SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Doğanşehir'de İhtiyaç Sahiplerine İftarlık

0
Güncellendi - 2021-05-02 01:59:57
Doğanşehir'de İhtiyaç Sahiplerine İftarlık
A- A+ PAYLAŞ

Doğanşehir ilçesinde kadınlar, ihtiyaç sahiplerine Ramazan Ayı nedeniyle kendi yaptıkları iftarlık yemekleri kısıtlama günlerinde ulaştırıyor.

Doğanşehir ilçesinde 10 kadın girişimci, kendi aralarında topladıkları paralarla “bir sofra da sen kur” diyerek Doğanşehir İlçesi’nde kendi imkanlarıyla başlattıkları iyilik hareketiyle örnek oluyor.

Kadınlar, kendi yaptıkları yemek ve tatlıları ev ev dolaşarak, yaşlı kimsesiz, fakir vatandaşlara dağıtıyorlar. Kampanyaya hayırseverlerinde katılımı ile günlük daha çok kişiye ulaşılmaya başlandı.

Malatya’da faaliyet gösteren Malatya Gülşehir Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, 10 kadın girişimci tarafından kuruldu. Pandemi nedeniyle kısıtlama yaşanan ilçede yaşlı ve kimsesiz insanlara hizmet etmek amacıyla kendi aralarında bir iyilik hareketi başlattılar.

Kadınlardan Gülşah Sağlam, "Malum hepimizin bildiği gibi bu yıl Ramazan Ayımız buruk geçiyor. Biz de Ramazan ayımız buruk geçmesin yaşlılarımız kimsesizlerimiz aç kalmasın diye güzel bir kampanya başlattık. ‘Bir Sofra da Sen Kur Kampanyası’ Bu kampanyayı önce kendi çapımızda kendi kooperatifimiz olarak başlattık. Sonra sağ olsunlar Doğanşehir’li İş adamlarımız, Belediye Başkanımız, etrafımızdaki hayırseverler, destek çıktılar. Bizlere para gönderdiler. Biz de gönderdikleri paralarla servis açıp kendi ellerimizle yaptığımız iftarlık yemekleri hayır sahiplerini kapı kapı gezerek ihtiyaçlılara ulaştırdık. Yani veren elden alan ele aracı olduk” ifadelerini kullandı.

Gülşah Sağlam, iyilik hareketine katılmak isteyenlerin ve yardım etmek isteyenlerin kendilerine sosyal hesaplarından ulaşabileceklerini kaydetti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız