SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"100 Yılın En Büyük Yatırımları Yapılıyor"

0
Güncellendi - 2021-04-22 21:33:38
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Sütlüce, Dilek (Örenönü) ve Topraktepe Mahalleleri kanalizasyon hattı çalışmalarını inceleyerek ilgililerden bilgiler aldı.

Yeşilyurt İlçesi Sütlüce, Dilek (Örenönü) ve Topraktepe Mahalleleri Kanalizasyon hattı çalışmaları kapsamında yapımı devam eden, yaklaşık maliyeti 18 milyon TL olan 25 bin 256 metre kanalizasyon hattı, 1 adet 1500 kişilik foseptik, 571 adet muayene bacası ve 270 adet parsel bacası çalışmalarını inceleyen Başka Gürkan’a, Genel Sekreter Yardımcıları, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Daire Başkanları ve muhtarlar eşlik etti.

Şuana kadar 9 bin 439 metre kanalizasyon hattı, 233 adet muayene bacası, 61 adet parsel bacası ve 1500 kişilik fosseptik çalışmalarının tamamlandığı alanda açıklamalarda bulunan MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, “Malatya’mızın geneli itibariyle altyapıyla alakalı olarak bütün mahallelerimizle ilgili ihtiyaçlarımızı çıkarmıştık. Özellikle şehrin yakınında olan ve gelişime açık olan mahallelerimizde gerek içme suyu, gerek kanalizasyonla alakalı sorunları tespit ettik ve projelendirdik. İlk etapta Sütlüce, Dilek (Örenönü) ve Topraktepe Mahallelerini ilgilendirdiği için içme suyu şebekesini ihale etmiştik ve akabinde kanalizasyon şebekesini ihale ettik.

Yaklaşık 26 km kanalizasyon şebekesi yapıyoruz. Bunun 10 km’lik kısmını tamamladık ve diğer çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca 1500 kişilik foseptik çukurunun yapılması gerekiyordu yaptık ve tamamladık. Aynı zamanda Batı Kolektörünün Dilek Mahallesinde olan kısmına başladık ve 3.5 km’lik kısmını tamamladık. Şuanda Hekimhan-Sivas yolu geçiş çalışmalarımızda devam ediyor. Parasal anlamında baktığımız zaman içme suyu anlamında 10 Milyon TL, kanalizasyon anlamında 15.5 Milyon TL, Batı Kolektörü ile alakalı olmak üzere 30 Milyon TL ile yaklaşık 55 Milyon TL Yeşilyurt ilçemizin Sütlüce, Dilek (Örenönü) ve Topraktepe Mahallelerine üst yapı hariç olmak üzere harcamış olduğumuz bedeldir. Hedefimiz bu yıl içerisinde bir aksilik olmazsa üç projemizi de tamamlayıp vatandaşımızın hizmetine sunmaktır” dedi.

Topraktepe Mahalle Muhtarı Abdulkadir Karaman bölgeye yapılan yatırımlardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve ekibine teşekkür etti.

Sütlüce Mahalle Muhtarı Mehmet Kılıç ise, “Başkanımız iki sene içerisinde eksik olan işlerinin yanı sıra yeni işlerimizin de hepsini tamamladılar. Bu konuda Başkanımıza nazar değmesin diyorum. Kanalizasyon ve içme suyu anlamında Başkanımız son 20 yılda mahallelerimize yapılmayan işlerimizi yaptı ve tamamladı. Bu hizmetlerden dolayı Sayın Başkanımıza ve MASKİ Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Şahnahan Mahalle Muhtarı Mehmet Şimşek’te, kanalizasyon çalışmalarının mahallelerinde yapıldığını ve yaklaşık 100 km’lik bir çalışma yapıldığını bu anlamda Başkan Gürkan’a teşekkür ettiğini dile getirdi.

MASKİ TARAFINDAN 2021 YILI İÇERİSİNDE 600 MİLYON YATIRIM

MASKİ tarafından bu yıl içerisinde sadece 600 Milyon TL’lik bir yatırımın yapılacağını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Üç mahallemizi içerisine alan çalışmalarımızı inceledik. Çalışmaların halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çalışmalarımızda lokal anlamda bir yeri yapıp daha sonra tekrar yapılan çalışmaların mükerrer şekilde yapılması gibi bir çalışma örneğini benimsemiyoruz. Biz öncelikle Batı Kolektörü diye tabir ettiğimiz ve Yeşilyurt İlçesinin atık sularının Beylerderesine aktığını biliyoruz. Bundan dolayı ilk etapta Yeşilyurt bölgemizin kurtarılması anlamında ve atık suların akarsulara karışmaması noktasında Batı Kolektörünü ihale ettik. Diğer yandan içme suyu hattı ile ilgili yaklaşık 26 km’lik bir hat var. Ekleriyle birlikte 19 km’likte kanalizasyon hattı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların bölge halkına hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.

Şuanda 100 yılın en büyük yatırımları MASKİ tarafından yapılıyor. Bu yıl sadece MASKİ tarafından yapılacak yatırım 600 Milyon TL’ye tekâmül ediyor. Bu da Malatya tarihinin önemli bir rekorudur. Bunu da 100 yılın hizmet hamleleri diye değerlendirebiliriz. Gerek yol, gerek altyapı, gerek içme suyu ve gerekse kanalizasyon noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Geldiğimiz iki yıllık süreçte hakikaten yüz yıllara tekâmül eden işler Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. İnşallah önümüzdeki dönemlerde Malatya’mızı mazisine layık istikbale hazırlama noktasında ve Malatya’nın modern ve çağdaş bir şehircilik anlayışına kavuşması noktasında bunları yaparken kent kimliğine, kent estetiğine, kent hafızasına ve kent belleğine de dikkat edeceğimizi ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

13 yorum yapılmış

  • Kernekli (2 yıl önce)
    Diğer belediyelerleMalatya belediyesini kıyaslayın ne yani kaldırımmı sök tak yapsaydı bir musluğun yanındamı resim çektirseydi yapılan asfalt 14000 mt su şebekesi kanalizasyon alt yapı saymakla bitmez uydurma yorum yap akla olmaz bunu Malatya lı bilir Maskide çalışıyor daha ne olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Büyük başkan, 1000 yılın en büyük yatırımı demek istemiş . Sayın Ak parti yetkililerden dileğim,MALATYA ya aday gösterecekleri kişiyi önce, Konya,Kayseri,Erzurum Sivas gibi şehirlerde yapılan hizmetleri gözlemlemeleri için en az 2 yıl staja göndermeleridir.Soru sormasınlar sadece 2 yıl izlesinler. Böyle başkanlar Ak Partinin sonunu getirir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 yıl önce)
    Başkan bunu ciddi olarak mı sòylemiş? Esmese de gürlemiş ancak, böyle giderse kimse başkana kimse inanmaz. Başkan Sultansuyunu parçalayıp rantçılara peşkeş çekmeniz, arazisine beton santrali kurulmasına izin vermeniz de yüz yılın projesi olsa gerek. Allah Malatyalılara yardım etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (3 yıl önce)
    Bir harık eşmişler geverin başında durup YÜZYILIN YATIRIMI diyorlar. Vallaha yazık oluyor Malatya'ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (3 yıl önce)
    Aynen Sümerbank , Tekel ve Şeker felan kurulmuştu Malatya’ya daha sonra kapatıldı (şeker hariç) . Teşekkürler başkan böyle büyük fabrikalar kurduğun için.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (3 yıl önce)
    Doğru söz alkışlanır; Gelecek 100 yılda doğacak çocuklarımız, sizin borçlarınızı ödemek için çırpınacak. Yap,işlet, devret projelerinizde doğan çarpık ödemelerde kurtulmak için çalışacak. Devletin özelleştirilen hizmetlerinde (elektrik,doğalgaz, araç muayenesi, yapı kontrol şirketleri vb.)vatandaşı soyanlarda kurtulmak için çabalayacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (3 yıl önce)
    Çıtayı küçültme başkan 100 yıl da nereden çıktı. Sen geçmiş 1000 yılın ve gelecek 1000 yılın başkanısın. 7000 yıllık Malatya tarihinin rekoru diyeceksin. Guiness rekorlar kitabının adını boşuna mı Seloness Rekorlar Kitabı yaptık?
    0
    0
    Yanıtla
  • Necatin (3 yıl önce)
    Son 100 yılın projesi sütlüceli ve dilekli kardeşlerimizin lağımlarını kucaklaştırıyoruz gayrı bu hasret bitiyor....tüm insanlığa hayırlı olsun...Ayrıca bi isteğim olacak sayın başkandan asrın projelerine biraz ara verip patates tarlasına dönen yollarımızı biraz asfaltlarsa çok seviniriz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Son 100 yılın en büyük yatırımı diyebilirsiniz. Böyle afilli cümlelerle halkın size olan teveccühünün artığını zannediyorsunuz. Unutmayın ki halkın feraseti kendilerini dev aynasında görenlere prim vermez. Bırakın halkı, sizin bu sözlerinize MASKİ personeli bile gülüyor. Özgür Bey gideli MASKİ'de tas kayıp tas. Ne 100 yıllık projesinden bahsediyorsunuz siz. Hakikaten yaptığınız güzel hizmetler de böylesi gereksiz ve bir o kadar da boş cümleler yüzünden alay konusu oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yatırımcı Dayı (3 yıl önce)
    Ne gadar alçah gönüllüsün başgan. 100 niye ki? 10 bin yıldır şeyle bir yatırım yoh. Belki de milyon yıl. tekerleğin icadından önce bile beyle bi yatırım yapılmadı. 10 bin yıl önce öyle belediye binası da, bindiğin makam arabası da yohtu. Hepsi sayenizde oldu. Tiyare desen heç yoğudu.. Ha bu arada 2.000 yıl önce o zamanki imkansızlıklara rağmen Roma yönetiminin yaptığı kanalizasyon şebekeleri hala mevcut. Çekemeyenler bunu diyecek. Ama onların helalarında musluk yoktu. musluk daha icat olmamıştı zahar. Böyük işleri böyük adamlar yapar. Atalarımız beyle diyi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Bu kaçıncı 100 yıl onu da deseydin eyiydi başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Yine hangi metro hattini aciyorsun sayin Gurkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Metro da neymiş, öyle antika icraatleri anca İmamoğlu yapar.
    0
    0
    Yanıtla