SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bunlar da A Protokoldaki 'Koltuk Tutucular'!.

0
Güncellendi - 2021-04-27 09:52:10
Bunlar da A Protokoldaki 'Koltuk Tutucular'!.
A- A+ PAYLAŞ

PATRONLARI GELİNCEYE  KADAR VALİNİN YANINDAKİ KOLTUKLARI 'İŞGAL EDİP, ISITIYOR, KORUYORLAR'!. Yeni Malatyaspor'un Malatya'daki maçlarında, Yeni Malatya Stadyumu şeref tribününde koltuğu bulunan belediye başkanlarının kendilerini yokluğunda ya da kendilerinin stadyuma gelmesinden önce, "adamlarını" göndererek koltuk tutturmaları, A Protokol sıralarında, protokol dışı görüntüler yaratıyor.

Başta Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan olmak üzere, siyasi kimlikli bazı protokol üyelerinin bu tutumunun protokolde yer alan kent yöneticilerinin de rahatsızlığına yol açtığı iddia ediliyor.

A Protokol sıralarındaki protokol adabına uymayan, bazılarının 'garip' hizmet anlayışını yansıtan son görüntüler Yeni Malatyaspor - Ankaragücü maçında yaşandı.

Protokol kurallarına ve etiğine aykırı görüntü kent yöneticilerini de rahatsız etti

Yeni Malatyaspor'un "ölüm - kalım" maçlarından biri olarak nitelendirilen Ankaragücü karşılaşmasını izlemeye gitmeyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a ayrılmış koltuğu, Başkan Gürkan'ın teşrifatçısı olarak görev yapan ve belediyeye Gürkan döneminde protokol görevlisi alarak alınıp, makam ve hizmet aracı tahsis edilen emekli memur Cumali Duman işgal ederken, Malatya İl Protokolu'nun 1 Numarası Malatya Valisi Aydın Baruş ile Gürkan'ın koltuk işgal eden adamının görüntüsü, protokol kural ve etiğini ihlal eden asimetrik bir görüntü oluşturdu.

Belediyede görev aldıktan sonra, işi belediye başkanının katılacağı programlara önceden gidip yer tutan, başkanın nasıl karşılanacağını ve kendisine ne ikram edileceğine (genelde tabağa kaşık ve şeker konulmayacak açık çay) kadar bugüne kadar görülmeyen bir 'hizmetkar kul' görüntüsü sergileyen ve 'sıradışı' hizmet anlayışı nedeniyle çok konuşulan Duman'ın yanı sıra, stadyumda aynı amaçla, 'koltuk tutmak' için bir görevli de Yeşilyurt Belediyesi bulunduruyor. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın koltuğunu ise Mehmet Çınar stadyuma gelinceye kadar, Yeşilyurt Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü'nde görevli Şürkrü Özdemir'in işgal ettiği belirtiliyor.

Yeni Malatyaspor- Ankaragücü maçında, Selahattin Gürkan gelmediği için Büyükşehirin elemanı Cumali Duman, ilin Valisinin yanında maç izlemeye devam ederken, diğer koltuk tutucu Yeşilyurt Belediyesi elemanı Şükrü Özdemir'in ise, salgın kuralları nedeniyle boş bırakılması gereken koltuğa yerleşip, yan tarafında belediye başkanı Mehmet Çınar'a tahsisli olan koltuğu boş tutuyor. Bu görevli de, Çınar maça gelince görevini tamamlayıp, koltuğu terketti.

Bu arada, Yeni Malatyaspor- Ankaragücü maçında, protokoldaki bir başka görüntü de dikkat çekti. Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Odaları Birliği, Ticaret Borsası gibi kuruluşların başkanlarının protokoldaki yeri A protokolun 2 sıra gerisinde olmasına rağmen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun da, A Protokolda kendisine ait olmayan, aslında salgın kuralları gereği boş bırakılması gereken koltuğa oturup maçı izlemesi dikkat çekti. Haberin fotoğraflarında, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ile Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, protokol tribününün 3. sırasındaki koltuklarında, Sadıkoğlu'nun ise önde boş bırakılması gereken koltukta oturduğu görülüyor.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

FOTOĞRAF 1: Malatya'da, kendilerini farklı bir noktada gören belediye başkanlarının protokoldaki koltuklarını, onlar gelinceye kadar muhafaza etmesi için görevlendirdikleri 'koltuk tutucu'lardan ikisi iş başında.. Solda yuvarlak içinde gösterilen, Vali ile YMS Başkanı Adil Gevrek arasında Gürkan adına koltuk işgal eden Büyükşehir elemanı Cumali Duman.. Vali ile CHP Milletvekili Veli Ağbaba'dan sonra sağ başta yuvarlak içinde gösterilen de, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın 'koltuk tutucusu' Şevket Özdemir.. 

FOTOĞRAF 2 : Protokol tribününün maç başladıktan sonraki görüntüsü.. Gürkan gelmediği için, elemanı Duman Valinin hemen yanında maçı izlemeye devam ediyor. Sağdan 2. sıradaki ise 'koltuk tutucusu'nun koruduğu yeri teslim alan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar. Sağ baştaki ise, protokolun o bölümünde yeri olmamasına rağmen, en ön sıraya gelip oturan TSO Başkanı Sadıkoğlu. Fotoğrafın sol üst tarafında geride, protokoldaki yerlerinde oturan ESOB Başkanı Şevket Keskin ve Borsa Başkanı Ramazan Özcan  görünüyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

34 yorum yapılmış

  • Ramazan (2 yıl önce)
    Bu koltuktutan vatandaş Yeşilyurt belediyesi protokol müdürü lütfen koltuk tutucu demeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (2 yıl önce)
    Bu kadar seviyeyi düşürmeyin , çembere aldığınız insanların ailesi , çoçukları var, ekmek parası için çalışan personeller. Bu kadar seviyesiz haberler size yakışmıyor .
    0
    0
    Yanıtla
  • Boybeyi (2 yıl önce)
    Güzel haber olmuş ellerinize sağlık.koltuğu isitsinlar ki en önemli yeri üşütmesinler??? Bunların görevi iyiymiş.kim der ki böyle bir meslek olduğunu varmış maalesef .Isıtmaya devam
    0
    0
    Yanıtla
  • Gompile Malatyalı (2 yıl önce)
    Cumali dayı ayarı iyi ver ha, fazla ısıtmayasın, yakarsın milleti
    0
    0
    Yanıtla
  • (trol) hilmi şahin (2 yıl önce)
    malatya haber eskiden tarafsızdın nolduda birden ağbabanın yalakalığına soyundun sürekli iktidara saldırı oda başkanlarına saldırı teröristlere destek veren ağbabı halka sevdirmek sizin amacınız ney biraz tarafsız olun
    0
    0
    Yanıtla
  • MESUT (2 yıl önce)
    Oda başkanı çok komik sırf ön sırada oturmak için sosyal mesafeyi unutmuş.Ya da Çınara omuz vermek ağbabaya gönderme yapmak için böyle bir eylemde bulundu. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Bunların hayatı koltuk. Oturan kalmak bilmiyor ya alışmışlar. Koltuğu kaptırmamak için her şeyi yaparlar. Yerinde bir haber anlayana. Koskoca stad bomboş. Koltuk tuttturuyorlar utanmadan. 1500 Yıl geri gitmişiz haberimiz yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Arada bir haber yapmak için haber yapıyorsunuz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Yorumcu (2 yıl önce)
    Yer tutma nedir ya, rezalet
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar kaplan (2 yıl önce)
    Bu haberin getirisi ve götürüsünü iyi ölçmek lazımdı. Habercilik anlayışınıza lafım yok. Fakat bu haber insanları Malatyaspor'dan uzaklaştırır. Türkiye liglerinde bütün statlarda usulsüz seyirci alınırken sadece Malatya'nın bu konuda sevk edilmesini haber edinseniz. Lobi eksikliğinden bahsetseniz ve Malatya'nın hakkını arasanız bizleri mutlu edersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyanın hakkını arayan ama yaranamayan bir malatya haber var emin ol..
    0
    0
    Yanıtla
  • Huseyin (2 yıl önce)
    Dılo dılo damdan gel
    0
    0
    Yanıtla
  • Murathan (2 yıl önce)
    Cumalinin selonun koltuğunda gözü var. Kör olam...şaşkinliktan ediyim ölem))))))
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (2 yıl önce)
    Totem yaptım. Gürkan'ın geldiği maçları kaybediyoruz. Cumali amca iyidir. Hem valimizin ve protokolümüzün ne kadar mütevazi olduğunu ispatlamış oluyoruz. Lütfen hep Cumali amca gelsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenan (2 yıl önce)
    Cumali bu hayat sana da kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Enes (2 yıl önce)
    Protokolde korumalar genelde böyle bir yöntem uygular. protokolde yeri olmayan bazı isimler özellikle siyasi gücünü kullanarak protokol üyesinin yerine oturmak ister sonradan tatsızlık çıkmasın diye koruma önlem almış çok da abartılacak bir durum değil ayrıca bknz.bakan vali kaymakam vs korumalarının yöntemi hep aynıdir
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (2 yıl önce)
    Editör haber başlıklarına hayranım vallahi... Sayenizde kasevetimiz dağılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Salih BEYOĞLU (2 yıl önce)
    Komedi ya bunlar. Gelişmemiş bedevî toplum görüntüleri. Protokol kelimesinin sözlük anlamı nedir. Kaç çeşit anlamı vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan kaçan (2 yıl önce)
    zerre kadar faydaları yok, birde protokolden beleş maç izliyorlar. öbür tarafta yerlerine kimi sokacaklar acaba cehenneme. ölüm var ölüm... adalet, hak, haram, helal bunların bir anlamı yok onlar için. varsa yoksa tek dertleri koltuk.
    0
    0
    Yanıtla
  • SAGDUYU (2 yıl önce)
    Ben hiç şaşırmadım siz neden şaşırdınız ki.seçilenler seçenlerin aynasıdır derler.Eski malatya'yı hep birlikte mahvettik elimizdeki yeni malatya da bu. Aklımız başımıza gelmezse bu günleride ararız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (2 yıl önce)
    O protokol koltuklarının ait olduğu yerin görevlileri yok mu? Kaptı kaçtı şeklinde kim nereyi kaparsa şeklinde mi oturuluyor. Protokol oturma düzeni yok mu? Varsa neden uygulanmıyor?
    0
    0
    Yanıtla
  • 45 Mustafa (2 yıl önce)
    Koltuklarını saglama aldırıyorlar ne ollur ne olmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (2 yıl önce)
    TSO başkanı bir koltuk boş bırakılarak oturması gerektiğini bile bile umursamıyor. Bu yasaklar, kanunlar sizin için geçerli değil mi kardeşim, halka örnek olmanız gerekmez mi ? Şu koltuk tutanları da tutturanları da kınıyorum, başka faydalı işler yapın, bırakın bu boş işleri, hangi devirde yaşıyorsunuz ? bu koltuk tutup ısıtanların yazları soğutma özelliği de var mı acaba ? yada opsiyonel bir özellik mi ? Zaten kimin nereye oturacağı bellidir yada isimleri yazılıdır koltuklarda , gider yerine oturursun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ender kızmaz (2 yıl önce)
    Tek takıma sahip çıkan Vekil Veli Ağbaba bu Utançta Malatya ya yeter 6 vekilin olacak sadece 1 tanesi sahip çıkacak diğer vekiller neden yok Helal olsun Valimiz orda
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun (2 yıl önce)
    Kralsın Cumali amca
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğan (2 yıl önce)
    Şu aziz mübarek Ramazan ayında bu haberi okuyunca Televizyonda bir hocadan dinlediğim ve beni çok etkileyen bir anektod geldi. Peygamber Efendimiz mescidde otururken dışarıdan, başka beldelerden bir kac kişi gelmiş. Mescide girmişler ve sormuşlar. Hanginiz peygambersiniz. Yani Peygamberimiz giyimiyle, kuşamıyla, oturup kalkmasıyla o kadar mütevazi ki dışarıdan gelen bir fark bulamayıp sormak durumunda kalıyor. Anlatılan ve örnek alınmasi istenen aslında bu. Gel gelelim pratiğe. Konuşmalarında tevazudan, alçak gönüllülükten, Yunus'tan, Mevlana'dan, Pir Sultan Abdal'dan, Hacı Bektaşı Veliden demet demet örnekler verenlerin hayatları ortada. Şaşa, şatafat, gurur, kibir. Topraktan yaratılan ve bir gün toprak olacak insanı bu kadar zıvanadan çıkaran ne olabilir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Asım (2 yıl önce)
    Rahmetli dedem anlatırdı. Hz. Ömer, arkadaşlarından birine her gün gel ve ölüm var Ey Ömer diye bana hatırlat der. Bir zaman sonra artık hatırlatmana gerek yok, çünkü ağaran saçım sakalım her baktığımda bana bir fani olduğumu, bir gün öleceğimi bana hatırlatıyor der. Nice peygamberler, krallar, padişahlar, sultanlar, iktidar ve güç sahipleri şu fani dünyada soluklanıp gittiler. Kendilerine insan üstü vasıflar yükleyip önemli adam havalarina girenler bir gün asıl önemli olanın oturulan koltuklar değilde girilen gönülller olduğunu anlayacaklar ama o zaman ne koltuk kalacak, ne gönül, geride kalan koca pişmanlıklar olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • sedat (2 yıl önce)
    Son yer tutucular...
    0
    0
    Yanıtla
  • hangimiz sevmedik (2 yıl önce)
    Güzel haber de Kardeş Türkiye nin her yerinde 20 yıldır var,yıllardan beri böyle.................her zaman emir kulu var..............
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    AKP döneminde bir vazife ve resmî sayılacak iş daha peyda olmuş desenize! :D Beyefendi ne iş yapar? Koltuk tutucudur! Hahahahaha, ilahi AKP, Vali'nin yanında 90 dk kurulmuş pozunu vermiş adam iyi mi! Eee, böyle hükümete de böyle valiler müstahaktır! Hem iyi tarafından da bakın: Görevdeki vali sıradan bir emekli vatandaşla yan yana maç izliyor, işte mütevazılık, işte halkçılık budur! İlahi AKP...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan 44 (2 yıl önce)
    Durun ki bir günde Cumalinin yüzü güle.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dik Durun Dik! (2 yıl önce)
    Ömrü ahir hayatımda Malatya'da gördüğüm yalaka tayfasını başka bir ilde görmedim.. Adamlar master yapıyorlar. Bravo ya bravoo
    0
    0
    Yanıtla
  • OKTAY (2 yıl önce)
    covid bulaşmayan 2 li.imam cemaat misali
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Güzel haber. Cumali keyfini çıkarmış:)
    0
    0
    Yanıtla