SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Vekil, Kendi Sözlerine Çok Kızdı!

A- A+ PAYLAŞ

MHP'Lİ VEKİLİN, GÜRKAN'A DERİN BİR 'AHHH' ÇEKTİREN KONUŞMASININ GÖRÜNTÜLÜ KAYDI.. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 17 Nisan 1978 tarihinde bombalı saldırı sonucunda katledilen eski Malatya Belediye Başkanı ve amcası Hamit Fendoğlu cinayetine ilişkin Vuslat TV'de sarf ettiği sözlerini yayınlayan malatyahaber.com'a, tepki göstererek, sözlerinin cımbızlandığını ileri sürdü.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 17 Nisan 2021 tarihinde, yerel Vuslat TV'de katıldığı Ramazan Sohbetleri programında, "“Hamido olayı çözülmediği müddetçe, Kürt sorununu çözemezsiniz” diye konuşmuştu.

malatyahaber.com, Fendoğlu'nun, sarfettiği bu sözlerini, doğrudan alıntılayarak, noktasına, virgülüne dokunmadan ve yorumsuz biçimde yayınlamıştı.

Yayınlanan haber konusunda konuşmak üzere haberde imzası bulunan Gazeteci Güler Hazar'ı arayan Mehmet Fendoğlu, malatyahaber.com'un yayınladığı konuşmasının cımbızlanarak seçilen cümlelerden oluştuğunu ve amacından saptırıldığını ileri sürdü.

Gazeteci Güler Hazar ise Fendoğlu'na, "Haberimiz tümüyle sizin televizyonda yaptığınız konuşmanın doğrudan aktarılmasından oluşuyor. Sizin sözlerinize ekleme yapmadık, sözlerinizden çıkarma yapmadık. Noktasına ya da virgülüne dokunmadan yorum katmadan olduğu gibi okuyucumuza aktardık. Sözlerinizi cımbızlamamız asla söz konusu değildir. Çünkü, sözleriniz bağlamından koparılmış biçimde verilmedi.  Şayet yalan, yanlış yazdığımızı düşünüyorsanız avukatınıza talimat vererek yargıya suç duyurusu yapabilirsiniz" cevabını verdi.

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu'nun, "Hamido olayı çözülmediği müddetçe, Kürt sorununu çözemezsiniz” sözlerinin yer aldığı TV programına ait ilgili bölümü yukarıdaki video ile okuyucularımızın bilgi ve takdirine sunuyoruz.

Bu arada, aynı programda yer alan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın, Fendoğlu'nun söz konusu cümlesinden sonra "ahhh" çekmesi de ilginç bulundu.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

30 yorum yapılmış

  • abdulvahap (3 yıl önce)
    proğramı izledim malatya haberin yayınladığıyla proğramda söylenen harfiyen aynı virgülüne dahi dokunulmamış anlıyamadım hamido suikatiyle kürt sorununu neden birbirine karıştırıyo aşiretleri işin içine ne diye karıştırıyo önce bu söylemlerine bir açıklık getirmesi lazım ne demek istedi bu konuşmasında buradaki bazı yorumlarda bilir bilmez bazı kişiler vekil çok haklı diyolar vekil kendi söylediğinin arkasında durmuyoken size ne oluyo madem öyleyse sizler açıklık getirin bu söze karşılık belliki üstlerinden fırçayı yedi onlara savunma olarak söylediklerimi kırpmışlar diyip savunma yapmış
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Milletvekilimizin kullandığı ifadeleri anlamayanların veya bağlamından kopararak farklı anlamlar yükleyenlerin temel sorunsalı, tarihsel bir okuma yapamamalarıdır. Tarihi olayları incelerken göz önünde bulundurulması gereken en önemli argümanlardan bir tanesi de neden-sonuç ilişkisidir. Bir olay kendinden önceki bir olayın sonucu veya kendisinden sonraki bir olayın da sebebini oluşturabilir. Milletvekilimizin ifade etmek istediği de budur. 1984 yılında ortaya çıkan bölücü terör örgütünün temelleri 1970’li yıllarda atılmıştır. Bu yıllarda bölgedeki Hamido gibi etkin ve milliyetçi kökene sahip sembol şahsiyetler türlü senaryolarla etkisizleştirilmeye çalışılmış ve bu kimselerin azalan güçleri bölgede bölücü unsurların güçlenmesine kapı aralamıştır. Devletimize yakın kimselerin hain eylemler neticesinde bölgede etkisizleştirilmeleri, bölgedeki mikro milliyetçilikleri de açığa çıkarmıştır. Bölgede Hamido gibi milliyetçi şahsiyetler var olmaya devam etseydi, belki de bölgedeki bölücü unsurlar yayılacak alan bulamayacak ve bölücü faaliyetler daha başlamadan, bölgedeki etkin kişiler tarafından engellenebilecekti. Hamido suikastinin aydınlatılması işte bunun için elzemdir. Bu olaylar, kendilerinden sonraki olayların da sebebini oluşturmuştur. Hamido olayının çözülmesi, adeta bir matruşka gibi irili ufaklı bütün denklemleri de açığa çıkaracaktır...
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (3 yıl önce)
    Burada anlaşılmayan ne var kardeşim sayın vekil gayet güzel söylüyor zamanında bölgedeki büyük Türk aşiretlerine siz Türk değilsin Kürtsünüz diye baskı yapmışlar bölgeyi ta o zamandan karıştırmaya pkk tohumu ekmeye çalışmışlar bu uğurda Türk milliyetçisi rahmetli Hamidoyu sırf kürt sorunu yaratmak için kahpece şehit etmişler bunun temelinde devletini milletini seven Türk milliyetçisi Kürtleri sözde sosyalizm halkların kardeşliği gibi evrensel kılıf altında devlete karşı düşman etmek ayaklandırmak bölücülüğün temelini atmak var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Asıl Kürt halkına zamanında zorla Türklük aşılanmaya çalışılmış,ana dilleri yasaklanmış özellikle 80 darbesi sonrası baskılar ne yazık ki terör örgütü pkk'ın ekmeğine yağ sürmüştür
    0
    0
    Yanıtla
  • Söylediklerinize kendiniz inaniyormusunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Adam doğru söylemiş bu linç neden?
    0
    0
    Yanıtla
  • Selim (3 yıl önce)
    O nasıl bir ahh çektin sayın başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Alperen (3 yıl önce)
    Habercilik yapmak baska birsey , yanlışa kanalize etmek baska birsey. Sahi sizi ciddiye alıp okuyan var mı bilemiyorum. Hamido'nun katilini bulmadan Kürt Sorununu çözemezsiniz demiş ? Eee ? Neyine takıldınız ? Hamidoyu katledenler Kürt mü ? Kürdün üstüne atılan bir sorun var evet, örneği de işte bu haber sitesinde sıradan gibi görünen , Ziya Gökalp , Hamido gibi isimlerden bahseden ve akabinde "Ahhh" diye iç geçiren Belediye başkanının tavrını çarpıtmak, zarar vermek için yapılmış masum olmayan bu haber dizisi . Asıl sizi nedir bu programda rahatsiz eden ? Hamido'nun Sehit edilişi de ne amaca hizmet etmek için sehid edildiği belli iken siz hangi taraftasınız ? FETO artıklarını savunmak , hedef saptırmak size mi düştü ? Birgün bu dava çözülecek ve Fetö artıkları , uzantıları, insanları birbirine düşman ederek kendine yön tayin eden ihanet şebekeleri gün yüzüne çıkacak.. Ilaveten , bir toplumu etnik köken kaosu içerisinde sürüklemeye çalışan hic bir haber Yandaş bile denerek kucumsenemez. Yandaşlık başkadır nifak sokmak başka..
    0
    0
    Yanıtla
  • He yav dogru söylüyorsun.demek ki bir sen okuyorsun bir de ben ama ne hikmetse bi dunya insan bu haberleri konuşuyor. Artik nerden duyuyorlarsa..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir laf kalabalığı, laf salatası daha. Ne içmişsen iyice dağılmışsın nerden nereye götürmüşsün. FETÖ artığı derken sağına soluna sordun mu? Altında kalırsın, canın çıkar. Hamido arazisini üniversite için FETÖ'ye verip, darbe girişiminden sonra alanlar kim? Amerika gezileri, ziyaretler... Söyletme şimdi beni.
    0
    0
    Yanıtla
  • Laf mı ettin simdi sen ? Kimi kiminle iliskilendirmeye çalıştığını birdaha düşün bence senin canin sıkılmasın, vicdanin rahatsiz eder. Yok etmez diyorsan kripto olduğundan şüphe edecegim. Nitekim akli selim hic kimsenin etmeyeceği ve gülünç duruma dusecegin bir eşleşme yapmaya çalışmışsın. Buna cevap bile vermek acaba mugayirdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağaoğlu (3 yıl önce)Mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    Arazi meselesi doğru lakin tamamıyla ailenin memleketine fayda sağlanması ve eğitim konusuna katkı sunulması niyetiyle düşünülmüş bir olay. Gezi meselesini bilmemem ancak ben, sonradan ülkücü olunmaz bilirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kim FETÖ artığı bütün Malatya biliyor vekil bey 2008-2012 yıllarında MAKİAD üyesiydi demek ki hepsini yakinen tanıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sayın vekilimizin gayet net bir şekilde ifade ettiği " Kürtçülük ideolojisine ihale" edilmek istenen işler , söz konusu vakaların gercek failleri aydınlatıldığında çözülecektir. Bu ifadeden , farkli anlamlar çıkararak konuyu mecrasından saptırmaya çalışan bağcıyı dövmeye çalışana en hafif ifade ile nifakcı denir. Amacı farklıdır. Failler ortaya çıktığında toplumun huzurunu bozanlar aydınlanacaktır. Bu cümlelerden rahatsızlık duyanlar , vekili suçlayarak neyi ört bas etmeye çalışıyor ? Neden rahatsız oldu ? Bunun nedeni Fetö veya benzeri yapılanmalara dokunlmasından korkulması saldırganlıktan yola çıkılarak akıllara gelen ilk soru oluyor. Kimse bulanık suda balık avlama havarisi kesilmemeli, konu siyasete alet edilemeyecek kadar hassas ve ciddi bir konu. Sayın vekilimizin agzina saglik
    0
    0
    Yanıtla
  • Şahin (3 yıl önce)
    vekil olmadan 3 ay önce ülkücü olmuş birisinin çıkıp ülkü dersi vermesini çok komik buluyorum. yengesinin ricasıyla kıymetli amcasının hatırasına binaen vekillik hediye edilmiş birisi televizyona çıkıp siyaset dersi veriyor. izledikçe gülüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (3 yıl önce)
    İnsan kendi söylediği söze de itiraz etmemeli, göz önündeki kişiler özgür basına karşı tahammüllü olmalı... Arayıp gazeteciyi asılsız yere suçlayacağına bir açıklama yapıp aslında şunu demek istemiştim, konuşurken yanlış olmuş dese daha şık olurdu. Olmamış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alp Tunga (3 yıl önce)
    Adama bak adama... Adeta gurur abidesi... Sanki Nemrut dağının eteklerindeki Komegene kralı.... Adama bak adama... Burnundaki kıllar ile gurur duyuyor... Söz dinlemek şöyle dursun, Şu aşiret bu aşiret deyip utanmasa kendisine sunulan kuzu tandırları sıralayacak. Adama bak adama, Ey şehrim mebusunu tanı... Ankaraya gönderdiğini tanı... Milletvekiliyim ama kasılmak benim hakkım diyeni tanı... Gürkan beyefendi çok güzel bir tarihi çıkarım yapıp, milliyetimizi yücelten sözler sarfedecek, el kol hareketleri ile adeta Tarzanca ve Orman diliyle adamcağızın ağzını kapatıp; propaganda yapıyor. Sanki Malatya aşağılanmışta şu aşirete bu aşirete gidin bizi sorun diyor... Kendini tanıma sıfır....... Vizyon sıfır....... Misyon sıfır..... Tarihini bilme sıfır...... Ego tavan...... Tevazu taban..... Temsil kabiliyeti sıfır.... Güven ???? Aman aman... Allah Muhafaza.... Allah, Mirasyadilerden ve atasına yurduna, töresine, kültürüne bu kadar uzak olanlardan sadece Malatya ya değil Tüm Türkiyeyi korusun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Güler Hazar yazsana adını veya direkt ismet yalvaç daha adam gibi yazmış olursunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ne güzel yazmışsınn ne güzel demişsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru söze ne denir. 21.Yüzyılda adam hala şu aşiret, bu aşiret. Hala aklı ortaçağ feodal yapısında. İnsanlara bu kadar yukardan bakan bir insan nasıl vekil yapılır. Bir de bu adama yetki verseler allah muhafaza.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adil (3 yıl önce)
    Sayın milletvekilinin MHP ve terminolojisi ile ilgili eksiği çok demek ki. Hala o jargonu öğrenememiş, konuyu başka başka yerlere taşımaya çalışıyor. İşte video orada, bangır bangır 'Kürt Sorunu' diyorsun işte. Senin parti 'Kürt Sorunu' diye bir şeyi kabul etmediği gibi, böyle bir lafı kesinlikle ağzına bile almıyor. Anlamadığın, anlayamadığın bu. Sorun yorumundan çok, tanımlaman. Kürt Sorunu demişsin, belediye başkanına da ah çektirmişsin. Daha ne konuşuyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmeeet (3 yıl önce)Adil isimli kullanıcı yorumuna
    1-MHP ve terminolojisi diye bir kavram yok. Sen belliki MHP ve içerisinde muhafaza ettiği kutsal davanın, dava tarihinin bas bayağı yabancısısın. MHP de terminoloji olmaz doktrin olur, teşkilat olur, lider olur. bu bağlamda ortaya koyulan görüş,düşünce veya uygulanan politika ve belirlenen görüş teşkilatın tüm kademelerinde uygulanır. 2- jargon sokak tabiridir. bir partinin hele hele de MHP nin görüşlerini ortaya koyan cümlede jargon kelimesi kullanmış olman senin bu camiaya olan uzaklığını ayan beyan ortaya koyuyor.Jargon bu yazıyı yazan hanım efendinin sosyal hayatında kullandığı ifade olsa gerek. 3- Ailesinden 4 kişiyi haince katledilerek kaybeden bir kişiye, bir aileye hele hele Malatya olarak hassasiyet duyulan ve tüm Malatyalıların kabul ettiği aileye bu tarz kes al, lekele çamur at mantığı ile hareket etmek, art niyet-kasıt-nifak-besleme-eyyamcılık-kuklacılık daha birçok kelime ile ifade edilecek ahlak dışı yaklaşım içerisinde bulduğumuz Ramazan ayının muhteviyatına aykırıdır. hadi kuldan utanmadınız, Allah'tan damı korkmuyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sadece laf kalabalığı. Hepsi boş laflar. Sizin gibi adamlar etrafında olduğu için milletvekili bu hallere düşüyor, düşürülüyor. Haberin neresinde merhum Hamido ailesine saldırı var, onları katıyorsun işin içine. Utanmadan bir de çarpıtıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (3 yıl önce)
    ahmet özal gibi ,mehmet fendoğlu da,aileden gelen siyasi gen uzantısı ile vekil oldular.ahmet özal oy verdim çok pişman oldum.mehmet fendoğluna oy vermedim.içim rahat.ilginç olan fendoğlunun mhp de siyaset yapması;.bu ne nahna bu ne turşu;
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Turan Bey, Milletvekilimiz, 27. dönem milletvekili olarak Malatyalı hemşehrilerimizin büyük teveccühüyle seçildiğinden bu yana; memleketimizin ve ülkemizin sorunlarını her platformda dillendirmeye, doğruları söylemeye devam etmektedir. “Milletvekili seçildiğinden bu yana belki de ilk defa doğru bir şey söylemiş” tanımı, işinize gelenleri doğru addettiğiniz, işinize gelmeyenleri ise müfteri addettiğiniz anlamına gelir. “Gazeteciye gazetecilik öğretilmesin” ifadenizi de şiddetle tel’in ediyorum. Bu ülkedeki hiçbir kurum ve kişi layüsel değildir. Gazeteci Anayasa’nın 26. maddesi kapsamında görüş ve düşüncelerini yayma hürriyetine sahipse, vatandaş da 25. madde kapsamındaki düşünce ve kanaat hürriyetini her hâl ve şartta kullanabilir. Bizim için önemli olan şahıslar değil; doğrulardır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket, yarın bir başka konuda sizler haklı konumda olduğunuzda ve yardım talep ettiğinizde, sizlerin de hakkını sonuna kadar savunmaya muktedir bir harekettir. Vesselam...
    0
    0
    Yanıtla
  • TURAN (3 yıl önce)
    Sayın Mehmet Fendoğlu, milletvekili seçildiğinden bu yana belki de ilk defa doğru bir şey söylemiş ama onu da söyledikten 48 saat sonra inkar mı ediyor acaba? Teknoloji unutmaz, unutturmaz sayın Vekilim. Bu arada, Serkan adlı yorum yapan Vekil savunucusu arkadaş, Sayın Vekilimizin tartışma konusu sözünün önündeki arkasındaki, başındaki sonundaki, yanındaki yöresindeki, altındaki üstündeki, çaprazındaki, karşısındaki, 10 metre yakınındaki uzağındaki, 5 mm yakınındaki uzağındaki cümleleri yazsanız da yazmasanız da bu sözler aynı anlama geliyor. Milletvekili ve destekçileri gazeteciye gazetecilik öğretmesin. Herkes kendi işini yapsın. Ayrıca, bu panik neden acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • relax (3 yıl önce)
    valla pişman oldum bunlara oy verdiğim için safi rüzgar gözle görülür 1 adet icraat görsem susacağım
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (3 yıl önce)
    "Hamido olayı çözülmediği müddetçe, Kürt sorununu çözemezsiniz" dediginiz duyuluyor Vekil Fendoğlu. Ustlerinizden baskı mi geldi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (3 yıl önce)
    Güler hanım, parçalardan oluşan bütüne sistem adı verilir. Bu sistemdem çıkarılacak bir parça tüm sistemi anlamsız kılabileceği gibi, amacı dışına da çıkarabilir. Manşeti eğer baştaki, ortadaki ve sondaki unsurları yok sayarak, sadece canlı yayın sırasında, diğer konukların da araya girmesi ile söylenen gayri ihtiyari bir söz üzerine atarsanız, eleştirilerin de hedefi olursunuz. Bu konuda Sayın vekilimizin ne demek istediği net bir şekilde öğrenilmek isteniyorsa, sosyal medya hesaplarında bulunan bu konudaki video izlenebilir. Gayesi, bağcıyı dövmek değil de üzüm yemek olan herkese duyurulur...
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (3 yıl önce)
    Ağzınıza yüreğinize sağlık sayın vekilim. Hamido olayı çözülmeden kürt sorunu çözülmez...?✊??☝️?
    0
    0
    Yanıtla