SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kayısıyı Lisanslı Depoya Getirmeliler'

0
Güncellendi - 2021-04-15 01:39:53
'Kayısıyı Lisanslı Depoya Getirmeliler'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Ramazan Özcan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlerinden oluşan heyet, Malatya’da ekonomisinin can damarını oluşturan kayısının sağlıklı depolanması amacıyla kurulan Lisanslı Kuru Kayısı Deposunda incelemelerde bulunarak, işleyişi hakkında bilgiler aldılar.

MTB Başkanı Ramazan Özcan, kayısının Malatya ekonomisinin can damarını oluşturduğunu kaydederek, kayısıda son yıllarda yüksek rekoltenin elde edilmesi, ürünün endüstriyel üretim bantlarında kendisine daha geniş yer bulmasının Malatya kayısısını ticari anlamda üst seviyelere çıkardığını ifade etti.

Başkan Özcan, sektörde yaşanan gelişmeler ve kentin kültürel ürünü olan kayısının korunması, kalitesinin artırılması ve sağlıklı depolanması açısından Türkiye’de ilk defa kurulan Lisanslı Kuru Kayısı Deposu’nun önemli olduğuna dikkat çekti.

Özcan, üreticilerin Malatya Tarım ve Orman Müdürlüğüne kayıtlı olduklarına dair çiftçi kayıt sistemi belgesi ile depoya ürünlerini getirerek burada ilk olarak yatırım hesabı ve TURİB’e kayıt yaptırdıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Daha sonra getirilen ürün kantardan tartıldıktan sonra eksper tarafından ürünün farklı noktalarında şahit numune alınarak laboratuvara gönderiliyor. Burada yetkili sınıflandırıcı laboratuvarda gıda mühendisleri tarafından ürün fiziksel ve kimyasal analizlerden geçtikten sonra kabul ve ret ediliyor. Kriterlere uygun olan ürünlerin kabulü yapılarak depoya gönderiliyor. Depoda 500 kilogram bask diye adlandırılan kasalara konularak depolarda muhafaza ediyor. Üreticilerimiz aynı zamanda ürünlerini Lisanslı Kuru kayısı Deposuna getirdiklerinde devlet tarafından analiz, nakliyat, ton başı yardımın yanı sıra getirdikleri ürününün yüzde yetmişi kadar faizsiz kredi kullandırılıyor. Bu noktada üreticilerimizin bu destekten yararlanmalılar ürünlerini Lisanslı Kuru Kayısı Deposu’na getirmeliler.”

Başkan Özcan, lisanslı depodaki çalışmaları, İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Ramazan Çolak, Şube Müdürü Doğan Şahin, ilçe müdürleri ve teknik personellerden oluşan heyet ile yerinde incelediklerini ifade ederek, heyetin bu çalışmaları ve işleyişi üretici ve çiftçilere anlatarak, Lisanslı Kuru Kayısı Deposu hakkında bilgiler vererek üreticilerin ürünlerini depoya getirerek, hem hijyenik ve sağlıklı ortamda korunması hem de devlet desteklerinden yararlanabileceklerini anlatacaklarını da sözlerine ekledi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız