SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Özal ve Hamido Ölüm Yıldönümlerinde Anılıyor

0
Güncellendi - 2021-04-17 15:42:24
Özal ve Hamido Ölüm Yıldönümlerinde Anılıyor
A- A+ PAYLAŞ

İL YÖNETİCİLERİ, SİYASİLER VE STK'LARDAN MESAJLAR.. Türkiye Cumhuriyeti'nin 8'inci Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Turgut Özal'ın 17 Nisan 1993'te vefatının 28'inci, Malatya Belediye Başkanı iken 17 Nisan 1978 tarihinde evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonucu gelini ve 2 torunuyla katledilen Hamit Fendoğlu'nun (Hamido) vefatının 43'üncü yıldönümü dolayısıyla, il yöneticileri, siyasiler ile çeşitli kuruluş temsilcileri birer mesaj yayınladılar.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Cumhuriyetimizin 8. Cumhurbaşkanı Merhum Turgut Özal’ı, ebedi hayata irtihalinin 28. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Cumhuriyet Dönemi siyasi tarihimizin en mühim devlet adamlarından biri olan Turgut Özal, 13 Ekim 1927’de Malatya’da memur bir ailenin çocuğu olarak doğmuş, eğitim öğretimini farklı şehirlerde tamamlamıştır. Devlet kademelerinde müsteşarlık dahil üst düzey görevlerde, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı görevlerinde bulunan Turgut Özal, 17 Nisan 1993’te Ankara’da sona eren ömrünün her anını ülkesine ve milletine hizmetle geçirmiş, bugün Türkiye’de ve dünyada hatırası minnetle yad edilen tarihe mal olmuş önemli bir şahsiyettir.

Merhum Turgut Özal, dışarıda I. Körfez Savaşı’nın; içeride ise muhtıra, darbe, bölücü ve yıkıcı terör eylemlerinin yaşandığı çok hassas bir dönemde ince bir siyasetle Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her açıdan bekasını korumaya çalışmıştır. Milliyetçi, muhafazakâr bir çizgide sosyal, adaletçi ve rekabete dayalı serbest piyasa ekonomisini esas alan bir siyasi anlayışla modern ve güçlü bir Türkiye için sonuna kadar mücadele etmiştir. Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı 1983-1993 yılları arasında Türkiye, ithalata dayalı devletçi bir ekonomiden; rekabetçi, üretim, sanayii ve ihracatın ön planda olduğu serbest piyasa kurallarının hakim olduğu ekonomi modeline yönelmiştir.

Yıllarca çeşitli sebeplerden dolayı içe dönük ve durağan bir çizgide kalan Türkiye, Turgut Özal’ın yenileşme ve modernleşme fikirleriyle 21. yüzyılın hazırlık dönemine girmiştir. Özal, bu değişim ve dönüşümü şöyle dile getirmiştir:

“Değişim için üç önemli konuyu söyleyeceğim. Üç önemli konu üzerinde hassasiyetle durmamız, bu prensiplerde devam etmemiz lazım. Bunlar üç ana hürriyettir. Bir tanesi fikir ve düşünce hürriyetidir. İkinci önemli hürriyet, esas itibariyle din ve vicdan hürriyetidir. Üçüncü hürriyet de teşebbüs hürriyetidir.” Modern siyasi dönemin en mühim gereği sayılan hürriyet kavramının artık bireyin sosyal hayatında ve ekonomik girişiminde olması gerektiğine inanan Özal, bu sayede bireyin girişimleriyle toplumsal gelişimin sağlanacağını düşünmektedir. 21. yüzyılın güçlü Türkiye’sinin devlet eliyle değil girişimci vatandaşların teşebbüsleriyle inşa edileceğine inanmıştır.

Turgut Özal, halka hizmeti merkeze alan sosyal devlet anlayışını “Millet devlet için değil, devlet millet için vardır.” sloganıyla ortaya koymuş, devletin tüm imkânlarını vatandaşın yaşam standardını yükseltebilmek için seferber etmiştir. Türkiye, onunla beraber özel teşebbüs, sanayi, ekonomi, üretim, tarım, ulaşım, şehirleşme gibi birçok alanda yaşadığı radikal değişimlerle büyük bir atılım sağlamıştır.

Özgürlüklerin ve insan haklarının ülkemizde yerleşmesi için verdiği mücadele, Turgut Özal’ın isminin milletimizin kalbinde yer etmesinin en önemli nedenlerinden biri olmuştur. Bütün Türkiye’yi kucaklayan halkçı ve yenilikçi yönetim anlayışı sayesinde ülkenin her yerinde, toplumun her kesiminde büyük bir sevgi ve haklı bir saygı kazanmıştır. Aziz Türk Milleti ve hemşerisi olduğu Malatya, ülkesi ve milleti için yaptığı hizmetleri hatırlayarak her dem taze tuttuğu hatıralarıyla Onu hafızasında ve gönlünde yaşatmaya devam edecektir.

Vefatının sene-i devriyesinde büyük devlet ve gönül insanı Turgut Özal’ı hürmet ve minnetle anıyor, kendisine Cenab-ı Hak’tan rahmet ve mağfiret niyaz ediyorum.

Ruhu şad olsun."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

Tüfenkci, vefatlarının seneyi devriyesinde Malatya’nın yetiştirdiği, iki önemli isim 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Malatya eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu için anma mesajı yayınladı.

İki ismin de Malatya ve Türk siyaseti için unutulmaz şahsiyetler olduğunu belirten Tüfenkci, “Malatya’mızın içinden çıkmış milletimizin yetiştirdiği seçkin devlet adamlarından ve siyasetçilerden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Belediye eski Başkanımız Hamit Fendoğlu'nu vefat yıldönümlerinde rahmet ve minnetle anıyorum. Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu önce Malatya, sonra Türkiye’de demokratik sağduyu ve toplumsal mutabakat noktasında öncü olmuşlardır.

Turgut Özal Malatya’mızın sosyokültürel ikliminde yetişmiş bir evladı olarak, Türk siyasi hayatında ilham kaynağı olmuş, her alanda öncülük ettiği köklü değişim ve dönüşümlerle önce milletimizin daha sonra da dünyanın büyük takdirini kazanmıştır. Türk müteşebbislerinin ufkunu açan Merhum 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, o dönemde ortaya koyduğu hedeflerle Türk iş dünyasına yeni bir vizyon kazandırmıştır. Devletle millet arasında denge unsuru olan Özal, ekonomik ve siyasal kalkınma hamleleriyle ülkemize büyük bir dinamizm kazandırmış; demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanında gerçekleştirdikleriyle siyasi tarihimizde iz bırakmıştır” dedi.

Tüfenkci, Özal ve Fendoğlu’nun her zaman minnetle anılacaklarını da belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

“8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, ülkemizin gelişmesinde ve kalkınmasındaki katkılarıyla, değerli hizmetleriyle her zaman saygı ve hayırla yad edilecektir. Türk demokrasi tarihinin en karanlık günlerinden biri olan 17 Nisan 1978 tarihinde gelini ve iki torunu ile birlikte faili meçhul bir suikastle şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından Hamit Fendoğlu, anti demokratik zihniyetin baskıları karşısında cesaret ve kararlılıkla durmuştur. Yaşamış olduğu süre içerisinde şehrine ve ülkesine hizmet eden Hamit Fendoğlu’nun mirası daima minnetle anılacaktır. 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ı ve Malatya eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu vefatlarının yıl dönümü vesilesiyle rahmet ve minnetle anıyor, değerli ailelerine, Malatyalı hemşerilerime ve milletimize başsağlığı diliyorum.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Ağbaba, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden dönemin Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümlerinde yazılı bir açıklama yaptı.

17 Nisan tarihinin hem Malatya hem de Türkiye tarihinde önemli bir gün olduğunu belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba 1993 17 Nisan'nında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefat ettiğini 1978 17 Nisan'ında ise Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ile gelini ve iki torununun katledildiğini ifade etti.

Mesajında 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kıymeti sonradan anlaşılan siyasetçilerden olduğunu belirten Ağbaba, İleri görüşlülüğü ile siyasi yaşamımızın önemli isimlerinden olan, Türkiye’nin dünya ülkeleri ile yarışma hayalini ortaya koymak için büyük çaba harcayan Turgut Özal’ın özgün düşünceleri ve vizyonu ile Türkiye siyasetinde sosyal yaşamında ve ekonomisinde iz bırakan işlere imza attığını kaydetti.

Ağbaba, açıklamasının devamında 17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nun, evine gönderilen bombalı bir paketin patlatılması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledildiğini hatırlatarak, hem Hamido’nun katledilmesi hem de daha sonra 8 kişinin öldüğü 100 kişinin yaralandığı ve siyasi yaşamımıza ‘Malatya Olayları’ olarak giren olayların tüm yönleriyle ele alınıp, gerçeklerin ortaya çıkarılması gerektiğini, bugüne kadar somut tek bir adım atılmamasının ise düşündürücü olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba “ 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ile Hamit Fendoğlu ve Malatya Olaylarında hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum.” dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 8. Cumhurbaşkanı hemşerimiz Turgut Özal ile Malatya Belediyesi eski Başkanlarından ve Malatya eski milletvekili Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Gürkan Türkiye Cumhuriyetinin 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın 28. ölüm yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda; "Merhum Özal, yakın tarihimizin sıkıntılı ve zorlu bir döneminde en üst seviyede sorumluluklar üstlenmekten çekinmeyen bir dava adamıydı. Ülkemizin önündeki engelleri nasıl aşabileceğimize dair yol gösteren bir kılavuzdu.

Gerçekleştirdiği devrimle ülke ve millet olarak kendimize güvenmemizi sağlayan bir öncü şahsiyetti.

Turgut Özal, ülkemize ivme kazandıran icraatları, demokratikleşme ve kalkınma sürecinde iz bırakan hizmetleriyle milletimizin takdirini kazanmıştır. Merhum Özal, ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesinde öncü rol oynamış, aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir.

Merhum Özal, sadece ülkemizde değil başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde itibar görmüş, saygı duyulmuş bir liderdi.

Hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı vefatının 28. yıldönümünde saygı rahmet ve şükranla anıyorum” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Belediyesi eski Başkanlarından ve Malatya eski milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun şehadetinin 43. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda da; “Ülkemizde siyasi istikrarsızlık ve iç karışıklık için dün olduğu gibi bugünde bazı şer odakları haince ve alçakça terör eylemleri yapmaktadır. Bu kapsamda birçok vatan evladı şehit olmuştur.

Bu kapsamda bundan 43 yıl önce düzenlenen hain bombalı saldırı sonrasında gelini ve iki torunu ile birlikte Malatya eski Belediye Başkanımız Hamit Fendoğlu’da şehit olmuştur.

Hamit Fendoğlu, hayatı boyunca Türk siyasetine mertliği ve dürüstlüğü ile damga vurmuş bir siyaset adamıydı. Malatyalıların kalbinde müstesna bir yere sahip olan Malatya eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ile hayatını kaybeden gelini ve iki torununu rahmetle anıyorum. Haince yapılan terör saldırılarını dün olduğu gibi bugün bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Cumhuriyetinin 8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ve Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nun vefatlarının yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Başkan Güder, “Seçkin devlet adamlarından ve siyasetçilerden merhum Turgut Özal’ı ve Hamit Fendoğlu’nu vefatlarının yıl dönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum” dedi.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Cumhuriyeti’nin 8.Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın vefatının 28’inci ve 1978 yılında bombalı bir saldırı sonucu gelini, iki torunu ile birlikte şehit edilen Malatya Belediyesi eski başkanlarından ve milletvekillerinden Hamit Fendoğlu’nın vefatının 43’üncü yıldönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayımladı. Merhum Turgut Özal'ın, demokrasinin gelişmesi, ülkenin refahı ve kalkınmasında önemli rol oynadığını, Türkiye'nin değişim ve dönüşümüne öncülük ettiğini ifade eden Başkan Güder, mesajında şunları kaydetti:

“Engin ileri görüşü ve çözüm odaklı anlayışıyla siyasi hayatımıza değer katan, ülkemizin geleceğine ışık tutan ve askeri vesayetten bunalan milletimize demokratik bir ses, bir nefes, özgürlük mihmandarı, Malatya’nın öz evladı, unutulmayan devlet adamı 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ı vefatının 28. yılında rahmetle ve minnetle anıyoruz. Yönünü millete dönen, modern Türkiye’nin temellerini atan, hoşgörü, barışçıl, sabır timsali, hizmet adamı, gönül insanı olan merhum Özal, gelecek kuşaklara temiz bir siyasi miras bırakmıştır. Aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen Turgut Özal, her zaman değerli hizmetleriyle anılacak, hayırla yad edilecektir. 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'a vefatının yıl dönümünde Allah'tan rahmet niyaz ediyor, kendisini saygıyla anıyorum.”

Efsane Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu şahadetinin 43. yılında rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Başkan Güder, “Yiğitliğiyle milletimizin gönlünde her zaman önemli yeri olan ve 17 Nisan 1978 yılında evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonrasında gelini ve iki torunuyla hayatını kaybeden Hamido lakaplı siyasetçi Hacı Hamit Fendoğlu, dönemin zor ve çetin şartlarına rağmen gece gündüz demeden Memleketi ve Malatya için çalışmış, hiçbir tehdide boyun eğmemiş, kimseden korkmadan doğru bildiği yolda yürüyen cesaretli bir siyasetçi ve devlet adamıydı. Merhum Fendoğlu, ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyenlere, demokrasiyi hiçe sayanlara karşı cesur duruşuyla daima minnetle anılacaktır. Bu düşüncelerle, efsane Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu’nu ve hayatını kaybeden yakınlarını rahmetle anıyor, ailesine tekrardan taziyelerimi sunuyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu’nun ölüm yıldönümleri nedeniyle anma mesajı yayımlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Anadolu’nun bağrından çıkmış, Malatya olmalarından her zaman iftihar ettiğimiz, memleket ve bayrak sevdalısı iki devlet adamımızı rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”dedi.

Turgut Özal ile Hamit Fendoğlu’nun cesur ve cesaretli duruşlarıyla Türkiye’ye büyük değerler kattığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Ülkemize bürokrat, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak hizmet eden Rahmetli Turgut Özal, hayatının tamamını Türkiye’mizin her alanda ilerlemesi ve büyümesine adayan, kısa zamanda hayata geçirdiği reformlarla herkesin özgürce yaşayacağı modern ve çağdaş bir Türkiye için mücadele etmiştir. Demokrat ve ileriyi düşünen, her kesimden insanın sevgisi ve saygısını kazanan Rahmetli Turgut Özal, ülkemizde ki köklü değişimlerin ve yeniliklerin ilk adımı atan, hayata geçirdiği yatırımlar ve değişimlerle halkımızın yüreğinde çok özel bir yere sahiptir. Rahmetli Turgut Özal gibi Malatya’lı olmasından her zaman gurur duyduğumuz eski Milletvekillerimizden ve Belediye Başkanlarımızdan Hamit Fendoğlu’da, gönlündeki memleket ve bayrak sevdasıyla cesaretli bir siyasetçi ve devlet adamı olarak kentimize ve ülkemize hizmet etmiştir. 17 Nisan 1978 yılında evine gönderilen bombalı paketin patlaması sonrasında gelini ve iki torunuyla birlikte hayatını kaybeden eski Milletvekillerimizden ve eski Belediye Başkanlarımızdan Rahmetli Hamit Fendoğlu, cesur ve cesaretli yapısı ile hafızalarda yer edinmiştir. Malatya’lı olmalarından her zaman iftihar duyduğumuz, gönüllerindeki memleket ve millet aşkıyla aziz milletimizin gönlünde müstesna bir sahip, şehit kanlarıyla sulanmış aziz vatan topraklarına hizmetlerini asla unutmayacağımız 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal ile Malatya eski Milletvekillerinden ve Belediye Başkanlarından Hamit Fendoğlu ile 43 yıl önce ki bombalı saldırıda hayatını kaybeden Hamit Fendoğlu’nun gelini ve iki torununa Allah’tan rahmet, aziz milletimize, aile mensuplarına, dost ve yakınlarına başsağlığı dilerim.” dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

Keskin, merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Malatya Belediyesi eski Başkanı Hamid Fendoğlu’nu vefat yıldönümlerinde rahmetle andıklarını bildirdi.

MESOB Başkanı Keskin yayınladığı mesajında, “Malatya esnaf ve sanatkar camiası olarak ülkemize çağ atlatan, ülkemizde yeni bir dönem yaşatan, halkın adamı 8. Cumhurbaşkanımız, hemşehrimiz Turgut Özal’ı vefatının 28. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad olsun. Özal’ın Malatyalılara ve Malatya’ya karşı ayrı bir sevgisi vardı. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için göstermiş olduğu çaba hiçbir zaman unutulmayacaktır” dedi.

Keskin, 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı paket suikastı sonucunda gelini ve 2 torunu ile birlikte şehit olan Malatya Belediyesi eski Başkanı ve Malatya eski milletvekili Hamid Fendoğlu’nun ölüm yıldönümü nedeniyle ise şu mesajı yayınladı; “17 Nisan 1978 tarihinde Malatya tarihinin en karanlık günlerinden birisini yaşamıştır. Yaşanan olay, Hamid Fendoğlu’nun şahsında tüm Malatyalılara yönelik gerçekleştirilmiştir. Suikast ve tertiplenen olaylar üzerine Malatya tarihinin en önemli ekonomik ve beyin göçünü o dönemde vermiştir. Şehit Hamid Fendoğlu ve o olaylarda hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyoruz. Duamız; Malatya’nın ve Malatyalıların bir daha o karanlık günleri yaşamaması içindir.”

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Hamit Fendoğlu’nun ve ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Özcan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’nin gelişmesinin önünde engel olan birçok tabuyu ortadan kaldıran ve ülkemizin, dünya ile yarışır hale gelmesinde büyük emeği olan Türkiye Cumhuriyeti'nin 8. Cumhurbaşkanı değerli hemşerimiz merhum Turgut Özal’ı rahmetle ve minnetle anıyorum.

Ülkemize kazandırdığı değerlerle adını siyasi tarihimizin mümtaz şahsiyetleri arasına yazdıran 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal, milletimizin sevgisini kazanmış saygın bir siyaset ve devlet adamıydı. Türk toplumunun yetiştirdiği uluslararası bir lider ve dünya siyasetçisi olan Turgut Özal, vizyoner kişiliği ile Türk siyasetinin önemli kilometre taşlarından biridir. Merhum Turgut Özal, ülkemize ivme kazandıran icraatları, demokratikleşme ve kalkınma sürecinde iz bırakan hizmetleriyle milletimizin takdirini kazanmıştır. Ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesinde öncü rol oynamış, milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinmiştir. Türkiye’ye yeni ufuklar kazandıran yeniliklere imza atarken “tepeden inme hiçbir reform bir milletin ruhunu harekete geçiremez” diyerek halkın iradesine yaslanmış ve gerçekleştirdiği siyasi ve hukuki hamlelerle ülkemizde hürriyetlerin gelişmesini, demokrasinin güçlenmesini, ekonominin dışa açılmasını sağlamıştır.

Kıymetli hemşerimiz 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ı aramızdan ayrılışının 28. Yıl dönümünde bir kez daha saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.”

Başkanı Özcan, Hamit Fendoğlu’nun ölümünün 43. yıl dönümü dolayısıyla da, “Tarih boyunca önemli devlet, siyaset, bilim ve sanat adamı yetiştiren Malatya’mızın geçmişte yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından birisi de merhum Hamit Fendoğlu’dur. Bombalı bir terör saldırısında, gelini ve torunlarıyla birlikte şehit edilen Malatya eski Milletvekili ve Belediyesi Başkanı Hamit Fendoğlu, bu ülkede örnek olarak gösterilen bir siyasetçiydi. Hemşerimiz merhum Hamit Fendoğlu ile vefat eden gelini ve torunlarını saygı, rahmet ve şükranla anıyorum, ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Deva Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş

Deva Partisi Malatya İl Başkanı Onur Güneş yaptığı yazılı açıklamayla 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Malatya Eski Belediye Başkanlarından Hamido’yu ölüm yıldönümlerinde andı.

Başkan Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı hemşehrimiz Turgut Özal’ı vefatının yıl dönümünde rahmet minnetle anıyorum. Türkiye’yi dünyaya açan ve Türkiye de serbest piyasa ekonomisinin mimari idi. Malatya’nın yetiştirdiği dünyanın saygın siyaset adamlarından biri olan Turgut Özal’ın hem Malatya hem de Türkiye için yaptıklarını bu millet unutmamıştır ve de unutulmayacaktır. Ekonomi başta olmak üzere; ülkenin her alanda kalkınması ve gelişmesi için önemli işlere imza atan Turgut Özal’ı vefatının 28. Yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.

Yine Malatya’nın acı günlerinden biri olan 17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu, gelini ve iki torunu evine gönderilen bombalı paketin patlatılması sonucu katledilmiş, Malatya’da infiale sebep olmuştur. Kitle çatışmalarının çıkmasıyla Malatya büyük zarar görmüştür. 43 sene geçmesine rağmen Hamido ve ailesine yapılan suikastın aydınlatılmaması ise daha büyük acıdır. Hamido, gelini ve iki torununa Allah’tan rahmet diliyorum.”

Bülten- malatyahaber.com

ARŞİV FOTO:  Turgut Özal, Bülend Ulusu'nın Başbakanlığındaki hükümette ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı iken 1982'de geldiği Malatya'da İPAŞ ANATEKS Fabrikası'nı gezerken. Fotoğrafta, Özal'la konuşmakta olan gazeteci, o dönem Hürriyet Malatya Muhabiri olan malatyahaber.com Editörü İsmet Yalvaç.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • 44malatya (3 yıl önce)
    Rahmetli ozal fendoglu ve esref bitlisin mekanlari cennet olsun ailerine bassagligi diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (3 yıl önce)
    Sayın Turgut Özal'ı ve Şehit Hamit Fendoğlunu rahmet ve minnet ile anıyorum. Mekanları cennet olsun.
    0
    0
    Yanıtla