SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Beylerderesi Boyunca Üç Farklı Kaynağımız Var"

0
Güncellendi - 2021-04-27 19:52:05
A- A+ PAYLAŞ

"KAPTAJ ÇALIŞMASIYLA SU ŞEBEKEYE VERİLECEK.." Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Sütlüce, Tepeköy, Topraktepe mahalleleri ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak, Beylerderesi mevkiinde saniyede 400 litre akan yeni su kaynağında kaptaj çalışmalarını sürdürüyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, Sütlüce, Tepeköy, Topraktepe, Dilek Mahallesi’nin belirli bölgeleri ve yeni planlanan sanayi sitesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak yeni su kaynağında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yeşilyurt İlçesi Sütlüce ve Topraktepe Mahalleleri içme suyu isale hattı yapım işi kapsamında; 1 adet kaptaj, 1 adet 1000 tonluk içme suyu deposu, 19 bin 500 metre içme suyu hattı ve 20 adet vantuz ve tahliye odası yapılıyor.

Yeni su kaynağı alanında yapılan çalışmaları inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Kaptaj çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte su şebekeye verilerek vatandaşların hizmetine sunulacak” dedi.

"MALATYA’NIN GELECEĞİ İÇİN CİDDİ BİR POTANSİYELE SAHİP OLDUK"

Kaptaj çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, “Sütlüce, Topraktepe, Tepeköy grubunun içme suyunu daha önce eski tarihlerde yapılan küçük bir kaptajı vardı. O kaptaj doğrultusunda yeni kaptajımızın ihalesini yapmıştık. 18 litre bir tahsisle başladık. Yapılan çalışmalar sonucunda ve Sayın Başkanımızın esas kaynak üretme talepleri doğrultusunda bölgede arayışa girdik. Yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda umduğumuzun çok daha fazlasını bulduk. Bizde projemizi yeniden revize ettik.

Geldiğimiz noktada Malatya’nın geleceği için kalitesi ve debisi boyutuyla da Malatya’nın geleceğine kaynak olacak ciddi bir potansiyele sahip olduk. Diğer kaynaklarımızla birleştirdiğimiz zaman inşallah Malatya’nın gelecekte su ile alakalı bir endişesi kalmayacak. Beylerderesi alanında dere boyunda üç farklı kaynağımız var. Üç farklı kaynağı da Malatya’nın ihtiyaçları doğrultusunda tahsislerini, planlamaları ve mülkiyetlerini çözmüş durumdayız. İnşallah çalışmalarımızı şekillendirip Malatyalıların hizmetine sunacağız” dedi.

Malatya’nın batı kısmına yeni kaynaktan bulunan suyun çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte verileceğini söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Biz özellikle belediye hizmetleri olarak çalışırken bütün alanlarda kültürel anlamda, sosyal anlamda, çevre ve hizmet anlamında bütün belediyeciliğin ana başlıkları anlamında yoğun çalışma içerisindeyiz. Altyapı çalışmalarında iki yıl içerisinde büyük mesafeler kat ettik. Bu yılın sonunda gerek yolla, gerek suyla, gerek kanalizasyonla ve atık suların akarsulara karışmaması için gerekli arıtma tesisiyle ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Çırmıktılı (2 yıl önce)
    Çırmıktının doğal yürüyüş alanı yapılabileçek çay kenarını, beton yol beton kaldırıma çeviren kafalar , müdürler , mühendisler. Oradaki çaydan artık su içemeyecek tüm hayvanların vebali boynunuza. Koca memlekette hiç akıllı biri yokmuş bir sürü para döküp beton yaptılar güzelim doğa harikasını. Bahçesi olanlarda ceplerine 2-3 kuruş fazla para girecek diye ses çıkarmadılar. Torunlarınız artık ağacı bilgisayardan görür.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Burada su var yok değil ama çok az. Yani şebekeye verilecek kadar değil. Yine bu derenin uzerinde bulunan Davullu pinarda bunun 5 katı su var. Bürücek yaylasında 5 pınar var. Samanköyde Şahnahanda bir sürü böyle kaynak var. Burada su aranmiyor. Burada sudan daha kıymetli bir şey aranıyor. Belki daha bulamadılar. Bir kaç kaynak daha bulacaklar.
    0
    0
    Yanıtla