SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Yoncalı Bu Yıl Bitecek, Sulama İşi İhale Edilecek

0
Güncellendi - 2021-04-30 20:54:37
Yoncalı Bu Yıl Bitecek, Sulama İşi İhale Edilecek
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılmakta olanYoncalı Barajı inşaatında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Barajın tamamlanması ile depolanacak olan 114 milyon m³ su ile 174 bin 090 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını belirterek, ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipinde inşa edilen Malatya Yoncalı Barajında gövde kaya dolgusu ve dolusavak imalatları tamamlanmıştır. 2021 yılında ön yüzü beton imalatlarının da tamamlanmasıyla Malatya Yoncalı Barajının inşaatı bitirilerek su tutmaya hazır hale getirilmiş olacaktır" dedi.

Yoncalı Sulaması kapsamında yapımı devam eden 9.040 metre uzunluğunki Yoncalı Sulaması İsale Tünelinde de çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Genel Müdür Yıldız, ‘TBM ile tünel açmada 2.600 metre ilerleme sağlanmış olup işte fiziki gerçekleşme % 33 seviyesindedir” diye konuştu ve şöyle devam etti:

"İşin eş zamanlı faydaya dönüşmeni sağlamak için, Malatya Yoncalı Sulaması İnşaatının ihalesi 2021 yılı içerisinde DSİ Genel Müdürlüğümüz Proje ve İnşaat Daire Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilecektir.

Temelden 98 metre yüksekliğinde, 114 milyon m³ su biriktirme hacminde ve 2,25 milyon m³ gövde dolgu hacmine sahip Malatya Yoncalı Barajının ve diğer bileşenlerinin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarladaki verim artacak, hem de yörede ürün çeşitliliği sağlanacaktır. Bununla birlikte projenin tamamlanması ile bölgede tarımsal istihdama katkı sağlanacak ve yapılacak sulu tarım ile birlikte 2021 yılı birim fiyatları ile milli ekonomiye yıllık 164 milyon 434 bin 621 TL gelir artışının sağlanması hedefleniyor."

Yoncalı Barajı ve sulamasından faydalanacak köyler şunlar:

1-Akören 2- Alhasuşağı 3- Armutlu 4- Asmaca 5- Aşağısülmenli 6- Bozan 7- Çavuş 8- Çevreli 9- Ermişli 10- Eymir 11- Gökağaç 12- Gümüşlü 13- Güngören 14- İsaköy 15- Karahöyük 16- Kızık 17- Kömürlük 18- Kuyudere 19- Morhamam 20- Tarlacık 21- Tatkınık 22- Yeniköy 23- Yukarısürmenli

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    Sulama tünelininin daha üçte biri bitmemiş. Bu projenin tamamlanması daha çok zaman alır gibi.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cengiz (2 yıl önce)
    Kanalların bitmesiyle onbinlerce dönüm susuz arazi suya kavuşacak. Insanımızın refahına ve ülkemizin kalkınmasına vesile olsun dilerim.Emegi geçenlere teşekkürler.
    0
    0
    Yanıtla