. Mecliste bulunan bütün siyasi partilerin desteğini aldık. Ardından ekibimiz yurt dışına gitti, geldikten sonra da pasaportlarını belediyemize teslim ediyorlar. " dedi.

Çınar, AKP İl Başkanlığında yaptığı açıklamada, son günlerde kendisinin, belediyenin ve partisinin yıpratılmaya çalışıldığını ifade etti.

Yerel seçimde halkın desteğiyle göreve geldiklerini ve canla başla çalıştıklarını anlatan Çınar, "Yeşilyurt bölgesinde geniş atılımlar yaptık, birçok projeye öncülük ettik. Seçimde 45 projeyle ilgili taahhütte bulunduk ve bir bir bunları yaptık. Projelerin büyük kısmını tamamlamış bulunmaktayız. Bizim başarımız, emeğimiz, gayretlerimiz birileri tarafından küçük gösterilmeye ya da itibarsızlaştırmaya başlandı." dedi.

Çınar, geçen yıl çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek üzere bilgi edinme, oradaki örneklerin incelenmesi ve faaliyetlerin bölgede uygulanması adına kendilerine başvurulan projeyi uygun görüp başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"O dönemde belediye başkan yardımcımız önayak oldu ve projeyi yürüttü. Projenin ortağı olan bir dernekle organizasyonun yapılması için gerekli meclis kararı aldık. Mecliste bulunan bütün siyasi partilerin desteğini aldık. Ardından ekibimiz yurt dışına gitti, geldikten sonra da pasaportlarını belediyemize teslim ediyorlar. Pasaportlar o dönem nüfus müdürlüğüne götürülüyor. Müdürlük de artık hükmü kalmadığı için pasaportları da imha etmiştir. Haliyle üzerinden bir sene geçtikten sonra yaklaşık bir ay önce Valiliğimiz soruşturma başlatıyor, o kapsamda giden bir kısım kişilerin gelmediğine yönelik iddialar varmış. Bununla ilgili biz de duyum aldık. Bizler de aldığımız duyumla gerekli soruşturma ve incelemeyi başlattık. İhmal, kusur ve eksiklik varsa, ilgililerin ya da bu işe önayak olan, ihmali olduğu düşünülen birileri varsa bunun da soruşturulması, araştırılması, incelenmesi talimatı verdik. Gerekli yazıları yazdık, hem İçişleri Bakanlığımız, Valilik nezdinde gerekli soruşturmayı ve incelemeyi yapıyor hem de biz kendi belediyemizde ilgili soruşturmayı devam ettiriyoruz."

Çınar, "İnşallah soruşturma neticesinde her şey net ve açık şekilde kamuoyuyla paylaşılacak ve gerekli bilgilendirme yapılacak. Soruşturmanın salahiyeti açısından daha dikkatli, temkinli ve iyi bir şekilde yürütülmesi için de bugün o geziye katılan başkan yardımcılarımızdan bir tanesini görevinden aldık. Şu an diğer incelemelerimiz devam etmekte. İleride durumun neticelenmesine binaen ya da soruşturmanın sonucunu binaen de gerekli bilgilendirme ve açıklamalar yapılacaktır." ifadesini kullandı.

- Dönmediği iddia edilen kişilerle ilgili soruşturma devam ediyor

Bir gazetecinin, "Dönmeyenlerle ilgili çeşitli sayılar telaffuz ediliyor, tam sayı belli mi?" sorusuna Çınar, şöyle yanıt verdi:

"Onunla ilgili soruşturma devam ediyor, araştırıyoruz, bilmiyoruz. Nihayetinde bize gelen pasaportlarda herhangi bir eksiklik gözükmüyor. Gidip gelenlerle ilgili bize bilgi verildi, biz de o şekilde nüfus müdürlüğüne pasaportları bildiriyoruz. O pasaportlar da süresi bittiği için imha ediliyor. Adı üzerinde görev pasaportu. Belediye başkan yardımcımızı, müdürümüzü ve meclis üyemizi gezi kapsamında gönderdik. Sadece bizim bölgemizde olan bir hadise değil, kendi belediyemizde yıllardır değişik projeler yapıyoruz. Türkiye'nin değişik belediyelerinde benzer projeler var. Halen inceleme aşamasında olduğu için gerekli soruşturma yapılıyor."

AKP İl Başkan vekili İsmail Hakkı Pekel de partilerinin yıpratılmak ve zor duruma düşürülmek istendiğini dile getirdi.

AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, süreci takip edeceklerini aktararak, "Biz kampanyanın partiyi yıpratmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz. AK Parti kurulduğu günden bu yana ülkede adaletin temsilcisi, mazlumların umudu oldu. Bundan sonra da bu şekilde olacaktır. İşlemler yürüyor, yasal olarak neticesi ne olursa olsun hep beraber saygı göstereceğiz." diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, olayla ilgili olarak geziye giden başkan yardımcılarından, aynı zamanda AKP'den ilçe belediye meclisi üyesi olan Bekir Karakuş'un görevden alındığını duyurmuştu.

- Ajansları basın toplantısına davet eden kimmiş?

Bu arada, AKP'deki basın toplantısına sadece AA ve iha muhabirlerinin çağrıldıkları, bu ajansların temsilcilerine basın toplantısı davetini yapan ismin, skandalda görevden alınan Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş ile birlikte öne çıkan iki isminden biri olan, Yeşilyurt Belediyesi eski Basın Müdürü ve mevcut belediye başkan danışmanı İsa Yumuk olduğu öğrenildi.

Yeşilyurt Belediyesi Meclisi'nde, geçen yıl Şubat ayında, iki başkan yardımcısının yurt dışına gönderilmesine ilişkin karar alınmasının ardından, gezi listesine sonradan eklenenlerin üye yapıldığı Kişisel Gelişim Dünyası Derneği'nin Başkanı Mehmet Sait Aytekin, derneğe üye yapılanları tanımadıklarını, söz konusu belediye başkan yardımcısı (Bekir Karakuş) ile o dönemki basın müdürünün (İsa Yumuk) bu kişilerin üye yapılmasını sağladıklarını öne sürmüştü.

Saat 15.00'de AKP İl Başkanlığı'nda yapılan ve sadece iki ajansın çağrıldığı basın toplantısını Anadolu Ajansı saat 18.12'de, İhlas Haber Ajansı ise 23.12'de servise koydular.

AA- malatyahaber.com

45 KİŞİLİK LİSTE İMZASIYLA VALİLİĞE BİLDİRİLDİ, ŞİMDİ SAYIDAN HABERİNİN OLMADIĞINI ÖNE SÜRÜYOR.. Basın toplantısında gidenlerin sayısı ile ilgili bilgi sahibi olmadığını öne süren Mehmet Çınar, 3 Eylül 2020 tarihinde Valiliğe yazılan yazıda (alttaki belge), yurt dışına gidecek 45 kişiye hizmet pasaportu çıkarılması için bu kişilerin isim  listesini de eklemişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

72 yorum yapılmış

  • Harun BİNGÖL (2 yıl önce)
    Çınara 1 oy verdim helal etmiyorum daha tövbe olsun Yeşilyurt çok daha iyi hizmet hak ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • rengin (2 yıl önce)
    kılişe laflar....partimi şahsımı yıpratmaya çalışanlar... uluslar arası insan kaçakçılığı yapmışsınız ...bundan sonraki dönemlerde gri pasaport sorunu kesin yaşanacak engeller getirilecek ......ya birinizde delikanlı olup biz bir ahbın yedik desin
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Siz bilmeyeceksiniz de kim bilecek. Bütün evrakları ve karı imzalayan sizsiniz. Yapmanız gereken bir an önce istifa etmektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan öz (2 yıl önce)
    Başkan bey gerekeni yapsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (2 yıl önce)
    kupon arazilerin yeri nerde iyi biliyorsun..kendi personelinden haberin yok!!! koltuğu meşgul etme o zaman
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (2 yıl önce)
    Sayın çınar Dinin imanın gibi biliyorsun yarın belli olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Talip D. (2 yıl önce)
    Sayın Başkan; yaptığınız açıklama ile insanları aptal yerine koyuyorsunuz.Ne demek “araştırıyoruz, bilmiyoruz”? Siz orada Başkan değil misiniz? Sizin bilginiz ve onayınız olmadan böyle bir organizasyon yapılabilir mi? Bir Başkan yardımcınız böyle bir işe cüret edebilir mi? Pasaport için Valiliğe yazı yazıyorsunuz, yazınız ekine “ekli liste” diye yurt dışına gidecek kişilerin isim listesini ekliyorsunuz sonra da çıkıp araştırıyoruz bilmiyoruz diyorsunuz. Otuz yıldan fazla bir süre kamuda çalışmış biri olarak soruyorum Valiliğe gönderdiğiniz yazı ve eklerinin bir sureti sizde deği mi? O yazıyı çıkarır bakar ve o insanların kim olduklarını görürsünüz. Belediyenize geri gönderilen, Valiliğe iade edilen ve imha edilen pasaportlar ile ilgili olarak düzenlenmiş iade tutanağı veya imha tutanakları yok mu? Bu tutanaklarda pasaportların kimlere ait oldukları bellidir. Başkan sorumluluktan kaçmanın yollarını arıyor.Sanırım görevden uzaklaştırılan Başkan Yardımcısı günah keçisi ilan edilecek ve böylece dosya kapatılacak.Çünkü doğru dürüst bir soruşturmanın yapılacağına inanmıyorum.Soruşturmayı ve gerektiğinde yargılamayı yapacak mercilerin hepsi kendilerinden. Memlekette adalet iki taraflı işliyor. Kendilerinden yana olana göre farklı, olmayana göre farklı adalet uygulanıyor. Soruşturmanın selameti açısından yapılması gereken ilk iş, Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın görevden alınması olmalıydı.Muhalefete ait belediyelerin herhangi birisinde böyle bir durum ortaya çıksaydı anında o Başkan görevden alınmış olurdu. Öreneğin; CHP li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman kendisinden önceki dönemde yapılmış bir yolsuzluğu ortaya çıkarıp Savcılığı bildirdiği hale sanki yolsuzluğu kendisi yapmış gibi hemen Bakanlık tarafından açığa alındı. Yeşilyurt Belediyesi, yurt dışına çevre eğitimi ve bilinci için boşuna insan göndermiş. O insanları yurt dışına göndereceğine taş ocaklarının merkezi yapılan kendi ilçesine bağlı Kırlangıç Mahallesi’ne, Kaz Dağları’ndaki köylere, Fatsa’ya, Akçadağ Dedeyazı’na gönderip burada yaşayan vatandaşlardan iyi bir eğitim almalarını sağlayabilirdi. Ve belediye böyle bir rezalet işe bulaşmamış olurdu. Konu her yönü ile araştırılmalı soruşturulmalıdır. Bu işin içinde kimler var, terör örgütleri ile bir ilişkisi var mı, yok mu? Araştırılmalı. Sorumlular yargı önünde hesap vermelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyasporlu kağan (2 yıl önce)Talip D. isimli kullanıcı yorumuna
    Adam kendinden bir haber emlakta dönenleri de sorsaydınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş44 (2 yıl önce)
    Yerine adıyamanlı degil de yine Malatya lı olmayan Bi isim gelecek bu isim seladdin başkanın sevdiği Bi isim diyor ya devede büyük fil var filden büyük Allah var
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (2 yıl önce)
    AKP nin en büyük sorunu Liyakattir. Ahbap çavuş ilişkisi ile yönetici seçersen bu sorunların olması gayet doğal. Ah liyakat vah liyakat.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgay (2 yıl önce)
    Vay be başkana bak insan kaçakçılığı işine başlamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAYLOG 44 (2 yıl önce)
    Sayın Başkan APK çok zarar verdiniz bence hemen dürüstçe istifa et yoksa zorunan ettirirler.Benim bildiğim bir açıklama yapılacaksa tüm basın çağrılır.Siz ne yaptınız size yakın iki basın çagırdın demeç verdin buna kargalar dahil ilanmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    43 kişinin isimleri nerede çok merak ediyorum 4 vekillerimiz neden açıklama yapmıyorlar baska parti olsaydı kıyamet kopardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (2 yıl önce)
    Başkan Akp daha fazla yıpranmadan istifa etmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • maho (2 yıl önce)
    Bir AKP li olarak, başkanın görevden alınması gerektiğine inanıyorum. insan gönderdiği adamları araştırmaz mı kimdir neyin nesidir diye. Fetöcüleri ve teröristleri yurt dışına kaçırmışlar. gönderdikleri yer çevreyle alakası yok. böyle mi başkanlık yapıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • tunahanafsar (2 yıl önce)maho isimli kullanıcı yorumuna
    Sanki bunları başımıza siz getirmediniz. Bir akpli olarak karşı çıkıyormuş... M.cinar AKP gençlik kollarını ise alırken, kadrolara kendi yandaşlarını doldururken, usulsüzluklere ses cikarmazken sıkıntı yokdu dimi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Adamlar İŞSİZLİK sorununu ÇÖZÜYOR... daha ne istiyorsunuz her belediye 43 kişi gönderse Memleketteki İŞSİZLİK sorunu çözülür, öyle değil mi sayın Başkan? amaç bu deyin gitsin...!.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefas (2 yıl önce)
    Hay ağzına sağlık!! Zengin olmayı çabuk başaranlar Yönetilicikte bi çare yazıklar olsun bizlere ki bizlerin oyuyla oralarda oturup birşeyler yapıyosun aa pardon yapamıyorsunuz!
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir Asaf (2 yıl önce)
    HaberTürk gazatesi köşe yazarı Sevilay Yılman olayın Almanya ayağı Ersin Kilit ile röportaj yapmış. Bütün topu Yeşilyurt Belediyesi ve Ali Ayrancı’ya atmış. Ersin Bey Malatya’ya gelip Başkanımız Mehmet Çınar ile de tanışmış. Başkanımız da Almanya’da ki misafirperverliği için kendisine teşekkür etmiş. (15.04.2021 tarihli köşe yazısı) Anlaşılan bu olay bazıları için mutlu sonla bitmeyecek!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülentb (2 yıl önce)
    Vah Malatyam vah.Ne hallere düştün.Ne sistem kaldı , ne kurumsallık.Selamla,hatırla iş yapılır oldu memlekette.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Aydın Baruş ve Mehmet Çınar bi zahmet istifa etsinler
    0
    0
    Yanıtla
  • Sefas (2 yıl önce)
    Hay ağzına sağlık!! Zengin olmayı çabuk başaranlar Yönetilicikte bi çare yazıklar olsun bizlere ki bizlerin oyuyla oralarda oturup birşeyler yapıyosun aa pardon yapamıyorsunuz!
    0
    0
    Yanıtla
  • İBRAHİM (2 yıl önce)
    fidanlığın ağaçlarını kestiniz kreş yapılacakmış memlekette yer kalmadı orda her türlü ağaç var malatyaya dışarıdan gelen misafirlere malatyannın meyve türlerini tanıtsanınız olmazmı gün kurusunu daha bilmeyen çok insan var biz devam edelim ekmeğimize ihanet etmeye
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (2 yıl önce)
    toplumun %70 i bir partiye oy veriyorsa ,hattaki bazı sandıklarda %95 oy çıkıyorsa,şimdi bunlar ne derlerse işte o insanlarda buna inanır yada inanır gibi yapar.suçlu aranıyorsa belediyede aramayın.malatyanın da türkiyeninde tamamı olayı anladı ve sadece sırıttı..
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    belediye kimlere emanet :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    ''Partilerinin yıpratılmak ve zor duruma düşürülmek istendiğini'' dile getiren Akp İl Başkan Vekilinin ;“Biz kampanyanın partiyi yıpratmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz. AK Parti kurulduğu günden bu yana ülkede adaletin temsilcisi, mazlumların umudu oldu. Bundan sonra da bu şekilde olacaktır. İşlemler yürüyor, yasal olarak neticesi ne olursa olsun hep beraber saygı göstereceğiz.” diye beyanat veren Akp Yeşilyurt İlçe başkanının bu sözlerinin inandırıcılığı olabilmesi için , halk nezdinde karşılık bulabilmesi için; '' İnşallah soruşturma neticesinde her şey net ve açık şekilde kamuoyuyla paylaşılacak ve gerekli bilgilendirme yapılacak. Soruşturmanın salahiyeti açısından daha dikkatli, temkinli ve iyi bir şekilde yürütülmesi için de bugün o geziye katılan başkan yardımcılarımızdan bir tanesini görevinden aldık diye basın açıklaması yapan Sayın Çınar'ın soruşturmanın salahiyeti için ve en azından soruşturma tamamlanana kadar öncelikle KENDİSİNİN istifa etmesi gerektiğini bilmiyor ve anlamıyor mu acaba? Ajanslar önünde tüm Türkiye'nin aklı ile dalga geçmek değil de nedir bu. Açıklamaların tümüne baktığımızda ucuz siyasetin , ağızlara pelesenk olan sözlerin dışında ne var elle tutulan? Adaletin temsilcisi , mazlumların umudu olan veya olduğunu iddia eden Ak Partinin yetkili 3 ismi ( Akp İl Başkan Vekili, Akp İlçe Başkanı ve Akp mevcut İlçe Belediye Başkanı ) Adalet için , Mazlumların kafasında ki soru işaretlerinin en azından ortadan kalkıncaya kadar İSTİFA etmenin ne kadar önemli ve erdemli bir davranış olacağını gerçekten bilmiyorlar mı? Nasıl bir koltuktur ki bırakmak ve ayrılmak bu kadar zor olabilir. Soruşturma neticesin de temiz iseniz , kamuoyunun ve Chp Meclis Üyelerinin suçlamalarından aklanmış iseniz alnınız AK ve başınız DİK bir şekilde gelip görevinizi yeniden devralmanıza kim ne diyebilir ki! AMA YA SUÇLAMALAR DOĞRU İSE ????
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (2 yıl önce)
    pasaportlar gelmiş adamlar yok hiç mi merak etmedin başkan adam çağırıp sorar bu geziden ne öğrendiniz diye çınarın bu işi bırakıp esas işi olan beton işine geri dönmeli oraya da başka adıyaman lı birini bırakmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (2 yıl önce)
    Kral çıplak
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Bakalım yerine hangi Adıyamanlı gelecek. Kardeşim liyakat liyakat liyakat.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih kabasakal (2 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Adıyaman lı dolu üç tane büyük belediye Büyükşehir Battalgazi ve yeşilyurt utanılası bir durum
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bu nasıl bi açıklama!!! Tüm pasaportlar teslim edilip ortadan kaldırıldı diyor, bu bir delilleri yok etme itirafıdır... adamlar dönmemişse pasaportlar nasıl dönmüş??? Kim getirmiş kim teslim almış kim nufusa vermiş?? Bu organize bir işin itirafıdır. Dönenlerin pasaport işlemi yapılmıyor mu? Bi kayıtları yokmu devletteki sayısı araştırılıyor.. bu işi duyan insan kaçakçıları beyni sulanmıştır..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Yine ucuz siyaset yok partiyi yıpratma edebiyatları dış güçler vs bırakın bu çapsız siyaset anlayışını ne oldu ne bitti çıkın kamuoyu na aslan gibi anlatın. Ama nerdeee bakalım altında ne çıkacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (2 yıl önce)
    Şeytan ayrıntıda gizlidir. Bir kabahat edildiğinin farkındalar ki mecliste bulunan tüm partililerden onay alındı demiş. Suç ortakları belli. Eyy cehape bu planı siz yaptınız diyecekler sonunda.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Sayın Çınar kendini oraya getiren birilerine şirin görünmek için Selahattin başkanla uğraşacağına insan kaçakçılığı gibi örgütlü bir suça bulaşmıştır. İçişleri bakanlığımız Çınarı acilen görevden el çektirmeli ve soruşturmanın selameti için görevden uzaklaştırılmalı, Yeşilyurt belediyesinin tüm idari görev yönetimi Büyükşehir başkanlığına bağlanmalı. Başka türlü insanlar hep şüphe ile bakar . Ak partimize bu zararı vermeye kimsenin hakkı yok . Savunulacak bir tarafı yok utanç verici bir durum.
    0
    0
    Yanıtla
  • kündübekli (2 yıl önce)
    AKP İl Başkan vekili İsmail Hakkı Pekel de partilerinin yıpratılmak ve zor duruma düşürülmek istendiğini dile getirdi.Bu cumle özetliyor biraz daha üstüne giderse chp inanın bu olay da chp yaptı olayına gidecek. Bu şekil de yönetim,bu sekil de topa taca atmak söylemleri olamaz; açık net söyluyorum burada yorum yapanlar bizler bu arada harcanıyoruz bırakın sayın belediye yönetimi biz yapalım bu işi
    0
    0
    Yanıtla
  • Fahri bey (2 yıl önce)
    Herşeye yorum yapan öznur abla niye açıklama yapmıyor? CHP belediyesinde olmuş olsa yangın yerine çevirmişti ortalığı. Akepenin miladı dolmuştur artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • çelebi (2 yıl önce)
    Ne anlatıyorsun sen Başkan? Belediye çiftlik banka dönmüş haberin yok. Derhal başkanın bütün yardımcıları ile beraber görevden alınıp hakim karşısına çıkarılması lazım. Sorumluluk makamındakilerin sorumsuzluk konusunda birbirleriyle yarışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (2 yıl önce)
    Suç neden başkanyardımcısına atılıyor?Eğer suçlu ise belediye başkanı da olsa Ak partimizi yıpratmaması adına Görevden alınması lazım.Bu durumlar partiye zarar veriyor güveni azaltıyor partiye olan.Ama zaten millet oy veriyor diyip yanlışı savunmayalım lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • cirmiktili (2 yıl önce)Adem isimli kullanıcı yorumuna
    Ak partinizi yıpratmamak adına Başkan ağası istifa etmeli O cesaret varsa ... tabi rant gider sonra ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Insan kaçakçılığına mı başladınız? Istifa etmesi gerekiyor ve hakkkında soruşturma başlatılmalı
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (2 yıl önce)
    Haberleri yok.Kandırılmışlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    AKP adının açılımı gibi bir parti olsa başkanı savunmaz, direk istifa ettirir ve hesabını sorar. seni oraya başkan diye oturtuyorlarsa yüzbinlerce kişinin vekaleti var üzerinde bir iş yapıyorsan kırk kere düşüneceksin. parayla ödül alma sizde, insan kaçakçılığı sizde, birde yüzleri kızarmadan halen kendilerini haklı göstermeye çalışıyorlar. elbet bu devranda bir gün son bulur ve biri gelir hesabını sorar ve herkes cezasını çeker.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Neden toplantıya il baskani değilde vekili katılmış, sonuc olarak proje bilgi edinme projesi, Almanya'ya gidip geldikten sonra neden toplanti yapılmadı sonuc olarak bu bi gezi değildi. Ortada bi usulsüzlük var ve bu usulsüzlügude duymak en dogal hakkimiz, kimse sizin hizmetlerinizi itibarsizlastirmak gibi bir niyeti yok, siz daha kac kişiye izin verdiginizi bile bilmezken kimse sizin projelerinizi itibarsizlastirmaz, siz kendi projelerinizi itibarsizlastiriyorsunuz. haberinizi yapan muhabir arkadasimiz ise olmayan yada yalan yanlış haberde yapmiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali (2 yıl önce)
    Şu pardon filmi vardı hatırlayan varsa eğer filmde;"cezaevi başgardiyanı cezaevi müdürüne firar eden mahkumlar olduğunu söylüyordu müdür de soruyordu sabah yoklamasında mı anladınız diye gardiyan cevap olarak yok müdürüm yoklamadan anlamadık gazeteler de yazıyor diyordu" film gibi bir olay işte ne güzel memleket https://youtu.be/ta_hgMWS2E0
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih BEYOĞLU (2 yıl önce)
    Başkanım kırkbeş projenin içerisinde sokak hayvanlarının şehrin her yerinde sürü hâlinde dolaşması var mı? Bugün gördüğüm manzara, sitenin güvenliği kalabalık köpek sürüsünün siteye sokmamaya çalışıyor. Bu başıboş hayvanlar insanların kimin zengin kimin fakir olduğunu bilmez. Allah vermesin bir siyasetçi veya zengin birinin ailesinden birini ısırsa ne olacak. İki ay önce tecde civarında bir kadını parçalamaktan insanlar kurtardı. Kadıncağız kaç gün hastanede tedavi gördü. Allah tan siyasetçi veya zengin akrabası yoktu. Sayın başkan artık bu şehir güvenli değil. Park yapmak güzel,sivil toplum kuruluşları ile projeler üretmek çok güzel lakin lütfen artık kameraman ve yaklaşık 15 kişilik ekiple teftiş yapıyor gibi değil tedbili kıyafet sizi kiltepe, carmuzu, topsogut, dilek, Bostanbaşı, Gunduzbey, Yakınca, Tecde ve tüm Yeşilyurt ta görelim. Tabiki Sadece sizi görelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Tuncay (2 yıl önce)
    Yav. Hersey. Meclis karar. Aliniyor. Demek bu is. Gonul belediyeciligi. Degilmis
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (2 yıl önce)
    özgüven yerlerde başkanın artık kolu kalkmaz olayı şahsından çıkarıp partinin kucağına bırakmaya çalışıyor artık makamı değil şahsını kurtarmaya çalışıyor. ama koca çınar yıkıldı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (2 yıl önce)
    Ey başkan, Işgem adındaki belediyenizin iştiraki olan yeşilyurt inşaat kurumundan yeşilköy konutları 2 ev aldık. Sitemizde garanti kapsamında olması gereken bazı eksikliklerimiz var ve dilekçeyle başvuruda bulunduk eksiklikler için. Fakat cevap olarak biz mütahite fazla para verdiğimiz için yapamayız diye resmi cevap verildi. Yarın itibariyle mahkemeye başvuracak ve hakkımız olanı alacağız. Kurumda çalışan arkadaşların iş takibi sıfır, herkes yan gelip yan yatıyor. Bilginiz olsun, bu konuda da başınız ağrıyabilir. Saygılar..
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (2 yıl önce)
    Parti ve belediye yıpratılmak isteniyormuş, şaka gibi açıklama. Gulermisin, aglarmisin. Başkan başkan, parti de, malatya da yipratiliyorsa senin sayende. Bu yıpratma operasyonunun başındaki kişi olarak istifa etmen yerinde olacaktır düşüncesindeyim. Boşuna günah keçisi arama bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yagiz (2 yıl önce)
    Güzel kardeşim sana biri deve kuşu mantığınımi enjekte etti. Tüm evraklarda senin imzan var. İmzası olmayan birini görevden alıyorsun. Devletin ne olduğunu bilmeyene bu makam verilirse olacağı bu! Geziye katıldı diye adamı görevden alıyorsun. Peki bu adamı geziye gönderen sensin! Sen niye hala gorevdesin. Adam sanki il Başkanı edasıyla açıklama yapıyor. Sanki kendisi özne değil yüklem! Kardeşim bu işin öznesi de yüklemi de sensin. Burda birine fatura kesilecekse o da sensin vesselam!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Şu hale bakarmısınız bal gibi 42 kişi bile bile belediye üzerinden avrupaya yerleşiyor bir yıl sonra olay ortaya çıkıyor başkan pişkin pişkin soruşturma devam ediyor diyor pes doğrusu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Serdarı (2 yıl önce)
    Herşeyden bi haber olan belediye başkanı derhal görevden alınmalı. Yeter bu milletin aklıyla dalga geçmeyi, arkası almayan başkan yardımcısını görevden aldık tamam susun yokya suçlular kimse cezasını çekmeli ve cezalandırılmalı. Sayın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Sayın Süleyman Soylu biran önce duruma elatmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (2 yıl önce)
    Hala lüzumsuz açıklamalar. Kardeşim vekillerin yok,il başkanın yok,adamlar haklı olarak yanında olamıyorlar.Yok kıskanıyorlarmış,yok partiye zarar vermek içinmiş?kendin yap,kendin et sonra da anlamsız laflar et..Belli ki üstünü çizmişler. Bari istifa etki farklı anılmayasın..Bu işlerin mazereti olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Başkanın haberi yok tam komedi parkları ihalesiz kiraya veriyosunuz ondanda haberiniz yok koca işletmeleri 5 bin liraya yıllık kiraya veriyosunuz ihalesiz sorsanız haberim yok der
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (2 yıl önce)
    45 kişi gidiyor 43 kişi gelmiyor gelmeyenleri ortaya çıkarmak nasıl olur kampanyanın partiyi yıpratmaya yönelik olduğunu düşünür ilçe başkanı muhalefetmi gönderdi sizin ekip yolladı
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp (2 yıl önce)
    Koltukta oturuyorsunuz ama belediye içinde ne işler olduğundan haberiniz yok yazıklar olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kündübekli (2 yıl önce)
    Bu ne pişkinlik başkan? 1 yıldır neyi araştırıyorsunuz? Bir de milletle dalga geçiyorsunuz öyle mi? Küçük bir ilçeden onlarca kişi yurt dışına gidecek de siz kim olduklarını bilmiyorsunuz öyle mi? Gideceklerin listesi kaç kez değişti ve siz son şekli verdiniz. Şimdi de kim olduklarını bilmiyorsunuz öyle mi? Diyelim ki aklınız yetmiyor, gerçekten bilmiyorsunuz. Adam yanındakine sormaz mı? Aziz Mübarek gün insanları çileden çıkarıyorsunuz. Yok pasaportları imha edilmiş miş... Olmayan pasaport nasıl imha edilir? Adam gider konsolosluktan yenisini çıkarır. Bu mu savunma? Kim o kişiler en kısa zamanda tek tek açıkla. Ayrıca o kişiler giderken Belediyenin bütçesinden ne kadar para harcadınız onu da açıkla.. Gidilen yerlerde ne gibi etkinliklere katıldılar onu da açıkla. Beytülmal'a dokunma yanarsın. Kirli işlerinize halkın kurumunu alet ettiniz. 1 saniye bile beklemeden çoktan istifa etmeniz gerekirdi. DAHA NE DURUYORSUNUZ? Milletten özür dileyin, masrafları ve kişilerin kim olduklarını, kimlerin yakını olduklarını açıklayın ve istifa edin. Ayrıca memleketi de terk edin. Dünya'ya rezil ettiniz memleketi. Selahattin Gürkan da duysun. Dünyada İlk ve Tek..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (2 yıl önce)
    20 yılda hem kendini, hem ülkeyi , hem de milleti bitiren partiden ve parti mensuplarından başka birsey beklenmezdi... Salagiz oturduk sizin aciklamalarinizla tatmin olmaya çalışıyoruz. Hicbirseyden haberi olmayan kulkedisi misali başkanımız soruşturma açıldığını, araştıracaklarini söylemiş. Birileri çıkıp bunu haber yapmasa ne arastiracaksin, ne hesap soracaksın. Ne de senden hesap soran bir il başkanı , Büyükşehir belediye başkanı veya 4 tane boş milletvekili olacak. Herkes rantini kurmuş. Kimse kimsenin bölgesine de hesabına da karışmıyor. Yarin başka bir belediye başkan yardımcısı atar olur biter. Zaten 6 ayda bir birilerini belediye başkan yardımcısı yada özel kalem yapıp müdür kadrosunu veriyor. Nice üniversite mezunu dinamik genç varken sokaklarda gezen, kendi çevrelerinde 5 para etmez adamları müdür ettiler. Bu halkda buna göz yumdu. Buna Alet olanlara da Allah hesabini sorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Duran (2 yıl önce)
    "Herkes konuşur Ak Parti yapar"
    0
    0
    Yanıtla
  • Dürüstlük yeter (2 yıl önce)
    Tam 45 kişi, belediye çatısı altında ,belediyeyi kandırıp Avrupa'ya yerleşmiş....bundan nasıl haberi olmaz belediyenin....düşünün ki CHP li delege olmazsa bilemeyeceğiz....demekki duymadığımız şeyler de çok....sözde müslümanlar dolmus tüm birimlerde...yahu 3 günlük şu dünyada bizi kandırıyorsunuz...tobe haşa Allah i nasıl kandiracaksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Eger bu işi bir CHP li bir belediye yapsaydı sabahın 4.de içeri alırlardı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Yardımcısından haberi olmayan belediye başkanı koltuğu bırakmalı, aksi halde partiyi yıpratmış olur
    0
    0
    Yanıtla
  • UĞUR TÜRKAN (2 yıl önce)
    Böyle skandal hadisede Normal ülke ve normal bir sistem olsaydı belediye başkanı çoktan açığa alınmış yerine kayyum atanmıştı.Ama işte akp türkiyesinin yarattğı ülkede gelinen noktadayız.Şaşırmıyorum artık ülkemde yaşanan skandallara !!
    0
    0
    Yanıtla
  • Tecdeli (2 yıl önce)
    AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Emin Yalçınkaya, süreci takip edeceklerini aktararak, “Biz kampanyanın partiyi yıpratmaya yönelik olduğunu düşünüyoruz. AK Parti kurulduğu günden bu yana ülkede adaletin temsilcisi, mazlumların umudu oldu. Bundan sonra da bu şekilde olacaktır. demiş. Ya gercekten nezaketimizi bozmak istemiyoruz şu aziz mubarek ayda. Mehmet Çınar'a Başkanım bunun partimizle ne alâkası var, partiyi bu ilişkilere niye alet ediyorsunuz, bu iddialarla ilgili partimizi niye odak haline getiriyorsunuz, bir başkan yardımcısını görevden alıyorsunuz, aynı geziye katılan diğer başkan yardimcısını yanımıza oturtuyorsunuzz ayıp diyeceğine yaptığı açıklamaya bakın. Mesele mazlumların umudu olmak değil, insan kaçakçılarının umudu olmak. Mehmet Çınar mazlumların değil, insan kaçakçılarının umudu olmuş. Samimiyetten uzak hamaset dolu, laf olsun torba dolsun babından boş açıklamalar. Kendileri yaptıklari açıklamaya inanıyorlar mı?
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (2 yıl önce)
    Toplantı Belediyede değil partide yapılıyor, ne alâka... Şu cümlelere bakar mısınız Pasaportları da imha etmiştir. Valiliğimiz soruşturma başlatıyor, Bir kısım kişilerin gelmediğine yönelik iddialar varmış.. Duyum aldık.. Ya sanki olayın dışinda, hiç bir şeyden haberi yokmuş gibi konuşuyor. Başkanım milletle dalga gecmeyi bırakın, olayın vehametinin farkına varın ve kamu ciddiyetiyle bağdaşan bir açıklama yapın. Bugün o geziye katılan başkan yardımcılarımızdan bir tanesini görevinden aldık diyorsunuz, geziye katılan diğer Baskan Yardımcısını toplantıda yanınıza oturtuyorsunuz. Yazık, çok yazık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kızılelma (2 yıl önce)
    Sn il başkanı Hakkı Pekeli kendi başına niye toplantı yapıyo diye görevden almasın?
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Birde işsizlik üzerine proje yapsanız sayın Çınar. Tanıdık olmayan birileri işe alınsa...Ne dersiniz, olmaz mı ..?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (2 yıl önce)
    Sayin icisleri bakanimizin hukuk cercevesinde bu duruma acilen bir müdahalede bulunacagindan şüphemiz yok. Kim olursa olsun partimize milletimize yanlis yapan cezasini cekmeli. Eger iddialar dogru ise Acilen görevden alinmali Mehmet çınar
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    İl başkanı bile Mehmet ÇINAR'ın arkasında duramıyor. Milletvekilleri hiç ortada yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • Başarı hikayeleri bilboard larda tv lerde şov yapan çınar sus pus geçmişi nasıl emlak da yeşilyurt da neler dönüyor herkes sus pus eleman alımlarında neden Malatyalılar 2. Sınıf görülüyor araştırılması acil yapılmalı istifa etmeli yargılanmalı Tüm Türkiye ye değil Dünya ya rezil olduk
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (2 yıl önce)
    Gülermisin ağlarmısın Acil görevden alınmalı ve imar da yeşilyurt da neler olmuş onunda üzerine gidilmeli
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Böyle kendini aklayamaz. Partiyi alet edip de bunu birilerine mal edemez. Şeffaflık istiyorsa bıraksın koltuğunu aklanınca ağalar gibi geçip otursun. İmzaladığı şeyin ne olduğunu bilmeyen bir Başkan ilçeyi yönetemez bu partiyi de temsil edemez
    0
    0
    Yanıtla