SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Pasaportunuz Hazır, Belediyeye Gelebilir misiniz?'!.

0
Güncellendi - 2021-04-24 04:29:20
'Pasaportunuz Hazır, Belediyeye Gelebilir misiniz?'!.
A- A+ PAYLAŞ

YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN SAĞLADIĞI PASAPORTLA KAÇAN ŞAHSIN AVUKATI ANLATTI.. Yeşilyurt Belediyesi’nin verdiği, devlet hizmet pasaportu (gri pasaport) ile Almanya’ya giden ve bir daha yurda dönmeyen 45 kişilik listede adı bulunan şahıslardan birinin avukatı olduğunu açıklayan Mahmut Erdem, müvekkilinin, Yeşilyurt Belediyesi’nin sağladığı gri pasaport için 6 bin Euro ödediğini söylediğini ileri sürdü. Avukat ayrıca, müvekkilinin Almanya'ya gittikleri otobüsün Yeşilyurt'tan kalktığı iddiasını da dile getirdi.

Almanya’da avukatlık yapan Mahmut Erdem, Almanya’nın Türkiye’deki yayın organlarından Deutsche Welle (DW) Türkçe’den Nevşin Mengü’nün, merkezinde Yeşilyurt Belediyesi’nin olduğu ve “İnsan kaçakçılığı” soruşturmalarına konu olacağı belirtilen Gri Pasaport Skandalı’na ilişkin sorularını cevaplandırdı.

“Müvekkilim, Gri Pasaport Yöntemi’ni Elazığ’daki kahvehanelerde konuşulurken öğrenmiş”

Skandalın patlamasından sonra, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın açıkladığı 45 kişilik listede yer alan şahıslardan birinin hukuki yardım almak amacıyla kendisine başvurduğunu belirten Avukat Mahmut Erdem, müvekkilinin Elazığlı bir genç olduğunu, Elazığ’daki kahvehanelerde yaygın biçimde konuşulan Gri Pasaportla yurt dışına çıkma yöntemini kahvehanelerdeki sohbetlerde öğrendiğini söyledi.

Fısıltıyla yayılan bu yönteme başvurmaya karar verdikten sonra müvekkilinin bu işi organize eden birkaç kişiyle tanıştırıldığını belirten Avukat Mahmut Erdem, adını vermediği müvekkilinin, gri pasaport alma sürecine dair kendisine anlattıklarına dayanarak şunları söyledi:

“6 bin Eruoya anlaştık. ‘Pasaportunuz hazır; lütfen gelebilir misiniz Yeşilyurt Belediyesi’ne’ dediler”

”Ailesi zaten Hamburg’da yaşıyor. Genç bir arkadaş, 20-25 yaşlarında.  Bu yaşta normal yollarla Almanya’ya gelemeyeceğini biliyor. Türkiye’de uzun süre iş aramış, ama iş bulamamış. Böyle bir yol olduğunu öğrenince bu yolu denemiş. Müvekkilim, fısıltılarla AKP’lilerin bu işle uğraştıklarını öğrendiklerini söyledi. ‘Ve ben de Eylül ayında (2020) yurt dışına çıkmadan üç – dört hafta önce bir – iki kişiyle tanıştım; tanıştırıldım daha doğrusu’ diyor. ‘Bu kişilerle konuştuk, nasıl olacağını… Gri pasaportla, diplomatik pasaportla yurt dışına çıkacağımı söylediler. Fiyat konusunda anlaştık. 6 bin Euroya anlaştık. Bu kişilere Nüfus cüzdanımın fotokopisini verdim, telefon numaramı verdim ve beni bir listeye yazdılar’ diyor. ‘Aşağı –yukarı 4 hafta sonra bir telefon geldi bana, İşte, ‘pasaportunuz hazır; lütfen gelebilir misiniz Yeşilyurt Belediyesi’ne’ dediler. Ben de Elazığ’dan kalkıp Yeşilyurt’a gittim, Yeşilyurt’ta da pasaportumu aldım. Pasaportumu alırken, bana, nasıl gideceğimi, otobüsün nerede kalkacağını anlattılar. Dediler, ‘önce İstanbul’a gideceğiz ve İstanbul’da korona testi yaptırmak gerekiyor yurt dışına çıkmak için…’ Otobüs Malatya - Yeşilyurt’tan kalktı,  otobüsün içi doluydu. Farklı farklı insanlar vardı, farklı yörelerden insanlar vardı; çoğunu tanımıyordum. İstanbul’a vardık. İstanbul’da bir gün konakladık ve testlerimiz yapıldı. Oradan başka bir otobüsle Almanya’ya geldik’ diyor. ‘Bu yolla geldim’ diyor”.

“Sadece Prag’da sorun yaşamışlar”

Avukat Mahmut Erdem, Gazeteci Nevşin Mengü’nün, “Peki, yolculuk sırasında neler yaşanmış, kontrollerde bir sorun olmamış mı?” şeklindeki sorusuna da, müvekkilinin ağzından şunları anlattı:

“Türkiye’den çıktıktan sonra Bulgaristan’da pasaportlarımız kontrol edildi, biz otobüsten dışarıya hiç çıkmadık, otobüsün ön tarafında oturan bir kişi pasaportlarımızı toplayıp, götürdü ve sonrasında bize geçiş verdiler. Tek sıkıntımız Çekya’da, Prag’da oldu. Polis durdurdu. İndirdi hepimizi, gri pasaportlar üzerimizdeydi onları gösterdik. Teker teker yüzlerimize baktılar, pasaportla karşılaştırdılar bizi. On onbeş dakika sonra otobüse binerek yolumuza devam ettik. Almanya’ya geldikten sonra da gideceğimiz yerlere göre farklı şehirlerde indik. Benim babam Hamburg’da yaşıyordu. Yakın bir yerde indim, trenle babamın bulunduğu yere gittim ve babamla buluştum”.

Hannover Savcılığı iddianame hazırladı ama henüz açılmış bir dava yok

Avukat Mahmut Erdem, Almanya’da yargının skandalla ilgili yaptığı bir işlem olup olmadığı hakkındaki bir soruya cevap olarak,”Hannover Savcılığı olayla ilgili bir iddianame hazırladığını ve mahkeme sunduğunu açıkladı. Ama henüz mahkeme tarafından açılmış bir dava yok. Yani Alman Yargısı araştırma ve inceleme aşamasında” dedi.

Avukat Mahmut Erdem, Alman medyasının son bir haftadan bu yana en önemli gündem maddesinin de gri pasaport olayı olduğunu söyledi.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

36 yorum yapılmış

  • 44malatya (2 yıl önce)
    Akp oy verenler iyi okuyun malatyanin itibarini lekelediler oy verirken vicdanin sesini Dinliyerek oyunuzu verin
    0
    0
    Yanıtla
  • abdulvahapgülezgin (2 yıl önce)
    memleket dingonun yerine döndü giren çıkan belli değil. Malatya'nın veya Yeşilyurt'un böyle bir organizasyonda adının geçmesi utanç verici. Sorumlu kimler ise kısa zamanda hesap vermelidir.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • yavuz (2 yıl önce)
    Avukatın açıklaması bir ihbardır ve Savcılık harekete geçmesi gerekmektedir. Avukatı ne diyor, bırak malatyayı elazığda kahvelerde konusuluyor. Yazık be!!! Hadi açıklama yapsanıza avukatın sözlerine ... Susarsınız tabi... Ağbaba vuruyor gol oluyor eurolar havada uçuşuyor... Ahh Almanya Almanya ne hale getirdin bizim namazında niyazında olan adamları... :))))))))) Adalet istiyoruz, BAĞIMSIZ TÜRK YARGISININ GEREKEN CEVABI VERECEĞİNDEN ŞÜPHEMİZ YOK. Helal Olsun Ağbaba sana!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Ey Avrupa sen vizeyi kaldırmaz isen daha çok insan bu işten ekmek yer.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalısı (2 yıl önce)
    Yahu saçma sapan ifadeler var. Adam burada iş bulamamış da 6,000 euro vermiş de kardeşim iş bulamadıysanız bu parayı nereden buldunuz? 60,000 tl yapar kabaca. Yani at izi it izine karıştı artık bu konuyu adalet çözer. Saçma sapan ifadelerle milletin aklı karıştırılıyor bence.
    0
    0
    Yanıtla
  • 6 bin Euro Almanya'da kaçak çalışsan bile 4-5 ayda kolayca kazanabileceğin bir tutardı. 6 bin Euro verdim diyen genç, Almanya'da akrabaları olduğunu da söylemişti. Yani o paranın akrabaları tarafından verilmesi veya borç verilmesi olasıdır. Nitekim ağzı açlıktan kokan Afgan göçmenler bile 5-15 bin Amerikan doları vererek ülkemize gelmektedir. Biraz gerçek dünyadan haberiniz olsun, insaf.
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediye (2 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi sahipsiz durumu içler acısı oldugu ortaya çıkmıştır maalesef birilerine çıkar kapısı olmuş ve sahip çıkamayan başkan hala görevdedir buda şunu gösteriyor adalet güçlüden yana bukadar tepkiye ragmen
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    Ya herşey neyse bu Malatya nın yararına bir iş se neden hep yabancılar gidiyor bir tane MALATYALI YO yani bu memleketi hep yabancılar mı yönetiyor Çınar nasıl buna müsade ediyor yazıklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Olay ilk ortaya çıktığında buraya kim kaç para rüşvet almıştır düşünmeli anlamında bir yorum yazmıştım. Yorumum Malatya Haber'in muhtemelen haklı gerekçeleriyle yayınlanmamıştı. Ancak bilgiler geldikçe gördük ki bu sistemli ve örgütlü bir insan kaçakçılığı olup tabii ki işin içinde yüzbinlerce euro söz konusudur. Sadece Yeşilyurt üzerinden giden 43 kişiden 6 biner Eurı alınsa 258 bin Euro yani 2,5 milyon TL yapar. Masrafları da neredeyse yok yani bu tutar tamamen örgütlü suçu işleyenler arasında paylaştırılmıştır ve rüşvetin nerelere uzandığının ortaya çıkarılıp mahkemelerde Türk Milleti adına ilan edilmelidir. Gerçi, ne yazık ki, bu hükumet kendinden olanları koruma eğiliminde olduğundan bunu yaparlar mı bilemiyoruz. Son dönemlerde ardı ardına ortaya çıkan türlü rezaletler iktidara yakın çevrelerin kirlenmişliğini göstermesi bakımından yakın tarihe not düşülecek cinstendir ve bu yapılanmanın da katkısının bulunduğu ekonomik yıkım iktidarı değiştirecektir. Rüzgar güllerine bakın, şimdiden çark edip muhalefete göz kırpıyorlar. O rüzgar gülleri yanılmaz, iktidarın sonraki seçimde değişeceği ve geriye dönük bir dizi yargılamanın yapılacağı mukadderdir. Adaletin bir ayağı topal olsa da geç de olsa gideceği yere varır. Bekleyin ve görün. İstanbul ve Ankara seçimlerinde de böyle düşünüyordum haklı çıktım. Şimdi Türkiye'deki sancı iktidarın direnme çabasının sebep olduğu sancısıdır ancak artık mızrak çuvala sığmıyor. Ballı ve üçer beşer maaşlı, huzur haklı saltanat devri son dönemecindedir ve Pazartesi günü doların tekrae 8,5 sınırını aşmasıyla bu dönemeçten de şarampole yuvarlanacaktır. Muhalefet erken seçim yapabilirler dedikçe AKP direniyor. Muhalefetin bu tuzağına düşmüşlerdir. Geçen sene hatta bu senenin başında bile erken seçim olsa iktidar güven tazeleyip yola devam edecekti ancak artık bu şans da kalmamış ve her geçen gün AKP destekçisi azalmaktadır. İlerleyen günlerde, teşbihte hata olmaz derler, köşeye sıkıştırılmış vahşi bir canlının agresifliğine benzeyen çıkışlar, söylemler ve eylemler olabilir ancak sonuç değişmez ve bu eylemler de oy kaybını hızlandıracak. Bunu sezenler AKP'den üyelik kayıtlarını sildirmeye devam ediyor. AKP belediyeleri üzerinden yapılan insan kaçakçılığı seçim öncesi ve sonrasında yaşanacak siyasal ve hukuki fırtınaların yanında önemsiz kalıp unutulacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hemşehri (2 yıl önce)
    Şu kahvehanelerin ismini söyleseler bizde arada bir uğrarız belki başka şeyler de duyarız
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Malatya Yeşilyurt belediyesinin bu organizasyonu artık aleni yaptığı anlaşılıyor.Adam,Elazığda kahvehanelerde duyuyor bu organizasyonu!Oysa bu organizasyon daha önce elazığın üç belediyesinde da yapılmış,kendi şehrinden niye gitmemiş?Demekki oradan herkes rahat gidemiyorken,. Yeşilyurt belediyesinin bu konuda daha rahat olduğu anlaşılıyor.Gidenlerde zaten Bingöllü,Elazığlı.Yeşilyurtta oturan biri olarak bu olaydan utanç duyuyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (2 yıl önce)
    ya bu kadar kolaymı hemserim malatyayı babalarının cıflıgıne cevırdıler beledıye baskanı daha o koltukta nasıl oturur cehape olsaydı beledıye 75 defa kayyum atarlardı.belırtmek ıstedıgım bırseyde o memet cınar denılen vatandas o koltuga yakısmıyor istıfa için neyi bekler yesılyurt beledıyesı ıstıfa ıstifa
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    yerli ve milli ya bunlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Cumali duran (2 yıl önce)
    Bu avukat işi biraz siyasi çıkar amaçlı.düzmece gibi geldi bana.işi çıvık etmeye başladılar.chp nin 128 milyar olayına döndü.tamam belediye suçlu,çınar gitmeli ama olay bu kadar sulu değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Bu olayda günahı olan ve imzası olan kim varsa derhal görevden alınmalı. Çünkü imzası olmayıp işi organize edenler var. Mehmet Çınar'ın pazartesi günü yapacağı ilk iş bu olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayram (2 yıl önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Kendi de imza atmış .Kendini görevden mi alsın adam.
    0
    0
    Yanıtla
  • abi adam kendini kurtarma derdinde :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (2 yıl önce)
    Başkanın bir basın danışmanı mi basın müdürümü hani cevval şöyle bir twit atmıştı :İt ürür kervan yürür diyen sonra bu twiti silen İ.Y. Bu kayıtlari Sait hocanın derneğine sizin kaydettiğiniz iddia ediliyor İ.Y insanlar a hakaret edeceğine önce bu bulastiginiz işleri açikla. Kim sana bu isimleri verdi ? Bu isimleri sorguladıminiz mi? Yolununuzu aldınız mı? Bir konuda başarılı buldum başkan ve ekibini bu işi iyi gizlemisler bir de Dünya bile kiskandi bizi bu ne cevher bu ne akıl İnsan kacakciliginda böyle bir yol bulmak Avrupa kıskandı bizi Almanya halen düşünüyor işin içinden çıkamadı.öyle bir proje yapmışsınız ki kimsenin aklı ermiyor. Taktir ediyorum sizleri ve ekibinizi Ama rahat uyuyun bir şey çıkmaz ört pas edilir halen başkan ve ekibi orda oturduğuna göre!! Vicdanen rahat misiniz , rahat olur musunuz onu Allah bilir. Ki bu işi yapan ekip abdestinde namazın da niyazin dan olan kişiler olarak biliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • ali eren (2 yıl önce)
    Malatyamızın adını kötü işlerde çıkıyor.çok üzülüyoruz. ,,,yazık..Sayın bakanımıza güveniyoruz.gereğini yapacak.inanıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • koray (2 yıl önce)
    Onların hayal bile edemediklerini biz yaparız diyorlardi ya. Hakikaten doğruymuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • VAYLOG 44 (2 yıl önce)
    Bu işlerden hiç bir şey çıkmaz beyler kusura bakmayın boşuna yorulmayın alan almış satan satmış kimi kime şikayet ediyorsun alt belli üst belli hepsi aynı marka sayın malatyalılar boşuna canınızı sıkmayın şirketlere beton atmaya devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (2 yıl önce)
    O listeye imza atan kişi neden görevden alınmadı hala bilen var mı arkadaşlar?
    0
    0
    Yanıtla
  • Engin (2 yıl önce)
    Belediye temiz iş görmúş ceza almaması lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (2 yıl önce)
    Böyle birşeyin olması mümkün değil. Hadi herşeyi geçtim, Nüfus Müdürlüğü böyle pasaport vermez. Kişiyi görecek, fotoğrafı karşılaştıracak, parmak izi alacak. Bütün bunları yapmadan hiçbir memur pasaport vermez, veremez! Heleki Nüfus Cüzdanı yeni ise tanımlı parmak izi eşleşmez. Başka bir kişinin parmak izi de olmaz. Sistem tanır zaten. Bir kişinin parmak izi en fazla bir kere olur, sonrasında olmaz. Nüfus Müdürlüğü sokaktan insan toplayıp parmak izlerini mi aldı? Ayıptır, günahtır... Sırf Yeşilyurt Belediyesine düşmanlığınız var diye, her yazılanı, her çizileni alıp yayınlıyorsunuz. Lakin töhmet altında kalanlar Belediye çalışanları ile sınırlı değil. Emin olun Avukat dedikleri kişi de avukat değildir. Çünkü sallayıp durmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Onun için Nüfus Müd.ve Çevre Şeh.İl Md.göevden uzaklaştırılmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)Adem isimli kullanıcı yorumuna
    Kafan bu kadar çalışıyor. Pasaport ilk alırken zaten adamlar burada. Adamlar Almanyada degil ki. Adam burada tüm işlemlerini pasaportunu alacak. Almanyaya paketlenecek. Almanyada pasaportları toplayıp belediye aracılığıyla nufus müd. teslim edilecek. BU KADAR BASİT İŞ. Sen az kafayı çalıştır. Sanki dersin pasaportlar sonradan yapılıyor. Belediye tamamen suclu. Çünkü ORGANİZE ETMİŞ GARDAŞIM. niye anlamıyorsunuz. yada topu taça atıyorsunuz. Ayıptır günahtır. Sen bunu savunuyorsan bu işi yapanlardan ne farkın var!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • "Belediyeye gel al" demişler. Demek ki Nüfus işi bitmiş. Ayrıca Nüfus Müdürü pasaport işini yapmıyor, memurlar yapıyorlar ve hiçbiri bu riski almaz. Nüfus Müdürü Valinin imzası olmadığı halde pasaport yazılarını kabul ettiği için görevden alındı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (2 yıl önce)Adem isimli kullanıcı yorumuna
    Adem Beg sabah sabah bizi güldürdün Allah da seni güldürsün İnşallah.Biraz oku araştır ôyle yaz ya da bilmiyorsan bazı şeyleri neden o konu hakkında yorum yapma gereğinde bulunuyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Nüfus Müdürü ve Çevre Şeh.İl müdürü rol icabı mı görevden alındı demek istiyorsun?İç işleri bakanlığı gri pasaport uygulamasının geçici süreyle durdurmasının önemli olmadığını mı ima ediyorsun?Almanya başsavcılığıda dostlar alışverişte görsünler diye mi bu duruma el atmış?Almanya ya kanunsuz yollarla gidenlerin avukatlarıda yalan söylüyor.Hatta onlarda avukat değil diyorsun.Yani herkes yalan söylüyor.Yayınlanan belgeler? onlara da yalan diyeceksin ama belgeler imzalı ve imzası bulunanlarda imzalarını kabul ediyor!.Sen hariç.Şimdi soruyorum?Yaşanan olaylar mı ayıp ve günah?Yoksa ,Artık Türk kamuoyununun iki haftadır,ezberlediği bu kanunsuz işin ortaya çıkartılmasına karşı olanların yaptığımı ayıp ve günah?Bu yaşananlardan Yeşilyurtta oturan biri olarak da utanç duyuyorum.Malatya tarihinde böyle bir rezalet daha yaşanmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Süleyman Ş (2 yıl önce)Adem isimli kullanıcı yorumuna
    Adem sende savunacağım diye komik duruma düşme,zaten normal yollardan alsalardı pasaportları , ortada suç olmazdı :) yani normal yollardan alınmadığı için suç işlenmiş.Belediyede onlarda genç mühendis var keşke onları gönderselerdi eğitim için ama yok ne Büyükşehir ne Yeşilyurt asla göndermez.neyse Malatya Haber tebrik ederim ,korkusuzca bu haberi derleyip sundunuz. Böyle böyle karanlıklar çıkacak aydınlığa .
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (2 yıl önce)
    Yooook artık ! Bu inanılır gibi bir olay değil resmen insan kaçakcılığı bu ve buna devletin resmi bir kurumu üstelik gri pasaport çıkartarak aracılık ediyor. Bunun akp si chp si mhp si olmaz olamaz bu çok çok büyük bir facia inanılmaz bir suç ve bunun üstü kapatılamaz !! Bir devlet kurumu resmen organize ederek insan kaçakcılığı gerçekleştiriyor !! Bu olayın üstü hiçbir şekilde kapanamaz . Bu kadar da olamaz artık !
    0
    0
    Yanıtla
  • Çırmıhtı44 (2 yıl önce)
    Hizmette sınır yok devletin bütün imkanlarından faydalanıyorlar. Hakkını yememek lazım başkan çok çalışıyor birsürü insan iiş sahibi olmuş elinden her iş geliyor helal olsun ve hala koltukta oturuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Boybeyi (2 yıl önce)
    Soru 1 Bu işlerden Yeşilyurt Belediyesi nde kimler yolunu buldu ? Soru 2 Başkanın yakın çevresinde kimler var ismi açıklanmayan? Soru 3 Başkanın yakın çevresinde olan akrabaları var mı? Görevden alınanlardan biri diyorki ben eski Bingöl Servi Belediye Başkanı Ali Ayranci tanımıyorum Soru 4 Tanımıyorum diyorsun ya onun cafesinde kaç defa buluştunuz yemek yediniz? Başka işlerden Ortaklığınuz var mı? Soru 5 Ortaklığınuz var mı Bingöl'de başka ne işler yaptınız ? Soru 6 Bu yaptığınız işlerde çınarın akrabalarının bir dahli var mı? Soru 7 Telefon kayıtları incelenirse kimin kimi günde kaç defa aradığı kimin kimin tanıdığı ortaya çıkmaz mı? ( Bu işler cuma günü hangi cami kalabalıksa da orda namaz kılalım demekle örtünmüyor)
    0
    0
    Yanıtla
  • Boybeyi güzel sorular sormuş aradan bikaç cuma geçti örtündü gitti olay bu kadar malesef
    0
    0
    Yanıtla
  • Gardaşım bu dediklerin eğer doğruysa diyecek birşey yok. TAMAMEN ARAŞTIRILMALI
    0
    0
    Yanıtla
  • Önemli olan PARAYI (ERU) yu kimler almış, kimler paylaşmış.?. Bunu öğrenmek en doğal hakkımız vatandaş olarak.
    0
    0
    Yanıtla