SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Piyasa Araştırmaları Neticesinde Alım Yapıldı"

0
Güncellendi - 2021-04-25 01:53:46
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi'nin inşaat işlerinden Topsöğüt Konakları'nı da yapan Kocaeli firması, Veli Ağbaba'nın iddialarına cevap verdi: "ÇNR Gaz Beton'dan gaz beton alımı yapılmıştır; hazır beton alımı yapılmamıştır"

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın suçlamalarına karşı, Yeşilyurt Belediyesi'ne ait arsa üzerinde inşa edilen ve ihalesi Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapılan Yeşil Topsöğüt Konaklarının müteahhit firması Dura Mühendislik Ltd. Şti. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın ailesine ait olduğu bilinen ÇNR Gaz Beton'dan gaz beton satın aldıklarını, ancak iddia edilenin aksine hazır beton almadıklarını açıkladı. Firma; gaz betonun  ÇNR Gaz Beton'dan alınmasının gerekçesini, Malatya'daki tek üretici firma olmakla ve firmanın ekonomik dengeleri ile gerekçelendirdi.

Kocaeli merkezli Dura Mühendislik Tesisat Yapı San. Tic. Ltd.Şti. tarafından CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın iddialarına karşı yaptığı açıklama şöyle:

"Malatya Yeşilyurt Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Yeşil Topsöğüt Konutlarının ihalesihi kazandıktan sonra, inşaat yapım işlerini tüm hızıyla sürdürümekteyiz. İnşaat iş ve işlemleri için temin edilecek malzemelerin temini konusunda yaptığımız piyasa araştırmaları neticesinde; Malatya'da gaz beton üretimi yapan tek firma olan ÇNR Faz Betondan gaz beton alımı yapılmış olup, haberde bahsi geçen hazır beton alımı ise yapılmamıştır. Malatya'ya yakın Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye gibi illerde gaz beton üretimi yapan firmalardan bu malzemelerin temin edilmesi halinde nakliyat işlemlerinden dolayı oluşacak maliyetleri de hesap ederek, tüm malzeme alımlarında olduğu gibi gaz beton temini sürecinde de firmamızın ekonomik dengeleri hesap edilerek yapılmıştır.

İnşaatta kullanılacak malzemelerin standartlarını belirleme, piyasa araştırması ve malzeme temini gibi süreçler firmamızın kendi iç organizasyonu tarafından yapılmış olup, dışardan herhangi bir yönlendirme söz konusu değildir.

Firmamız bu hassasiyetle çalışmalarını devam ettirirken; kurumsal yapımızı zedeleyecek,   gerçeği yansıtmayan, art niyetli ve komuoyunu yanıltıcı haber ve söylemlerle ilgili hukuki süreçleri de başlatacağımızın bilinmesini isteriz."

malatyahaber.com

ARŞİV FOTO: Çınar, geçtiğimiz günlerde Topsöğüt Konutları'nda inceleme yapmıştı..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • yavuz (2 yıl önce)
    :)))))) Gülüyoruz.....Yavuz sultan selim adaletini istiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Behlül (2 yıl önce)
    Hani derler ya ne gelirse peş peşe gelir diye başkanımda zorda kaldı bu aralar ...Olay Unesco dan para ile ödül sipariş edildiğinde başlamamıştı..
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Gaz beton alınan firmanın ismi bile Direkt başkanın soyadının sessiz harfleri. Hiç etik değil. Hak değil. Adalet değil. İnsani değil. Sayın başkan o koltuk sizi artık rahatsız etmiyor mu? İlla cumhurbaşkanının veya içişleri bakanın mı görevden alması gerekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (2 yıl önce)
    Yeşilyurt belediyesi pasaport dan sonra beton olayı hiç iyi olmamış metal yorgunluğu olabilir mi acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)
    Piyasa araştırma yapacagın bir durum yok. Tek firmaaaa. Uyanık ve safa yatan başkan. Sen bizi aptal mı zannettin. Gİt nere satarsan sat ama BEYTÜL MAL'a satmaaa.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih (2 yıl önce)
    Davetiye usülü ihale yapıyorsun. Ne hikmetse Malatya'dan hiçbir firma ihaleyi alamıyor. İhale karşılığında Topsöğüt işini veriyorsun. Temel kazısını belediyeye yaptırıyorsun. Hafriyatı o belediye kaldırıyor. İşin adıda kaba inşaat ihalesi. Sonrası malum. Yokmuydu Malatya'da bu işi yapacak inşaat firması. Her işiniz fırıldak. Hele birde ince iş yapım ihalesini görelim nasıl olacak. O projeler nasıl hazırlanıyor, kimler hazırlıyor, ihaleyi kim alacak, işi kim yapacak.....,??? yeni maceralarınızı merakla bekliyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (2 yıl önce)
    Başkan beni yeni zelenda ya gönderebilir misin??
    0
    0
    Yanıtla
  • Dursun (2 yıl önce)
    Galiba arsalar ihale edilirken satış protokolü de imzalanmış olmalı. Topsöğüt konutları malatya firmaları tarafından yapılmalıydı. para malatya esnafının cebinde kalırdı. Amaç konut yapmak değil birilerine para kazandırmak. Sn belediye başkanı her gün bir yerel gazetede haber oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hocam ihale davet usulü yapıldı. İhaleden önce dura yapı sahibi kaç kere Malatya’ya gelip başkana sunum yaptı. İhaleye 3 girme girdi. İkisi göstermelik(biri belediyenin şirketi). İhaleyi alan firmanın mekanik kolu olan şirkette çalıştım ve patron biz belediye binasını yapacağız seninle orada da çalışacağız derdi bana. Bunların hepsi ihaleden önce. Patron ise çınarı Malatya’da bir dergahtan tanıyormuş. Tabi bu söylediğime inanmayan çok olacaktır ama olay bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayşe Soylu (2 yıl önce)
    Hatrı sayılı zamandır Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde ikâmet ediyorum. Yeşilyurt Belediyesinin yaptığı çalışmalar apaçık ortada. Kimse bunu inkar edemez. Konu burada particilik, sağcılık, solculuk değil. Mehmet Çınar'ın emeği gayreti göz ardı edilemez. Çalışan insanın başımızın üstünde yeri var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gri pasaport da hizmete dahil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hala yanlis yapilan bir işe yanlis diyemiyorsunuz ya asil dramatik olan durum bu .
    0
    0
    Yanıtla
  • Tc kimlik numaranıda yazaydın bari. Sizin gibiler varken asla bu ülke kendine gelmez. Biraz dik olun bu iş yanlıştır diyin, demiyorsanız bari yalakalık yapmayın. Vallahi suç kıralda değil, asıl suç kral çıplak demiyende.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsrafil (2 yıl önce)
    Çınar çalışkan bir adam, son zamanlarda sanki biraz yıpratılmaya yönelik uğraşılıyor gibi geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayy kıyamam
    0
    0
    Yanıtla
  • pakistanlı cumali (2 yıl önce)İsrafil isimli kullanıcı yorumuna
    tabi canımmm kesinlikle öyle..cok haklısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Afiş çalışkanlığından başka ne alışkanlığı var. Reklamcılara para kazadırmaktan başka ne yapıyor. Reklam firması sadece Yeşilyurtun işini alsa yeter. Anca yetiştirir...
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrudur hangi ödül, etkinlik veya anket firması varsa yeşilyurt belediyesinin ağzına bakar elini ovuşturur..
    0
    0
    Yanıtla
  • Serdal (2 yıl önce)
    Ya arkadaş betonu briketi kenara koy, sen kocaeli firması olarak bu işi nasıl aldın, başkan önce bunu açıklasın. Ortada ihale yok ya pazarlıkla bile olsa normalde adrese teslim işlerde ihale yapılır.Bu Topsöğüt Konutlarında ihale bile yok. Başkan seni Kocaeli'nden niye buldu getirdi. Asıl bunları soralım ve konuşalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Başkan mütahhitlerin çoğu sizden korktuğu veya usulsüz bir işi varsa hazır betonu ve gazbetonu senin firmandan alıyor sırf belediyeden iş halletsin diye onu geçtim senin firmanın ürettiği ucuz olabilir ama kalitesiz ve sonuncu gri pasaport ne oldu sorumluluğun yok mu açıklasana onu da
    0
    0
    Yanıtla
  • körler sağırlar birbirini ağırlar kardeşim..bi tarafta işveren belediye diğer tarafta işi alan müteahhitler..
    0
    0
    Yanıtla