SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Şehit Kızılay Hekimhan'da Toprağa Verildi

A- A+ PAYLAŞ

Irak'ın kuzeyindeki Başika üs bölgesine yönelik saldırıda şehit olan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay'ın amcazadesi Topçu Uzman Çavuş Hacı Halil Kızılay, Hekimhan'da son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Kızılay'ın cenazesi, Şırnak'tan askeri helikopterle Malatya'nın Hekimhan ilçesine bağlı Dursunlu Mahallesi'ndeki babaevine getirildi.

Helallik alınması sonrası ilçe merkezindeki Sakarya İlkokulu bahçesine getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzlarında katafalka konuldu.

Şehidin eşi Hatice, 3 yaşındaki kızı Sedef, babası Cumali, annesi İnayet ile yakınları törende gözyaşı döktü.

Burada şehidin eşi tabuta sarılarak "Seni hiç bırakmayacağım." dedi.

İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından, ikindi namazını müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından omuzlarda taşınan şehidin naaşı, ilçedeki şehitlikte toprağa verildi.

Cenaze törenine şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Vali Aydın Baruş, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Selami Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran, şehidin akrabası olan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İl Jandarma Komutanı Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Hekimhan Kaymakamı Muhammed Öztaş, Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, STK’lar, şehit ve gazi dernekleri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Baruş ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Şehit Topçu Uzman Çavuş Hacı Halil Kızılay’ın kutsal emaneti olan Ay Yıldızlı Bayrağı şehidin yakınlarına verdiler.

Irak'ın kuzeyinde bulunan Başika üs bölgesine dün düzenlenen roketli saldırıda Topçu Uzman Çavuş Hacı Halil Kızılay şehit olmuştu.

AA- iha- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Malatya oto kiralama (3 yıl önce)
    allah rahmet eylesin. yakınlarına sabır versin. Milletimizn başı sağolsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin. Ailesine sabırlar diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (3 yıl önce)
    Bin yıllık bu toprakların asıl ve asil sahibi Büyük Türk Milletinin başı sağ olsun, rabim son nefesimizi verirken bu şehitlerimize laik bir şekilde hakka yürümeyi hepimize nasip etsin inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Allah rahmet etsin mekani cennet olsun Seyitimizin ailesine sabirlar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Türkiye sevdalısı (3 yıl önce)
    Yiğit insan aziz hatıran önünde saygı ve minnetle eğiliyorum,ruhun şad mekanın cennet olsun, Allah rahmet eylesin,milletimizin başı sağolsun,Ailene sabır diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (3 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin
    0
    0
    Yanıtla