SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Sayenizde Yeni Bir Kaçırma Yöntemi Gördük!'

0
Güncellendi - 2021-04-22 12:44:01
'Sayenizde Yeni Bir Kaçırma Yöntemi Gördük!'
A- A+ PAYLAŞ

ARAŞTIRMA ÖNERGESİ AKP VE MHP OYLARIYLA REDDEDİLDİ.. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, ülkede günlerdir Malatya- Yeşilyurt adının olumsuz anlamda tartışılmasına neden olan Yeşilyurt Belediyesi'nin, 'iltica' amacındaki şahıslara hizmet pasaportu (gri pasaport) sağlayarak yurt dışına gönderilmesine aracı olması ve insan kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya kalmasını TBMM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında dile getirdi. Ağbaba, “Dünyada çeşitli insan kaçırma yöntemleri var. AKP’li belediyeler sayesinde VIP hizmetle VIP insan kaçakçılığı eklendi” iddiasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba tarafından hazırlanan “Belediyeler eliyle insan kaçakçılığı” konusundaki meclis araştırma önergesi TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. Meclis araştırma önergesi AKP ve MHP ‘nin oylarıyla reddedildi.

MİLLETVEKİLLERİNE HAZIRLADIĞI TABLODAN ANLATTI

Ağbaba, genel kurulda yaptığı konuşmada, skandalın son günlerde Türkiye'ye âdeta bir bomba düştüğünü belirterek, “Dünyada başka ülkelerde olmayan bir yöntemle Türkiye'de insan kaçırıldığı ortaya çıktı. İlk olarak Malatya ilimize bağlı Yeşilyurt ilçesinde bu olayın gündeme geldiğini gördük, Yeşilyurt Belediyesi Meclis üyelerimiz bunu gündeme getirdi ve Türkiye'yle paylaştılar. Şimdi, ben de Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu konuda bilgi sahibi olabilmesi için süreci sizlere anlatmak istiyorum” dedi.

Ağbaba “Yurt dışına kaçış ile ilgili ilk olarak Türkiye'den umudunu kesmiş, iş bulamayan evine ekmek götüremeyen bir insan grubunun olması lazım. Türkiye'de var mı? Çok sayıda var maalesef. Bu insan grubunu bilen insanlar, bir çete; bir ayağı yurt dışında bir ayağı Türkiye'de bir organizasyon yapıyor. Yeşilyurt örneğinde Almanya'da E.K. isminde birisi, Türkiye'de A.A. isminde bir AKP'li politikacı birlikte bir araya geliyorlar, bir organizasyon kuruyorlar ve bu organizasyon bir derneğe yurt dışına kaçırılacak insanları üye yapıyor. Ardından bir belediye bulunması lazım, kilit noktalardan biri de belediyenin olması. Belediye Meclisi karar alıyor, bu Meclis kararıyla birlikte Valiliğe başvuru yapıyorlar, hizmet pasaportu… Siz hizmeti bilirsiniz geçmişte…Hizmet pasaportu isteniyor, belediye Meclisi hizmet pasaportu verilecek kişilerin isimlerini Valiliğe gönderiyor. Hizmet pasaportunu alan bu insanlar otobüslerle yurt dışına gidiyorlar. Gidiyorlar ama gelmiyorlar. Malatya'dan 45 kişi gidiyor, 2 kişi geliyor, 43 kişi gelmiyor” ifadelerini kullandı.

"PASAPORT BİR ÜLKENİN NAMUSUDUR,DEVLETİN ŞEREFİDİR"

“Bu kaçakçılığın 2 kritik yeri var: Bir, belediye; iki, valilik hizmet pasaportu. Belediyeyi bu sistemden çıkarırsanız bu kaçakçılık gerçekleşmiyor” şeklinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “ Dünyada çeşitli insan kaçırma yöntemleri var, sayenizde dünya ilk kez yeni bir insan kaçırma yöntemini görmüş oldu. Bir VIP hizmetle VIP insan kaçakçılığı yapılıyor Türkiye'de.Pasaport bir ülkenin namusudur, bir devletin şerefidir. Pasaport öyle gelişigüzel dağıtılamaz. Eğer sizin pasaportunuz değersizleşirse AK PARTİ'den giden milletvekili de sıradan vatandaş da dış ülkelerde itibar görmez, itibarımız zedelenir.”dedi.

“Burada yapılan en önemli şeylerden biri bizim onurumuz olan pasaportumuzun itibarsızlaşmasıdır.” diyen Veli Ağbaba, “ Bunu kim yapmıştır? Bunu İçişleri Bakanı yapmıştır, bunu valilik yapmıştır. Valilik eliyle, İçişleri Bakanlığı eliyle pasaportumuz itibarsızlaşmıştır. Neredeyse bir şehir kaçırılmış; Almanya'da Bingöl kadar bir şehir kuruluyor, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun haberi yok. Niye? Çünkü daha önemli işleri var, amirallere sataşacak, Engin Altay'ı tehdit edecek, Kastamonu'da 16 yaşındaki davulcuyu arayacak, 128 milyar dolar afişlerini indirecek. Kendi işi dışında her şeyi yapıyor. Bu işin göbeğinde iktidara yakın siyasetçiler var, belediye başkanları var, eskiden belediye başkanlığı yapmış insanlar var. Bu iş tamamen AKP eliyle yapılmıştır” şeklindeki iddialarını dile getirdi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Mert (2 yıl önce)
    Ya arkadaş takip ediyorumda eleştiri yapmaktan şu memlekete ne yaptın bi ondanda bahset bigunde tmm onu eleştir bunu eleştir ama bugünde şu memlekete ne yaptınız ondan bahsedin bee
    0
    0
    Yanıtla
  • Metehan (2 yıl önce)
    Çınar başkan bizi Küba'ya götür lütfennnn
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdi (2 yıl önce)
    Ak parti Belediyelerinde böyle şeyler olur mu Hiç. Kendilerini vatana, millete adamışlar. Halka Hizmet Hakka Hizmettir düsturuyla işlerini layıkıyla yerine getiriyolar. Neden kiskaniyosunuz. Yoksa sizin 8 bin euro paranız yok mu
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Hangi belediye oldugu farketmez kaç belediye varsa başkanları görevden uzaklaştırılmalı neyi bekliyorlar herşey arpacık ortada
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir (2 yıl önce)
    Adam icraat adamı Yeşilyurt cumhuriyeti kuracaz hatta mars seferleri başlatacak çırmıhtı dan uzaya sefer ödül olarakta çırmıhtı cumhurbaşkanı olacak bukadar icraat ödülsüz olmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx44 (2 yıl önce)
    Sayın agbaba hatayda bir belediye klasigi yaşanıyor 100 at kayıp işe yaratanlar satmışlar ıraga ihracata yaramayanlar kesime gitmiş kasaba bunada Bi el atın
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (2 yıl önce)Mlx44 isimli kullanıcı yorumuna
    Dam üstünde saksağan. Konu parayla yurtdışına insan kaçırmak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Vekilim AK Parti yalnız değilmiş hazır TBMM de kürsüye çıkmışken CHP yide eklemeyi unutma CHP daha önceleri başlamış saman altından su yürümüş saman ıslanınca ortaya çıktı..
    0
    0
    Yanıtla
  • CHP de var deyince suçunuz günahınız azalıyor galiba her hangi parti fark etmez bu olay Türkiyeye bize insanliğa TC kimliğine yurtdışında yaşayan bütün türklere yapılmış en büyük kötülük vatan hayinliği itibarınızı sıfırladılar o nedenle o parti bu parti önemli değil bunu kınamayan insanliğını sorgulamalı
    0
    0
    Yanıtla
  • Öyle bir şey olsaydı,Atv de her 24 saat de bir bu haber gündeme gelirdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (2 yıl önce)
    Geçen gün, yine bu haber sitesinde, kaçırma olayı meclise taşındı diye haber yapıldı. Ben de altına, " Akp ve Mhp oylarıyla red olur." demiştim. Görünen köy kılavuz istemez, demiş atalarımız. Şaşırdık mı? Hayır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (2 yıl önce)
    Bu rezilliğin sorumluları hala neden görevde? Eğer bunları yapan CHP'li HDP'li veya iyi Partili olsaydı ne olurdu acaba? Bunlara göz yuman bir İçişleri Bakanı bu olayın Baş sorumlusudur
    0
    0
    Yanıtla
  • Nahit (2 yıl önce)
    Çınar Bizi Hannovere Götür !
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtılı (2 yıl önce)
    İnsan kaçakçılığıyla mücadele kapsamında Almanya ya Gri pasaportla gidenler göz altına alınabilecekmiş. Alman icisleri bakanlığı federal polise emir vermiş ülkeye giren tüm gri pasaportlular incelemeye alınmış. Sen ne imişsin yeşilyurt bizi bayağı meşhur ettin. Neyse, Demirelin dediği gibi reklamın ıyisi kötüsü olmazmış, emeği geçenlere teşekkür etmek lazım herhalde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx44 (2 yıl önce)
    Yeşilyurt hiç bukadar meşhur olmamıştı namı bütün ülkeyi sardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)Mlx44 isimli kullanıcı yorumuna
    İşin sonunda reklamın iyisi kötüsü olmaz hesabına dönecek.Vah memleketim vah...
    0
    0
    Yanıtla
  • Üste bide madalya takılır güzelim ülkem ne hale geldi
    0
    0
    Yanıtla