SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Organize İşler'

0
Güncellendi - 2021-04-18 12:08:54
'Organize İşler'
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi eski rektörü, hemşehrimiz Prof.Dr. Mesut Parlak, Yeşilyurt Belediyesi aracılığıyla Hizmet Pasaportu (Gri Pasaport) alınıp Almanya'ya gönderilen 45 kişiden 43'ünün geri dönmediğinin ortaya çıkmasıyla yaşanan skandalı, Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde yazdı.

Prof.Dr. Parlak'ın 'Organize İşler' başlığıyla yazdığı yazı şöyle:

"Değerli Okurlar; yazımın başlığını “NEREDE” yapacaktım ama akıllara başka bir şey gelir de başıma bir iş gelir diye yapmadım…

Malatya'nın doğası ve kirazı ile meşhur Yeşilyurt ilçe Belediyesi'nde, Hollywood filmlerini aratmayan bir olay yaşanmış. Olayın çok detayına inmeyeceğim ama kısaca şöyle gerçekleşmiş. Yeşilyurt Belediyesi'nin “Kişisel Gelişim Dünyası Derneği” adlı kuruluşun kendisine sunduğu Çevreye duyarlı bireyler yetiştirme programına katılıp, gri hizmet pasaportuyla 6 ay önce Almanya'ya gönderilen 45 kişinin sadece 2'si geri dönmüş. Yani 43 kişi kayıp!

Vay vay vay!!

Öncelikle gri pasaport sadece devlet tarafından görevlendirilenlere verilir. (5682 nolu pasaport kanununa göre) Schengen ülkelerine vizesiz girebilirler.

Olay, Yeşilyurt Belediye toplantısında CHP Meclis Üyesi Günnur Tabel'in bu konuyu gündeme getirmesi ile ortaya çıkıyor. Sayın Tabel bu konuyu gündeme getirince, sen misin soran diyen Başkanlık, komisyon üye sayısını azaltarak Bayan Tabel'i komisyon dışında bırakıyor. Olayın üstünden aylar geçmesine rağmen konu ile ilgili ses seda yok. Sayın Tabel bunu gündeme getirmese kapanıp gidecek.

Bahsi geçen dernek, Yeşilyurt Belediyesi'nden önce Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Selahattin Gürkan'a bu seyahatle ilgili başvuruyorlar, ancak Sayın Gürkan bunu reddediyor.

Olay ortaya çıkıp kamuoyunda duyulunca kıyametler kopmaya başlıyor ve İçişleri Bakanlığı müfettişleri duruma el koyuyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Sayın Mehmet Çınar, bu konu ile ilgili CHP'li üyeler tarafından soru sorulunca, yazılı cevap vereceğim diyerek geçiştiriyor. Henüz bir cevap verilip verilmediğine dair bilgi yok.

Daha sonra bu konu Malatya Gelişim Dünyası Derneği Başkanı Sayın Mehmet Sait Aytekin'e soruluyor. Başkan Aytekin “Bunlar benim üyelerim değil, kayıtlarını belediye elemanları gelerek yaptılar. Hiçbirini ne gördüm ne de tanıyorum. Ben AKP'ye güvendim. Daha sonra Valilik ve dernekler masasında da durumu anlattım. Benim yaşım 60'a yakın teknoloji ile aram yok. Mülkiye müfettişleri durumu gördü ve onları tekrar üyelikten attı” diyor.

Olaya sakın gülüp geçmeyin, gerçekten ürkütücü. Burada sorumluluk Sayın Belediye Başkanı'na ait. Başkan, Almanya'daki bu dernek ve şirket neyin nesi? Bu kafilenin masraflarını karşılayacak güçte mi? Ülke çok acı bir 15 Temmuz yaşadı ve halen bu alçakları temizleyemedik. 15 Temmuz'da birçok hainin Avrupa'nın değişik kentlerinde bulundukları ve oralardan da halen daha ülke aleyhine eylemler yapmaya devam ettikleri söyleniyor.

O yüzden de Belediye Başkanı aşağıdaki soruları mutlaka cevaplamalıdır.

Bahse konu dernekle imzalanan protokolün içeriği nedir?

Belediyenizin davet yapan şirket ve bu dernekle bağı nedir?

Dönmeyen 43 kişiden bilginiz var mı?

Dönmeyen kişilerin listesini kamuoyuyla paylaştınız mı?

Dönmeyen 43 kişi içinden belediye çalışanı var mı?

Dönmeyenler Malatya nüfusuna mı kayıtlı?

Bu konuda Belediye Meclisini kim veya kimler ikna etti?

Sayın Başkan, Yeşilyurt Belediye Meclis Üyeleri'nizden biri olan Malatya Avrupa Federasyonu Başkanı Sayın Murat Alabaş'la konuşup Almanya ile ilgili tüm sağlıklı bilgileri alabilirdi. İddia edildiğine göre bu olay bir ilk olmayıp, daha önce birkaç belediyede de yaşanmış.

Sayın Yeşilyurt Belediye Başkanı, öğrendiğime göre başkan yardımcınızı görevden almışsınız. Bu yetmez. Bu geminin kaptanı olarak tüm sorumluluk sizin. Bu herhangi bir batı ülkesinde yaşansa başkan anında istifa ederdi. Ama ülkemde böyle bir adet yok. Bu yaşanan tam bir skandal ve olanlar tüm açıklığı ile ortaya çıkarılmalıdır. Bu bir tür insan kaçakçılığı.

İnanıyorum ki İçişleri Bakanlığı geniş bir araştırma ile sonuca gidecektir ve de gitmelidir. Yerel medyadaki gerçek gazetecilerin bu olayı izlemeye devam edeceklerine inanıyorum.

Diğer bir iddia ise bu olayın yedi aydır ortaya çıkmamasını Belediye'nin AKP'li oluşundan kaynaklandığı! Eğer bu konu CHP'li bir belediyede olsa idi, anında kıyametler kopardı!

Benim anlayamadığım nedir biliyor musunuz? Ülkenin vatansever, Atatürkçü 104 Amiralini ne oluyor demeden apar topar sorguya alıp ayaklarına kelepçeyi takıyorsunuz da bu kaybolan insanların kim olduklarından niye endişe etmiyorsunuz?

Suçluları yanlış yerde arıyor olabilir misiniz?

SON SÖZ: Dürüstlüğün beş para etmediğini bile bile dürüst kalmaya devam edebiliyorsak İNSANIZ demektir. KAHRAMAN TAZEOĞLU"

sozcu.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Samet (2 yıl önce)
    Güvendikleri var
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    1. Ben yıllardır kurs proje yattım kursa katılan kisilir ücretli kursiyerlerimiz iskur tarafından veriliyor 2. Almanya götürülen kişiler den 5 bin ve 8 euro para alınmış çok güzel insan kaçakçılığı. bunu vatandaş yapsa cezası 3 yıl ile 8 yıl hapis cezası veriliyor 3. Belediyeden başkan sorumludur görevden alinmalı ne bekliyorlar 4 .sadece giden malatyadan değil elazığ var erzurum lu varmış kibarca devlet eliyle göçmen kaçakçılığı yapmış yeşilyurt belediyesi. Sevindigim bir nokta 43 vatandaşımız ekmek sahibi olmuş hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • mlt63 (2 yıl önce)
    Duyarlı bir vatandaş olarak ; Prof.Dr. Mesut Parlak 'a teşk.sunuyorum..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Ortada bir organize insan kaçakçılığı var. Adam başı ortalama 7 bin dolar para ödenerek insan kaçakçılığı yapılmış. Belediye de bu kaçakçılığın bir parçası olmuş. Bu kaçakçılıktan belediye pay almış mı bilmiyoruz? İşin ilginç tarafı görevden alınan bir tane belediye başkanı yok. Bu insan kaçakçılığın yapıldığıtüm belediyeler akp li olduğu için buradan bir şey çıkacağını sanmıyorum. Bir kaç belediye başkan yardımcısının üzerine yıkarak temize çıkabilirler. Ancak bir tane muhalefet belediye başkanı olsaydı snaiyeler içinde görevden alınıp kayyum atanmıştı yerine. Hani adalet? Hani demokrasi? Hani hak? Hani hukuk? Her şey adamına göre.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail (2 yıl önce)
    Türkiye’nin en başarısız Belediyesi ve başarısızlığı geçtim üstüne üstlük organize isler. İstifa Yesilyurt Belediyesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya gün (2 yıl önce)
    Mesut hocam kaleminize sağlık olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Hocam ağzınıza yüreğinize sağlık. Allah sağlıklı uzun ömürler versin
    0
    0
    Yanıtla
  • zeki (2 yıl önce)
    Günnur Hanım bu olayı sorgulayıp ortaya çıkmasını sağlayarak sayın vekillerimizin hadsiz, alçak, hukuksuz tanımına uygun davranmış olacak ki, komisyondan çıkarılmış.
    0
    0
    Yanıtla