SON DAKİKA
SON DEPREMLER

İki 'Kaçak' Organizatörü O Başkana da Gitmiş..

0
Güncellendi - 2021-05-06 02:40:28
İki 'Kaçak' Organizatörü O Başkana da Gitmiş..
A- A+ PAYLAŞ

"50 KİŞİ SİZ YAZIN, 50 BİZ" DEMİŞ, 300 BİN TL DE PARA TEKLİF ETMİŞLER.. Yeşilyurt Belediyesi’nin, “Belediye eliyle, para karşılığında ve devlet hizmet pasaportuyla insan kaçakçılığı” suçlamalarına muhatap olduğu Gri Pasaport skandalının hemen her gün yeni ve ilginç bir boyutu ortaya çıkıyor.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Yeşilyurt Belediyesi’nin sağladığı gri pasaport” ile “para karşılığında yurt dışına insan kaçırma” skandalının organizatörleri oldukları iddia edilen, ancak Yeşilyurt Belediyesi yöneticilerini Almanya’da ağırlamak dışında hiçbir suçlamayı kabul etmeyen Bingöl’ün Servi Beldesi eski Belediye Başkanı Ali Ayrancı ile daveti yapan Almanya’daki Mega Kilit şirketinin yöneticisi Ersin Kilit’in, Malatya’ya geldiğini, benzer bir teklif Battalgazi Belediyesi’ne de yaptıklarını ve teklifin yasa dışılığı konusunda oluşan kuşku nedeniyle reddedildiğini açıkladı.

malatyahaber.com’un, Gri Pasaport organizasyonunun, Battalgazi Belediyesi üzerinden de yürütülmek istendiği yolundaki duyumların doğru olup olmadığı konusunda konuştuğu Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, duyumları doğrulayan önemli açıklamalar yaptı.

Skandalın Yeşilyurt Belediyesi yöneticileri dışındaki ayağını oluşturan Ali Ayrancı ve Ersin Kilit’in Malatya’ya gelerek kendisiyle görüşme talebinde bulunduğunu, görüştüklerini belirten Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ersin Kilit ve Ali Ayrancı’nın, “Battalgazi Belediyesi ile Hannover Belediyesi’ni kardeş belediye yapma” sözde projesi üzerinden, Belediyenin sağlayacağı Gri Pasaport ile 50’sini kendilerinin, 50’sini ise Belediyenin belirleyeceği 100 kişiyi Almanya’ya götürme teklifi yaptıklarını, ancak kesin bir dille bu teklifi reddettiklerini söyledi.

Battalgazi Belediyesi’ne Gri Pasaport için, önce 100 bin, sonra 300 bin TL “bağış” teklifinde bulunmuşlar

Ersin Kilit ve Ali Ayrancı’ya, yaptıkları teklif için, “O kadar belediye arasında neden Battalgazi Belediyesi?” diye sorduğunu belirten Başkan Osman Güder, bu soruya tatmin edici bir cevap verilemediğini, sonrasında ise bu şahısların projeyi kabul etmeleri karşılığında, Battalgazi Belediyesi Hayır Çarşısı’na önce 100 bin TL, daha sonra ise 300 bin TL “bağış” yapma teklifinde bulunduklarını, bu teklifin de geri çevrildiğini vurguladı.

“Tüm tekliflerine kapılarımız kapattık”

Teklifin asıl niyetini ve arka planını araştırmak amacıyla, Ali Ayrancı ve Ersin Kilit’i belediyedeki bir yöneticiye yönlendirdiğini ve bu arada adı geçen kişiler hakkında araştırma yaptıklarını ifade eden Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, isimler ve sözde proje hakkında ciddi kuşkular yaratacak veriler elde ettiklerini belirterek, sonuçta, “Bizim böyle şeylerle işimiz olmaz’ cevabını verdiklerini ve Ersin Kilit ile Ali Ayrancı’nın tüm tekliflerine kapıyı kapattıklarını kaydetti.

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediyesi’nin merkezinde olduğu “Gri Pasaport ile insan kaçakçılığı” skandalının baş aktörlerinden ikisi olduğu öne sürülen Ali Ayrancı ve Ersin Kilit’in Malatya’ya gelerek kendilerine yaptıkları ve reddettikleri teklife ilişkin olarak malatyahaber.com’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bunlar 2020 yılının Şubat ve Mart ayı gibi bir tarihte bize de geldi. Bize gelip ‘Almanya’da Hannover Belediyesi ile kardeş belediye yapacağız. Onlar size yardımcı olacak’ dediler. Kardeş belediyecilik kavramını duyunca başlangıçta ‘olabilir’ dedim. Konuyu konuşmaya başlayınca ‘Nasıl olacak bu kardeş belediyecilik?’ diye sordum. Bize cevapları ‘İşte bir dernek var, bu dernekle birlikte bu işi yapacağız’ dediler. Bunun üzerine ‘Neden Battalgazi Belediyesi?’ diye sordum, ‘Çok belediye var, neden biz?’ diye tekrar sordum. Tek cevapları ‘Biz sizi tercih ettik’ oldu.

Hayır Çarşınıza 100 bin TL bağış yapalım dediklerinde kuşkulandım, işkillendim...

Biliyorsunuz bizim ‘Hayır Çarşımız’ var. Daha sonra Hayır Çarşısı’na 100 bin TL bağışta bulunmayı teklif ettiler. ‘Oraya yardım yapalım’ dedikleri zaman bütün bunlar beni biraz kuşkulandırdı. ‘Bunlar bula bula neden bizi buldular?’ diye kendi kendime sordum ve açıkçası biraz işkillendim. Çünkü normal şartlarda belediyeden yetkililer Almanya’daki o belediyeye gider, görüşmeler yapılır, işbirliği konuları görüşülür, resmi sıfatla toplantılar yapılır veya onlar gelir.

Arkadaşlar araştırdı ve ciddi şüphelerimiz oldu

Daha sonra Almanya’ya gidecek kişiler listesi olarak bize ’50 kişi siz yazacaksınız, 50 kişi biz yazacağız’ diye bir teklif getirdiler. Toplamda 100 kişi götüreceğiz dediler. Sonra arkadaşlara yönlendirdim ve biraz araştırmalarını istedim. Arkadaşlar araştırdı ve ciddi şüphelerimiz oldu ve onlara “Bizim böyle şeylerle işimiz olmaz’ dedik ve kapıyı kapattık. Bingöl’deki Ali Ayrancı ve Almanya’daki şirketin sahibi olan Ersin Kilit geldi. Hatta Avrupa Birliği hibe projeleri üzerinden fonlanacağını da söylediler.

Kesin biçimde reddettik ve tüm tekliflere kapımızı kapattık

Ali Ayrancı’yı araştırdık. Bingöl’de belde belediye başkanlığı yapmış. Bir belediyeden özel kalem müdürlüğünden istisnai kadro almış. Bunları internetten öğrendik. Araştırdık. Ancak Ersin Kilit hakkında herhangi bir bilgi yoktu. Hatta arkadaşlar araştırsın dedik, onlarla görüşmelerde 50 kişi de kendilerinin yazmaları karşılığında bu kez hayır çarşısına yapmak istedikleri bağışı 300 bin TL’ye çıkarmışlar. Bunu duyunca artık anladık ki bu işte bir terslik var ve kesinlikle reddettik”.

Güler HAZAR, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Keşke her belediye başkanımız böyle basiretli, zeki ve ahlâklı olsa.. Tebrikler Başkan Bey.. Bir başkası olsa o 300 bini pazarlık ile 300 bin Euro'ya getirir onu da bir inşaat ihalesi çıkartıp malzemelerini kendinden aldırıp kâr edebilirdi.. Ne de olsa ülkemizde normal kabul edilen işler bunlar.. Rabbim bizleri islah etsin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Başka Parti'nin belediyesi olsa kesin kayyum atanırdı
    0
    0
    Yanıtla
  • Adem (2 yıl önce)
    Malatya haber sizde de çelişki var. Daha önce Ersin Kilit'in ve Ali Ayrancı'nın ağzından bu işi Yeşilyurt Belediyesi tertipledi diye haber yapmış Başkan Çınara sallamıştınız. Doğrusu bu işte Çınar'ın altında çalıştığı kişiler tarafından kandırılması ve ikna edilmesidir. Çınar onlara itimat etmiş ve yapılmıştır. Yapması gereken işin içinde kim varsa işine son vermektir. Bekir gitti, Yumuk gitti... Sırada kim yada kimler varsa göndermelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • demek ki çınar o kadar basiretsiz ve iş bilmeyen ekiple çalışıyor ki durum ortada. ALDATILDIK ALLAH AFFETSİN. tanıdık gelir belki
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hani hepsi yalandı.Böyle bir şey yoktu!
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı öğretmen (2 yıl önce)
    Hani böyle bir şey yoktu. Hep yalandı birileri iftira atıyordu. Varmış Battalgazi Belediyesi kabul etmemiş. Umarım gerçekler ortaya çıkar. Yeşilyurt Belediyesinde suçlu kimse gerekli işlemler yapılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bek (2 yıl önce)
    Hani böyle bir şey yok tu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (2 yıl önce)
    Ferasetli insan olmak helede ferasetli yönetici olmak budur işte
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay (2 yıl önce)
    Osman başkan kendi dünyasında. Öbürleri gibi gözünü para hırsı bürümemiş. Ölmeyecek gibi çalıyorlar.yeşilyurt dayanamadı insan kaçakçılığına göz yumdu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin çulha (2 yıl önce)
    Osman Başkanıma yakışan da budur hemen atlamamiş araştırmış sorgulamiş..Başarıların devamını dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (2 yıl önce)
    peki madem böyle bir durum var NEDEN İHBAR EDİLMEDİ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Yeşilyurt Belediyesi ne kadar "bağış" karşılığında kabul etmiştir acaba projeyi? Ayrıca adamlar da hem kaçakçı hem pintiymiş. 50 kişi üzerinden en az 300 bin Euro toplayıp sadece 10 bin Euro ve sonrasında da 30 bin Euro teklif etmek nedir. Gerçi o şöyle düşünmüştür, onlar da kendi yazdıkları 50 kişiden gereken sakalı alırlar diye hesap etmiş olmalı. Sorarlarsa CHP yaptı deyin, inanıyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • 90 kişi olduğu iddia ediliyor.Paralari kim ne kadar almış ne yapmışlar kim tirtiklamiş ????? Sorgulamak gerek. EURO yazımı bile güzel Fiyatı 10 TL üstü
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (2 yıl önce)
    Öncelikle sayın başkana, dikkatinden dolayı çok teşekkür ederim. Ama yanlışa yanlış yapmış. Madem kuşkulandınız ve araştırma yaptırdınız. Araştırma sonunda da bir terslik olduğunu gördünüz. Adamlara kapılarınızı kapattınız. Niye savcılığa, valiliğe, polise, jandarmaya böyle bir durum söz konusu, araştırılsın demediniz? Siz devletin işini yapmak için seçilerek o makama gelmiş birisisiniz. Sıradan bir kişi değilsiniz ki, "Banane, beni ilgilendirmez." diyesiniz. Siz devletin bir memurusunuz ve devletin çıkarlarına, kanunlarına, birlik ve beraberliğine aykırı her türlü şüpheli durumu yetkililere bildirmek zorundasınız. Kusura bakmayın sayın başkan, susarak suçun işlenmesinin devamına neden olmuşsunuz. Şimdi çıkıp da "Ben kapıları kapattım." demek yerine, "Ben suç örgütünü çökerttim." demek vardı. Saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat (2 yıl önce)
    Bu arada hükümet ne yapıyor üç maymunu oynuyor demekki bu iş bilinçli olarak yapılmış...!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Şüpheci Vatandaş (2 yıl önce)
    Afferim osman, afferim selahattin tamam, size kocaman alkış. Fakat aklıma şu takılıyor... Bunlar bu kadar zekide, Çınar beyefendiyi bunlar neden uyarmamış. Aynı partinin belediye başkanları değil mi bunlar?.. Aklımda deli sorular...
    0
    0
    Yanıtla
  • Şüpheli Vatandaş ; Uslubunuz hoş olmamış bu kentin başarılı Belediye başkanları na böyle konusamazsin.Elestiriken saygı gostermeniz gerekir.bak ben hep eleştiriyorum ama saygı çerçevesinde. 1) Çınarı Uyarsaydilar sanki dinleyecek miydi ki ?(belki de uyaran oldu( EURO) anladınız şüpheli vatandaş 2) Büyük baskanin o cevval danışmanları varken başkasının sözlerin mi dinleyecek? 3) O millette hakaret eden Bu olayı gündeme taşıyanlarla ilgili hani" İt:ürür kervan yürür "diye twit atan sonra bu twiti silen İ.Y yanında tutuyor mu? Bu İ.Y dediğimiz kişi aynı zamanda kaçak olduğu iddia edilen kişileri Kişisel Gelişim Dünyası derneğine kaydeden kişi olduğu iddia ediliyor.Ki dernek başkanı Sait hoca bu İsimleri İ.Y getirdi diye müfettişlere ifade vermişti. 4 )O bir danışman daha var güzel giyinir manken gibi maşallah diyeyim.Hani Nusret ET e bu dünya markası dediğimiz Nusret Et te poz veren (M.T ) Halen duruyor mu bu olayda dahili nedir? Not .Ayraca Osman Başkanın ve Selahattin başkanın başarısını neden gölgelemeye çalışıyorsunuz? 5)Şüpheli vatandaş bu Yeşilyurt Belediyesi de olanlarla ilgili bir alakanız var mı ? Şüpheci ya da şüpheli ????
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuri (2 yıl önce)
    Battalgazi belediye başkanı;Bu kaçakçılığı organize edenlerin,Kendilerine de bu iş için geldiklerini,ancak bu işin yasal olmadığını gördükleri için kabul etmediklerini beyan ediyor.İşte bu beyan,Yeşilyurt belediyesi için birbaşka enteresan durumu ortaya koyuyor.. Demezlermi?Yeşilyurt belediyesi niye bu yasadışı işi kabul etmiş?Bunlar bir şeyi yaparken, hiç istişare yapmazlarmı?Araştırıp,Sormazlarmı?Belediyede bu işlerden anlayan bir kişi yokmuymuş?Diyelim ki Yeşilyurt belediyesinde bir Allahını kulu bu işlerden anlamıyor!Bu işin legal yada illegal bir iş olduğunu diğer belediyelere danışmamışlarmı?Buna neden gerek duymamışlar?. Velhasıl,önce Yeşilyurdu,sonrada,Malatyayı rezil ettiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent yavuz (2 yıl önce)Nuri isimli kullanıcı yorumuna
    Kirli işler gizli yapılır. Demek ki yeşilyurt bu olayı kimseyle paylaşmak istememiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • TUNC (2 yıl önce)
    Peki bu işte bir üçkağıt olduğunu anladığınızda neden Yeşilyurt Belediyesini ve diğer belediyeleri uyarmadınız, yada bir suç duyurusunda bulunmadınız, basında bu işi anlatsaydınız birçok belediye bu işe bulaşmadan kurtulurdu. Üstelik her iki belediye AK PARTİ belediyesi , kardeş belediye sayılır. Şimdi biz çok uyanığız da o sebepten bulaşmadık bu işlere diyorsunuz. Hiç samimi değil, bu durumdan reklam yapıyorsunuz gibi geliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (2 yıl önce)
    Kutlarım başkan. Akıllı ve dürüst idareci böyle olur. Araştırınca her şey ortaya çıkıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (2 yıl önce)
    Malatya dışında yaşayan bir Malatyalı olarak tarafsız ve ilkeli haberciliğinizi takdir ediyorum. Umarım bu cizginizden ayrilmazsiniz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 yıl önce)
    Tamam kabul edilmemiş. Fakat işin içinde bir terslik olduğu düşünülmüş. Devlet olarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş olması gerekmez mi. Veya istihbarat kurumlarına haber edilemezmiydi?
    0
    0
    Yanıtla
  • İstihbarat dediğiniz tam olarak bu değil :) belediye başkanı da devlet görevlisi değil.Başkan savcılığa suç duyurusunda bulunmalıydı,o teklif başkana gelmeden istihbarat gerekeni yapmalıydı vs vs .. uzun konular
    0
    0
    Yanıtla
  • Zafer (2 yıl önce)
    Öncelikle ülkemizde halen gazeteciliği Gazetecilik ruhuyla tarafsızca,doğruyu destekleyen,yanlışından peşini bırakmadan araştıran Güler hanımı canı gönülden kutluyorum.kimsenin kalemi değil halkın kalemi felsefesini bize yasattığı için.Malatya haber de olmasa halk olarak hiçbir gerçeği öğrenemeyeceğiz.Osman beyide tebrik etmek gerek bilinçli ve objektif bir araştırma ile dolandırıcılara izin vermediği için...
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihan (2 yıl önce)
    Oncelikle bu konudaki hassasiyetinden dolayi Osman Guder'i kutluyorum. Beyanatinda bu organizasyonun ciddi anlamda suc oldugu acik. Mehmet Cinar artik o koltugu birakmali ve Adalet en kisa surede tecelli etmelidir. Ayrica Mehmet Cinar in butun belediyecilik faaliyetleri bastan sona incelenmelidir.
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (2 yıl önce)
    İşte yöneticilik böyle olur. Balıklama dalmaz. Önce araştırır. Haketmeyen kişiler belediye başkanı yapılmamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mlx44 (2 yıl önce)
    Aferin Osman başkan sınavı geçtin çınar gibi gevşememişsin bu arada malatya haber takdir ettim bile daha tarafsızlığınızı bu işin peşini bırakmayışınızdan dolayı
    0
    0
    Yanıtla