SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hamido Olayı Çözülmezse Kürt Sorunu Çözülmez'

0
Güncellendi - 2021-04-19 00:22:43
'Hamido Olayı Çözülmezse Kürt Sorunu Çözülmez'
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 1978 yılında,  paketle gönderilen bombanın patlaması sonucunda katledilen dönemin Malatya Belediye Başkanı ve amcası Hamit Fendoğlu’nun katledilmesi olayının, Türkiye’nin ilk faili meçhul cinayeti olduğunu vurgulayarak, bu cinayetin aydınlatılmaması halinde, Türkiye’de Kürt sorununun çözülemeyeceğini savundu.

Hamit Fendoğlu, en yakın arkadaşı Adalet Partisi Bursa Milletvekili Kasım Önadım’ın adının ‘gönderici’ olarak yazıldığı, hediye görünümlü pakete yerleştirilmiş bombanın, paketin kendisine ulaştığı 17 Nisan 1978 tarihinde evinde patlaması sonucunda gelini ve iki torunu ile birlikte hayatını kaybetmişti.

Hamit Fendoğlu’nun katledilmesinin 43. Yıldönümünde, Yerel Vuslat TV’de yayınlanan Ramazan Sohbetleri programına katılan MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, amcasının sadece Malatya’da değil, Irak sınırına kadar dayanan geniş bir coğrafyada çok sevilen ve saygı duyulan bir siyasi kimliğe ve duruşa sahip olduğunu söyledi.

Hamit Fendoğlu’nun katledilmesinin amacının Türkiye’yi kargaşa ve kaosa sürüklemek olduğunu ifade eden Mehmet Fendoğlu, Hamit Fendoğlu olayının Türkiye’deki ilk faili meçhul cinayet olduğunu vurgulayarak, “Hamido olayı çözülmediği müddetçe, Kürt sorununu çözemezsiniz” dedi.

Bu arada Milletvekili Fendoğlu, ölüm yıldönümünde amcası Hamit Fendoğlu ile gelini Hanife, torunları Bozkurt ve Kürşat Fendoğlu'nun Bulgurlu Mahallesi'ndeki mezarlarının başında dua etti.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • Kürşat ÖZTÜRK (2 yıl önce)
    sorunun kürt gardaşlarımızla hic bır alakası yoktur. sayın vekılımız bos anına gelıp acıklama yapmıs büyuk bir ıhtimal. türkiye cumhurıyetinın hıc bır zaman kürt sorunu olmadı olamazda.pkk sorunumuz vardır. oda cok kısa zamanda bitecektir.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    gözde değildiniz iyice düştünüz
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sayın vekil Sultansuyunda ki kanunsuz yıım projesinde takıdığınız tavırı unutmuyoruz. Sultansuyuna sahip çımadınız. Sultansuyunu rant alanına çeviren, yıkım projesinin yanında durdunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    konuşmasında bir sıkıntı yok dediği şu bazı güçler kürtlerin hamido gibi tüm doğuda söz sahibi hatırlı ileri gelenleri pasifize edilerek halk devlete karşı kışkırtılmıştır.
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandaş (2 yıl önce)
    Sayın vekilim lütfen konuşmalara dikkat edelim bence sehven söylenmiş bir söz bu ülkede bir terör sorunu var inşallah kökü kazınıp atılacaktır.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • batuhan (2 yıl önce)
    Ülkücü Camianın Kürt sorunu ne zaman olmuş. Genel Başkanımız her toplantıda dile getirdiği kürt sorunumuz yok PKK sorunumuz var dememişmidir.Bu nasıl bir açıklamadır. Bu nasıl bir vahim durumdur. Bu ne nahhoş bir açıklamadır.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Aydın pektas (2 yıl önce)
    Sayın vekilim şehidimiz Hamit Fendoglu kürt olduğu için değil milliyetçi vatanperver bir siyasetçi olduğu için şehit edilmiş, malatyamiz ve Turkiyede kaos yaratmak için yapılmış bir katliamdır. Ayrıca bize göre Turkiyede kürt sorunu değil terör örgütünün kullandığı terör vardır.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Alp Tunga (2 yıl önce)
    Adnan Menderes'in partisi Demokrat Partinin yılmaz savunucularından olan Rahmetli Hamit Fendoğlu Beyefendi Zincirbozan sürgün hayatından sonra Bu partinin devamı olan Adalet Partisine neden sırtını döndü. Neden Süleyman Demirelin Partisinden değil de Bağımsız aday olarak Yelpazenin sağı ve soluyla Malatya halkının büyük teveccühünü alarak belediye başkanlığını kazandı. Sen bunları bilmeden Türk - Kürt mevzusuna gelirsen binlerce şehidin günahını yüklenir, Rahmeti Rahmana kavuşan amcanız, bizim de büyüğümüz Hamit Fendoğlu'nun da kemiklerini sızlatırsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu yazdıklarının manasını biliyorsan ve idrak etmiş olsaydın inan bu cümleleri yazmazdın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (2 yıl önce)
    Bence konuyu çarpıtmışsınız ordaki konuşmanın tamamını dinlerseniz haberin bu şekilde yürümedigini göreceksiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (2 yıl önce)
    Geç kalmış soru.... Sene 1978 Şimdi 2021 43 sene sonra .. Nasıl derler di... Hatırladım Mirim uyan da balığa gidelim.. Süleyman Demirel'in sağ olduğu yıllar da Keşke kapısını çalıp Ben Rahmetli Hamit Fendoğlu'nun yeğeniyim, deyip, cesaret gösterip karşısına çıkabilseydiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Milliyetçi (2 yıl önce)
    Arkadaşlar, Sayın Vekilimizin kullandığı ifade ile neyi kastetmek istediği bellidir. Bu ülkede bir Kürt sorunu yoktur; pkk sorunu vardır. pkk ise Kürt mintanı giyerek, en büyük zararı Kürt kardeşlerimize veren ve Doğu ile Güneydoğu’nun terör ile anılmasına sebep olan alçak bir terör örgütüdür. pkk sorununa karşı başından beri çizgisinden sapmayan ve kararlılıkla üzerine gidilmesini savunan bir parti varsa; o da Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Olayı başka yerlere çekmenin, samanlık altında iğne aramanın, şehrimizin sembol ismi merhum Hamit Fendoğlu’nun kıymetli hatırası anısına yapılmış bir televizyon programını suni gündemlerle lekelememin manası yoktur. Hamido olayı herkesin gönlünde kanayan bir yaradır ve Hamit Fendoğlu’nun ailesi de Malatya’mıza emanettir...
    %0
    %100
    Yanıtla
  • O zaman ağzından çıkan söze sahip olacaksın. olamıyorsan da eleştirilere katlanacaksın sosyal medyada kendini aklamak için yok pkk terör örgütüdür. yok şu şöyledir diye paylaşım yapmayacaksın. Kendini aklamak için özel haber yaptırmayacaksın vekil bey Unutma sen MHP Millet vekilsin AKP millet vekili değil. Yok diyorsan bende gelecek seçimde AKP listesinden aday olacağım o zaman Malatyalı bilsin. En azından bu konudaki dedikodular biter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (2 yıl önce)
    Rahmetli Hamido'nun soyadını taşıyorsunuz. Daha dikkatli olmalısınız. Rahmetlinin vefat yılların da Türkiyede bölücülük ve etnik ayrımcılık kışkırtmaları değil, sağ - sol kavgaları vardı. 1978 yılları Turan Emeksiz Lisesine Din dersi almayacak şartı ile kayıt yaptırmş artan kutuplaşmadan dolayı Şehit Kemal Özalper lisesine gitmek zorunda kalmıştım. Şehir de kürtçe konuşanlarla Tek kelime Türkçe bilmeyen o ellleri öpülesi ninelerimiz de dahil hiç kimse asla ayrıma maruz kalmadı. Kimse itilmedi. Kimse kakılmadı. O insanlar Mustafa Kemal Atatürk'ün deyişi ile bu milletin efendisi olan köylülerdi. Babanız, İbrahim bey Belediye Başkanı payesi verilerek bir dönem zaten mirasını yedi. Yazık siz de tüketmeyin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mesut özsu (2 yıl önce)
    Konuyu çarpıtmayalım konuşulanlar la yapılan haberin alakası yoktur. Yayını izlemenizi tavsiye ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (2 yıl önce)
    Evine bombalı saldırı sonucu şehit edilen bir aileden bahsediyoruz arkadaşlar bırakın onu bunu
    0
    0
    Yanıtla
  • Burak (2 yıl önce)
    Sayın vekilimiz olayın ülkeyi karıştırmak kastı ile gerçekleştirildiğini beyan etmiştir.Farklı yorumlar yapmak bu olayı gerçekleştirenlerin ekmeğine yağ sürecektir.Lütfen daha hassas olunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (2 yıl önce)
    Allah İnsanı Şaşırtmasın. Ama görüyoruz ki izan gidince şaşırabiliyormuş. Bir insan kendi ipini ancak bu sözler le çeker. Bahçeye çıkıp, Etrafıma baktım ve gördüm ki Kargalar bile gülmüyor....
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Ne alaka şimdi,Bozkurt u,Kürşadı şehit edenler ,Annelerini şehit edenler .....o zamanki Teröristler değilmiydi............
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmeeet (2 yıl önce)
    Programdaki konuşma ile Yapılan haber arasında uçurum var. Fendoglu konuşmasında terörü ve kürtçülügü lanetliyor. Hamidonun TÜRK milliyetçisi olduğunu vurguluyor. Ama haber olcakya işte aradan kes al mantığı ile konuyu sapıtıyorsunuz. Bariz kasitla yapılmış bir haber.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bu ülkede aydınlatılamayan o kadar çok cinayet var ki. Hamido olayı olalı 43 yıl olmuş. Kaç tane hükümet gelmiş geçmiş. Çoğu da sağ iktidarlar. Ne yazık ki ülkemiz böyle bir ülke. Faili meçhuller ülkesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali mert (2 yıl önce)
    Evet doğru devlet aydınlatmalı. Hamido Malatya dır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gri pasport (2 yıl önce)
    Biraz abartılı olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • Hemde çok abartılı olmuş.kürt sorunu, Malatya, hamido .bu üç kelime yan yana gelirde acaba hangisi fazla...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hacı (2 yıl önce)
    Hayda bu nerden çıktı şimdi MHP Milletvekili HDP ağzı ile konuşmuş. Türkiye de Kürt sorunu mu var? Devlet Bahçeli duymasın... Hamido ve Kürt sorunu!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir Kürt olarak soruyorum ne sorunum varmış devlet beni memur etmiş hastanesini dahil tüm kamu kurumlarında herkesle esitim ne sorunumuz varmış da PKK diliyle Kürt sorunu diyorsun açıkla da bilelim sayın vekil.
    %0
    %100
    Yanıtla