SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Buna Dikkat!' Dedikleri, Tüfekçi'nin Yerine Gelmiş

0
Güncellendi - 2021-04-30 02:15:46
'Buna Dikkat!' Dedikleri, Tüfekçi'nin Yerine Gelmiş
A- A+ PAYLAŞ

TÜFENKCİ'NİN BAKANLIĞI DÖNEMİNDE PEKCAN İÇİN GÜMRÜKLER UYARILMIŞ, AMA SONRA..  Bülent Tüfenkci'nin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı döneminde, "Aman buna dikkat" diye gümrüklere uyarı yapıldıktan sonra,  Tüfenkci'nin yerine bakanlığa atanmış

Başında bulunduğu Ticaret Bakanlığı'na eşinin şirketinden 9 milyon TL tutarında dezenfektan satın alınmasına onay verdiği, yine aile şirketine 1.4 milyon TL yatırım desteği sağladığı ortaya çıkan ve geçtiğimiz günlerde görevine son verilen eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan için, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olduğu dönemde, Gümrük Müdürlükleri'ne yazılan bir yazıda, "Ruhsar Pekcan isimli şahsın; Cumhurbaşkanı'nın eşi Emine Erdoğan'ın yakını olduğunu söyleyerek, vergi ödemeksizin eşya ithali girişiminde bulunduğu ve bu yasa dışı duruma karşı uyanık olunması"nın istendiği ortaya çıktı.

"Ruhsar Pekcan'a karşı müteyakkız (uyanık) olun"

Sözcü Gazetesi'nden Serpil Yılmaz ve İsmail Saymaz'ın ortaya çıkardığı belgelere göre, AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci'nin Gümrük ve Ticaret Bakanı olduğu Kasım 2016'da, Gümrükler Genel Müdürlüğü Özel Ofisi'nden, Gümrük Müdürlükleri'ne "Ruhsar Pekcan isimli şahsa karşı müteyakkız (uyanık) olunması" talimatı verildi.

Söz konusu yazıda, Gümrük Müdürlükleri'ne şu talimat verildi:

“Ruhsar Pekcan isimli şahıs tarafından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin yakını olduğunu söyleyerek, vergi ödenmeksizin eşya ithali teşebbüsünde bulunduğu / bulunulacağı bilgisi gelmiş olup bu duruma karşı tüm bölge müdürlükleri ve bağlantı gümrük müdürlüklerinde görevli personelin müteyakkız olması hususunda uyarılması gerekmektedir".

Kadere bak... Bu yazıdan 20 ay sonra Tüfenkci'nin yerine Ticaret Bakanlığı'na atandı

AKP Malatya Milletvekili ve dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin görev döneminde Ruhsar Pekcan'ın, Emine Erdoğan'ın adını kullanarak yasa dışı bazı taleplerde bulunacağına yönelik uyarı yazısından 20 ay sonra, Bülent Tüfenkci'nin yerine Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Ticaret Bakanı olarak, bu göreve getirildi.

Bülent Tüfenkci, 24 Kasım 2015 - 10 Temmuz 2018 tarihleri arasında Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştı.

Haberin detaylarını aşağıdaki linklerden okuyabilirsiniz:

https://www.sozcu.com.tr/2021/yazarlar/serpil-yilmaz/gumruklerde-nufuz-ticaretinin-belgesi-6397789/

malatyahaber.com- sozcu.com.tr

 

ARŞİV FOTO: Pekcan, bakanlık görevini Tüfenkci'den devralırken

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

54 yorum yapılmış

  • hasan balcı (2 yıl önce)
    tüfenkcinin ayağını kaydırması 20 ayını almış.Belli ki şikayet edilen yerin haberi varmış herşeyden.Doğrucu davutu almışlar bakanlıktan vermişler yerine mal sahibini.
    0
    0
    Yanıtla
  • Men Buyum (2 yıl önce)
    Ak partiyi bitiren hareketler...20 yıllık destekçisi olarak benide soğutuyor böyle açgözlü bencil yiyici siyasetçiler... yeter artık kendinize gelin...iktidar gidecek akıllı olun..çalışın.. vatandaş a yeniden yaklaşın...yazik
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Böyle insanlar her dönemde, her hükümette ortaya çıkabiliyor. Ben ak partiyi bunun için suçlamıyorum. Benim eleştirim bu insana ak partinin sahip çıkıp yargılanmasının engellenmesi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ümit (2 yıl önce)
    Ekmek herkese yetecekti aslında. Tarlaya karga dadandı. Ambara fare. Fırına hırsız. Memlekete harami.
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (2 yıl önce)
    Ruhsar Hanım daha iyi Reis atamış sa doğrudur, Tüfenkçi yi de bakanlıktan aldıysa yine bi bildiği vardır Reis ne yaptıysa doğrudur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahhhhh ah ki ne ah ah cehalet gözün kör olsun ! Şu yaptığın yoruma ne demeki be Harun Bingöl nıcklı arkadaş ha ne demeli... Bu kafa yapısı bu zıhnıyet yüzünden ülke şu anda büyüük bir uçuruma yuvarlanmakta Allah sizleri ıslah etsin ne diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Seni gidi chp li troll. O değil de sana inananlara ne demeli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (2 yıl önce)
    Isin en aci yani bütün bu yolsuzluklari kendi secmenleri de biliyor ve bilmelerine ragmen destek veriyorlar! Ve müslüman bunlar. Mahser günü öz kizina bile kefil olmayan bir peygamberin sözde müslüman ümmeti. Yaziklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • berk (2 yıl önce)
    ticaret bakanı görevden alındı ya memet çınar ne oldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Dertli (2 yıl önce)
    Biri aleni ben buyum diyor,en üst makamın adını veriyor kefil olarak,sonra aman dikkat denilen kişi daha çok suistimal yapacağı bir makama seçiliyor,üstelik soruşturan kurum da emrine veriliyor,en üst makam buna selam ve sevgiler gönderiyor.Gel de namuslu ol bu memlekette.Dunyaya suistimalde çığır atlayan memleket olarak gecebiliriz.Uygulanan suistimal ve adam kaçakçılığı yöntemleri ki , Nasreddin hoca misali karistirdikca neler çıkar kimbilir litarature geçecek türden.Aleni olanlar ihale v.s diye bilinirken üstü kapalı olanlarda bakarız ya da helal olsun diye gecistiriliyor.Ne acı bir tablo.
    0
    0
    Yanıtla
  • tunahanafsar (2 yıl önce)
    Ak parti Turkiyesinde sıradan bir gün
    0
    0
    Yanıtla
  • ali osman (2 yıl önce)
    Akparti O kadar temiz bir Parti ki, üzerinde en küçük bir leke dahi hemen sırıtıyorOysa Chp Öylemi? belediyelerinde oluk oluk yolsuzluk var Teşkilatlarında sayısız derecede taciz tecavüz vakalrı var umursayan yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun BİNGÖL (2 yıl önce)ali osman isimli kullanıcı yorumuna
    Doğru CHP öyle ise niye acaba en metropol turistik en gelişmiş illerin Belediyelerini aldı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (2 yıl önce)
    Ah şu kötü çevre ahalisi yok mu? Hep ondan.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pîr (2 yıl önce)
    Yolcu Yolunda Gerek... Az kaldi Seçimlere....
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan 44 (2 yıl önce)
    Ben bakanın yerinde olsam isterse o mal sadece kendinde olsun yine kendi firmadan almam. İnsanlarda şüphe uyandıracak en küçük şeye tenezzül etmem. Yahudiden, ermeni den alırım ama yine kendi firmadan aldırmammm. Bu kadar mı açsınız.doymadınızmı.bu ne hırs. Ölüp gidecen yav. Beytül mal den almak adamı iflah etmezzzz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yördem (2 yıl önce)
    vaybe ne günlere kaldık din iman dediler malı götürdüler
    0
    0
    Yanıtla
  • arif (2 yıl önce)
    20 yıldır din maskesi altında kriminal bir siyaset yapılıyor, Osmanlı aynı şekilde cahil Vahdettinin elinde istanbulun anahtarını ingilizlere teslim etmişti.Youtube da var isteyen bakabilir,cahiller uretemez talan eder halka zulm eder.FATİH sultan mehmet istanbulu türkleştirmiş,Padişah Vahdettin tekrar ingilizlere vermişti Atatürk diye bir Oğuz Türkü çıktı ortaya yine Türkleştirdi şimdi bu sefer Arap maskesi altında yine onlara veriliyor.Emperyaller Türkiyenin ileri götürecek ilerici hükümet istemez onlar cahillerin iktidarını sever.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vahdettin konusunu yanlış biliyorsunuz.Ataturk daha rahat hareket edebilsin diye kendinden fedakarlık yapmıştı,Samsun'a kaçak köçek değil bizzat Vahdettin in emriyle gitti örneğin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maalesef siz yanlis biliyorsunuz! Damat Ferit Hükümeti, direniş başlatması için değil, başlayan direnişleri sonlandırması için Atatürk'ü Samsun'a göndermişti. 1923'te Vahdettin, “Mustafa Kemal'i Anadolu'ya gönderen kabineye uydum” demişti… Dilerseniz kaynak devlet arsivlerinde mevcuttur! Kaynak da gösterebilirim!
    0
    0
    Yanıtla
  • Maalesef siz yanlis biliyorsunuz. Vahdettin (Damat Ferit hükümeti Mustafa Kemalˋi Samsunˋa direnis baslatmasi icin degil,baslayan direnisleri sonlandirmasi icin göndermisti. 1923 te Vahdettin, „Mustafa Kemalˋi Anadolu ´ ya gönderen kabineye uydum.“ demisti. Devlet arsivlerinde var bu bilgiler. Cok kolay ulasabilirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdurrahman (2 yıl önce)
    60 küsür yaşındaki kadının bile hırsına bak allah kimseyi nefsine uydurmasın heleki devletin parası konu olunca
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet alpy (2 yıl önce)
    Allah sonumuzu hayretsin. Yok mu bu bezirganlara son verecek helal süt emmiş helal peşinde olan bir insan. Bu kadar milletvekili var, Malatya'da hepsini tanıyoruz ailelerini işlerini hayatlarinj, hepsi ki Lal oldu, ses çıkmaz, itiraz olmaz, hepsini cebinin peşine düştü, hepsi mi çıkar peşinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Maalesef (2 yıl önce)
    Bunlar her dönem var olan kötü insanlar akı fakı yok bunların.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nazım (2 yıl önce)
    Akp'deki bazıları kendi çıkarı ve menfaati için bir araya gelmiş. Turizm bakanının oteller zinciri var, sağlık bakanının özel hastaneleri var, eğitim bakanının özel okulları var, belediye başkanlarının şirketleri var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Baturalp (2 yıl önce)
    Harami hırlıydı şimdiki beyden, Eşkiya eskiden dağa çıkardı. Konuğa kem gören şu köhne köyden, Eskiden essahtan ağa çıkardı! ...Hanzonun, hırbonun, nüfusu azdı. Doksan bin içinde dokuz olmazdı! Sığırın hepisi öküz olmazdı, Daha çok tosunla, boğa çıkardı...Devletin cebinden çeken çekene, Üstünü başını söken sökene, Önünü ardını diken dikene, Deh soktu, çüş çekti, oha çıkardı! ...Kimdir bu utanmaz yüzü sırımlı? Yeşilin katlinden kimdir sorumlu? Tarlaya fabrika kurdu Çorumlu'lu, Hesabı bahçeye bağa çıkardı! ...Haberler terörden şehitler sunar, Sözcüler lâf olsun babından kınar, Eskiden bir cana bir cihan yanar, Feryâd'ı figanlar göğe çıkardı! ...Seçilen bu kadar dönek olmazdı, Seçen de bu kadar binek olmazdı, Bu kadar süt veren inek olmazdı, Sağsalar bin kova daha çıkardı! ...Takip et şu giden süslü dişiyi, Pasaktan geçilmez kapı eşiği, Cemal'ce bu kadar süfli kişiyi Mayası bozulmuş doğa çıkardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya44 (2 yıl önce)
    Bakan beyin Malatya mıza en büyük hizmete belediyemize bir ader Mercedes araba verdiği başka bir faydası olmadı malatya mıza
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Tipik bir Ak parti klasiği,şaşırmaya gerek yok ki aysbergin görünen yüzü bu ise gerisini düşünmek bile istemiyorum...kendi evladının ömrünü liderine bağaşlayan bir zihniyete az bile.sonuç olarak ülkem kaybediyor acı olan da bu.......
    0
    0
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    ruhsar hanım vergisiz eşyalarını tamamladı ve görevi bitti.ne güzel bir ülkemiz var değilmi.yaparsa ak parti yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • HAS (2 yıl önce)
    Bazı yandaş gazetelerin tvlerin ve gazetecilerin ekranlara çıkıp yazdıkları ve söyledikleri gibi ne 9 milyon TL alım yapılmış ne bir yolsuzluk nede bir hortumlama var. ticaret bakanlığın salgın nedeniyle toplam 6500 tl dezenfektan malzemesi satın almış bun içinde ticaret bakanın Pekcan ın eşinin ortağı olduğu şirkete ise KDV hariç 507 tl alım yapılmış piyasa fiyatlarına göre ve usule uygun alım yapılmış zaten dikkat edilirse kimse yolsuzlukta hortumlamadan söz etmiyor burada ahlaki olmayan bakanın eşin ortağı olduğu şirketten neden alım yaptığı bu suç değil ki ihale herkese açık. madem bir suç yok ise neden bakan hanım görevinden alındı yada suç var ise neden soruşturma açılmadı buna ben de bir anlam vermedim hepiniz bir birinize benziyorsunuz ondan
    0
    0
    Yanıtla
  • Bakan eşi 6500 tl lik ihalayemi kalmış.yaw bu kadar saf olmayın.söylediğine kendin bile inanıyormusun diye soracam ama inanmışsın belli
    0
    0
    Yanıtla
  • İyi oku.. uyarı yazısı yazılmış diyor ispatlı. Yazıyı yazan da bu hükümet diyor. Hala afaki konuşuyorsun. usule uygun diyorsun Neyi savunuyorsun? Farkında değilsin. Az vicdan
    0
    0
    Yanıtla
  • Baturalp (2 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    Şöyle düşünün madem m.gökçek ve diğer çokça b.başkanı fetöcü değildi neden görevden alındı madem feyöcüydü neden hukuka intikal etmedi. 4 bakan yolsuzluk yapmadıysa neden alındılar yok yaptılarsa neden yargılanmadılar. Bunlara da anlam veremezsiniz çünkü ya sizin de var bir menfaatiniz ya da cehaletin tam içindesiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne anlatıyorsun , son yazdıklarında sende tereddüte düşmüşsün. Bu soruyu kendinemi sordun ..
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)HAS isimli kullanıcı yorumuna
    nereden biliyorsun senmi aldın senmi sattın suistimalciyi niye savunuyorsun?
    0
    0
    Yanıtla
  • Görevden alma,ile görevden azil aynı şey değilmi?Madem suçlu Neden soruşturma açılmamış değilmi?Bu millete anlatamazsın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (2 yıl önce)
    Tuz nasıl kokar diyen varsa buyursun koklasun...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Çalışkan (2 yıl önce)
    Tabiki şaşırmadık. Hani "hayaldi gerçek oldu" demiştik ya tamda öyle olaylardan biri. Gümrük kapılarına gönderilen uyarı yazısından şu anlaşılıyor. Demekki birinin tanıdığı olunca vergi ödemeden ithalât yapılıyormuş. Ikincisi "hanım efendinin yakınıyım " demesinin doğru olduğu anlaşılıyor. Zira hemen bakan yapıldı. Söylenecek çok şey var ama, Tek kelimeyle "imdat".
    0
    0
    Yanıtla
  • Fikret (2 yıl önce)
    Yazıklar olsun AK partiye ve bu saatten sonra bunlara oy verenlere.Artik sözün bittiği yerdeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • diğerleri ak partiden beter, ak parti ticarette kirli ise diğerleri her bakımdan maalesef güven vermiyorlar kardeşim((( ne yapacağız ben de bilmiyorum(((
    0
    0
    Yanıtla
  • Bir ıslakta sen çal..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bırakın geçin bu ayakları. Yok kötünün iyisi bu vs vs. Muhalefete oy vermeye niyetiniz yok bahane de bahane. Sanki muhalefet iktidar olmuştu yanlış işler yapmış. Yapmayın bu zihniyet yüzünden son 10 yıl berbat hale geldik
    0
    0
    Yanıtla
  • millet ittifakı belediyeleri destan yazıyor dürüstlükte
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx44 (2 yıl önce)
    Hangisi yapmıyor sanki ilk defa biri çıkar saglamış herkes götürüyor oyuzden kimse kimseye sesini çıkarmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (2 yıl önce)Mlx44 isimli kullanıcı yorumuna
    ne yapalım bunları alkışlayalımmı
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (2 yıl önce)
    Uyuyan uyutulan bir millet olduk. Bırakın giden bakanı gelen bakanı,bu ülke hem mad'den.hemde man'nen en büyük kaybı Akp döneminde yaşadı ve yaşıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (2 yıl önce)
    güzel bir saadet zinciri kurmuşlar..bakalım nerde patlayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Çavuşoğlu (2 yıl önce)
    Haber tamda Veli Ağbabalık hemmen meclise gensoru önergesi başkası başa çıkamaz yoksa
    0
    0
    Yanıtla
  • Verilmesin mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Tam da "kediye ciğeri teslim etmek" olmuş. Bir insan bakan yapılacaksa hiç mi araştırılmaz? sorulmaz? En düşük bir devlet memuru olmak için aylarca güvenlik soruşturulması yapılırken, bakan olacak kişi böyle mi seçilir. Bakan olur olmaz şirket kurulmuş bakanlığa fahiş fiyattan dezenfektan satmış yetmemiş devletten büyük miktarda teşvik almış. Ancak AK parti bütün bunları duymuyor/duymak istemiyor, görmüyor/görmek istemiyor, ancak allah biliyor her şeyi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (2 yıl önce)
    Memleket TOSUNCUKLA dolmuş... Ne demiş o eli öpülesi büyükler, "İneği bol olan yaylanın tosunu bitmez"
    0
    0
    Yanıtla
  • YıKaMaCı (2 yıl önce)
    Şaşırdık mı bence hayır
    0
    0
    Yanıtla
  • Haydar (2 yıl önce)
    Asla şaşırmadık..
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (2 yıl önce)
    Ne garip ülke olduk. Kimsede çıkıp bişe diyemez
    0
    0
    Yanıtla